Справжнє обличчя еміґрації

Тема у розділі 'Країни і міста', створена користувачем coolzak, 7 гру 2008.

?

Ви б переїхали за кордон?

1. Так

15 голосів
    42,9%
  2. Ні

7 голосів
    20,0%
  3. Я за кордоном

13 голосів
    37,1%
  1. З якої причини?

• Подобається Подобається x 2
  2. Nina

Nina Well-Known Member

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мабуть ця гілка - єдине місце де я з вами в більшості згідний. З єдиною різницею. Я не рахую теперішню "державу" Україна своєю батьківщиною. Як і не рахував СССР. Для мене нема різниці між Луганськом чи Донецьком і Курськом чи Вологдою.
    Вперше майже за 20 років я минулої осені побував в себе на батьківщині, тобто на Західній Україні. До речі, принципово просив білет через Варшаву, хоча через Київ пропонували дешевший.
    І ці кілька тижнів стали для мене одними з найкращих за останні 20 років.
    Навіть промайнула на короткий час думка про повернення.
    Але поки моя ЗУ буде перебувати в складі тої квазідержави ні про яке повернення мови бути не може.
    Ви десь сказали, що я повинен лишатися в Австралії. Мені, чесно кажучи, не дуже подобається Австралія. Ні клімат, ні природа...
    Тому думаю переїхати в Європу. Швидше всього в Великобританію, де я вже жив і звідки маю кілька запрошень на роботу.
    Не проти поселитися в Польщі, але це трохи складніше.
    Емігрантом вже себе не рахую. Англійська мова стала для мене другою рідною, як і Патрик, стараюсь тримати рівну дистанцію між місцевими українцями і іншими австралійцями.
    Тож ніяких комплексів в звязку з еміграцією вже давно немає.

• Подобається Подобається x 7
  4. coffeefan

coffeefan Well-Known Member

В Канаді тимчасово, зовсім скоро вже буду вдома, в Украіні.
    Патріку, дуже вас прошу, пишіть про загальні речі і не проектуйте своі думки на інших людей (маю на увазі "ненависне Торонто").
    Думаю, минулорічна дискусія була цікавою і форумляни дізнались багато для них нового.
    А книга буде цікавою. От тільки вимагає багато часу і до форуму видавців ще не надрукується.

5. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Да вы правы. Есть у нас отличие. Я рахую теперішню "державу" Україна своєю батьківщиною. И голосовал за ее независимость, в отличие от вас и она мне не безразлична по множеству причин. Як і рахував СССР батьківщиною и продолжаю те страны, что сейчас на его месте. Для мене нема різниці між Луганськом чи Донецьком і Курськом, Запорожье, чи Вологдою, Киевом, Ровно, Хмельницком, Винницей, Николаевом, Одессой, Житомиром, Крымом...........А также Анадырем, Владивостоком, Томском, Нижним Новгородом, Новосибирском, Петропавловском- Камчатским, Москвой, Вологдой, Минском, Алма-Атой, Астаной.....
    Из Европы- Брюссель, Париж, Амстердам, Люксембург, Рим, Лондон......Основные города, где я был, не считая маленьких но не менее важных городков и поселков....
    США, я вообше поперек проехал, Канада, красивая страна с множеством отличных людей, как везде.

Моя Батькивщина- планета Земля.

Везде всегда себя чуствовал комфортно и хожу с открытыми глазами и душой. И всем того же желаю.

Что касается языков. Чем больше вторых родных тем лучше.

Основной совет. Не сваливайтесь в политизирование, откуда нет выхода в нормальный мир. Несмотря на политиков, чтобы они не говорили, люди везде в основном нормальные и хорошие, они такие же с такими же семейными и жизненными ценностями вне зависимости от места проживани, гражданства, расы, веры........И это самое главное.

• Подобається Подобається x 1
  6. Patrick

Patrick Well-Known Member

:good:+100

Педро , Ви так як би прочитали мої думки!!!!
    Я так само стараюся їхати через Франкфурт , Відень...
    Ви думали поселетися в Польщі , а ми з жінкою не раз обговорюємо про наше переселення (поки що умовне) на батьківщину моєї жінки - Хорватію , коли прийде пенсійний вік.
    Дочка звичайно не поїде , а ми плануємо.В Канаду будемо приїзжати , а жити в Хорватії.І до Львова близько , і до Європи....і до моря.. Хоча до цього часу ще далеко , плани можуть кілька разів мінятися...але ескізи накидати не зашкодить.

---------- Додано в 22:08 ---------- Попередній допис був написаний в 21:38 ----------

А з такої що мені так добре.
    Чи то в силу якихось полярних причин десь на молекулярному рівні , чи щось інше , але мені краще працюється і живеться в колі мішаному ...І такий я не один...
    Ходжу до української Церкви , деколи (рідко) на українські забави/міроприємства і цього мені достатньо....
    І коло моїх знайомих теж мішане , що теж добре....

• Подобається Подобається x 6
  7. Gron

Gron тафгай

Дивні речі, 5 років тому, придбав, після двох місяців ростягнувшогося відпочинку, невеличке житло біля Дубровника.(17км)
    Колись мріяв, доживати на Сіцілії, але Хорватія вразила природою, а особливо людьми.
    Ще рік і згідно законів складатиму іспит на громадянство.
    Грін кард є, хорватський паспорт буде, дружина полька, син закінчує освіту і перші роки планує працювати у Німеччині, а я сплачую податки, живу та працюю в Україні, може я той,.. манкурт, чи глобаліст-русофоб...?;)

• Подобається Подобається x 6
  8. Patrick

Ми не думали конкрето де. Скоріше це би було десь біля Загребу.Там живуть батьки жінки.
    А до Дубровніка чи Задару , Пули то би доїхали...
    Я до речі так в Дубровніку ще ні разу і не був.... "Сапожнік - без сапог".
    Ми як їдемо в Європи , то долітаємо До Фракфурту , або Відня а дальше берем авто на 1 день і в Загребі віддаєм.
    Я , 2-3 дні і їду до Львова , а жінка залишається...І так само назад...
    І Дубровнік все відкладаю на слідуючий раз.Бо хочу поскоріше побачити батьків і подовше бути ...

• Подобається Подобається x 4
  9. Gron

Gron тафгай

Останнє редагування: 6 бер 2010
    • Подобається Подобається x 5
  10. Patrick

11. Gron

Gron тафгай

• Подобається Подобається x 3
  12. Чернобылец

А я последний раз из Киева вылетал, ностальгия по Киеву долго мучала. Самый мой любимый город мира.
    Не знаю что вам с Педро там не нравится. Красивый просторный.полно истории, Днепр....Эх...., Слов нет.

Так и получается, что как только патриот денег набирает пытается смыться. Если кто мне это скажет, еще раз отвечу, я временно по работе, да и паспорт у меня украинский еще не пропал....

13. Danilo

Danilo Well-Known Member

Показали коротко про циган, що переїхали з Румунії до передмістя Тулузи. ЖАХ!

---------- Додано в 18:10 ---------- Попередній допис був написаний в 18:07 ----------

Цікаво хто в Януковича був геніальним?

14. Patrick

Я проти міста нічого не маю.
    Київ і Одесу ці міста сприймаю (хоч Київ далеко не є моїм любимим містом).
    Не люблю летіти через Київ - де 2 різних термінали не звязані між собою , де черга йде довго , де аеропорт явно замалий для столиці країни (цей розмір аеропорту для такого міста як Стрий), де існує якась не потрібна суєта і нервотрьопка , де....не важно.
    І тому стараюся вибирати транзитні аеропрти які є на захід від Львова.
    В Львові аеропорт ще гірший як в Києві , але тут вибору я немаю.

А любимі мої міста ...в мене їх кілька , там я почуваю себе добре - Львів , Торонто ...Ванкувер....люблю Коломию...Загреб є ОК , Берлін може бути.....думаю що в Польщі щось сподобається , як туди поїду....і ще може з 5-6 міст назбирається...
    А от Луганськ , Донецьк , ....хоч я там ніколи не був ,але в мене до цих міст ЯВНА предвзятість. Таке собі ставлення -апріорі...так що туди я не хочу.

15. Danilo

Danilo Well-Known Member

Що ж тут вимагати, як Бориспіль будувався за часів СРСР, а тепер його не переробляючи не вкладаючи особливих коштів, перейменували на міжнародний. Нічого, Янукович разбудує. Буде одна злітно-посадкова смуга, на якій величезними літерами буде написано: "Малоросія" стрілка - на Московію. Крапка. Квиток до Москви - 100$, квиток Москва-Київ-1$ персонам нонграта (Затулін, Лушков, тощо) - безкоштовно.

• Подобається Подобається x 1
  16. Pedro

Ні, ви надзвичайно нормальна людина, Ґрон. І я вам трохи заздрю. Мати житло біля Дубровника - це мрія більшості австралійських хорватів, з якими я розмовляв. (Ніц не кажучи вже про мене).
    Якщо мені вдасться переселитися до Англії (а це купа паперів зараз!) і через пять років поміняти австралійське громадянство на британське, то з паспортом країни - члена ЄС можна буде поселитися там де подобається (з поправкою на гаманець).
    Хоча люди які пропонують мені роботу мають стоматологічні клініки на півдні графства Девон. А це дуже гарна частина Англії на побережжі Ламаншу.

17. Чернобылец

Я давно уже понял в чем разница. У меня действительно другой менталитет. Для меня это временные неудобства, кторые я поменять не могу. А предубежлений априори у меня нет, как бы меня не убеждали. Даже уж тут против Львова, уж столько свидомости набралось, выше крыши. Уж сколько тут всяких разных выьались за все ЗУ говорить или Львов, так не означает, что я им поверил. В любом месте есть туалеты, и переработка мусора разной степени организованности, но не по этому же о городе и людях судят и уж точно не по тем кто по свалкам лазит и суди обо всех по своему "туалетному опыту", называя себя прелставителем какой-то особой культуры.

У меня хорошие знакомые в Донецке/из Донецка. Вот из Донецка, он старше лет на 15, профессор, отличный мужик, до сих пор позваниванию. ОБразование в Донецке получил. Сколько мы с ним просто болтая сигарет скурили. Имя называть не буду, известный достаточно.
    Ведь о городе, как и о стране судят по тем с кем отттуда встречаются.

Я так пониманию о Украине, России и СССР судят мои новые знакомые через меня. А что они еще знают ? Отсюда мой опыт,или отсутсвие такового, знания, или его отсутствие, достоинства, недостатки...... все через призму общения со мной. Буду я все обсирать, там и сам как выгляжу ? Буду показывать свои знания и стремление учиться, так по мне и судят по системе образования, как буду общаться со всеми, так будут судить и о стране. Буду показывать себя несчастным и обделенным, так и будут относиться.
    Я ж говорил, каждый из нас в своем роде представитель страны откуда мы вышли.

PS. Я там конечно выше подзагнул, что мой Родина-Земной шар, но уж Педро меня сильно достал за последнее время. Я имел в виду, что наша культура, она уже международная по сути. Но люблю я Станислава Лема, или Ремарка или Кларка....но это же не делает меня менее русским...

А Родина в настоящее время у каждого человека там, где его семья.

Останнє редагування: 7 бер 2010
  18. Patrick

.... різні в нас менталітети , різне сприймання світу....це всім давно відомо.
    Ну не тягне мене в бік Росії , не тягне мене також туди де цій країні симпатизують...і це є my personal motivation , my own agenda....ну такі ми є...і не має на це ради.:pardon:

=========

Педро , а я колись хотів їхати до Австралії....коли не був жонатий.Хотів світу більше побачити.
    Думав як тільки дістану громадянство Канади , то зразу поїду.
    Проблем в оформленні паперів не має ,це країни Бритійської Співдружності.
    В мене на роботі є один австралієць і двоє канадців що там жили.
    Є такох філіал нашої фірми.
    Один з цих кілька разів розказував як він переїжав поперек через Great Victoria desert ( коло 700км) .
    Виїхав в 7 ранку , де на кузов пікап траку положив кулер повний льоду.А на 2 дня в кулері вже була горяча вода....

• Подобається Подобається x 4
  19. Gron

Gron тафгай

20. Pedro

Патрик, я нічого не маю проти Австралії. Цікаво приїхати, роздивитися, побачити трохи дивакуватий світ.
    Люди з багатьох країн беруть на деякий час working visa, трохи працюють а трохи їздять по Австралії.
    Кілька місяців тому я мав медсестру, яка тимчасово заміщала мою постійну медсестру. Так ось, вона була стоматолог з Франції, перездавати не хотіла (це надзвичайно важко) а працювала медсестрою. Приїхала трохи пожити і подивитись на Австралію. Зараз, думаю, вже в Франції.
    Важко змиритись, що ти приїхав на стало. Хочеться більш традиційного суспільства. І природа дивна. Зараз Східні штати заливає, а в нас, в Південній Австралії сьогодні випав дощ (символічний) практично вперше за три місяці.

а де твій аватар? :)