Хм...Интересно. Выходит консул прав. Надо не только получить гражланство другой страны, но и подать заявление о выходе из гражданства УКраины, чтоб его лишиться. А чего тогда шум стоял про второе гражданство у депутатов, да и у крымчан и вообще у граждан Украины ? Кто ж его этот закон так написал ? Так запретить двойное, чтоб можно было его фактически иметь.
Бачите, Чорнобилець, то хто що вважає батьківщиною. Моя батьківщина - це Галичина, Волинь, Карпати, до деякої міри Буковина і Поділля... І все. Ви не задумувались, чому ви, бувши росіянином, вважаєте Київ за вашу батьківщину, а мені приємніше їхати через Варшаву? Я не кажу про порядок, зручності... Ні, я маю на увазі інше. Я приїжджаю в Польщу. Знаю, що в аеропорту є також все польське. І хоч я можу там розмовляти по-англійськи і купити англомовну пресу, я з великим задоволенням розмовляю по-польськи і куплю Ґазету Виборчу. Так само коли приїду в Гітроу чи навіть в Москву. А в Київ? Я відчую, що я приїхав в Україну? Хтось мені відповість по-українськи? Куплю я пресу на українській? Риторичні питання... Або ще.. Можу я назвати державу Україну своєю батьківщиною, коли президент і уряд є страшні українофоби? Такого відбірного лайна нагребти в уряд - про майбутнє цієї "країни" марно щось сподіватися. Можу я назвати Донецьк, Луганськ і ін. моєю батьківщиною, коли там слово сказати по-українськи небезпечно і я б безпечніше поїхав в Багдад ніж в такі міста? Або навіть Київ... Чи вам не дивно, що 100% населення столиці "України" розмовляє на іноземній мові? Ось тому ви рахуєте все це утворення вашою батьківщиною. І я з вами згідний і трохи вам заздрю. Бо я з цим утворенням нічого спільного не маю.
Спорить не буду. ВАше право что считать своей родиной, а что нет. Как и неотъемлемое мое право. Есть города в мире, которые как бы принимают тебя и ты принимаешь их. Такое необычное ощушение родства. Я так себя в Киеве чувствовал. Красивый родной мне город. Очень красивый. И очень родной мне.
Йой у мене вітчизни ще менше , кайси в південних Карпатах і в Інфлянтах-Латвії землі якими володіли батьки і поховані їхні покоління. Різних предків від Швеції до Греції і про більшість з них знаю щo кидали своїх дружин з малими дітьми (матросики) часто в моєму роду ,мало .Отжешь кляти ляхи і свеі.
І для чого приймати "мертві закони"? ...закони які не працюють. Цікаво скільки людей з цієї маси що виїхали так зробили перед тим/після того як прийняли громадянство іншої держави? Думаю що ніхто.... Там напевно обхідний лист дають як в університеті чи в армії щоб підписали...
Хто їх рахував? З ранку зі мною української , вдень в бюро з колегами російської, увечері до синагоги ходить або єврейського центру зі своїми побалакати, нє?
Не ображайте киян. Ви давно до Київа на залітали. Тут живуть українці не менші і не гірші за інші міста, зверніться до них українською і почуєте їхню, та свою рідну мову. Преса в Борисполі теж є. ---------- Додано в 13:23 ---------- Попередній допис був написаний в 13:20 ---------- Звідки така цифра? Аби патякати... Навіть Пахан наш вивчив, навіть Азаров читає державною!!!
З моїх власних спостережень - скільки чутно на вулиці української мови. Але зауважте, цифра приблизна, вона залежить від того, де слухати. У моїй групі з 29 осіб 6 україномовних. Та до чого тут вивчив-не вивчив? Україномовні - це ті, хто спілкується українською у повсякденному житті. А чим вам так не вгодили російськомовні? Я, до речі, одна з них.
Гм. Ви якісь такі смішні питання, Рибко, задаєте. ) Справа не у мові самій, а у кількості її носіїв у українській столиці.