Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Миху,я вже взлостився.Та почитайте мої цитати і лінки!
    Я бачу,що обговорення йде по принципу:"Партія сказала нада,камсамол атвєтіл - єсть!"(в даному випадку Святоюрська гора) і дружне "клєймєніє врага".Цілком в дусі кпрс і дочірнього МП.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Ну як? Він не словом, а ділом обєднався з відлученим єпископом. Що ще можна сказати?

Додано через 2 хвилини
    Та нема чого злоститися - ми всі одинакові. А лінки я читав.
    А сказала не лише святоюрська гора, сказав і Рим.

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

Та,почитайте,нарешті,хто такий цей Лефевр!

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Можу запитати тут у компетентних людей. :) Постараюся ще нині.

Додано через 1 хвилину
    А ви мій коментар прочитали?

• Подобається Подобається x 2
  5. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Дякую.

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Так само, як тих, що спалили на вогні...! [​IMG]

7. Romko

Вже за те одне,що людину переслідують за його переконання,за те,що мама о.Василя злягла з інфарктом,за те ставлення до людей(скільки б їх не було),як до бидла ще раз утвердило мене в думці,що церква - поняття,абсолютно протилежне Богу.ІМХО
    ЗІ,Продовжуйте "клєйміть".Успіхів вам!

8. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Слава Ісусу Христу!!!
    Найперше, всім привіт!!! Я сьогодні зареєструвався на форумі і бачу цікаву вашу дискусію. Хочу сказати і найперше не погодитись про Вашу позицію, щодо Святоюрської гори як партії, бо в Церкві є трохи інакше як в партії. В Церкві є послух, а не сліпе підкорення, яке ми це спостерігали за часів "славного СРСР". Послух має бути до владики, як Батька Єпархії. Священик є його сином. Коли він його не слухає, як на вашу думку, що єпископ повинен зробити для добра цілої спільноти - Єпархії? Чи має просто закрити очі і вдавати, що нічого не бачить, чи все зробити для навернення свого "блудного сина"? Послух це основна риса священика. навіть якщо б о. Василь Ковпак найбільше працював і показував всім людям гарний приклад, а не мав послуху, то вся його праця була б марною, тому що його приклад не об"єднує, а роз"єднує.
    Основною позицією Церкви, щодо вилучення о. Василя з Церкви є непослух і самовільне приставання до відлученого руху і за їхнім сприянням створив семінарію, яку згідно Кодексу Канонів Східних Церков, на території Єпархії має створити лише правлячий єпископ. А отець Василь не є єпископом, а порушив Кодекс Какнонів Східних Церков і створив свою семінарію, де навчаються семінаристи, яких висвячують екскомуніковані єпископи.
    Дякую. Чекаю на ваші думки!!!

• Подобається Подобається x 4
  9. Liliyah Romanova

100%. Це можна прирівняти до нашої унії.

Додано через 3 хвилини
    Та, типово. Церква не має відношення до інфаркту мами отця. Повірте.
    Мама Кіркорова теж, кажуть, мала інфаркт, коли її син з Пугачовою оженився.

Я питала про коментар саме щодо традиції. І о.Ковпак зовсім не за правдиву традицію виступає, а за таку, на яку її поляки перетворили. Латинникам польським було вигідно колись зробити нас такими самими, як вони. Чи не час вже перестати латинізувати НАШУ традицію і відходити від практик, котрі не є нашими і належать до латинської традиції?
    Те, що було природньо наше, чи вже запозичили раніше, органічно. Як і латинники від східняків також, зрештою.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

та причому тут те...

11. Liliyah Romanova

Щиро кажучи, подивлюся на наших латинізованих отців та деякі парафії, то аж гірко робиться. Їм тільки органи додати і все. Інше вже передерли, що могли...

12. Romko

І при чому тут відлучення Філарета....
    "Етого росто нє может бить,потому,что етого нє может бить нікогда"
    сам Гузар казав....
    А переслідування о.Каваціва?Теж ні при чому?

Додано через 3 хвилини
    Що типово,Лілю?
    Типова моя точка зору звичайної людини,по відношенню до несправедливості.І все.Мені байдужі ваші канонічні маразми,але,що людину судять за "нєподчінєніє приказу",що огульно,проголошують дружне осуждєніє.Ні,ніколи я з таким не міг змиритися...

13. консультант

А якщо батько порушує закон і спонукає до цього сина, то що син повинен сліпо виконувати його волю...?

І покликавши їх (апостолів), наказали, щоб вони ні слова не говорили (під послухом), ані не навчали іменем Ісуса. Та Петро і Йоан сказали їм у відповідь: “Чи воно справедливо перед Богом вас більше слухати, ніж Бога – розсудіть. Не можемо бо ми не говорити про те, що самі бачили та чули” (Діян. 4; 19–20).

14. Ука

Ти - Петро. На Тобі збудую Церкву Мою. Що зав'яжеш на землі, бде зав'язано на Небі, що розв'яжеш на землі - буде розв'язано на Небі.

Ці слова вже ніц не значать?
    Зрештою, нам то властиво... навіть приповідка народна є для таких випадків: "бути святішим Папи Римського..."

15. Liliyah Romanova

Це ся називає "а баба яга проти". :D:D:D
    Якщо блудна вівця одна, то захищаючи її треба назвати блудною цілу отару та пастуха, аби та вівця стала не блудною. Вона просто захотіла стати пастухом, що тут такого. :D:D:D

16. Romko

Нє,краще "всєобщеє одобрямс"...
    “Коли чого іншого жадає цісар, а чого іншого намісник, то треба слухати цісаря; коли Бог приказує що іншого, а цісар що іншого, то треба слухати Бога” (св. Августин).
    “Божий гнів спав би на нас, коли би ми боялися більше людей, чим Бога” (св. Августин).
    “Нам, отже, також потрібно знати, що ті, хто має право і владу, можуть наказувати тільки те, до чого мають владу і право. Однак, коли б ті, що мають владу, щось наказали, чи постановили, що противиться вірі та релігії – то цього не сміємо слухати, бо це противиться Божій волі, а ми маємо більше слухати Бога ніж людей, як каже Святий Дух” (Діян. 5, 29).

17. Liliyah Romanova

Мені ваші маразми теж байдужі.
    Я говорила про традицію, а ви далі кидаєтеся емоціями. :)

18. консультант

Біда в тому, що замість послуху перед Законом Божим і перед Богом, деякі люди стали сами божками і вимагають до себе послуху. Якщо шановні, ви наполягаєте, що будь-яка влада від Бога, то чому ви не корились комуністичній владі, яка правила 70 років, а перебували в неприязні. Де була ваша покірніть і послух до влади? Кожен тягне на ковдру. Виходить закон, як дишло, куди хочеш, туди й повернеш...[​IMG][​IMG]

19. Liliyah Romanova

Типовий спосіб дискусії. А несправедливість є всюди.
    Є закони, завдяки яким Церква уже існує вже багато років.
    Ви би ще могли щось далі виступати, якби рішення належало лише до нашої церкви, а належить воно до Риму.
    Я вже питала, якщо о.Ковпак такий чемний та добрий, чого не пристав до лефевристів, з"єднаних з Римом.

Додано через 39 секунд
    Блудна вівця завжди має шанс повернутися до свого пастиря.

Додано через 1 хвилину
    Це ви про Рим?

20. Ука

не будь-яка, а церковна. надана Церкві самим Богом. Як Ви не усвідомлюєте цього?

а де твій аватар? :)