Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Традиція свята? цікаве словосполучення. Чую вперше. Не подумайте, просто дійсно вперше чую.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

І що як почитаю?
    Я знаю трохи історію УГКЦ та те, як її намагалися зруйнувати, змусити наших єпископів визнати, що вони самовільно відступили і повернутися "на лоно" МП. Повірте, історія о. Ковпака порівняно з історією нашої церкви - майже дитяча казка.

Додано через 1 хвилину
    У Церкві так і є. Все, як у монастирі. УСІХ зобов"язує ПОСЛУХ.
    Але завжди знаходяться рівніші.

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Миху,я не спец в теологічних тонкощах.Прочитайте тут.Для мене то пустословіє і сотрясання повітря.Свою думку я висловив.
    Якби Ісус появився б зараз тут,то його б закидали камінням у першу чергу бюрократи з церкви Юра.
    А з о.Ковпаком я згідний у тому,що оця модернізація церкви ні до чого доброго не приведе...Тільки не перепитуйте,я вже писав про це тут
    І,що б тут не говорили,я поважаю його як священника і,як людину.ІМХО

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну це мягко кажучи неправда. От скажіть хто забороняє відправляти церковнословянською мовою? Хто? Я Вам більше скажу, в Унівському монатирі так і відправляють завжди, але ніхто з того не робить бурі у стаканчику. Для чого на мові протиставляти себе іншим?

• Подобається Подобається x 2
  5. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Можна, для людини, зовсім сторонньої хочаб в кількох словах, що цей священник зробив поганого? Відійшов від вчення Католицької Церкви?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог до всього. Послух - то є важливо для християнського життя.

Додано через 1 хвилину
    Ковпак довго вчився у батюшки МП.

Додано через 3 хвилини
    Хороше запитання, бо от прочитав допис №51 і ніяк не розумію яка причина того, що Ковпак вважає себе кращим, а церкву - гіршою.

7. Liliyah Romanova

Пристав до лефевристів, котрі відлучені від Католицької Церкви, за що і сам був відлучений (велика екскомуніка) після розслідування офіційної комісії у Римі, до якої сам священик і звернувся.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та більшість (і я) не є спецами, і як сказала Ліля, чим темніша маса, тим легше нею управляти.

9. Liliyah Romanova

+10!!!

10. Romko

Я Вас дуже прошу,не треба до всього цього ще й згадувати Бога.
    УГКЦ,УПЦ,УПЦ(автокефальна),МП і т.д і т.п.І всі прикриваються Іменем Божим,і кожен каже,що він правий.
    Правильно,Бог до всього...Але то Бог,а не фарисеї...

11. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Дякую Ліліє!
    А можне, ще ссилку, де можна ознайомитись з вченям лефевристів, чим воно відрізняється від офіційного вчення КЦ? Або, якщо це можна пояснити кількома словами, то будь ласка, поясніть!

12. Liliyah Romanova

Ще одне.
    Щодо УПЦ КП та УГКЦ Церква МП в основному закидала прозелітизм.
    О. Ковпак просто схизматик. То все. Таких небагато, в принципі. Вони погоди великої не роблять, тільки баламутять в головах тим, хто мало знає і про традицію, і про історію, і взагалі про Церкву.

13. консультант

консультант Дуже важлива персона

От тому то і вся справа, що є таке поняття, як послух. Так, як в армії - накази не обговорюються, а виконуються. Якщо хочеш оскаржити, то тільки після виконання. Наказано тобі застрелитись - стріляйся, а потім пиши скаргу. На жаль в церквах, щось подібне зараз, а може й гірше. Чомусь всі вище стоящі не можуть усвідомити, що мовчати на гріх, теж гріх... Це усвідомив о. Василь Ковпак але настільки сильно, що відійшов від реального життя, ніби не знав кінцевого результату, ось це мене і дивує... Я наприклад, якщо видів, що мене щось не влаштовує, казав те що думав, якщо не враховували моєї думки, звільнявся з роботи. Інакше немає сенсу щось робити. Коли пес попадає у вовчу зграю і починає гавкати по-собачому, його вовки загризуть. Нормальний шахматист повинен прорахувати декілька ходів наперед, а не робити хід, а потім дивитись, що буде.

Те, що Ковпак вчився багато у батюшки МП, як сказав Мих. - це не причина. Половина, а може й більша половина теперішніх греко-католицьких, автокефальних і православних КП там вчились . Просто вони нормально пристосувались і змирились, реально оцінивши кінцевий результат можливого "кіпішу". Я повністю на стороні о. Василя Ковпака але вважаю, що це не був самий оптимальний варіант вирішення цієї проблеми, на жаль...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згоден, але ще можна тепер нове породити і продовжити список - Ковпак.

15. Romko

Повністю згідний.+10!

Додано через 7 хвилин
    Миху.припиняєм цю безпредметну дискусію.Для мене існує поняття Віри в Бога,це поза дискусіями і сумнівами.
    Я поважаю і шаную багатьох священників(о.Василь Вороновський, о.Ярослав Чухній).Але від політики мене верне,особливо від церковної.
    Мою думку висловив Консультант в попередньому пості.

16. Liliyah Romanova

http://forum.ugcc.org.ua/
    www.ukrcenter.com/

Додано через 2 хвилини
    Та про що ви говорите? Зовсім о. Ковпак не в ту сторону хилить.
    Там же не стільки повернення до традиції, скільки мало не її нівелювання.
    Ті люди слова "православ"я" як вогню бояться, а саме це їхня традиція, а не латинська, до якої і доводять "нашу" традицію всілякі мудрі.
    Якщо хтось хоче побачити українську католицьку традицію, то на парафіях її навряд чи знайдете. Латинізація дуже сильна.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так я її у Вас і не забираю. Просто хотів дізнатися чим саме Ковпак кращий за інших і що є предметом протиставляння себе церкві. Бо я так на жаль і не зрозумів.

18. консультант

консультант Дуже важлива персона

Пані Ліля, я Вас поважаю, як розумну, сильну і вольову жінку. Бог всім суддя...! Краще давайте поміняємо місце дислокації. В нас ще повно гілок. Роман і пан Мих. думаю теж не проти. Потрібно і там трохи людей збудити, а то бачу на деяких гілках дрімають...:)

19. Liliyah Romanova

Не можна. То різні речі.
    Коли Богородиця чи Христос об"являється, то це не завжди від Бога. Часом це є лжепророцтвами та лжепроповідуванням. Методи, які застосовує "відомо хто".
    Як каже, Ігнатій Лойола, нечистий може діяти як полководець, а може і як улесливий коханок. :)

Додано через 2 хвилини
    Добре, консультанте. :)
    Але одного разу було достатньо. ;)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не зрозумів. Якщо обявляється Христос, то це вже від Бога. Просто саме обявлення може бути підробкою.

а де твій аватар? :)