Справжнє обличчя еміґрації

Тема у розділі 'Країни і міста', створена користувачем coolzak, 7 гру 2008.

?

Ви б переїхали за кордон?

1. Так

15 голосів
    42,9%
  2. Ні

7 голосів
    20,0%
  3. Я за кордоном

13 голосів
    37,1%
  1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

2. Nina

Nina Well-Known Member

Максим, а чим Вас ця тема так іритує?:)))

3. Максим

Максим Well-Known Member

Вона мене не іритує, але прямо стосується, якщо Ви не зауважили. Як і багатьох інших, хто в ній дописував - Un.Known, Patrick, Pedro, coolzak. На відміну від Червоної Лисиці, яка з даної теми робила дублікати теми про обличчя Росії.

• Подобається Подобається x 3
  4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ніно, як саме я Вам ускладнюю життя??? о_О Прошу пояснити. Дуже цікаво.
    Я нікому не збираюсь подобатись, і взагалі - це не Ваша справа мене тут обговорювати, та і проти правил такі обговорення. Маєте якісь особисті претензії до мене, прошу писати в приват.

5. Nina

Nina Well-Known Member

Особисто мені ви не ускладнюєте життя. А так, може псуєте трохи настрій. Проте ви сієте зневіру людям, які живуть тут. Ви свій вибір зробили. Свою проблему вирішили. То чого ви хулите тих, хто залишився і хоче змінити в Україні щось на краще. Хулите, я маю на увазі, критикуєте, порівнюєте, засуджуєте. Так, багато в чому ви праві. Та це тепер наші проблеми, не ваші. Чому ж вони вас так турбують? Чи, в ідеалі, всі повинні повиїжджати, і вже не стане тої України і всі заспокоїлися б.
    Однак не всі зневірилися, покинули свою країну. І тому надія є. Я бажаю Вам, Нірванко, та іншим емігрантам, щоб ваші мрії та плани здійснилися. Якщо ви не реалізували себе на своїй рідній землі, шкода, але нічого не зміниш. Стояти на місці, не варто у будь-якому випадку. Проте рецепт еміграції для когось підходить, а для когось є згубним. Кожна людина повинна вирішити і відчути це сама. Та коли говорять, що з України їде цвіт нації, то правильніше буде сказати – пустоцвіт. Оскільки, плоди ці квіти-діти країні своїй не приносять. Та кого породила, то і має.

• Подобається Подобається x 1
  6. Un.Known

Чому Ви так вирішили?

От в цьому випадку Ви вдаєтесь до образ. Але то таке, звикли.

Але Ви необ’єктивні. Тому що узагальнюєте. Тому що не знаєте, і знати не можете, хто чим займається, як допомагає Україні, чи пропагує Україну, і результатів цих дій - також ні.

Повторюсь - те, що ми говоримо тут про недоліки рідної держави про нелюбов до неї не свідчать.

• Подобається Подобається x 3
  7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ніно, чому ви зараз воскресили тему про еміграцію? Що поганого вам зробили емігранти? Чи сама думаєте виїхати і в такий спосіб робите розвідку?
    Ви знаєте, я виїхав не з України а з недоброї памяті СССР.
    І зараз, якби була хоч якась примарна надія влаштувати життя в Україні
    я б вже думав повертатися.
    Але останні вибори показали як обличчя "еліти" так і обличчя населення.
    Так що, як писав Шевченко, "не жди сподіваної волі..."
    З іншого боку, зараз Земля - це велике село, де велика кількість населення емі- і іммігранти. Американці їдуть в Австралію, австралійці в Канаду, англійці в Словачину, словаки в Бразилію.
    Мій старший син збирається продовжувати освіту в Англії і їхати на проживання в Канаду.
    Так що хочете їхати - їдьте, не хочете, влаштовуйте життя в Україні.
    Бо це персональна справа кожного - де жити і як жити.

• Подобається Подобається x 5
  8. Nina

Nina Well-Known Member

В даному випадку Ви теж узагальнюєте. Звичайно, є емігранти, які живуть проблемами своєї країни, роблять щось для неї. Та мені зустрічалися інші.
    Але чому, я не можу знати, хто чим займається, як допомагає Україні.
    Я знаю бага..атьох емігрантів, особисто. І як поїхали, то і духу їх не чути. Шкода, що я більшість таких зустріла. Мабуть, з них я і змалювала собі картину про емігрантів. Що ж людям властиво узагальнювати.
    До речі, багато пустоцвіту і в Україні є. Добре ще, якщо не паразити. Які cюди як на роботу приїжджають, а за кордон гроші вивозять і там живуть "як білі люди". Бо це персональна справа кожного - де жити і як жити.

---------- Додано в 13:03 ---------- Попередній допис був написаний в 12:44 ----------

Обличчя у нас з вами однакові. Ви поїхали, ми не можемо побороти систему. А в результаті наша країна, яку всі хочуть покращити. Я бачила світ, не весь, але багато. По великому рахунку, всюди вже те саме. І не посилайте, форумляни, мене постійно в еміграцію, бо хто буде Україну будувати?:pardon:

---------- Додано в 13:13 ---------- Попередній допис був написаний в 13:03 ----------

Я вірю Вам і я дуже цьому рада.

---------- Додано в 14:31 ---------- Попередній допис був написаний в 13:13 ----------

До речі, таких людей, і як показує цей форум, в Україні багато і це проблема

---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:35 ----------

Останнє редагування: 19 лют 2010
  9. Un.Known

А що такого в моїх дописах змусило Вас думати, що в мене нема проблем, пов’язаних з Україною?

Я повторюсь - в мене в Україні батьки, похресниця, котрим я стараюсь допомагати, як можу. Я прямо зацікавлена, аби в Україні було легше жити усім.

А ще займаюсь певним видом діяльності, котрий аж ніяк не прибутковий, швидше навпаки. З власного бажання, використовуючи власний час і кошти. І от коли настають моменти,коли потрібно поспілкуватись з владою або "коловладилежачими", то у всіх в очах долари, як качура Дональда:"Діаспора! Може, який долар дасть?!" (Те, що ця сама "діаспора" на реалізацію проектів не просить грошей - якось не зауважують).

Так що багато "ваших" проблем (і ту ж корупцію) я відчуваю і на своїй шкірі.

• Подобається Подобається x 5
  10. Максим

Максим Well-Known Member

Всі зацікавлені, не тільки ми, але і люди, які не мають наразі жодних зв'язків з Україною, проте хотіли б торгувати чи в якийсь інший спосіб інвестувати в Україні. Подивляться на все і відмовляться, забагато беззмістовних клопотів і надто ризиковано. Краще будуть розвивати свій бізнес інде. А це були потенційні робочі місця для українців.

• Подобається Подобається x 7
  11. Nina

Nina Well-Known Member

Давайте визначимося, так це "ваші" чи "наші" проблеми? Виходить еміграція не врятує, де б ти не був - проблема залишається.

12. Un.Known

Ви їх вашими назвали.

Купу постів тому я писала, що в кожній країні - свій бардак, десь більший, десь менший. Залежно від того, який ми погоджуємось терпіти.

В мене нема проблеми з корупцією тут. Вона є коли я в Україні.

• Подобається Подобається x 4
  13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Як я засуджую тих, хто залишився на Україні?? о_О Процитуйте, будь ласка, мої слова, де я про таке писала!
    Я ні в якому разі нікого не засуджую! Напевно Ви читайте так, як хочете читати.
    Я навпаки радію, що люди мають можливість жити на Україні і співчуваю кожному, кому доводиться виїжджати. Звісно, є винятки, коли хтось ненавидиться Україну і все українське і тільки й мріє про те, щоб кудись виїхати. Таких людей я просто не розумію. Але загалом я не про них, бо вони в значній меншості.
    Мене турбує доля моєї країни і мого народу. Для мене це природньо. А якщо для Вас це явище дивне - то вже не знаю на якому рівні з Вами можемо говорити.
    І я в цій темі спілкуюсь лише для того, щоб розповісти правду про реальне життя еміграції. Бо, на жаль, знаю яке воно.
    В ідеалі держава має забезпечувати людей від потреби виїжджати.
    Це не Ваша справа, але якщо Вам так цікаво, то скажу. Якраз на Україні в мене проблем не було. Хоч і жила в орендованій квартирі, але знайшла роботу і мала за що себе і чоловіка утримувати. Поруч були рідні і близькі. Жила в місті, яке люблю понад усе. А зараз я живу в країні, в якій я нікому не потрібна, окрім мого чоловіка. В якій я - іноземка. В якій я мушу починати все спочатку, включно з вивченням мови і звичаїв. Це ніби вчитись наново ходити. Зарплати, яку зараз отримую, хватає рівно на місячну оплату за електроенергію в квартирі. Тому я не кривлю душею і не розповідаю як тут все класно. Бо так не є. Переїзд зі Львова - це, мабуть, найгірше, що зі мною трапилось в житті. І повірте, що мені дуже прикро і неприємно, коли там в Україні думають, що в мене тепер легше і краще життя, а з України я насміхаюсь. Неприємно, коли на нас дивляться, як на зрадників. Або заздрять. Але чому заздрити, людоньки? Радійте, що вас не спіткала така доля, а я порадію з вами.
    От власне! Іноді здається (може то і нескромно так казати :shy:), що живучи в Польщі за майже 2 роки я зробила для України більше, ніж за 22 роки там.

• Подобається Подобається x 7
  14. Nina

Nina Well-Known Member

Нірванко, я Вашої історії не знаю. В останньому дописі я, швидше, зверталась не до Вас особисто, а до емігрантів загалом. Але чому Ви не повертаєтесь назад додому, якщо Вам так погано на чужині. Для чого ви «рвете» себе на шматки. Але якщо у Польщі для Вас більше можливостей і мета виправдовує засоби, тоді не страждайте. Все, що відбувається, відбувається на краще, а кращому меж немає.

До речі, багатьом людям на шляху до мети буває важко. Чи то дома, чи закордоном. Кожний сам робить свій вибір. А Вам бажаю успіхів у Ваших починаннях.

А на рахунок заздрості, то емігранти самі і провокують людей до цієї заздрості, розповідаючи як гарно живеться закордоном і що, у нас, ніяких шансів на краще майбутнє немає. Роблять вони це, мабуть, щоб ще раз себе переконати у правильності їх вчинку - еміграції. О це я і мала на увазі – хулити.

От, наприклад, як coolzak нам майбутнє прогнозує:

блін ну чого народ такий відірваний від реалій-чи в короткостроковій чи в довгостроковій перспективі Україні світить бути тільки сателітом Росії. ...Західну Україну просто загноблять економічно але позволять колядувати і ходити з прапорами на свята національні. І т.д.

Я вам теж, coolzak, прогноз зроблю, чого вже там. Українці ми всюди є українці. Що вам світить в Канаді і США? Українців до вас їде все менше і менше. Так що будете скоро неграми і індусами. А чим погано, головне що вулиці прибрані.

15. coolzak

coolzak Well-Known Member

Ніна -я Вам не прогноз а діагноз давно зробив

16. Nina

Nina Well-Known Member

Свій бардак легше терпіти. Коли любиш, то терпиш. Правда, кажуть: «Любовь русские придумали, что бы деньги не платить».

---------- Додано в 17:05 ---------- Попередній допис був написаний в 17:03 ----------

Ви би ще рецепт виписали. Ми б вже тоді точно у Вашій компетентності не сумнівались:)))

17. Un.Known

У тому й справа.

Я не вірю в те, що Ви конкретно задоволені тим, що у Україні є. Просто дратуєтесь, коли на це вказують з-за кордону. Що сам бардак не зменшить і не збільшить.

18. Максим

Максим Well-Known Member

Чи не суперечать ці дві цитати одна одній? ;) Емігранти розповідають, ЩО за кордоном є краще, для того, щоб люди в Україні знали, як можна було б поліпшити життя в себе.

Цей прогноз роблений в контексті останніх подій. Такий самий прогноз міг би зробити і мешканець України, так що емігранти тут ні при чому.

• Подобається Подобається x 1
  19. Nina

Nina Well-Known Member

Дякуємо, дякуємо за ваші розповіді. Проте в якій формі ви розповідаєте. В нас краще, а ви живете погано і нічого не зміниться. А що далі? Кому потрібні такі розповіді. Що вони дають. Для більшості розчарування. Ну хтось може емігрує і буде потім як ви дописи сюди писати.

Але ж зробив цей прогноз - емігрант

20. Un.Known

Це вже як хто сприймає.

Але будьте певні - ми це пишемо не для того, аби розчаровувати.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)