Егеж, Янукович нічого не робитиме для покращення життя в Україні і поверненні громадян на Батьківщину, бо величезна більшість емігрантів - жителі ЗУ, а ці люди йому просто непотрібні, буде плодити собі подібних.
Якщо стане гірше, то побільшає, а якщо не стане гірше?.. Можна подумати, Юля робитиме. Ніби дітей у нього тільки двоє...
Нірванка добре сказала. В деталі вдаватися не буду. Почніть з нуля а потім розкажете всім про свій досвід. А потім поживіть хоча б 2 тижні за кордоном. Не в готелі. Ви ще не таке напишете... ---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:32 ---------- Тоді буде ще гірше
В курсе!!!!И открыть ПП как "два пальца об асфальт"! А если на бирже труда...то по согласованию вам могут за два года вперед выплатить пособие по безработице для открытия собственного дела.Это не шесть штук баксов,но все же для начала хватит! Я так думаю...что и в Польше...кому попало "подьемные" в таком количестве не дают......
Ну-ну і скільки в Україні дають? В Польщі ставка 6000$ - стандартна допомога безробітному для започаткування бізнесу. Якщо дуже добрий проект подати чи успішний бізнес-план, то можна отримати 13000$ від ЄС. А польську дотацію отримують майже всі, хто подасть нормальні документи, якщо це не кінець року, коли фінансування вичерпане. Без знайомств і хабарів. Безробітні, без вищої освіти. Ви б бачили що там люди пишуть в бізнес-планах - твори-роздуми на вільні теми Водичка для заповнення пустої площі в заяві.. І їм дають. Дууууже сумніваюсь, що в Україні так само. Порівнюючи досвід відвідування держ. установ в Україні, де всі до тебе ставляться так, ніби ти їм винен, і досвід відвідування держ. установ в Польщі, де ніхто зайвого кривого слова не скаже. Якби мені Україна дала ті 6000$ на започаткування бізнесу, я б вже завтра вернулась.
Сколько дают,столько дают! Вы хотите сказать...что в Польше дают бабки кому по пало,без вских ограничений и закладных? Если бы у Украины был свой донор...то наверное и на Украине столько давали.А пока Украина САМОСТОЯТЕЛЬНАЯ Держава и живет не за счет подачек...от Дяди. Да!Пока все не очень хорошо....а завтра будет еще хуже..... что поделаешь надо это пережить.... зато никому и ничем обязаны не будем.
Серйозно. Бо коли жила у Львові, то вся зарплата йшла на винайм квартири. А жити все життя по чужих квартирах не хочеться. Польської зарплати хватає лише на оплату комун. послуг, тобто маю ті самі умови, але є можливість почати власну справу. А жити тут не хочеться, якби у Львові хоч квартира своя була, то б навіть не переїжджала до Польщі. Майже так. В них тут свої приколи. Вони отримують фінансування, яке треба використати. Якщо роздадуть замало грошей і ще лишиться, то наступного року отримають менше фінансування. Тому роздають всім підряд. Таким чином дотації отримали кілька моїх знайомих і чоловік, які навіть не мали закінченої вищої освіти. Єдина умова - платити податок по 100$ в місяць незалежно чи будеш заробляти і 1 рік фірма мусить бути. Потім можна закрити і залишити собі все куплене. Багато хто користується цим правом замість кредиту А ось це - точно . Польща не ступить крок вліво, бо зразу ЄС дасть по вухах.. При тому всьому поляки ще більше емігрують, ніж українці. Кожен бажає собі кращого життя і, якщо має можливість, то користається з неї. Не маючи чоловіка-поляка я б працювала у Львові, жила б на 50-ти м.кв. квартирі з ще 5 особами і якось би виживала, як і всі виживають, крутяться. Але якщо є можливість, то все таки варто нею скористатись.
Не почну, бо бізнес - це не моє. Треба мати не тільки гроші, а й хист. Нащо? По-перше, я людина економна і грошима не розкидаюся, а по-друге, мені й тут цілком добре. Блін, ви вже надоїли. Ще Янукович презиком не став, а вже нюні.
Це абсолютна правда, все решта - ні. Перше. Відкритись ви відкрилися, а ось працювати без додаткових паперів не зможете. Навести список, чи самі народу правду розповісте? Друге. А ВИ вже відкрили ПП? Навряд чи закриєте - про це теж розкажіть, як то - жаба цицьку дає. По трете. До змін з відміною спрощенців цього року вже готові? Чи надієтеся на податкові канікули, що ПР пообіцяла? Законами цікавитесь, чи розповідаєте тільки те, що знаєте? Наступні пункти будуть, якщо розберемося з цими... ---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 01:04 ---------- Ви такі впевнені ---------- Додано в 01:11 ---------- Попередній допис був написаний в 01:05 ---------- Хто казав, що я Яньо маю на увазі? P.S. За кордоном не були а про самореалізацію розповідаєте. Забудьте, що написано в Економікс, в нас це НЕ ПРАЦЮЄ! А там, хоч частково, але так!!!
За моїми спостереженнями життя в еміграції мобілізує: люди (перші 5 років) їдять, розважаються, одягаютьчся - утричі скромніше ніж вдома, обмежують себе у всьому, винаймають такі "закутки" які б тут не винаймали, носять лише секонд-хенд, не ходять в гості і не дарують подарунків.. і вперто лізуть вгору, до мети, "копієчка до копієчки" складаючи і спочатку роками себе обмежуючи. Але чомусь тут, в Україні, маючи роботу, так не складають, не заощаджують, носять дублянки (замість секонд-хендівських курточок на синтепоні), хутряні шапки, ходять в гості, дарують подарунки, живуть далеко не впроголодь, купують якісь меблі, часто живуть всією родиною разом на скромних "метрах житла" і не живуть роками у винайманому житлі в надії на те, що колись візьмуть кредит і почнуть жити у своєму.. Звичайно, я не кажу що бізнес в умовах вітчизняної корупції це те саме що бізнес у "їхніх", прозорих умовах.. але концентрація волі до перемоги ТАМ чомусь стає на порядок вища аніж ТУТ. ІМХО, якби таку енергію та в наше русло.. ну, мільйонером би не стати, але стільки ж саме можна було б заробити/наскладати тисяч долярів, скільки і там якби обмежувати себе так само жорстко як і там. Єдина відмінність що там би дозволили потім пожити в кредит, а тут - ні.
Тут відіграє свою роль і відмінність середовища, в якому ці люди живуть. В розвинутій країні можна ефективно планувати кошти навіть на досить віддалені терміни, оскільки набагато менше непланованих витрат. Тому, ускромнившись на перших порах, що нормально, коли людина починає практично з нуля, бачиш результат своєї економії. Окрім того, не переживаєш, що гроші раптово знеціняться, тому не мусиш особливо думати, в що їх вигідніше вкласти, доступ до власних грошей завжди є (як я зауважив в пресі, в Україні недавно люди не могли вибирати свої кошти з рахунків). Іншими словами, потихеньку можна стати на ноги, не маючи на початках практично нічого. На додачу, людське оточення на Заході не спонукає до купівлі надміру дорогих телефонів, прикрас, одежі і інших таких речей, тут часто досить багаті люди одягаються і виглядають скромно. І навпаки, в колишньому СССР люди навчені грошовими реформами, стрибками цін, блокуванням рахунків до того, що гроші - річ нестабільна, тому скоріш їх потратять, ніж би мали економити і відкладати. А навіть якщо і відкладати, то знову постає дилема - в який спосіб? Золото, долари, євра тощо. Оточення, знов таки, спонукає до дотримання певного шику у іміджі - одежа, телефон, авто.
Можна і не пояснювати чому це так.. я тут живу і знаю чому це так є. Але так могло б і не бути, якби люди поставилися до перебування тут так само як до перебування за кордоном. Там теж проживання у певному районі міста спонукає до дотримання певного шику у марці автомобіля, кількості кімнат в будинку і т.і. мало того, у нас можна занедбати подвір'я садиби, а там - моветон мати нестижений газон.. і це теж - непередбачувані витрати на імідж. Крім того і у нас є різні верстви суспільства, які не зважають на зовнішній вигляд, марку авто і дрес-код- і у них є різні верстви. Долар, зароблений і відкладений у США, помоєму, нічим не відрізняється від відкладеного нами долару, зконвертованого із зароблених 8 грн. Хіба питання довіри до банківський валютних вкладів і відсотки по вкладу можуть різнитися, це правда (хоча до моменту кризи 10 років у нас з тим проблем не було). Але все одно це не перепона для тих, хто хоче всього себе вкласти без остатку в заощадження зароблених доларів і побудову власного бізнесу за 5 років. ІМХО. Чи там чи тут - треба ого як вкладатися.. і тоді щось може вийти.
Прослухала "Сакура и дуб". Дякую, повчально і цікаво. А що запам’яталось, це те, що для японця змінити роботу – це як дружину поміняти, а про те, щоб «поміняти» батьківщину і мови не йде. Але українці не японці. У кожного своя доля і свій шлях широкий.
А на що вони в основному витрачають гроші? І взагалі, якщо людині подобаються дорогі телефони і одяг - що тут поганого?
На нерухомість, освіту, відпустки(подорожі по всьому світу), пенсійнии фонди (на старість), медицинське страхування(дуже якісне). Нічого. Там, якісні речі коштують копійки, а бренди, для "душі", купують не кожен день, якщо ви не зірка. Статус, не в речах, а в в освіті, р-оні проживання, та банківському рахунку.
А якщо я не хочу мати десять будинків і їздити кудись мені не цікаво? Говорю про себе. Взагалі не знаю, куди б я витрачала мільйони, якби вони в мене були. Мабуть, народила би кілька дітей і на них витратила. Звикла якось до скромності і економії.
Ваши особисті справи-це Ваши особисті справи. Вашим дітям. треба якісне меддоглядання, виховання, їжа, кімнати, іграшки, оточення,... Ви повинні розширювати їх кругозор, потім надати освіту, спочатку в гарній школі, потім каледжі, потім універсітеті. Кількість будинків і власно Ваші подорожі, тут недочого.