Справжнє обличчя еміґрації

Тема у розділі 'Країни і міста', створена користувачем coolzak, 7 гру 2008.

?

Ви б переїхали за кордон?

1. Так

15 голосів
    42,9%
  2. Ні

7 голосів
    20,0%
  3. Я за кордоном

13 голосів
    37,1%
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А Ви почитайте уважно, що пишуть тут деякі останні "прибульці": більшість із них взагалі не розуміє, в якій країні живуть.

• Подобається Подобається x 5
  2. Patrick

Patrick Well-Known Member

Тут є деяка різниця між Старим і Новим світом.
    В Україні як "ліві" так і "праві" рахують що тільки ВОНИ і тільки в них є ліцензія на правоту.Бо це їхня земля.Так само в Франції , Німеччині ...
    В Новому світі - Канада , США , Н.Зеландія ....це ніби є їхня країна і одночасно вони є іммігрантами , неважно коли вони приїхали - чи це було 5 років назад , чи 5 поколінь.
    В кожного є свої етнічі коріння , але обєднує їх (тут в кожного своє - гроші , тихе життя , безпека...) НОВА держава.
    Ніхто , ніяка етнічна група в Новому світі не може притендувати на правоту, крім місцевих.Але вони не притендують.
    І демократія перестає бути демокраією , коли вона зачіпає чиїсь почуття.
    На роботах розмови які повязані з національними/політичними розборками - це заборонена тема.
    Набір таких "міні світів" і утворює Новий Світ.

• Подобається Подобається x 2
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Справді, Ніно? Ви не жартуєте? Де ви бачили, що емігранти поливають брудом Україну? Прошу приклади.
    До речі, ви мабуть знаєте (не думаю, що не відвідуєте інших політичних гілок) хто справді поливає брудом Україну і все що звязане з українською нацією.
    Але цікаво, я не бачив ні слова протесту там з вашого боку. Ні проти спіки, чорнобильця, ні проти маріупольсько-одеського "десанту".
    Чому б це? Згідні з "контуженими"? Тільки емігранти очі колять?

• Подобається Подобається x 3
  4. redfox

redfox Well-Known Member

эмигранты уезжают не от хорошей жизни. и то,что они не так бодро себя ведут - за это только похвалить их надо. конечно, иммигрент иммигранту рознь, но те, кто добиватся успеха, не теряют себя и не забывают о своих корнях достойны уважения

• Подобається Подобається x 1
  5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Переважно, так і є.

Проте є категорія людей, котрі і в Україні забезпечені, тим не менше - їдуть. Я і цих розумію.

В мене є друг дитинства, котрий працював у стрийській гінекології. Міг би жити дость комфортно. Проте, як сам сказав, не бачив можливостей для професійного розвитку таких, як би йому хотілось.

Емігрував у Францію, звідти у Канаду. Як розказував, було і сутужно, і до плачу, але - мав мету.

Має свою ординацію, працює і далі вчиться. Вірю, що досягне більшого, ніж у стрийській райлікарні.

• Подобається Подобається x 4
  6. Чупага

Чупага Well-Known Member

Пошук пригод теж добри двигун.
    Умію картоплю і кукурудзу саджати , аж до зелених чортиків, ось банани і цукровий очерет-це щось нове i було б цікаво. Навіть друга молодість від того що став каву вирощувати (замість чогось старого нпркл .черешні) може прийти ..:)

7. Максим

Максим Well-Known Member

З моїх знайомих більшість були саме в таких умовах. Фінансово забезпечені. Проте задоволені не були - одні, так як і Ваш знайомий лікар, хотіли фахово реалізуватися.

Інші просто хотіли мати адекватне життя за свої гроші, так сказати, value for money.

Коли не мусиш в своєму домі ставити дизель-генератори, бо електрика час від часу щезає, бурити свердловини, монтувати фільтри, баки і помпи, бо постачання води неадекватне. Не товкти своє авто по роками неремонтованих ямах і не боятися залишати його на вулиці, в місті, на паркінгу, не зупинятися на вимогу кожного автоінспектора. Коли на кожному кроці за щось треба платити, а у відповідь ще й хамлять.

Не переживати, що серце прихопило за містом і швидка приїде через годину або і дві. І відвезе в якусь місцеву лікарню, де шанси на виживання ще більше знизяться.

Освіту дітям все одно забезпечити за кордоном. А по здобутті цієї освіти дітям зі своїми західними дипломами і не буде сенсу повертатися, та і самі не захочуть, тобто ця міграція просто б пересунулася на злам поколінь. Тому і виїхали, ще поки ті діти малі були - ліпше вже нехай відразу виростають в нормальних умовах.

• Подобається Подобається x 7
  8. redfox

redfox Well-Known Member

ну, возможно, это имеет смысл /я про нормальные условия/ для небольших городов,
    но для москвы, например, как мне кажется, это не олчень актуально)

9. Patrick

Patrick Well-Known Member

Незнаю що Ви вважає не актуальним , я знаю 5 москвичів. Точніше 4+1 . Один з Елекросталі .
    Цей що з Елекросталі непогано жив там , непогано влаштувася тут....і так все змальовує в чорному світлі , що деколи я сам говорю що не все так погано , виступаючи адвокатом протилежної сторони ...
    Шо я помітив що росіяни емігранти (особливо москвичі) не дуже хочуть їздити в гості додому , хочуть чим по скоріше забрати своїх родичів з відтам і їхні діти в основному вже не говорять по-російськи і батьки цим дуже не переймаються.
    Коли їх запитаєш про іхній дім , то відповідь :".... за ці гроші що я потрачу на поїздку додому , я краще два рази в Мексику на курорт поїду.Дешевше обійдеться ,відпочину , здоровіше... і не буду нервуватися..."
    Сибіряки дещо інші , подібні на українців....

• Подобається Подобається x 5
  10. Nina

Nina Well-Known Member

Патрік, над Україною можете поглузувати. А Москва, то сила. Сильні духом люди. Ви розказуєте про якихось посередніх. В Москві є все і ще більше. І вона обличчям до нас, просто образилась. Не те що Ви. І не кидає нам кістку як Європа. Може треба задуматись нам почерговий раз? Кожному своє. Ви навели приклад таких людей як Ви. Які в пошуках чогось «нового».

---------- Додано в 22:34 ---------- Попередній допис був написаний в 21:42 ----------

Як грушу не труси, а раніше, ніж через дев’ять місяців дитина не народиться.

«Є ще одна проблема для тих, хто повертається в Україну: за три-чотири роки тут не так багато змінилося. Такий період у житті окремої людини – багато. Але для країни це невеликий час. Для людини буває надто складно зіставити зміни у власному житті з тим, що наше суспільство перебудовується значно повільніше. Відтак часто люди знову їдуть за кордон.»
    http://www.leleky.org/index.php?opt...-11-54&catid=25:2009-05-10-10-13-39&Itemid=37

Так, для мене любов - це вишиванки, солов’ї та солодкі слова.

Якщо просите, то діагноз скажу. Ви трохи незадоволена жінка, до чоловіків на форумі пристаєте. Родіть для Чехії ще одну дитину!

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Склалось враження, що таким українцям, які злі на емігрантів, хочеться, щоб вони вернулись тому, що насправді вони самі не можуть дати собі раду в Україні, заробити собі на пенсію, тому от і хочуть, щоб побільше людей верталось. Інших причин просто не бачу. Та і ніхто і не показав.
    А Вам яке до того діло? о_О І взагалі - як це стосується теми?

• Подобається Подобається x 8
  12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Є і інші причини, Нірванка. Вдумайтесь над такою фразою Ніни:

А Москва, то сила. Сильні духом люди. Ви розказуєте про якихось посередніх. В Москві є все і ще більше...

Думаю, тут, як кажуть росіяни, ларчик откривается просто.
    Мов, не туди їдете. Ось куди нам треба повертатися - пад масковскає крилишко. Там нашє спасєніє...

13. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Борис скажу Вам откорвенно прежде чем это написать и окончательно занять сторону близкую к "прибульцам" я много тут прочитал, в том числе и Ваших дописов - увы, но мое мнение не в Вашу сторону, мне не нравится оплевывание истории, мне не нравится возведение своего мнения и отношения в ранг - Истины а этого я этого больше всего насмотрелся от свидомой братии ...

здесь я упертую однобокость только со стороны свидомой братии четко вижу ....а так согласен ..
    а кому захочется в муравейник? до чого тут Москва это или Нью Йорк ...

простое человеческое - "да не пошел бы ты лесом" сам Там сидиш и тыкаеш как мы тут все не правильно делаем со страной которую ты так сильно оттуда кохАеш, приедь и посмотри а еще лучше поучаствуй в процессе потом советуй а уж тем более суди ... впрочем касаемо к нашим звидтилянцам я лично уже ни к кому не испытую не приязни (кроме одной истерички) они не буду тыкать пальцем с чего то вдруг стали гораздо корректнее общаться а следовательно - есть прогресс можно дружить ... так глядиш когда нибудь скорешусь с кем то и подарят девайс какой нить рыболовный там они стоят чуть не в два раза дешевле (ну все я опять на старую лыжню съехал ;))

• Подобається Подобається x 3
  14. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Интересный тут у вас разговор. Все думаю, как мне вклиниться и места не найду. У всех какая-то своя точка зрения, и проскальзывают какие-то претензии к друг другу. Ну за редким исключением разумных голосов. Какие претензии ? У каждого свои причины, разные обстоятельства, разные условия и на родине и на новом месте.

А во многих случаях.это как обсуждать две точки зрения когда в воду купаться заходишь. Один скажет «теплая как парное молоко», другой «теплая как моча». Ну и кто из них выразился правильнее ? Это просто философия жизни разная. А еще говорят «лучше там где нас нет». Но тут все говорят вроде бы и все согласны, что на Украине не лучше, а вопрос только в том кто виноват. И вот тут разногласие.
    Одни говорят, как вы могли уехать оставить страну в беде ?
    А другие говорят, что мы вот переживаем, а вы тут совсем все запустили ?

Интересная игра «Кто виноват ?», очень уж азартная.

Мое мнение. Украина была есть и будет. Никто ничего никому на блюдечке ни с Востока ни с Запада не принесет. Самим надо.Придет же понимание что надо просто работать. И самому и в организации, городе, поселке и в стране. И понимать для чего. А люди должны иметь право выбирать где жить и где работать и какое образование получать, достигая все своим трудом и честным главным образом. Ну и при наличии удачи тоже.

Да и еще. Я так думаю, что Педро прав и ему лучше в Австалии остаться. :) А я люблю на Родину приезжать, придет время приму решение, где на пенсии жить. Много хороших людей на Украине живут, как собственно и в любой другой стране, где мы находимся. Не так ли ? И каждый из нас отчасти посол, как мы себя представляем. так и обо всех в стране нас окружающие думают. И о Украине и украинцах.

Останнє редагування: 2 бер 2010
  15. redfox

redfox Well-Known Member

ъ

проблема в том, что все, кто живет от мкада километров в 300 считают себя москвичами)))

16. Максим

Максим Well-Known Member

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Мабуть, це перебільшення. Бо ніхто нікого не вчить і не збирається. Навіщо от мені когось вчити як жити? Незалежно хто де. Ми лише можемо порівняти життя в Україні і за кордоном не через призму туриста, а з власного досвіду.
    Стараємось показати реальне життя, реальні проблеми, які є всюди. Багато чого невидно зі свого корита, але чи то погано дізнаватись про світ? Це ж навпаки краще, коли знаєш, що може бути краще, як воно може бути, щоб навчитись цього, щоб йти до цього. Коли емігрант каже, наприклад, що за кордоном сміття сортують, а в Україні до того тільки зараз додумались, то він не насміхається, він би хотів, щоб і на Україні так було. Не в наших інтересах, щоб Україна відставала в розвитку від інших країн. ми навіть ще більше в цьому зацікавлені, бо не один би повернувся, якби були можливості. І це нам доводиться червоніти перед інозомцями за свою країну, а не вам.
    Самі ж хочете змін на краще, хочете розвиватись, а не хочете вчитись. То до кого можуть бути претензії?.. От власне :)

• Подобається Подобається x 8
  18. - подтверждаю, ни разу не видел, чтобы nirvanka кого-нибудь "учила жизни"! Насчет "никто никого" Мабуть, це перебільшення (с)

• Подобається Подобається x 2
  19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Може я неправильно розумію значення слова вчити :) Але уявляю собі так: Un.Known каже до Ніни - "Ходіть до театрів, відвідуйте музеї, читайте книжки, бо так вам буде краще". Але ж ні, такого ж не було :) Ба, навіть навпаки:

20. Nina

Nina Well-Known Member

Як на Вашу думку, Педро, це не брудом Ви поливаєте Україну? Я втікати не хочу, то я бидло виходить?

---------- Додано в 20:36 ---------- Попередній допис був написаний в 20:35 ----------

Це один з багатьох прикладів.

---------- Додано в 20:40 ---------- Попередній допис був написаний в 20:36 ----------

Un.Known мені цього, Нірванко, на жаль не пропонувала. Вона трясла як грушу. А щодо дитини, то нічого злого я Un.Known не побажала. Якщо у жінки багато енергії, як мені здалося, то я порадила народити їй ще одну дитину. Нічого в цьому поганого не бачу. Але це не має нічого спільного з "вчити, повчати". Я порадила, бо вона мене запитала.

а де твій аватар? :)