Ніно, про Вас конкретно й не писав ніхто. І про те, що за кордоном нема соціально слабих верств населення - також. Патрік, здається писав, що Канада знову ввела візовий режим з Чехією. І Ви не можете уявити, як лютували з цього приводу чехи. І сварили при цьому не Канаду, а своїх співвітчизників - чеських циган, котрі розпродавши все з муніципального житла (навіть паркет і електропроводку), їхали в Канаду, залишаючи за собою руїни, поселялись там на півроку, побираючи усі можливі пільги, а потім повертались назад і ... вимагали від країни нового, комфортного житла. Усюди є свої проблеми. І кожен кладе на шальки терезів свої за та проти.
Звичайно. Але, мабуть, Вам важко буде уявити, що люди можуть їхати зі своїх високорозвинених держав і емігрувати в Україну.
Ви інтервю читали? Там здається консул ясно сказав. Якщо людина офіційно не вийшла/відмовилася від українського громадянства , то вона є і продовжує бути громадянином України. І абсолютно не важно скільки вона ще має додаткових інших паспортів і яких держав. Прочитайте інтервю , там є відповіді на всі питання. ---------- Додано в 19:31 ---------- Попередній допис був написаний в 19:30 ---------- Я офіційно від українського громадянства не відмовлявся. І паспорт внутрішній в мене є. Ним я користуюся коли перебуваю в Україні. ---------- Додано в 19:31 ---------- Попередній допис був написаний в 19:31 ---------- Можна я відповім? Абсолютно не важко.Таке зараз цілком можливе.Світ став мобільним , рухливим...люди їздять. І поняття емігрант все більше втрачає своє значення. Приклад сусідньої Польщі. Є поляки що постійно живуть в Канаді/США , це переважно старше покоління які виїхали підчас/після війни і за комуністичного режиму. А вже молоде покоління то вони їздять туди-сюди . А є ще багато , хто працює на розробках нафтового піску на півночі пров.Альберта , то ті вахтовим способом (по 21 дню) їздять.Дехто придбав кондомініум (квартиру) в Калґарі/Едмонтоні , дехто гроші "в шкарпетку" ховає ...кожному своє. Проходять ці часи , коли людина поїхала в одну сторону і все з кінцями.... === Був в нашій родині далекий родич і добрий друг - пан Тадей. Виїхав він з Польщі в 60х роках і жив в Сан Дієґо (Каліфорнія) з своєю дружиною. Дітей в них не було. Як тільки Польща стала така як вона є зараз - вільна , пан Тадей на питання де він живе , жартома відповідав , що в літаку. ...помер 2 роки назад , похований в Польщі. ---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 19:31 ---------- А Ви би бачили як ці цигани плакали по телевізору.Йой мама рідна!!!!!! Про них 1год. передача була по ТБ. Що їх чехи били , знущалися. Одна молода дівчина показувала шрами на оголених плечах ....Ну прямо ці чехи ще гірші ніж фашисти. ...якісь нелюди. Тут зразу за них ( циганів) кілька чоловік з NDP ( партія з лівим нахилом в Канаді) почали заступатися. Навіть зробили позачергове засідання парламенту...Фото на перших сторінках газет..... А потім тишина.Навіть з "лівого боку"...і недавно я дізнався що потрібна віза з Чехії до Канади.
А что касается Родины. Я нмкогда не смогу сказать как Педро "Как праильно я сделал, и теперь никогда не вернусь, поскольку кто-то чего-то не так сделал..... — Хоть та земля теплей, А родина милей, Милей — запомни, журавлёнок, это слово. Запомни шум берёз и тот крутой откос, Где мать тебя увидела летящим; Запомни навсегда, Иначе никогда, Дружок, не станешь журавлём ты настоящим. http://www.youtube.com/watch#!v=C1S0dvqb3vI Скажу вам честно Патрик, хоть я привел цитату из интервью с консулом, но чего то не верится. Либо не соображает, либо лапшу на уши вешает. Да при чем тут все остальное. Откройте границу, упростите визы...Украина открылась полностью, ну и чего не зватает ? Я думаб и вы и я ответ знаемю И к людям он отношения не имеет, а исключительно к геополитике и отношению стран. Прямо как сербы албанок почти всех изнасиловали.Ну прямо ще гірші ніж фашисти. ...якісь нелюди
Не думаю що лапша і не думаю що так все просто....Правда десь посередині... АЛЕ! Якщо скоріше як папугаї повторювали що в Україні ТІЛЬКИ один паспорт .І на зустрічні питання мовчали з розумними очима як собачки ( мол все розумію , але сказати не можу). То тепер обговорюють і якісь хоч туманні , але рішення є.."льод тронулся , ...." Звичайно що ніхто не побіжить в українське консульство за новим паспортом . Але рано чи пізно офіційно подвійне громадянсто признають.І буде Україна як всі решта держави. Про подвійне оподаткування вже закон існує(здається) майже зі всіма державами і буде ще і про подвійне громадянство. Серби vs. албанці....то там ті що крайні один другого варта. Мілошевич як в 1988р. в Косово побував то з того часу ненависть і існує. Там любові ніколи не було , але був закон і били по голові як сербів так і албанців....і все було спокійно. А потім "відвязали" ...спочатку сербів , а потім албанці самі "відвязалися" і почалося.... На Ю-тюбі є відео де албанці підпалили сербську Церкву ...Церква горить , а вони танцюють... ...рука не піднімається такий лінк давати.
Здається поняття громадянство-самостійний заможний городянин той що має власну думку та голос в питаннях міської політики застарiло. Голосуют утриманці і підлітки з маразматiками. Демократія захлинулася не тільки в Україні чи Росії. Коли дем. шляхом вибирають ні відомих Пу або Ме - цирк. (Населенню жити у цирку ситніше, ніж при натуральних демократах Джеферсоновского типу) Громадянство у великих країнах не важливо-перекрутили саме поняття.
Українцям заборонили працювати у Чехії Тим, хто намилився підзаробити - халепа. Доведеться Азарову податки сплачувати. Ще й треба знайти цю роботу. Фірма виробник де я працював останні 5 років фактично у лежачому положенні. Власник, заздалегідь десь за 5-6 років підготувався, живе тепер в Чехії. Ми завше були учасниками того форуму... Шкода, все на пси...
Можна. Тіко у Ваших прикладах допису зовсім не йшлось про Україну. Тому вийшло, що говоримо ми про різні випадки (Ви про еміграцію, а я про імміграцію в Україну) п.с. до речі, у Вас дуже позитивний аватар зараз. ---------- Додано в 14:51 ---------- Попередній допис був написаний в 14:49 ---------- Наприклад? Які держави дозволяють офіційно подвійне громадянство? ---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 14:51 ---------- Я прочитала про паспортні питання на сайті Консульства України в Канаді - там чіткіше пише. http://www.ukremb.ca/canada/ua/27997.htm Але все ж виникли деякі запитання. То можна деякі запитання Вам поставити? Хоча спершу подаю декілька витягів із сайту українського консульства в Канаді: Громадянство України припиняється: 1. внаслідок виходу з громадянства України; 2. внаслідок втрати громадянства України; 3. за підставами, передбаченими міжнародними договорами України. Вихід з громадянства України допускається, якщо особа набула громадянство іншої держави або отримала документ, виданий уповноваженими органами іншої держави, про те, що громадянин України набуде її громадянство, якщо вийде з громадянства України. Для порушення клопотання про вихід з громадянства України громадянин України, який виїхав на постійне проживання за кордон, особисто подає до консульської установи України за кордоном такі документи: 4. один із таких документів: документ, який свідчить, що заявник набув громадянство Канади документ, виданий уповноваженими органами Канади про те, що громадянин України набуде громадянство Канади, якщо вийде з громадянства України Тепер питання стосовно останнього речення. Отже, необхідною передумовою для здобуття канадського громадянства є вихід з українського громадянства. То яким чином можна бути громадянином обох держав відразу, Патріку? ---------- Додано в 15:09 ---------- Попередній допис був написаний в 15:03 ---------- Так. Але та людина тоді не може бути громадянином Канади. ---------- Додано в 15:10 ---------- Попередній допис був написаний в 15:09 ---------- То Ви так жартуєте? :rolleyes:
(Буду коротко , бо йду на роботу) 1.Майже всі держави в всвіті. Канада , США , Великобританія , Литва , Польща...... Легше перечислити ті що не можуть мати. Там був Ірак за Садама Хусейна , Північна Корея і ще кілька. 2.Пухнастик , Канаду абсолютно не цікавить скільки Ви маєте громадянств. При поданні документів на канадське громадянство і при його набутті АБСОЛЮТНО НЕ ПОТРІБНО ВИХОДУ З ІНШОГО ГРОМАДЯНСТВА. По канадським законам можна бути громадянином Канади і + .....і ще когось одночасно.
В принципі, Патрік Вам вже відповів. Додам, що в більшості цивілізованих країн це питання просто не стоїть - їх не цікавить, скільки і яких громадянств інших країн має їх громадянин, чи кандидат в громадяни. Так є в США, Канаді, Ізраїлі, країнах ЄС. Цей пасаж стосується тих громадян України, які бажають вийти з громадянства України і набути канадського громадянства. Можна ж просто спершу набути канадське громадянство, а потім, за бажанням, клопотати про вихід з українського. Що змусило Вас так вважати? Патрік нічого смішного не писав.
Нариклад, Німеччина та Австрія, не дають подвійного а то й більше громадянства. Іспанія дає подвійне громадянство тільки вихідцям із своїх колишніх колоній в Латинській Америці. Італійське громадянство теж дуже важко отримати. І що, ці країни менш цивілізовані, аніж США і т.д.? Так є. Але так не є. Хіба що в межах самого ЄС. Але європейці рідко змінюють своє громадянство на якесь інше європейське. Нащо? Економічна вигідність єврозони це одне, а збереження власної ідентичності зі своєю нацією - зовсім інше. Чи Ви знаєте багато випадків, коли, наприклад, француз стає італійцем чи навпаки і т.п.?
Це винятки, я ж говорив про більшість. Але і тут є особливості - це не зовсім так, як Ви пишете. В Німеччині дійсно громадянство втрачається, якщо доросла людина добровільно набула громадянства іншої країни. Проте, якщо цього громадянства вона набула наприклад через шлюб з іноземцем, німецьке громадянство залишається. Аналогічно, іноземець, який отримує німецьке громадянство, може залишити і своє попереднє, якщо б вихід з цього громадянства створював би йому незручності, наприклад змушував позбутися майна в своїй попередній країні. Подібно в Австрії - в кожному конкретному випадку можна клопотати про збереження другого громадянства, що в принципі люди і роблять. Якщо вже Ви навели Австрію як приклад, то Вам буде цікаво знати, що будь-яка особа - не громадянин ЄС, яка прийнята на посаду професора в будь-якому австрійському університеті чи академії мистецтв, автоматично отримує австрійське громадянство. У випадку, якщо ця особа одружена, австрійське громадянство отримують і всі члени родини - дружина чи чоловік і неповнолітні діти. Ну і ще одна цікава для Вас деталь - формально всі громадяни ЄС мають подвійне громадянство. Згідно маастріхтської угоди, кожен громадянин ЄС має підданство своєї країни плюс підданство Європейського Союзу, що вказується і в паспортах. ---------- Додано в 15:31 ---------- Попередній допис був написаний в 15:27 ---------- Мова йде про громадян третіх країн. В межах ЄС це дійсно не має сенсу - наприклад мені набуття скажімо італійського громадянства не дало б нічого - це фактично те саме, що в Україні змінити статус мешканця Тернополя на статус мешканця Івано-Франківська. Знов-таки, тим більше що ми маємо ще й друге спільне громадянство - самого ЄС.
Це логічно. Давайте розглядати саме набуття людиною громадянства - без шлюбу. Бо майже всі держави світу нададуть Вам їхнє громадянство, якщо Ви одружитесь із їхнім громадянином. ---------- Додано в 16:34 ---------- Попередній допис був написаний в 16:31 ---------- Ну якщо Ви порівнюєте представників двох зовсім різних націй, в цьому випадку італійця і француза, з тернопільчанами та франківчанами, то...:shutup:
Давайте. Отже, вилучаємо шлюби, батьків-німців, репатріантів тощо, залишаємо тільки тих, хто отримує громадянство на загальних підставах: 1) Якщо німецького громадянства набуває громадянин іншої країни ЄС, він просто залишає собі і попереднє громадянство, і отримує німецьке. 2) Отримати німецьке громадянство на загальних підставах можна після 8 років проживання в Німеччині. Формально при цьому потрібно доказати, що особа позбулася попереднього громадянства або воно буде втрачене автоматично після набуття німецького. 3) Біженці не мусять позбуватися попереднього громадянства. 4) Завжди можна подати клопотання про дозвіл залишити попереднє громадянство, навівши причини. Іншими словами, Німеччина не забороняє подвійне громадянство, вони просто хочуть відстежувати такі випадки. ---------- Додано в 15:44 ---------- Попередній допис був написаний в 15:42 ---------- З адміністративного погляду це те саме. Просто Ви домішуєте етнічні аспекти. Уявляйте собі цей приклад так, що і франківець, і тернопільчанин - євреї
ЄС як система допомагає розібратися в деяких старих але гострих франко- італійських проблемах. Власне не всі корсиканці визнавали анексацію Корсікі.Зара можуть вільно бути італійськими громадянами якщо це їх заспокоіть . Корсіканска діалект італійської.
Пропустив в попередньому дописі. Іспанія дає громадянство теж і на загальних підставах, і не тільки вихідцям з колоній, і так само дозволяє зберегти попереднє громадянство. Те ж Італія, крім цього, взагалі дозволяє навіть не повідомляти про інші громадянства.
А я у Вас питав, чи маєте паспорт Росії та російську військову пенсію, адже Ви там багато років служили? Досі відповіді чекаю. ---------- Додано в 18:08 ---------- Попередній допис був написаний в 17:50 ---------- А в Грузії не так. Не можна сказати що уряд не цікавився тим що його громадяни потихеньку отримували російські паспорти. Але і вдіяти потім ніц не змогли. Я до того, що коли маєш в сусідах Московію, треба бути напоготові. Інакше відтяпають собі те що сподобається, і не важливо якою ціною. ---------- Додано в 18:26 ---------- Попередній допис був написаний в 18:08 ---------- В Україні знакають в офшорах, і це кепсько. Але чудово для можновладців.