Справжнє обличчя еміґрації

Тема у розділі 'Країни і міста', створена користувачем coolzak, 7 гру 2008.

?

Ви б переїхали за кордон?

1. Так

15 голосів
    42,9%
  2. Ні

7 голосів
    20,0%
  3. Я за кордоном

13 голосів
    37,1%
  1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Спочатку треба з*ясувати яка робота - хороша, а яка - ні. Якщо ви маєте на увазі гроші, то це так, якщо посаду - ні, бо завше є обов*язкові вимоги мати відповідну освіту, навіть в приватних фірмах. Якщо людина будивельнік чи інженер - невже теж диплому непотрібно?
    Ви не праві. Залежить від того який диплом. Я точно знаю, що диплом мого вузу деякі закордонні вузи визнавали, бо є люди яки там зараз працюють. Впевнений, що в Україні теж є такі ВУЗи.

А ось це скоріш за все так. Бо я не можу собі уявити людину яка працює як інженер та не має відповідної освіти.

• Подобається Подобається x 1
  2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ну не знаю, може і є. Коли я реєструвалась на біржі праці, то визнати могли тільки диплом того вузу, який був в списку комп. програми, в яку вводились мої дані. Так от мені пояснили, що укр. вузів там нема, бо між Польщею і Україною нема відповідної угоди.
    А взагалі то зараз же Україна впроваджує Болонський процес, то, мабуть, нові дипломи вже будуть визнаватись. Не знаю.
    Не знаю. А навіщо? Якщо людина знається на справі, то що - не візьмуть на роботу, бо нема диплому? о_О Ну лікарі ще - розумію, юристи - теж.. Але все одно диплом не вирішує справи, бо треба бути фахівцем перш за все.
    --
    До мого чоловіка просився одногрупник на роботу (чоловік закинув польський політех на 2 курсі, одногрупник закінчив з відзнакою). Більше року не має куди дітись зі своїм дипломом, навіть чоловікові не пригодився, бо не зміг зробити елементарних речей. Не має практики. А більшість решти одногрупників, які закинули навчання, отримали або дотації і займаються власними справами, або знайшли роботу, на яку довелось самотужки дещо підівчити по спеціальності фірми. І нікому дипломи непотрібні.

3. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ну пані напевно фільмів надивилася і наслухалася розповідей- страшилок про це як імміграційна служба (поліція) іздить на автобусі "без опознавательних знаков" і робить облави по різних підприємствах де можуть робити нелегали.

Вони це дійсно роблять і їздять. То бідні нелегали від них по дахах.... , серед жаркого літа по холодильниках ховаються .
    В Торонто навіть були 2 несчасні випадки( газети писали) , коли робітники - нелегали втікаючи від "імігри" вибігли на 6ти полосний гайвей(автостраду) і були збиті машинами ...
    Але мова тут йде не про нелегалів. А про тих , хто легально живе і працює , мають громадянство і всі права даної держави.
    Такі людям іміграційна служба нідочого , такі імігранти самі там можуть працювати і бігати по дахах лапати своїх побратимів ( що напевно і роблять).

В Торонто аеропорті , на паспортному контролі я нарахував в 12 кабінках - пропусниках тільки був ОДИН білий , всі решта чорні , або індуси...таке враження що прилетів не в Торонто а в Делі , або Карачі....

Або може пані сама працювала нелегально , набралася страху і цей страх пронесла через роки?

• Подобається Подобається x 4
  4. redfox

redfox Well-Known Member

см пост выше - мы - представители дип корпуса - мыинтересы своей стран ыза рубежом представляли

---------- Додано в 09:17 ---------- Попередній допис був написаний в 09:15 ----------

в общем вот что могу сказать. без диплома нив одну мало мальски уважающую себя организацию на приятную должность не возьмут. у нас /я работаю в банке/ без диплома - только людина местах - то есть кредитные эксперты, чтобы стать просто специалистом в юр управлении уже и опыт работы иметь надо! и поверьте, так во всех нормальных организациях!
    а что до макдональдса - так там 90 % это студенты!

5. Gron

Gron тафгай

ШпіЙОни????

6. Patrick

Patrick Well-Known Member

....да , ладно , Редфокс... -...Діпкорпус , Полпредство... , ля-ля тополя. - це пoнти для приeзжих.
    Наслухався я про ваші розклади і про "зарплати" ... і про всю "брудну білизну"
    Були в мене кілька знайомих дєвушек які працювали в представництві "Аерофлот" і "Інтуріст" в Монтреалі і в Торонто.
    Всі пятеро залишилися в Канаді...

7. Divcha

Divcha Well-Known Member

Так, непевний зараз час в Україні. Багато є підстав для тривоги...І безсоння останнім часом..., і от що подумалося:
    Чи сталося б так як сталося, якби ми мали підтримку тих 5-7 чи більше мільйонів поза Україною? Адже наші заробітчани закордоном далеко не всі перебувають легально, отже - не голосували. Багато емігрантів мають вже інше громадянство, то ж також крім моральної підтримки нічого для нашої історії зробити не можуть. Виникає логічне питання: Чим кращий емігрант від несвідомого українця, коли державотворчі прагнення і можливості обох дорівнюють нулю? Хочеться все ж, щоб емігранти усвідомили всю катастрофічність таких наслідків для України, відчули, що попри всі нелюдські умови, відповідальність за її стан лежить і на них, що не одна лише шизуха наші ряди косить, на жаль.

• Подобається Подобається x 2
  8. Максим

Максим Well-Known Member

Патрику, не звертайте уваги. Не бачите хіба, що Червона Лисиця тему розмови весь час зводить на переваги життя в Москві перед життям на Заході? ;)

Не брешіть Ви помиляєтеся або жартуєте. Дипломи потрібні в наступних випадках:

1. Державна служба (міністерства тощо) - там це вимагається інструкцією.

2. Всі професії, які в даній країні підлягають сертифікуванню - лікарі, правники, інженери (наприклад Civil Engineering), архітектори тощо, причому тут здебільшого не йде про визнання освіти, але про сертифікацію в даній країні, якщо інше не передбачено окремими міждержавними угодами. Наприклад сам диплом лікар в Штатах чи UK не перездає, він здає іспити на право виконувати свою працю в даній країні. Причому це стосуватиметься не тільки наприклад українця, але і європейця в Штатах, Австралійця в Європі тощо.

Вочевидь, "уважающими себя" Ви вважаєте тільки державні установи? У великих міжнародних корпораціях питання визнання тих чи інших дипломів взагалі не стоїть з дуже простої причини - в такій фірмі апріорі працюють люди з різних країн з відповідно різними дипломами. Якого підтвердження диплому тоді мали б в кожного з них вимагати? :pardon: Зі всіх країн, де фірма провадить діяльність?

Я це пишу не стільки для Лисиці (вона, я думаю, все і так знає, просто мотиви в неї тут особливі), як для інших, кого може це цікавити.

• Подобається Подобається x 6
  9. Nina

Nina Well-Known Member

Годі вже ганьбити свою країну. Вибачте, Swjato, що я до Вас різко сказала. Та коли мою батьківщину ображають, я змовчати не можу.

---------- Додано в 09:45 ---------- Попередній допис був написаний в 09:42 ----------

О, та Ви ранима дама. Не брешіть. А чи Ви собі багато не дозволяєте?

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Як казав в серыалы Недоторкані Федір Вікторович: -
    "А ты сышала, шо ВаН-Гох все сваи праизведЕния тварИл под абСЕнтом?

11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Згодна. Але ми про освіту в Україні говорили. Для чого людина вчилась і отримала диплом магістра, аби потім працювала в МакДональдсі? (І справа не в дипломі, як в такому, а в вкладених у нього зусиль і час).

Це Вас образило? Пробачте. :) Але Ви не відповіли на питання:

Ні, я так не вважаю. Я називаю речі своїми іменами. Знайдіть підтвердження наступних слів:

Знову ж таки - Ви вважаєте, що якщо про проблему не говориться, то її нема? Чи сказати правду - означає заганьбити?

• Подобається Подобається x 3
  12. Nina

Nina Well-Known Member

Казати правду треба, але без іронії. Бо, що посієте, те пожнете

---------- Додано в 11:19 ---------- Попередній допис був написаний в 11:14 ----------

Ваші переконання, листи Патріка, як на мене, -це пряма агітація. Ви називаєте речі своїми іменами, а я своїми.

13. Максим

Максим Well-Known Member

Не "листи Патрика" і переконання Un.Known агітують їхати з України, а самі українські реалії. Від щастя не тікають. Ви багатьох знаєте, які поїхали тільки тому, що їх хтось агітував? ;)

14. Nina

Nina Well-Known Member

Правда десь посередині. Однак втекти від проблем легше, ніж вирішити їх.

15. Un.Known

Ану-ану... про які переконання мова йде? (Я просто не пригадую, аби я тут говорила про якісь свої переконання)

Поступ, одначе... (тут я вже справді іронізую). :)

16. Nina

Nina Well-Known Member

17. Максим

Максим Well-Known Member

Це загальні фрази. Міграція, або бажаючі мігрувати, є у всіх країнах. Де більше, де менше. Мігрують німці до Штатів, британці до Австралії, австралійці до Ірландії, американці до Швеції і так далі, варіантів безліч. Людина вільна вибирати, де їй жити, чи жити там постійно, чи переїжджати час від часу. Когось не влаштовує державний устрій, податки, місцевий менталітет, для іншого головними пріоритетами є клімат, можливість заробляти, низька злочинність або навіть дешевий алкоголь ;) Якщо в якійсь країні багато чинників, які не задовільняють велику частину населення, то відповідно потік мігрантів з цієї країни є більшим. Так, мігранти саме втікають від того, що вони змінити не в змозі, в такій ситуації це і є розв'язанням їх проблеми.

18. Un.Known

З Вами нецікаво, Ніно.

Ви подаєте лінки, а на питання не відповідаєте. Тільки голослівно звинувачуєте у тому, чого нема. Нема з вами дискусії.

Я розумію, що у Вас є думка, що "еміграція - це погано", тільки як Ви, так і редфокс дивитесь на все з однієї точки зору:"Нас і здєсь нєплохо кормют".

А не в їжі справа.

19. redfox

redfox Well-Known Member

а давно ли у нас аэрофлот в дип корпус входит?! что тоне припомню такого органа государства)))
    я, как видите, работаю и учусь в России) и никак не желаю иммигрировать)

а вот полпредство - это совсем не то же самое , что и посольство - вы в понятиях путаетесь) ну да ничего - вы же с этим не сталкивались - вам простительно)))

если не секрет - сколько у вас соотношение зарплата\расходы?

---------- Додано в 16:23 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ----------

давайте так - я не знаю ни одного банковского работника без диплома о высшем образовании за исключением фронт офиса

---------- Додано в 16:26 ---------- Попередній допис був написаний в 16:23 ----------

а в чем?! что вы можете дать своим детям там такого, что я не могу получить здесь?

20. Un.Known

Я чогось не розумію... чи Вас хтось просить (чи примушує, не дай Бог)?

Хм... я вже писала неодноразово.

Якщо у Відні завтра відкриється якась виставка, то дитина сяде у автобус і поїде.

Ви скажете - а в мене також така можливість є, з різницею, що до Відню трохи далі. І при умові, що візи не потрібно, що гроші на квиток не проблема, мова не про це.

Справа, редфокс, не В ВАС, працівниці дипкорпусу, чи ще якогось привілегійованого представництва. Справа у можливостях для абсолютно однакових прошарків, у даному випадку мами з трьома дітьми, редактором на вільній нозі.

Не вимахуйтесьНе аплікуйте все на себе, ніби у Вас в Росії 98 процентів працюють у дипломатичних представництвах.

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)