Справжнє обличчя еміґрації

Тема у розділі 'Країни і міста', створена користувачем coolzak, 7 гру 2008.

?

Ви б переїхали за кордон?

1. Так

15 голосів
    42,9%
  2. Ні

7 голосів
    20,0%
  3. Я за кордоном

13 голосів
    37,1%
  1. Я ничего не имею против эмиграции. Но мне не нравится, когда люди, лет 10 назад уехавшие, приезжают в Украину и рассказывают: Как мы любим Украину! Я это терпеть не могу - простая двуликость. Если бы ты любил Родину по-настоящему, ты бы не покинул её.

• Подобається Подобається x 7
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Дійсно, цим українці страждають... Показати які вони патріоти, як люблять Україну. Ще кілька націй - серби, хорвати і греки також терплять на цю хворобу.
    Я їм чемно старався пояснити, що справжні українські патріоти живуть в Україні, сербські в Сербії, а грецькі в Греції.
    В своє оправдання я тільки можу додати. що я покинув не Україну, а ще недоброї памяті СССР.

• Подобається Подобається x 5
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А можно любить ВСЮ страну? Сомневаюсь.

• Подобається Подобається x 3
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ні! ТАКе виправдання не пройде!
    Я теж покидав Україну за СРСР, але ж повернувся!:yahoo:
    Зараз зберемо побільше мітинг з тих, хто "вчора" отримав паспорт, і дружно скандуватимемо: "ГАНЬБА! ГАНЬБА!"
    Нє?

ЗІ: Рибко! Оп'ять двойка! З предмету "Я і Україна" в тому числі...

Останнє редагування: 9 гру 2008
  5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Левандівка, я б з задоволенням і навіть завтра!
    Вже навіть собі якісь схеми розробляв щоб в Польщу переїхати - поближче додому...
    Але тільки гляну в ЗМІ та й зайду на ЛФ... Таке враження, що контужені ще правлять бал...

• Подобається Подобається x 10
  6. Почему?
    П.С. Мы такой предмет не учили:haha:

• Подобається Подобається x 2
  7. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Времена не выбирают,
    В них живут и умирают,
    Большей пошлости на свете
    Нет, чем клянчить и пенять.
    Будто можно те на эти,
    Как на рынке, поменять...
    А.Кушнер

8. Степаныч

:good:Педро сьогодні в ударі!:)))

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

До чого тут держава? Українці люблять Батьківщину.

10. Степаныч

Хто каже про державу? Держава=государство, страна=країна. Звісно, можна стверджувати: "Я люблю страну свою родную, много в ней лесов, полей и рек...". До речі, а якщо українець народився в США, чи, ужОс, у Росії?

Останнє редагування: 10 гру 2008
  11. Patrick

Patrick Well-Known Member

Це залежить від багатьох речей.Якщо батьки виховали в відповідному дусі , то буде любити дві держави. США, наприклад чи Канаду і Україну.
    Щодо Росії... то тут багато антагонізмів , щоб ці дві держави обєднати , як це роблять з попередніми.
    Переважно буває ( та і по форуму можна прослідкувати) любов до однієї - до Росії , заступає любов до України.

Але! Але навіть в такому випадку , українці роджені в Росії мають свою любов , своє бачення України , в іншому звичайно світлі і якості , ніж ті що народжені де інде.

• Подобається Подобається x 4
  12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Сподіваюся, це не про модерацію на ЛФ..? :mocking:
    Не бійтеся того правління. В Україні "правління" існує окремо, народ - окремо. Всім трудно (і правлінню теж ;) ), але й для людського щастя місце завжди є!
    Хату побілити - завжди можна, Різдво серед своїх відсвяткувати і похорон відплакати. ;)

• Подобається Подобається x 7
  13. Agaton

Agaton Well-Known Member

А зараз трохи футурології, але (поки) згідней зі стратегічною метою вашої держави :scratch_one-s_head:

Виявліть собі, шановні, шо діється після вступу в ЄС незабогатої країни, як Польщі, країн Прибалтики, чи врешті колись – і України.
    Кордони відкриті, праца за кордоном є, (обмеження, правда теж, але не всюди), рішення протягом одного дня, ніяких паспортів ...
    Ніщо, тільки їхати, квитки на проїзд і "вйо...!". :yahoo:
    Кажуть, на кілька місяці, но... мабуть на рік – але більшість не повертається.:dntknw:

В нас це буво понад мільйон людей протягом одного року.
    Скільки буде в Україні ?...

14. Чупага

Чупага Well-Known Member

Чув вираз:
    - В Польщі не варто працювати але заробивши, лепшь ту жити і помирати. Та й на Литві отак буде. Як Пан (чи Баццка) то допустить.

Останнє редагування: 10 гру 2008
  15. Liliyah Romanova

У Канаді навіть ті, хто українською не говорять, дуже часто є патріотами України. А ті, хто нещодавно виїхав іноді таким взагалі не похваляться. Такі собі петри - "не знаю його, ніколи не був поруч..."

16. Степаныч

А в чому той патріотизм проявляється? Якщо ефективно лобіюють реальні інтереси України, як євреї, то честь і хвала. Якщо надають Україні перевагу при здійсненні якихось міжнародних проектів - знімаю шляпу. Якщо гуманітаркою допомагають - велике спасибі. Ну а якщо тільки кажуть про свій патріотизм, то це їхня особиста справа, най собі вважають.

17. Персі

Персі La mafia è immortale!

Ну знаєте, різні ситуації бувають. Моя свекруха виїхала до Італії давно вже, ще наприкінці 90 - их, грошей не було, дітей тре було якось вчити. Виїхала, бо тут не знайшла способу заробляти нормально. Діти довчились, поженились, своїх дітей позаводили, самі на себе заробляють. :) Вона приїде на деякий час, побуде - і назад. Каже - а що мені тепер тут робити? Не може просто знайти себе вже на батьківщині. А нещодавно ще й заміж вийшла за італійця. :)

18. Но она же, наверное, не говорит: Я люблю Украину!

19. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Ніхто не знає, що змусило людину виїхати за кордон...якщо в хаті сидять голодні діти,яких треба і одягнути, і вивчити (а в Україні нажаль не у всіх стабільний заробіток) то батьки йдуть на все заради дітей...І будучи за тисячі кілометрів від Батьківщини,від рідних і близьких, від дітей їх душа і серце всеодно на Україні...біля дітей...І невже Ви вважаєте, що такі люди не люблять Україну...

• Подобається Подобається x 9
  20. Liliyah Romanova

Наприклад, один канадський українець лобіював справу визнання голодомору Канадою. :)

а де твій аватар? :)