Ніно , Ви цікавилися скільки віз Канада відкриває в своєму посольстві в Києві бажаючим громадянам?....- дуже дуже НЕ БАГАТО. Молодим в більшості відказують , впускають в основному старших людей про яких знають , що ці люди повернуться. А молода людина повинна показувати багато паперів , щоб переконати канадську сторону , що ця людина достатньо заробляє і не залишиться нелегально в Канаді. От для цього існують візи в Канаду А щодо України..... чи Ви знаєте....чи може чули щоб канадійці/американці/бритійці/німці залишалися нелегально в Україні?... і безвізовий проїзд в Україну вигідний перш за все самій Україні. Кількість туристів дуже сильно збільшилася. Заробітки держави від безвізових туристів в сотки разів перевищують ті заробіки , які би Україна заробила від роздачі віз. Та і недоходили ці візові гроші майже до держави.... Я памятаю ці часи коли з канадським/американським паспортом в Україну потрібна була віза. І не раз чув як цю візу можна було "зручно і швидко" оформити. ---------- Додано в 21:33 ---------- Попередній допис був написаний в 21:03 ---------- Можна таке.... Але , погодьтесь, знайдеться сто і один спосіб проїхати "непоміченим". Самий простий спосіб. Маючи на руках український закордонний паспорт я йду в Торонто в посольство Польщі чи Хорватії , чи Чехії ...Словаччини і там оформляю спокійно без черги і нервів multicross visa (багаторазову) тільки в одну з цих країн.Не шенгенську, вона мені не потрібна. Потім долітаю до Хорватії чи Польщі по канадському паспорті. Там іде "зміна декорацій". Канадський паспорт залишається в моєї тещі чи вуйка. Дістаю український папорт ( на всякий випадок в паспорт положу $50 , щоб менше було запитань) і повертаюся як звичайний заробітчанин. Побувши в Львові , повертаюся до Польщі/Хорватії.Там іде зворотня "зміна декорацій" , дістаю канадський паспорт і їду дальше по Європі без віз , чи повертаюся додому...
Саме так. Тому всі ці прожекти щодо виловлювання "подвійних громадян" не більше, ніж просто голослівні заяви. Немає механізму як подібний контроль втілити в життя. Аналогічно колись був закон, який забороняв громадянам України тримати гроші на рахунках за кордоном - теж завідомо пустослівний закон.
Яка ж брехня, Патріку, аж тушнить від такого О, то Ви спец...а в якійсь іншій темі писали, що любите порядок і т.п. Подвійні стандарти? ---------- Додано в 16:51 ---------- Попередній допис був написаний в 16:46 ---------- Хочете сказати, що видача паспорта будь-якої держави ніде не фіксується? Видати паспорт - це те саме, що продати пиріжок: людина його з'їсть і його вже не стане? Без знання минулого нація не матиме майбутнього... ---------- Додано в 16:54 ---------- Попередній допис був написаний в 16:51 ---------- Але право на проживання в Україні та українське громадянство - це дуже різні речі, згідно яких і права у тієї людини бувають різні. ---------- Додано в 16:59 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ---------- Хоча більше дискутувати на тему еміграції не маю бажання. Повністю погоджуюсь із дописом пані Ніни - саме такі висновки в мене і виникли після деяких дописів наших емігрантів (щоправда, не тільки з Канади, але поіменно, думаю, нема сенсу називати). Допис +100!
Це конфіденційні дані кожної окремої країни. Держава не надає іншим сторонам інформацію про своїх громадян, якщо тільки це не передбачено спеціальною угодою. Дивно, як цього можна не розуміти. Не може наприклад якась українська установа затребувати у Британії, США, чи якійсь іншій країні дані про її громадян, навіть якщо ці особи є одночасно громадянами України. Спроби отримати такі дані нелегально розцінюються як шпіонаж. ---------- Додано в 16:29 ---------- Попередній допис був написаний в 16:27 ---------- В даному контексті те саме - йшлося про можливість військової інтервенції зі сторони Росії для "захисту" своїх громадян, які проживають на території України. Чи матимуть ці громадяни подвійне громадянство, чи тільки російське, в такій ситуації не грає ролі. Втомився це пояснювати. ---------- Додано в 16:33 ---------- Попередній допис був написаний в 16:29 ---------- Не пересмикуйте. Patrick навів приклад на підтвердження недолугості подібних законів, які щось дозволяють чи забороняють українським громадянам під час їх перебування за межами України. Зрештою, подібні закони - чистий совок.
Пухнастику, скажу Вам свою думку щодо допису. Емоції Ніни я розумію, підтримую і переконана, що Україні так само треба тримати кордони на замку, але не для всіх. Останнім часом помічала, що у вагоні в Чоп неодмінно знаходився колись більший, колись менший гурт молодих людей, здебільшого студентів, котрі прямували в Карпати. Або дядько, котрий їде в Мукачево до бувшого співробітника з соцтабора. Це все люди середнього класу, поїздка в Україну для них цікава насамперед відсутністю візи - а це не тільки гроші, але й час. Так, Україна втратить коло сорока євро за візу з кожного, але вони й залишать в Україні більше тільки тому, що їм віза не коштувала ніц. А багатші люди залишать більше. А от від нелегалів зі сходу безперечно захищатись треба. Щодо "подвійних стандартів" Патріка - не бачу я їх. Коли мої діти мусили до українського паспорта прикладати ще дозвіл батька на перетин кордону, я просто зробила їм паспорти чеські - що коштувало дешевше, ніж вироблення дозволу. Це зручність. І я її розумію. Кума, коли прилітає до Львова, трясуть, коли вздріють американський паспорт, безбожно. Мала б український - так би не трясли.
Патріку, а хіба в паспорті не буде вказано, в якій країні ви отримали візу до Польщі,Хорватії, Чехії,Словаччини, Італії і т.д....... Я без іронії запитую - справді.
Ніхто Вам тут на форумі не давав повноважень ходити за мною по гілкам та глузувати для розваги. Ви ж самі писали що зараз ніц не робите, сидите дармоїдом, це дослівно Вас цітую. Ви важкою працею заслужили ту російську пенсію, на здоров'я. Маєте паспорт РФ, будь ласка. Честь і хвала, щиро кажу. То не Вашого ума справа чим мені займатися. Це ясно? Народіть собі сина, викорміть, а тоді повчайте, малюйте йому плякату, та вішайте на шію... В мене доречі донька, і це наш з дружиною сенс життя. Моє тимчасове безробіття, про яке я тут доречі чи не єдиний наважився писати, це не є лузерство, Ви просто мене не знаєте навіть на 10%. Якщо я ставлю ціль, обов'язково здобуду! Так було і так буде. По натурі я прихильник ладу у всьому. Цей безлад з подвійним громадянством,ОСОБЛИВО у можновладців, мене обурює, я не можу бути байдужім. Моі дописи, це лише моє ставлення яке я висловлюю тут на форумі. Рецептів наведення ладу я не маю, але знаю що вони є. На все свій час, маю лиш надію. Що тут смішного? Може Ви маєте рецепти на всі випадки життя? До слова, невже СБУ не має списку людей які отримали російські, наприклад паспорти? Неповірю. У них є всі засоби, розвідка, агенти і таке інше.
Молода людина яка не зуміє переконати консула що вона не залишиться в Канаді дістає відказ...... Молода людина яка має невеликий заробіток дістає відказ.... Молода людина яка має тимчасову роботу дістає відказ...... Будете в Києві , зайдіть на Ярославів Вал 31 і розпитайте людей які чекають на візу , вони скажуть. А потім поділитися враженнями. ---------- Додано в 18:41 ---------- Попередній допис був написаний в 18:40 ---------- Так буде вказане місто видачі візи.Ну і що з того? А що я зобовязаний ставити візу тільки в місті де живу?...такого не має. Коли була потрібна віза в Україну , незважаючи на те що Консульство України є в Торонто , в мене стояла віза з консульского відділу з Чікаго...
Рецепти наведення порядку будуть коли офіційно признають подвійне громадянство. Тоді не треба буде "видумувати велосипед" , а перебрати досвід більшості держав які це мають в себе. А поки цього не станеться , це ще одна "дірка" в законі що дає "зелене світло" на різні маніпуляції . При чому ці маніпуляції не є порушенням закону , якщо дивитися з юридичної точки зору.
Де видано візу - нічого не означає. З мого особистого досвіду можу навести три приклади: 1. Ви перебуваєте в країні А і хочете отримати візу до країни В. В країні А є тільки маленьке дипломатичне представництво країни В, де можна подати документи, які будуть передані до консульства країни В в країні С, а пізніше переслані назад і видані вам. У візі стоятиме місце видачі: країна С, яку ви ніколи особисто не відвідували. 2. У вас два українські паспорти, один з різними візами і печатками, другий новий. В новий ви поставили візу, проте в цьому паспорті немає жодних відміток про перетини кордонів. Перший паспорт ви віддаєте в українське консульство, бо в ньому закінчилися сторінки. На руках у вас лише чистенький паспорт з одною візою. 3. (Подібно до варіанту 1). Знайомий з України приїхав до мене в країну А і хоче отримати візу в країну В. В нас в країні А немає дипломатичного представництва країни В, воно є в сусідній країні С. Проте, мій знайомий не має візи для поїздки до країни С. Він пише довіреність на моє ім'я, я їду з цією довіреністю і його паспортом в країну С і там в консульстві країни В знайомому в його паспорт ставлять візу. У візі стоятиме місце видачі: країна С, яку знайомий ніколи особисто не відвідував. Повторюю, всі варіанти не теоретичні, а з власного досвіду. Крім них, існує ще старенький спосіб, яким, проте ще користуються деякі країни - видача віз поштою, коли документи надсилаються в консульство поштою і так само повертаються заявнику. Всі ці варіанти прикордонникам відомі. Тому, щодо місця видачі візи в них питань не виникає.
Тобто доведеться, я відчуваю, чекати коли ця свора на чолі з Паханом "відкинеться" з Банкової. Наспівуючи: Ну, я откинулся! Какой базар-вокзал? Купил билет в колхоз "Большое дышло". Ведь я железно с бандитизмом завязал, Все по уму, но лажа все же вышла. ... ---------- Додано в 12:41 ---------- Попередній допис був написаний в 12:38 ---------- А які це країни?
Деякі країни Латинської Америки (здається Болівія, Бразилія), Африки, може ще якісь. Особисто я теж так раз відкривав візу, але не можу видавати таємницю, в яку країну, бо зазвичай вони поштою віз не видають Ось тут хлопака навіть на форумі запитує, якою поштою краще надсилати паспорт для отримання віз: The embassies said they accept applications by mail, but I'm worried about getting my documents lost or stolen in the way. Йому радять: I've done so with DHL. Так що поштою ще і зараз візи видають.
Ок, ще раз виділю жирним шрифтом неправду, написану Вами: Наступну Вашу фразу я виділила випадково - із нею погоджуюсь. Але ось ще одна Ваша байка: А хіба саме не молодим українцям Канада нещодавно дала "зелене світло" на отримання свого громадянства? Так є всюди, це логічно. Стосовно цієї фрази: то зараз Україні навпаки потрібно офіційно впорядковане і чітко регламентоване єдине громадянство. До речі, Патріку, вітаю з днем народження та бажаю усіляких життєвих гараздів. І повертаючись до теми офіційного подвійного громадянства (так розумію, українського теж), то гляньте, будь ласка, які має обов'язки громадянин України згідно теперішніх українських законів: Основні обов'язки громадян закріплює Конституція України. Умовно їх можна кваліфікувати по групах. У сфері економічного й соціального життя - це обов'язки сплачувати податки і збори, подавати декларації про свій майновий стан і доходи, зберігати природу і охороняти її багатства. У царині культурної діяльності громадяни несуть обов'язки з охорони історичних пам'яток та інших культурних цінностей, повинні відшкодовувати завдані ними збитки. До обов'язків у сфері суспільно-політичного життя належать обов'язки додержуватися Конституції та законів України; оберігати інтереси держави і сприяти зміцненню її могутності й авторитету; захищати Вітчизну, служити у Збройних Силах України; поважати національну гідність інших громадян. У царині особистої та індивідуальної свободи серед обов'язків громадян України - необхідність поважати права та законні інтереси інших осіб. Це так коротко і лаконічно про основні обов'язки громадян України взято звідси: http://ebk.net.ua/Book/BookPravothnavstvo/Glava4/R2G4p9.htm Детальніше можете знайти тут http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?user=index
Ніяка не байка, але чітке розділення кандидатів на тимчасовий в'їзд та кандидатів на імміграцію. Те ж саме і в США. Подаєте аплікацію на тимчасову візу, вам відмовляють з обгрунтуванням, що вважають вас потенційним іммігрантом. Причому одночасно самі ж і рекомендують у випадку зацікавлення подавати документи на імміграцію, вручають вам буклетик з інформацією про імміграційні програми або Green Card Lottery для Штатів. Це для запобігання випадкам, коли людина їде ніби на тимчасово, а потім з неї вже там робиться нелегальний іммігрант. А яким чином ці обов'язки конфліктують з фактом подвійного громадянства?
Так. Але цікаво чи людина, яка, наприклад, мешкає в Канаді і має канадське громадянство та, очевидно, сумлінно виконує обов'язки і дотримується законів згідно цього громадянства, маючи також і український паспорт, чи виконує вона обов'язки українського громадянства? Ось в чім питання...Бути чи не бути?
Ті обов'язки, які Ви навели, виконує, будучи і в Канаді, чи будь-де інде. Перегляньте самі ці обов'язки і спробуйте заперечити
Перед тим як запостити ці обов'язки в допис, я їх переглядала, тому дякую за пораду. Ну це кожен самостійно має знати чи він виконує їх чи ні. Хоча, Максиме, мушу визнати, що Ваші дописи взагалі дуже незвичні. І що для Вас Україна чи її громадянство і закони - це незрозуміло повністю. Наприклад, Ваші два дописи (про порівняння зміни громадянства в межах ЄС з переїздом із Тернополя до Івано-Франківська і про порівняння француза та італійця із тернопільчанином та франківчанином). То ж треба так додуматись Саме в цих двох західних областях, Тернопільській та Івано-Франківській, живе чи не найменше євреїв в Україні і тому Ваше порівняння абсолютно неадекватне. Або Ви хіба що знаходитесь в аналогічній ситуації - наприклад, Ви негр і живете в Швеції, де більшість населення не те що європеоїдної раси, а ще й блондини з голубими очима. Тоді я Вас розумію.