Не знаю, хто :shutup: його написав, самій цікаво було б дізнатись. Бо в цьому законі про громадянство України таки пише, що в нашій державі діє принцип єдиного громадянства, але разом з тим цей закон якийсь весь заплутаний і нечіткий. А Ви звідки знаєте як там розмовляють, якщо в якомусь своєму дописі написали, що ніколи там і не були??? Просто так, аби черговий раз лайна виляти в сторону України? Про Київ, що Ви написали, то взагалі мовчу... Йой, для того не обов'язково летіти у Варшаву - можна "Gazetu Wyborczu" і в інтернеті почитати. А навіть купити в столиці України місті Києві - коли хочете погортати свіжий номер газети.
Пухнастику, різниця є. Це - як вітання самого себе. Я коли приїжджаю в Україну, то п’ю каву на перевалі, навіть в третій годині ранку. Тому Педро розумію.
Стосовно подвійного громадянства, яке мають мати право громадяни, як тут казали, цивілізованих держав, то, очевидно, громадянство будь-якої держави дає не тільки права, але й обов'язки кожному громадянину. Тому я й кажу, що це смішно і водночас дивно, як одна людина може виконувати всі обов'язки декількох держав - 2, 3 чи більше. А якщо якісь не виконує - тоді, виходить, порушує закони тої держави. Наведу сучасну історію відомої ізраїльської моделі Бар Рафаель, яка є зараз нареченою Леонардо ді Капріо (хто не знає - то це головний герой "Титаніка"). Так от, вона має подвійне громадянство - ізраїльське (народилась в Ізраїлі) та американське (зараз мешкає в США). Дві цивілізовані держави, нє? Але невесело їй мати подвійне громадянство, бо як піддана Ізраїля, Бар має пройти військову службу (так-так, дівчата там теж проходять службу у військах майже на рівні з хлопцями ). Однак супермодель не хоче йти до війська і тому скористалась іншим громадянство і фактично втекла (від виконання своїх громадянських обов'язків) у США. Зараз мешкає там і готується до весілля. Проте спокійно повернутись додому, щоб навіть побачити своїх рідних, їй не вийде. Про це вже повідомили в ізраїльському міністерстві оборони. Як тіко її модельна ніжка ступить на ізраїльську землю, так відразу її завезуть у міліцію, розкажуть за її ухиляння від арміїі і...відправлять в армію. Ось так насправді, зовсім непросто, "одночасно всидіти на двох стільцях"...
Рибко, я не хочу ображати ні вас ні інших так званих російськомовних. Але в мене в голові чомусь не вкладається, як можна любити Україну чи українську мову, жити в Україні, знати українську мову а... розмовляти на іноземній мові - на мові споконвічного ворога всього українського???
От...слухаю Жданкіна...щось про оту гілку згадав.... Чуєш брате мій [MP3]http://www.playcast.ru/uploads3/2010/03/14/1620905.mp3[/MP3]
На одному сайті були описані враження голандця, у якого дружина полька. Кожного разу після в*ізду у Польщу дружина просить зупинитися на першій заправці, виходить з машини, вдихає на повні груди повітря і запитує у чоловіка: "Ти відчуваєш, яке тут повітря?". А ще емігранти пишуть про ностальгію за запахом "рідного" хліба чи квашених огірків. Засвоєні з дитинства атрибути ідентичності залишаються нормативними на все життя. "Це - як вітання самого себе". Добре написано.
Ворога - це лише ваша суб'єктивна думка. Кажу вам іще раз: я люблю Україну не менше за вас. Але я розмовляю російською мовою, бо так розмовляють мої близькі, друзі, більша частина киян, це моя рідна мова. Вони що, не можуть там огірків наквасити?
О, ми можемо. І огірків наквасити, і капусти, і вареників наварити. Тільки нічого спільного з "вітанням себе" вони не матимуть.
Сам час рухається в нашій молодості набагато більше повільнішим темпом. Ось чому перша чверть нашого життя буває не тільки найщасливішою, але й найдовшою, так що вона залишає по собі набагато більше спогадів.
Думаю якщо Ізраель має подвійне громадянство то і існують важелі врегулювання цієї проблеми. В мене на роботі працює мужчина який має громадянство Швейцарії і Канади. Йому ще не має 40р і він мусить 3 рази/рік служити в армії по пару тижнів. Я не цікавився , але він один час пробував цю проблему врегулювати і щось там влаштував.
А це для цього що в "каламутній воді легше лапати рибу". Що закон не заборонює - значить дозволяє. ---------- Додано в 14:04 ---------- Попередній допис був написаний в 13:57 ---------- Якщо йти по Вашій логиці то можна взагалі до Львова не їхати.Батьків заклика сюди ,каву зробити самому , подивитися знимки міста , посидіти на ЛФ і цього достатньо....
Згідно з нормами закону Румунії, який набув чинності 19 листопада, право отримати громадянство цієї країни мають можливість особи, які проживали на території цієї держави до 1940 року, а також їхні нащадки до третього коліна, й втратили громадянство через незалежні від них причини. Тобто кожен, хто може довести, що він чи його родичі мешкали на Буковині та в Бессарабії до 1940 року, має підстави стати громадянином Румунії. Скористатися цим правом може більшість жителів краю. Причомузаяви на отримання румунського громадянства розглядаються оперативно, відмінено й співбесіду на знання мови. Це стало причиною розгляду питання на сесії обласної ради. Положення закону сусідньої держави на сесії оприлюднив заступник голови ОДА Віталій Усик. – Кількість охочих скористатися таким правом зростає, – наголосив Віталій Усик. – Так, від початку року уряд Румунії задовольнив прохання 313 громадян України, торік – 189. Разом із батьками громадянство отримали й їхні неповнолітні діти – 33 особи. Що хвилює, більша половина з новоявлених румунських громадян – 67 відсотки – молодь віком від 19 до 35 років. Також більшість із них – жителі нашої області. А це 205 осіб. За словами Віталія Усика, через недосконалість закону про громадянство України ми маємо таке масове подвійне громадянство. А це може призвести до створення автономії, спровокувати збройні конфлікти, як це сталося в Югославії та на Кавказі. Щоби цього не сталося, депутати звернулися до Президента України, Верховної Ради та Кабміну з пропозицією внести відповідні зміни в чинне українське законодавство, яке стосується громадянства. А ще – встановити юридичну відповідальність за набуття подвійного громадянства. – Тут багато політиканства, потрібно створити такі умови життя, щоби румуни прагнули жити на Буковині, – вважає депутат облради від Партії регіонів Володимир Цвєтков. – З іншого боку, хтось із буковинців, отримавши громадянство Румунії, зможе стати навіть членом румунського парламенту. – Чим більше наших громадян отримає громадянство Румунії, тим краще, бо це сприятиме входженню України до Євросоюзу, – сказав депутат облради від БЮТ Іван Мунтян. А ось депутат від Партії регіонів Олег Унгурян взагалі був проти винесення цього питання на порядок денний сесії. Він наголосив на тому, що український МЗС вже відреагував на дії Румунії на рівні Єврокомісії. – Не забуваймо, що країни – члени НАТО – покликані захищати своїх громадян, де би вони не знаходилися. Наші громадяни, маючи румунські паспорти, в певний час легалізуються і заявлять, що зазнають утисків. А це загрожує безпеці України, – наголосив депутат від «Нашої України» Петро Кобевко. – Тим паче, що в Румунії створені спеціальні структури, які піклуються про «румунів звідусіль». Дехто з депутатів висловлював думку про те, що отримання подвійного громадянства дає можливість нашим краянам безперешкодно відвідувати країни ЄС у пошуках роботи, й у цьому немає жодної політичної крамоли. Але при поіменному голосуванні звернення підтримала більшість. Не підтримало його лише троє депутатів. ---------- Додано в 22:19 ---------- Попередній допис був написаний в 22:08 ---------- На мою думку, доки Україна не у EU потрібно змінити закон і заборонити подвійне громадянство, жеби уникнути неминучого кровопролиття, та втрати теріторій. Румуни роздають свої паспорти, Росія свої, депутати наші та нуворіші купляють взагалі паспорти з всього світу, аби було куди швидко втікти. Коли ми набудемо членство, питання відпаде само собою, бо Шенген. Їдь куди треба і куди заманеться.
Оце добре - треба внести чіткість і ясність в той закон про громадянство. Але які зміни запропонували депутати і головне, яку форму громадянства, єдине чи подвійне, Ви знаєте, Данило? Але незнання законів не звільняє від відповідальності. п.с. це стосується того, що кожен громадянин певної держави має не тільки права, але й обов'язки. ---------- Додано в 22:29 ---------- Попередній допис був написаний в 22:26 ---------- +100. Абсолютно погоджуюсь.
Ну і як вони думають з тим боротися? Це треба створити спеціальний відділ при СБУ , набрати групу людей по містах країни щоб відслідковували хто має подвійне громадянство. ...та і відслідкувати не так то просто... Лишні видатки , та і нічого з того не вийде....хочуть як краще , а вийде як завжди. І до чого тут Югославія?...там була громадянська війна почалася із за дефедералізації держави і закінчилася за незалежність республік. Там дoречі зараз існує подвійне громадянство в всіх незалежних республіках. Моя жінка має діючий хорватський паспорт замінений за попередній СФРЮ , незважаючи на те що виїхала вона з Боснії під час війни. А якщо б в Україні було подвійне громадянство , то що стала би вона частиною Росії?... Ну то вона і так ...зараз мало що бракує нею стати......Голосували люди ніби з єдиним громадянством на недавніх виборах...... Треба закрити в Україні границі.Нікого не впускати і нікого не випускати- це і буде єдине правильне рішення.
Чому на вашу думку ЄС допоможе уникнути "втрати теріторій"? Ваше ставлення нагадує мені ставлення до власної та колгоспної худоби - якщо вона власна, то її треба охороняти, а якщо вона буде колгоспна, то нехай з неї роблять що хочуть, бо вона вже не ваша? ---------- Додано в 02:45 ---------- Попередній допис був написаний в 02:45 ---------- От це добре!
Нi, треба більше оголошень друкувати! Магазину потрібна прибиральниця і двірник-вимоги до кандидатів: єдино правильне громадянство, осіб з канадською пропискою просимо не турбуватися.
Подібні речі можливі тільки в диктаторських країнах - хіба що обшукувати всіх, хто перетинає кордон України в обох напрямках на предмет виявлення паспорта іншої країни. А якщо і виявлять і змусять позбутися одного з громадянств, людина може позбутися українського громадянства, натомість отримати в Україні право проживання (яке їй, на підставі діючого законодавства, зобов'язані будуть надати). В результаті в Україні існуватиме, знов-таки, наприклад, велика община румунських громадян, хоча й без українського підданства. Як це змінює потенційні моделі ситуацій, наведені вище? Правильно, ніяк.
От як виходить. Те, що краще для мене – це правильно. А, що ні – не правильно. Якщо для Канади кордони мати добре, щоб нікого зайвого не пускати – це потрібно. А якщо Україна дбає про свої інтереси, щоб зберегти свою соборність, – це погано. В Україні всі качури – бо хочуть гроші заробити. А всіх іноземців треба пускати без віз, безкоштовно в Україну. Бо нам ніби пообіцяли, що так зробите, і ми вам колись кордон відкриємо. Натомість, якщо нам поїхати за кордон – то стільки треба документів зробити, стільки грошей заплатити….Добре на нас теж заробляють. То це справедливо? Але треба, щоб українці їхали, вчилися, дивилися. Тільки би їм вистачило… зрозуміти, що в Україні, на своїй землі жити найкраще буде. Бо немає раю на землі. ---------- Додано в 11:43 ---------- Попередній допис був написаний в 11:41 ---------- А які Ви пропонуєте моделі?
Максиме, при всій повазі не згоден. Спробую аргументувати. МОСКВА, 23 окт - РИА Новости. Госдума в пятницу приняла в третьем чтении внесенные президентом РФ поправки в закон "Об обороне", касающийся оперативного использования Вооруженных сил (ВС) РФ за пределами страны. В соответствии с документом, формирования ВС могут оперативно использоваться за пределами России для отражения вооруженного нападения на воинские формирования РФ, другие войска или органы, дислоцированные за пределами России, для отражения или предотвращения вооруженного нападения на другое государство, обратившееся к России с соответствующей просьбой, для защиты граждан РФ, находящихся за рубежом, от вооруженного нападения на них. повний текст Всім відомо що в автономній республіці Крим роздавали російські паспорти у великій кількості. Якщо ВР прийме відповідні зміни до законів про подвійне громадянство, люди які мають російські паспорти будуть змушені обрати собі державу. Наразі маємо бомбу уповільненої дії. Я б волів, щоб у разі неминучого спровокованого Кремлем конфлікту, росіяни організовано сідали у літаки Аерофлоту, кораблі Чорноморського Флоту, та вирушали до отєчєства, а не чекали з триколорами у одній руці та російським паспортом у іншій, російські танки на нашій, українській землі. Янукович, як сатрап Кремля, першою ліпшою справою домовився про будівницьтво мосту через Керченську протоку. Здавлося б це безобидна справа, навіть корисна. Але це як подивитися... Москалі, ні копійки не витрачають даремно. Чому ж ми повинні будувати цей міст, коли досі не маємо демаркованого кордону по периметру? А ще, ці гроші можна було витратити на зміцнення того ж флоту на Чорному морі. Чому ми дбаємо про чужі інтереси, скільки ще це буде продовжуватися?