Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Я намагалася це почути від Ромка, але він, здається, крім о.Ковпака більше книжок про традицію не читав.

• Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Як би я пішов в семинарію, то монастир був би слідуючим...![​IMG]

3. Liliyah Romanova

Там ще сильніше послух зобов"язує ніж у Церкві. І нема права ніщо своє мати. Повне самозречення.

Додано через 1 хвилину
    Миху, ви добре знаєте студитів, буваєте у їхніх храмах. Отам є традиція НАША збережена. А підіть до церкви Андрія, Онуфрія, то побачите, які саме практики не є наші, а які відстоює, як нібито нашу традицію Ковпак.

• Подобається Подобається x 2
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ви собі уявити не можете,наскільки мені обридла оця безперервна гризня священників за парафії і гроші,конфесій за вірних,патріархів(яке слово) за букву в з СП.
    вмене складається враження,що то не церковний апарат,а велика барахолка.
    До церкви я ходив і буду ходити як до намоленого місця.І,неважно,якою мовою там моляться.
    А за отця Василя Ковпака я захищаюсь,через велику повагу до нього,як до священника і до людини.ІМХО

5. Liliyah Romanova

Добре моя бабця казала, що вона "вірує в Бога, а не в священиків, бо лиш людям голови баламутять". :D:D:D

• Подобається Подобається x 3
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мені взагалі видається, що в УГКЦ багато чого можна. Хочеш на церковнословянській правити - прошу дуже. На українській - без питань. Хочеш більш східний обряд - будь ласка, хочеш більш латинський - прошу. Причастя приймати хочеш - стоячи, хочеш - клячачи. Хочеш - є довга Служба, хочеш - коротка.

Але люди все собі знаходять клопіт.

7. Romko

Старших людей треба слухати,вони мудрі...
    Згадалося...
    Ну,космос,ну,комп’ютер,нуклеїни...
    А ті казки,те слово,ті сади.
    І так по крихті,крихті Україна іде з тобою.
    Боже мій,куди?
    ЗІ.Соррі за офтоп...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

А хіба Ви приймаєте в тому участь?

9. Liliyah Romanova

Так про що я й кажу. Що невідомо за що там хто бореться. Тільки людям голови баламутить.

Додано через 47 секунд
    Моя бабця за Ковпаком би точно не пішла.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

За священника і більше ні за кого. Як хтось казав: скоріше церкву закриють, ніж іншого священника пустять.

11. Liliyah Romanova

Аби лиш по-людськи було, а не по Божому. :D:D:D

Додано через 3 години 28 хвилин
    То дійсно треба читати. Бо стільки водички, що нема що переказувати. :)
    Уко, якщо хрещення було до офіційного рішення Риму, то хрещення було дійсне, оскільки на той час отець ще належав до спільноти Церкви. Після екскомуніки він вже поза Церквою.

12. Liliyah Romanova

Це ж треба. Відкрила Діяння розділ 5 вірш 29, а там зовсім інші слова. Ромку, поділіться лінком на СП. :)

26 Пішов тоді старший сторожі зо службою, та й привів їх без насильства, бо боялись народу, щоб їх не побили камінням.
    27 Припровадивши ж їх, поставили перед синедріоном. І спитався їх первосвященик, говорячи:
    28 Чи ми не заборонили з погрозою вам, щоб про Те Ім'я не навчати? І ото, ви своєю наукою переповнили Єрусалим, і хочете кров Чоловіка Того припровадити на нас...
    29 Відповів же Петро та сказали апостоли: Бога повинно слухатися більш, як людей!
    (Дiї.5:26-29)

13. Romko

Лілю,амінь.Я Вам сказав свою думку на те все.І я дальше буду її притримуватись.

Додано через 4 хвилини
    А,от тут я розпишуся під своїми словами ще раз і ще раз.Гоніння священників,які мають людську повагу і любов - постійна практика.Згадайте о.Каваціва.

14. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Традиція - це класно, але і вона колись зароджується. Все колись розпочинається. І це потрібно усвідомити. Якщо помандруємо історією, то побачимо, що були і є різні традиції. на самому початку, коли Ісус Христос перший раз дав учням своїм своє Тіло і свою Кров - це не відбувалося в такий спосіб як відбувається зараз. За часів Івана Золотоустого, який уклав текст Святої Літургії, вже було щось подібне до сучасної Божественної Літургії, але не така як зараз. Тому нам не потрібно зациклюватися на дрібницях, бо в цій справі фігурує, щось трохи більше

Додано через 6 хвилин
    Liliyah Romanova твоя бабця говорила просто класну річ, але чогось не можуть зрозуміти це ті люди, які йдуть за о. Ковпаком. Мені так виглядає, що вони лише бачать перед собою священика, а ні в якому разі Бога. І вірують (сліпо) лише о. Ковпаку, а не Христу!!!

• Подобається Подобається x 6
  15. Romko

Я в іншій гілці вже в Лілі питався,якої конфесії був Ісус?

16. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

потрібно зрозуміти, що хрещення буде дійсне навіть тоді, коли його уділить проста людина, навіть не священик, якщо буде ця людина говорити слава: Хрещається раб (раба) Божа в Ім"я Отця і Сина і Святого Духа амінь. А щодо всіх таїнств, котрі уділяв о. Ковпак до вилучення його з Церкви вони є всі дійсні, бо він ще був правдивим Католицьким священиком

Додано через 2 хвилини
    При чому тут конфесія. Це люди почали ділитися. Христос того не бажав, він говорив і навчав щоб всі були одно. А в цих всіх поділів, які утворились, ми повинні шукати правду

17. Romko

А до чого я веду.Всі оті конфесійні війни,трактування СП,вивищення одних над іншими є від людей,суть гріховне.А до Бога і до Віри в Бога не мають ніякого стосунку.
    Звичайно,я ходжу до церкви молитися,але мені дуже важливо,як священник буде правити,щиро,чи абияк.Тому й захищаюсь тут за о.Ковпака,тому що він є священником за покликанням.ІМХО

18. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Ромко, перепрошую, що може скакаю з питання на питання, але ти посилаєшся вже на досить старий документ, саме тут. Це звернення до святішого Отця вже застаріле. Зараз вийшов вже новий декрет найвищого судового трибуналу у Церкві, яке вже не підлягає апиляції. Тому на мою думку о. Василю потрібно з покорою прийняти цей вирок

19. Romko

Тому,що нового звернення ще не було.Є коментар,але забагато передруковувати(лінку ще нема)

20. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Так він був священиком, але зараз є покараний і він повинен прийняти покарання. Ти правильно кажеш, що велику роль відіграє священик, але священик є намісником Христа і якщо він робить, щось не то, то він починає бути не образом Христа

Додано через 9 хвилин
    Консультант ти правильно думаєш, але тут не є сліпе підкорення. І до того всього батько ніколи не бажає зла своїй дитині, а бажає подати завжди корисну інформацію. Дитина може до кінця того не усвідомлює, але батько це не професія а покликання. Його покликав Бог, щоб провадити мирян до царства і за це Господь буде його питати на страшному суді (як ти провадив мирян, священиків...).

а де твій аватар? :)