Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Лілю,я Вам дав лінки на матеріали.Особисто я,коли то прочитав,не побачив ніяких "єресєй".Єресь для мене то оце спрощення вся і всього,скорочення служб,модернізм(і все,що з того випливає).Може,скоро переведем Літургію на ще зрозумілішу для молоді мову:"тіпа,в натурє",щоб це було для них ближче?
    А,щодо емоцій,то мене завжди діставала несправедливість.
    Це для мене байдуже,де і коли ставити кому в СП.А о.Василь жив тим,віддав 20 років життя нашій церкві.Зараз в нього вибили з під ніг дошку.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Ви собі то саме зацитуйте в тому плані, аби більше слухати Бога, а не о.Ковпака. Біблія така книга, що там кожен собі на захист цитатку потягнути може. Того і зловживань завжди багато.
    От візьме вам Мих кине цитату про лжепророків. І що ви з тим зробите?

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

Певно,що я ніколи не зрівняюсь з такими знавцями "канонів",як Ви,чи Мих.
    Я слухаю не Ковпака,а власного сумління.І воно мене ще не обманювало...

4. Liliyah Romanova

Я побачила. Бо я для себе традицію і вивчала і маю з чим порівняти слова з тої книги.
    Мій тесть почитав "Пшеницю без куколю" і кричав, що то дуже мудра книжка. А вона до д... Чергова єресь українська.
    Не люблю такого казати, але доведеться. ЯКУ ЩЕ ВИ КНИЖКУ ПРО ТРАДИЦІЮ ЧИТАЛИ, крім о. Ковпака.

О, а може, о.Ковпак відновив читання Старого Завіту під час Літургії?? Чи, може, почав відправляти старовинну Літургію Якова?

ЩО ВИ ЗНАЄТЕ ПРО ТРАДИЦІЮ?
    Про те, із якої церкви до латинників прийшли органи, де літургія виникла як читана, а де як співана, скільки часу вона тривала колись, де виникла літургія першеосвячених дарів, а де вона прижилася?

• Подобається Подобається x 2
  5. консультант

консультант Дуже важлива персона

Нехай кожна людина кориться вищій владі, бо немає влади, як не від Бога і влади існуючі встановлені від Бога..... Тож віддайте всім, кому податок - податок, кому мито - мито, кому страх - страх, кому честь-честь" -посл ап. Павла до рим. гл.13. [​IMG]

6. Romko

7. Liliyah Romanova

От канонів я якраз не знаю.
    Але знання традиції вважала своїм обов"язком, як християнки, котра належить до традиційної церкви.

Додано через 10 хвилин
    Та-та, я вже читала. Гомосексуалісти, ще щось там. Де ви то у нашій церкві побачили?
    Наша церква, як і латинська є проти того. І говорить про це ад форум. І тих, у кого нахили гомосексуальні, виганяють із семінарій. А якщо у когось то проявляється вже згодом, бо у людини підвищена чи загострена сексуальність, то з цим важко боротися. І це не було явне ДО висвячення. Гомосексуалістів не висвячують.

8. Romko

9. Liliyah Romanova

А він сам з неї не зіскочив? На дошку іншої церкви? Нащо йому УГКЦ?
    А якби він до якої іншої сексти пристав? І написав би книжку, що то правильно, що то традиція? Хто би заперечив? Може, люди? Навряд, чи вони ще якусь книжку про традицію читали, окрім книжки Ковпака. Як і ви, зрештою, як це не сумно.

Додано через 2 хвилини
    Правильно. Тільки тут справа така, що все одно хтось комусь кориться. Як не церковній владі, то простому священикові. А то теж якась влада.

10. консультант

Це настільки серйозні речі, що не кожен би відважився на місці о. Василя Ковпака !

11. Liliyah Romanova

А сумління просто так існує? Чи воно на певних амбіціях все одно сидить? І знання не використовує? Чи на чомусь таки воно має базу?

Додано через 37 секунд
    Наскільки серйозні речі? Ви орієнтуєтеся в цьому питанні?
    Чекайте, я думала, ви православний. Чи я помилилася?

А о.Ковпак дістав плечі, того й наважився.

12. консультант

А державна влада, не влада...?

13. Romko

Лілю,не збираюсь я більше сперечатися.Ви мене не переконаєте,я Вас також,до чого це?Свою думку я вже висловив.

14. консультант

Знаєте, просто так нам брати і судити людину, яку ми знаємо лише з написаного, також нерозумно виглядає. В нього теж є свої прихильники, які не є такими малограмотними в релігії, як навіть я. Пан Роман живе в Рясному і знає ситуацію безпосередньо і йому я вірю більше ніж нашим розмовам і висновкам. Наприклад я знаю свого священника і мені теж було б неприємно, коли хтось не знаючи людину, керуючись тільки висновками вищого духовенства, робив скоропоспішні висновки... Історія з часом розтавить все на свої місця, бо на всьо Воля Божа...!

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви про Церкву, яку створив Ісус?

16. Romko

А цього прошу не зачіпати!
    вся ця гілка не має до Церкви
    і моєї віри в Бога ніякого відношення.

17. Liliyah Romanova

Я знаю не лише з написаного.
    Я не суджу, я факти констатую.
    От цитатка зі звернення:
    О. Ковпак за ЛАТИНІЗАЦІЮ нашої традиції. А це не має відношення до нашої традиції. І наша традиція з православія вийшла.
    Усе виділене - НЕ МАЄ прямого відношення до нашої традиції, а є варваризмом, запозиченням із чужої традиції.
    А щодо повної Літургії, то навряд чи мається на увазі правдива повна Літургія. Тільки якась версія.
    А от сакральна мова (церковнослов'янська) у нас не заборонена.

А щодо єпископів з-за кордону, то він також під закордонних пішов.
    Одні лефевристи визнають Рим, інші ні. Уже багато років.

Додано через 1 хвилину
    Ха-ха. А ви знаєте, як Лютер зробив переворот? Може, то було питання віри? Чи політика місцевих феодалів?
    Йой, я вас прошу.
    О.Ковпак не відновлює НАШУ традицію, а спотворює.
    Але то правда, очі має добрі і вигляд добрий. А діла...

Додано через 4 хвилини
    А про традицію ви все мовчите і мовчите...
    Тільки на канони зводите, за браком аргументів.

Додано через 7 хвилин
    Ото читаю цю гілку і переконуюся все більше, що то таки Божий Перст, що так сталося. Традицію не можна цілковито очистити, але можна відійти від накинених нам практик, які так захищає Ковпак. Добре, що Церква чітко висловила свою позицію, що отримала у цьому підтримку Риму. І хоч Ковпак сам звернувся до Риму, то ніяк то йому не допомогло.
    Шкода тільки людей. Котрі буцім-то за "чистою" традицією слідують, а приєднуються з відступниками, котрі такими є ще з часім Другого Ватиканського.
    Вірю, що Божий Перст відкриє тим людям очі, якщо не зараз, то пізніше.

• Подобається Подобається x 3
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

От тільки цікаво, ці грамотні без сарказму з Рясного, знають про це?

19. Liliyah Romanova

І взагалі уся ця ситуація дуже нагадує лжепророцтва та лжеявління.
    Бо що насправді зробив о.Ковпак такого благородного? Найбільш видиме: поділив людей у своїй парафії. Хай і не навпіл, але поділив.
    Хіба мало священиків застосовують латинські практики далекі від нашої традиції? Немало. Але чомусь саме Ковпакові закортіло це назвати нашою "чистою" традицією. Чомусь саме його гордість вивела на публіку та мало не міжнародний скандал.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

та я про гілку нічого й не казав.

а де твій аватар? :)