Справжнє обличчя еміґрації

Тема у розділі 'Країни і міста', створена користувачем coolzak, 7 гру 2008.

?

Ви б переїхали за кордон?

1. Так

15 голосів
    42,9%
  2. Ні

7 голосів
    20,0%
  3. Я за кордоном

13 голосів
    37,1%
  1. Patrick

Patrick Well-Known Member

Це правда , я з тим не зустрічався.
    Але глубоких пізнань не потрібно щоб відрізнити представництво держави від торгового представництва.
    Хоча ці торгові представництва були лицем (візитною карточкою) держави....
    Ну а принципіальної різниці , мені здається, все одно не було.

Хіба що Ви може були 1шим , або 2гим секретарем посольства..
    А яку Ви державу представляли СССР , чи РФ?

Моє співвідношення зарплати до витрат Вам нічого не скаже.
    Крім звичайних видатків по виплаті хати + Utilities+ харчі + бензин + страховка на хату і 2 машини + одяг + фігурне ковзання моєї дочки +.....
    В мене є ще додаткові видатки на часткове покриття рахунків за науку моєї племінниці , яка росте без батька. ЇЇ мама це моя сестра.
    Вони живуть в Нью Йорку.
    І також матеріальна допомога моїй хворій одинокій теті (тьоте) і батькам.Вони живуть в Львові.
    Так що видатків вистарчає....

а якщо офіційно , то банк дає позику на нерухомість з розрахунком що виплата за хату буде = 1/3 доходу сімї.
    Середня ціна на помешкання в моїй місцевості $350 тис.
    Іnterest rates на нерухомість в сердньому зараз 2.5%. (+_ 0.25% залежно в якому банку)

• Подобається Подобається x 1
  2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

І що з того? А що, Ви думаєте, що емігранти, рвуться стати громадянами інших країн? о_О Якесь у Вас дуже дивне бачення еміграції..
    Це так, ніби спілкуватись про футбол з футбольними фанатами, ні разу не переглянувши жодного матчу.

• Подобається Подобається x 4
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Нірванко, я думаю, Ніна мала на увазі, коли приводила цю цитату, що нам не стати ніколи чехами, поляками... не громадянами - частиною нації.

Мабуть, не приходило в голову, що цього ніхто не прагне.

• Подобається Подобається x 3
  4. Agaton

Agaton Well-Known Member

Це висказання має троха серьознішу фон, тоді скажу йнакше:

А яке це має значення ?

Чи для того, щоб бути добрим, чесним громадянином Британні/Польщі/Чехіі слід людині бути по національності англичаном/поляком/чехом ?

ІМХО - тут нацйонализм впадає в сильні меандри...

---------- Додано в 23:36 ---------- Попередній допис був написаний в 23:33 ----------

Переважно - так.
    :dntknw:

• Подобається Подобається x 3
  5. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Якщо ви особисто сьогодні про це не думаєте, то зверніть увагу на емігрантів, які тут пишуть. Придивитесь що вони пишуть про своє громадянство. ;)

Судячи з того, як окремі форумляни ставляться до громадян України, які не є етнічні українці - Ніна має рацію.

6. Un.Known

Посперечаюсь.

Москалі є і серед етнічних українців. :)

7. borkhes

Розрізняйте поняття "громадянин України" та "етнічний українєць", будь ласка. Від того, що громадянин України не є етнічним українцем чи є але не є таким як ви б його хотіли бачити, він не стає гірше ніж ви...

8. Un.Known

О, та я розрізняю. Я виправлюсь - москалі є і серед громадян України, включаючи етнічних українців.

А ще Вам підкажу, аби Ви мене добре розуміли - і росіянин, і українець мають рівні шанси бути москалями.

Ну а москаль - то завжди погано, якої б він національності не був.

9. Хто, на вашу думку, є москалем? Може, серед моїх знайомих є москалі? о_О

10. Un.Known

• Подобається Подобається x 2
  11.  
  12. Un.Known

13.  
  14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ще такого не бачила. Напевно не з такими спілкуюсь. Єдине, чого прагнуть - отримати документи на постійне проживання, або паспорт, щоб спростити собі паперкові проблеми.
    Звернула увагу - їх я можу назвати українцями скоріше, ніж багатьох "українців", які живуть в україні.
    Мати громадянство країни, в якій живеш, - це велика перевага над статусом "іноземець". Тому нічого дивного, що живучи за кордоном емігранти воліють отримати громадянство. Але це не означає, що вони відхрещуються від України.

15. borkhes

Паспорт - це не громадянство? А що це тоді на вашу думку?

Вам не спадало на думку, що люди, які живуть в країні ніяк не можуть зватись її громадянами у лапках?

Вы или крестик снимите или трусы наденьте. /из анекдота/

Хтось про це говорив?

16. nirvanka

nirvanka просто фотограф

На папері - так. Але в темі обговорюється інше.
    Чому тим, хто в Україні, муляє те, що українці за кордоном можуть мати інший паспорт? Або ту ж карту поляка? Бо вважають, що тоді ми "запроданці", "зрадники" тощо. Так нас трактують. Але насправді вони зеленого поняття не мають навіщо за кордоном українцям другий паспорт.
    Я живу в Польщі, але я ж не полячка, хоч і говорю польською мовою.. А в Україні є люди, які ненавидять країну і все українське. То таких я українцями назвати не можу. Не таке в мене уявлення українців.
    Ні, а що, не можу пояснити свою думку не коментуючи інших?

• Подобається Подобається x 2
  17. borkhes

Зараз дуже пізно, не маю часу на повну відповідь, але до вас є одне запитання, будь ласка. Якщо паспорт - це тільки папір, тоді чому в Україні так погано ставляться до міфічних громадян, які ніби скористались системою та отримали другий паспорт у РФ? Це ж папір... Особисто ви, Нірванко, як до них ставитеся?

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я власне ставлюсь позитивно. Навіть дуже позитивно. Якщо людина живе в країні, з якою не відчуває спільності, а має можливість отримати паспорт іншої країни і переїхати туди, то я тільки ЗА!! Або якщо просто людині бракує коштів на проживання, а Росія збирається виплачувати пенсії, наприклад, то чому ні? Це ж не за мої особисті кошти.
    Напевно через те, що я сама не раз (а то й постійно) перебувала в нестабільних ситуаціях та тяжких умовах, бачила як людям доводиться викручуватись з д проблем, тому я позитивно сприймаю будь-яку допомогу людям.
    Навіть якщо щирий українець отримає собі російський паспорт і буде мати якісь пільги (чи ще там щось - просто так же ніхто собі його робити не буде), то я за нього так само порадію, навіть якщо він і не має прямого відношення до Росії.
    Дивним і злим є негативне ставлення до речей, які когось та й роблять щасливими, або хоча б спрощують життя.

19. Nina

Nina Well-Known Member

Ми всі щасливі, що ви спростили собі життя. Але не ускладнюйте нам життя своєю хулою. І не треба, Нірванко, мене звинувачувати в хамстві. Якщо ви хочете сподобатись своїм соратникам-емігрантам - це ваша справа. Та подивіться як по хамськи вони себе ведуть. І будьте об"єктивні. О та ранима дама, не брешіть - це не мої слова, ці слова лунають з ваших райських країв. Я думала, що це демократичний сайт, але і тут своя політика. Але претензій немає, ви його створили - ваша реклама!

20. Максим

Максим Well-Known Member

Гммм... поки що я в даній темі хамство бачив тільки з боку одної дуже знайомої Вам пані... З іменем з чотирьох літер.

а де твій аватар? :)