Якщо людина їде працювати і жити з ЗУ до Маріуполя або Євпаторію він не іммігрант якщо в сусідній cовацький або румунський район іммігрант? Дурниці та умовності. Відомий у світі пан народився в Литві,навчався в Харкові ,хуліганив в Києві, сидів в Іркутську, служив Австро Угорцям , нарешті став Шефем Речіпосполітой
Чи не Ви самі писали, що проблеми треба вирішувати (а емігранти замість вирішувати - втікають)? Отож чого Ви тепер пишете про розчарування? Таке враження, що наші розповіді приносять розчарування саме Вам. А хтось інший послухає і спробує щось змінити до кращого. Саме для цього емігранти і розповідають тим, хто в Україні, про закордонний досвід - хто хоче, слухає і переймає. ---------- Додано в 17:16 ---------- Попередній допис був написаний в 17:13 ---------- От власне. Питання до Ніни: якщо хтось з Вінниці поїде за кращою роботою до Києва, він емігрант, чи ні? А що буде, якщо він ще й винничанам розкаже, для прикладу, як в Києві смітники на вулиці розставлені, щоб чистіше в місті було?
А що в Україні є? Україні (незалежній) лише 20 років. І вже багато зроблено, а ще більше не зроблено і треба зробити. Чим мені дратуватись? Мене оточують рідні люди, рідне місто. Всі живуть, помаленьку розвиваються. Хто більше працює, той швидше, хто менше – той повільніше. Але кожному своє, я не сперечаюсь. Ну я, наприклад, щасливою би закордоном не була. Ну просто якесь не моє там все, чуже. А ви, мабуть там знайшли своє щастя. Щиро за вас рада. І чому мені повинні щось вказувати із-за кордону? Ви ж своїм сусідам у Празі не вказуєте, як треба жити і вони вам не вказують. А якщо хтось вказує, то можна викликати дратування. Це природньо. Кажуть, не роби, якщо тебе не просять. ---------- Додано в 18:32 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ---------- На мою думку, буде краще, якщо він спочатку у своєму домі порядок наведе. Ну скажімо так, я більше поважаю тих українців, які зуміли в Україні себе реалізувати. Розказувати можна, а якщо немає кому розтавляти? То навіщо розказувати? ---------- Додано в 18:57 ---------- Попередній допис був написаний в 18:32 ---------- Емігрант - це той, хто виїжджає з країни. Іммігрант – це той хто в’їжджає в країну з іншої країни. Мігрант – це той, хто змінює місце проживання в межах однієї країни. Це терміни, якими називають відповідних людей. В чому тут дурниці?
Nina "Емігрант - це той, хто виїжджає з країни. Іммігрант – це той хто в’їжджає в країну з іншої країни. Мігрант – це той, хто змінює місце проживання в межах однієї країни. Це терміни, якими називають відповідних людей. В чому тут дурниці?" У тому що в цій темі Емі і Iммі з мігрантами розрізняються як класи у старих марксистів. Запитайте у британського працівника- Чи пан трударь- пролетар? Застарілі поняття ,світ став меншим.
Знаєте, Ніно, моя повага до людей не залежить від їхнього місця проживання. Я просто поважаю людей, котрі себе реалізували. Так, ті, що виїхали, зробили собі кращі умови для реалізації, можливо. Але лише у чомусь - не у всьому. У дечому їм, без сумнівів, важче було. Але це краще, ніж сидіти в Україні і не реалізуватись взагалі, а чекати, що хтось прийде і все зробить. А таких купа.
Таких купа і серед емігрантів-українців. А от щодо того, що треба вчитися, їздити, розвиватися і реалізуватись взагалі, я з Вами цілком згідна. ---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ---------- Може для когось ці поняття вже і застарілі, але не для усіх. Ці терміни не припинили вживати, у всьому світі в тому числі. Кордони нам дехто ще не відкрив.
Сподіваюсь тільки, що Ви до них не зачислили заробітчан. Це - інша категорія. Навряд чи хтось з емігрантів сидить і чекає. Ніхто нічого не дасть просто так.
Бо мені там нема де жити.. Вже пробувала цей варінт - вся зарплата у Львові йшла на оренду квартири, перспектив нуль, а в Польщі є шанси стати на ноги і бути повністю незалежною і може навіть колись врешті доробитись до своєї квартири. У Львові це було нереально, бо нема багатих батьків/грошей/знайомостей. Нарешті зрозуміла це слово Може і є такі випадки, Ви праві. Я особисто з такими не зустрічалась. Насправді дуже важко бути далеко від дому, тому хоч чимось треба себе виправдовувати і заспокоювати. На то в кожного свої методи. Гірше, коли людям так і не вдається закордоном доробитись до того, чого б хотілось, живуть вони ще гірше, а додому встид вернутись ні з чим. От і мучаться, бідолахи ---------- Додано в 00:23 ---------- Попередній допис був написаний в 00:19 ---------- Вам тут ніхто і нічого не вказує. ніхто ні до чого не змушує. В кожного своя історія. Ми лише пояснюємо які ми є і яке життя за кордоном. Вважаю, що про це ніхто краще не розповість за самих емігрантів. ---------- Додано в 00:27 ---------- Попередній допис був написаний в 00:23 ---------- Якщо Вас не цікавлять ні емігранти, ні еміграція, не хочете нарешті нам повірити і зрозуміти нас, уявити себе на нашому місті, то навіщо питаєте? Вважаю, що несправедливо засуджувати людей за те, що вони не мають відповідних умов. Були б Ви на їхньому місці, то б вважали інакше. Ситий голодного не розуміє. В прямому значенні цього виразу. ---------- Додано в 00:29 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ---------- А Ви в курсі що роблять для України емігранти? Ах, забула, у Вас все одно буде своя версія і яка є реальність - Вам байдуже. Ви ж вперто бачите в кожному емігранті "втікача на легші хліби".
Якісь дуже глобальні масштаби. Дійсно, Більшість людей не робить для країни, але для себе і своєї родини (навіть, якщо стверджує інакше ). А от при наявності достатку в широких мас людей є і достаток в країні, тому цей підхід добрий. Якщо вже брати з фінансового погляду, то хто робить більше: той, хто сидить на малооплачуваній роботі в Україні і чекає на шанси реалізуватися, чи той, хто з-за кордону пересилає в Україну гроші? Це похвально, але чи так вже багато таких? Мої знайомі, які залишилися в Україні, кажуть, що вони просто в стані забезпечити собі певний рівень життя. Навіть якщо цей рівень досить високий, вони все одно не говорять про самореалізацію. Більше того, ті знайомі, які мігрували з України, всі були матеріально забезпечені - мали розкручений бізнес. Зрештою, всі знають, яку суму потрібно мати для імміграції наприклад до Канади зі сім'єю з двома-трьома дітьми. Тому оце: в мене може викликати хіба що іронію. До речі, з урахуванням вищенаведеного, видно мотиви людей до міграції - навіть маючи високий дохід ці мої знайомі не вважали себе реалізованими і тому поїхали за кордон, тобто спонукали їх не фінансові причини. З фінансових причин їдуть так звані заробітчани, які фактично емігрантами і не є - вони не планують залишатися за кордоном на постійно, не отримують тут громадянства тощо, просто їздять сюди на роботу. Як колись їздили в Сургут чи Тюмень
Тому я і кажу, що Ви порадник для тих, хто хоче емігрувати. А не для тих, хто хоче змінити щось в Україні. Хоче та не може. Зневірився і махнув на "легші хліба". Тепер вам треба думати не про Україну, а про свою нову країну. Так що насолоджуйтесь новим життям і не марнуйте час. ---------- Додано в 10:20 ---------- Попередній допис був написаний в 10:17 ---------- Тепер вже не у кожному. Тому давайте не перомовлятись, а підтримувати один одного, хоча б морально. І будемо очікувати на результати наших старань. А Ваші труднощі, я переконана, будуть винагороджені. Ще раз бажаю Вам, Нірванко, усього найкращого.
Я не заробітчанин. Так що знову мимо. Якщо Ви не зрозуміли, заробітчани саме і махнули на "легші хліба". Мігрантів же не влаштовувало щось більше. І саме вони і хотіли б щось змінити в Україні, на відміну від позиції "були б гроші - жити можна". А до того, про що мені думати і на що тратити свій час - Вам зась.
Але, дозвольте, можна жити в Україні, а толку Україні від цього... Чи для Вас автоматично проживання людини в Україні дорівнює вигоду Україні?
Розмова по другому (третьому) колі пішла? Це самонавіювання? ) Ніно, хоч сто раз це повторіть, нам зась не буде, і Ви нічого з цим не зробите.
Ви не заробітчанин? А, ви, мабуть, той цвіт нації. Вибачте, що зразу не оцінила. І чого, Ви мені так різко відповідаєте – зась? Я ж Вам гарно побажала – насолоджуватись життям у новій гарній країні, яку Ви обрали собі для життя ---------- Додано в 16:18 ---------- Попередній допис був написаний в 16:16 ---------- Я цьому лише безмірно радію. Це я кажу без іронії.
Що ви робите в Україні, можете нам не пояснювати. Ми бачимо що ви зробили за 19 років і особливо на минулих виборах. Я вже казав, що я виїхав з СССР. І постійно шкодував, що ще трохи не почекав. Весь час збирався повернутися. І тепер, вперше за 20 років я зрозумів, що зробив правильно. Сумно, але факт - Україна як держава НЕ ВІДБУЛАСЯ! Подивіться, кого ви вибираєте. Загляньте на інші гілки ЛФ - який сморід від того лайна, що присунуло сюди останнім часом. А це молоді люди. Це є Україна? І вам піднімається рука критикувати людей які хочуть поїхати подальше від товариства тих тварин?
Я мав на увазі, що по Вашому робиться в Україні взагалі? І зокрема ТАКОГО, про що не можна дискутувати емігрантам та мігрантам?