І мені деколи шкода. Але людина мусить сама життям своїм керувати. Це які такі ціни? Я, наприклад, люблю сир брі. І тут я його собі можу дозволити кожного дня. А от коли їду до батьків - мушу везти якийсь запас з собою, бо мого звичного бюджету на їжу тут не вистачає чомусь на той самий асортимент у Україні, в тих самих часових межах. Сприймаю спокійно. А толку з освіти в Україні? А що мені про них говорити? В моєму випадку правда є така, що працівники цих самих служб до мене відносились краще, ніж чиновники вдома.
Якось не по собі від того категоричного порівняння з трупом. Невже всі, хто лишилися - приречені? Адже добра половина народу не обирали те, що обрали в кінцевому рахунку. Коли наша ненька хвора, ми ж не беремося звинувачувати її, мовляв, от бач, не береглася, то й маєш, а я от собі здоровий і доглянутий. Хай надія на одужання мала, але вона є, не вмерла ще, якщо добра частина людей із здоровим глуздом все ж залишається тут. Але Ваша, Педро, відповідь вказує на тенденцію, що сучасні емігранти значно відрізняються від класичної діаспори. Мабуть, у тому винна і глобалізація, коли за норму все більше стає житель світу, а не окремої країни. Казанок культур, їх уніфікація, стирання традицій мене лякають, хоч, мабуть, є в тому і свої плюси.
Це ви щось фантазуєте про невідповідність рівня. Щодо лікарів - це дійсно правда. Але не через якусь неповагу чи вибрики іншої держави. А через те, що освіта пострадянського простору в багатьох сферах - безнадійно застаріла. Однак якщо говорити про науковців - то такої проблеми не існує. Науковець отримує достойну роботу лише на підставі співбесіди. У багатьох країнах при цьому навіть ніяких документів,типу дипломів, не вимагають. Лише рекомендації попередніх керівників.
А що тут з рівнем доходів? Перечитайте вже написане - доходи в людей в Україні нижчі, ніж на рівноцінних роботах тут, а ціни тут або такі самі, або і нижчі, ніж в Україні. А в Україні освіта що дає? Крім того, не треба розписуватися за всіх. В декого проходить та освіта, що є, інший довчиться і нострифікує диплом, або здасть пару додаткових іспитів. І абсолютно правильно. Більшість цих лікарів з є носіями безнадійно застарілих знань, їм тільки на користь можливість довчитися. Переважно вони перед іспитами не санітарами працюють, але це не так суттєво - інша річ, що такий лікар нехай попрацює на іншій роботі, поки не здасть екзамен, але зате потім про майбутнє він хвилюватися не мусить. А от лікарям в Україні можна тільки поспівчувати. А що з ними? Іміграційні служби - це чиновники, які радять, як заповнювати анкети, які потрібні документи тощо. Мені незрозуміло, що саме Ви мали на увазі, коли їх згадали. Теж незрозуміло. Натякаєте, що їжу в супермаркетах купуємо? Так її всі так купують... Це правда, та і й простіша причина є - люди вже влаштували своє життя - якщо задоволені, то нема сенсу кудись переїжджати. Вони б і з України не їхали, якби своє життя там влаштували, про що і говориться в цій гілці від початку. А конкретніші причини вже в кожного свої.
Извинити, уважаемый 1. почему мифического?! очень даже определенного. в дип корпусе нет мифических государств - вот посольство украины - и правда мифическое учреждение - ничего личного - его даже если захочешь - не во всякой столице найдешь, а детки из украинского посольства учились в русской школе)))) 2. в том то и вопрос, что умный человек учится на чужих ошибках, а для того чтобы знать, что нельзя трогать кипящую воду - не обязательно туда руки засовывать!) и что же есть хорошего в жизни эмигранта. еслти человек бежит от проьблем в другое государство - это его дело, но не надо говорить как там все здорово - давайте называть вещи своими именами!
читаю... читаю... Одним словом, як моя прабабуська казала... Риба шукає де глибше, а людина де краще...
наши доктора правда ценятся, но в свете булонского процесса - их просто не имеют права допускать к больным без наличия диплома государства пребывания. что до ученых - есть признанные универы, так их дипломы котируются - а если ты выпускник заштатного политеха - будешь сдавать все заново, при том,что понимание того, что ты - ГАСТЕР - особо уверенности в себе не добавляет! ---------- Додано в 14:25 ---------- Попередній допис був написаний в 14:21 ----------
Це та людина, котра в собі не може задушити раба, так думає. Ай, не брешіть. ) Є, і зі всіма відповідними сертифікатами, приблизно 120 євро за стограмову банку. Інша річ, що справді - в супермаркеті її не знайти, не є продуктом щоденного споживання, не є продуктом, на котрий є попит.
Ми віримо, що буде краще усім у нас в Україні. Звісно це буде важко зробити без вас, без вашої участі і не швидко, і не зразу. Але не вмирайте для України. Приїжджайте хоча б в гості. Чи полікувати.
Вы все перевернули с точностью до наоборот. Надо ж так уметь . Дело не в дипломах, а в фактических знаниях! Наши врачи (без дополнительного самообразования по современным учебникам) не способны сдать их экзамен. Я уже не говорю об практических навыках. Опять же дело не а универе. А в фактических знаниях человека. Именно это определяющее. А такой бюрократии, как у нас (без бумажки ты букашка) - нет. Я знаю много людей, которые после нашего универа поступили в аспирантуру или после нашей аспирантуры работают постдоками в Германии, Швеции, Голандии, США. Без перездач.
ОК давайте назівать вєщі сваімі імєнамі. Ви десь вичитали, що хтось написав как там всьо здорава? Я ні. В мене є нормальне життя. Я є громадянином Австралії і якщо переїду в якусь іншу державу то не з фінансової потреби, а просто мені буде щось більше підходити - погода, природа, звичаї. До речі, близько пів мільйона австралійців живуть в Лондоні. Не думаю що вони туди поїхали з фінансових причин. До речі, всі мої знайомі, які виїхали з України за останні 20 років всі добилися непоганого рівня життя. Але головне - я вільний, як політично так і фінансово, живу чесно і можу життя будувати на своїх засадах і почувати себе людиною. Щодо ікри? Я її і даремно не хочу. Хочете, лишіть адресу, знайду і вишлю. Якщо ви рахуєте це за верх бажання. ---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:45 ---------- Приїдемо, Ніно, обовязково. Тільки навчіться вибирати президентів хоч з одною судимістю а не з двома. Щодо праці? Кілька днів десь знайшов обяву з Києва, що шукають стоматолога. Вислав СV. Відповіді не дістав. Можливо проблема є та, що по роботі чи спеціальності я повністю англомовний і перекладати поняття на українську мову дуже важко.
смотрю я на все это и радуюсь!) все в мире относительно! у кого то хлеб черстрвый, у кого то бриллианты мелкие!) давайте не будем говорить, что заграницей все зашибись! и проблем у имигранта там больше, чем у гражданина и не всегда переезд стоит этого! у них совсем иное восприятие мира! и это главная проблема. всем ли комфортно жить в рамках западного права? а что касается икры - так у нас ее можно позволить как сыр бри - на каждый обед))) вот я - простой сотрудник - живу в москве, работаю в банке - ну по большому счету - не на что жаловаться, есть планы уехать получить степень в западном универе - чтобы отечественную подкрепить, но обязательно вернуться!) - а вот иммигрантов и правда бывает очень жалко Давайте не будем выдавать желаемое за действительное! вы, гражданин австралии - так у меня ваших коллег тоже парочка найдется. так это как у стинга в песне - англичанин в нью-йорке - законный чужак
Яких моїх колег ви маєте на увазі? Австралійців чи стоматологів? І чому вони в вас? Клієнти? Тобто... в банку? А яких іммігрантів ви маєте на увазі? З Африки в Москві? Теж клієнтура? Банківська? Так що давайте ня будєм відавать жєлаємає за дєйствітєльноє. Продовжуйте їсти ікру. Кажуть від неї може бути stomach upset.
[ SIZE] [/COLOR] Приїдемо, Ніно, обовязково. Тільки навчіться вибирати президентів хоч з одною судимістю а не з двома. Щодо праці? Кілька днів десь знайшов обяву з Києва, що шукають стоматолога. Вислав СV. Відповіді не дістав. Можливо проблема є та, що по роботі чи спеціальності я повністю англомовний і перекладати поняття на українську мову дуже важко.[/QUOTE] Я мала на увазі, що деколи, і голову нам полікувати А щодо роботи, може б Ви власний кабінет відкрили, в нас стоматологи добре заробляють. Привезли б нові технології, підходи до лікування. Я би пішла до вас зуби лікувати, це точно.
Я так думаю, redfox намагається сказати, що людині, основу раціону якої складає хліб, червона ікра і алкоголь, за кордоном доведеться важко. Звичайно, навіть якщо з одного міста в інше переїхати, то проблем буде більше, ніж у місцевого мешканця. Так, і це один з найбільших плюсів. Почуваєшся відразу серед однодумців. Тут зайве слово - "западного". Ви б мали запитатися: всем ли комфортно жить в рамках права? Мені - так. І більшість людей, які залишилися за кордоном, саме життя в рамках права наводять як основну перевагу. Буває, і не тільки іммігрантів Мені багато кого буває шкода.
- килограмм 1000 рублей. 24 евро. Выходит, в 50 раз дешевле? Так что у нас - практически "всiм" Но икра каждый день - невкусно (как и сыр "Бри" по мне)