Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. Марічка

Марічка Well-Known Member

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Я не казала, що там був отець Василь, просто якийсь отець...
    Ми помолилися біля усипальні. Боляче було дивитися, що в місці, яке має повне право вважатися місцем паломництва українців, таке робиться...

Чому не приїжджали? Приїжджали. І раніше також в Прибличах правилися Архієрейські Служби Божі. (29.07 і 01.11 - дати народження і смерті Митрополита.)

Додано через 7 хвилин
    Джерело відповідне...

• Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Видно має частку з цього...?;)

• Подобається Подобається x 2
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

ІМХО.Війна в ім’я Бога,на мою думку - то страшний гріх,хто б її не починав...
    Особисто я вірю в Бога і Божу ласку
    і для мене не має значення,в якому храмі молитися.В Польщі я молився в костелі,в Росії заходив в церкву МП,і не вважаю для себе то за гріх.
    За о.Василя Ковпака,я вступаюсь,тому що:
    - знаю його особисто,як відданого вірі священника.
    - згідний з його думкою про засилля "модернізму" в церкві.Це стосується і таких ганебних явищ,про які я вже писав.

4. консультант

Яка причина була Вашого останнього візиту ?

5. Марічка

вже писала:

Маю вдома багато літератури про Андрея Шептицького, захоплююся ним. До того їздила просто побачити на власні очі землю, де виріс Митрополит, і просто помолитися.

6. Romko

І,Ковпак віддав наказ вигнати Вас з храму?

7. Марічка

Я вже писала, повторюватися не буду.
    І дискутувати з вами також не буду. Є сенс?

8. Romko

Амінь!

9. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Перед Другим Ватиканським Собором аналогічні звинувачення у лицемірстві, ханжестві, байдужості до проблем пастви лунали з боку обновленців у сторону лефевристів. Також цілком обґрунтовані. Тепер якраз навпаки.

• Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Романе. А як ставитися до людей, які каламутять воду і заводять людей хто зна куди? Єдине, що зробила церква - заборонила бути священником, але ж він як мирянин, може спокійно ходити до церкви. Тобто, ніякої давки що до віри. Отцю Піо також забороняли інколи правити Службу, але він не робив з цього жодного піару, а просто підкорявся церкві. Ще раз хочу сказати, церква - не клуб молодих демократів і чесноту послух ніхто не відміняв.

Додано через 13 хвилин
    Не ставлю мінуса, але Ваш допис мені не сподобався, пане Консультант і Ви знаєте чому.

Додано через 18 хвилин

Добре сказано,
    але наскільки він відданий вірі знає лише Бог, а про модернізм там нічого не сказано у Вашому посиланні. Про який модернізм у католицькій церкві йдеться, поясніть!

• Подобається Подобається x 4
  11. Romko

І знов цитую Василя Ковпака:
    "Ставши в обороні св. Традиції, ми не є розкольниками, як дехто бажає нам накинути цей ярлик, а захисниками нашої прадідівської віри. Якщо б ми прагнули розколу чи творили б його, то тоді, рівно ж, використовували б інші методи, але цього не робимо, бо є вірні св. Католицькій Церкві і її Традиції. Розкол – це означає створення паралельних структур, але ми не організовуємо їх (Традиційних єпархій, митрополій, юрисдикцій), а тільки, задля підтримки людей, які є вірні св. Традиції, бажають в ній жити і вмирати, виховувати своїх дітей, продовжу*вати св. справу минулих поколінь, змушенні були заснувати Традиційну греко-католицьку семінарію і новіціят для Традиційних сестер Василіянок, які могли б провадити монаший спосіб життя до передсоборових змін. Вірних, що тримаються св. Традиції і приходять до нас, просячи духовної опіки, ми не маємо права опустити або відіслати з нічим, адже кожний священик покликаний дбати про спасіння людських душ і уділяти ті середники спасіння. Ми стали в обороні св. Віри і Традиції, а нас роблять розкольниками і ворогами св. Католицької Церкви. Як подібна ситуація політично-національна до релігійної в сьогоднішній день! Тих, хто воював, стоячи в обороні свого народу і держави називають злочинцями, а нас заставляють схиляти голови і перепрошувати загарбників нашої землі. Чи це справедливо? Нас, які стали в обороні Традиції нашої Церкви, зневажливо називають розкольниками, сектантами і єретиками. Чи це справедливо? А тих, які приїхали (невідомо звідки) та посіяли в нашому народі ненависть, непорозуміння в родинах, сім’ях, між батьками і дітьми, – називають братами і стають до спільної молитви, віддають храмові споруди і у всьому сприяють їм. Тому просимо журналістів, церковну ієрархію, редакторів часописів: навчіться відрізняти внутрішні непорозуміння в Церкві від розколу, бо це є відмінні і різні речі; перегляньте історію Церкви і там багато знайдете таких прикладів, які були відкинуті, погорджені, але, згодом, стали виправданими, отож, не поспішайте ставити крапки над “і”. Так як несправедливо називати зрадниками, шовіністами, різунами, бандитами тих, що віддавали своє життя за Бога, Церкву і Україну, так само, несправедливо нині переслідувати тих, які мають іншу думку від офіційної церковної влади, що пішла за духом часу, бажаючи подобатися більше світу ніж Богові, жити в світі і для світу, ніж з Богом і для Бога, проповідувати діалог (замість навернення і покаяння), будувати щасливе, безтурботне життя на землі, забувши про Небесне Царство. А ми бажаємо жити тим, чим Церква жила протягом 2000 літ. Чи це кримінал? Кожна розсудлива людина зрозуміє і скаже: “Ні, бо мають на це право, дане їм Богом і Церквою”.
    Тому, офіційно і авторитетно заявляємо: ми не розкольники, не сектанти, ні єретики ані схизматики, але тільки прагнемо оборонити св. Традицію нашої Греко-Католицької Церкви від згубного впливу модернізму, лібералізму, екуменізму. Наша мета – не розкол, а захист, в чому і полягає суттєва різниця між тими двома поняттями.Минуло тільки 70 років, коли на з’їзді “Українська молодь – Христові” (за часів слуги Божого митрополита Андрея Шептицького) було 100 тис. молоді, а цього року – 800 осіб.
    Нас звинувачують в зраді, дивляться з підозрінням, сіють неправду серед мирян, мовляв, вони проти України. Більше того, питання Літургійної мови розглядалося на засіданні однієї політичної партії, яка мала нас навертати до українства, бо ми “заблудилися”... Дуже прикро, а ще більше соромно за окремих церковних і політичних діячів, за їхню невиважену позицію і незнання історії свого народу. Церковнослов’янська мова була книжною, елітарною (мовою), яку знали всі, і нею читали в Солуні, Моравії і на Русі. Зокрема, в Україні користувалися церковно*слов’янською мовою, як книжною, до XVIII ст. включно. Відкиньмо всі літописи, повісті, хронології, літургічні книги, музичні твори, взагалі, всю друковану і писану літературу в церковнослов’янській мові і немає нашого славного минулого, немає нашої історії, немає нашої Київської Русі, св. Кирила і Методія, Ольги і Володимира, Теодозія і Антонія печерських, Бориса і Гліба, св. Йосафата... Невже такі елементарні речі так важко впізнати, вивчити і зрозуміти? Замість того, щоб підтримати рух Традиції, який виступає в обороні прадідівської християнської культури, ми його переслідуємо... Чи це не нонсенс?"

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ромку, якщо о. Василь такий смиренний та добрий, то нащо пішов під єпископа-відступника? Він же чудово знав, куди йде.

• Подобається Подобається x 3
  13. Romko

Лілю(і всі,хто дописував)!Ще раз кажу,я не є особливим прихильником,о.Ковпака,але належу до тої парафії,знаю його особисто,часом ходжу на Службу Божу до нас у церкву.
    Я ніколи не особливо не переймався питаннями,якою мовою читати яку молитву,також де і як ставити кому.Для мене то третьорядні речі,тому що я приходжу до церкви молитися Богу,а не займатися теологічними суперечками.
    Прочитавши його книгу(отця Василя Ковпака) "Переслідувана традиція" майже у всьому з ним погоджуюсь.
    Але не вважаю за потрібне когось в чомусь переконувати і сперечатися.Мою думку про те все я висловлював ще в гілці "Чи потрібно критикувати церкву".і т.д.
    ЗІ.Зараз,по "Інтеру" буде показаний сюжет про о.Ковпака.

14. консультант

Пане Мих., дискусія є дискусія. Буль хто, хто прочитав щось таке в моїх дописах, що йому не сподобалось, на повному серйозі прошу ставити мінус. Тим більше до нуля і так далеко, можу казати те, що вважаю за потрібне, в межах розумного, щоб не потрапити в баню. Я завжди казав і буду казати не те, що чекають від мене учасники форуму, а те що думаю і вважаю за потрібне. Ніколи такого не було і не буде, щоб всі люди 100% були згідні один з одним. Карма - це показник реагування на допис інших дописувачів. Ми ж не комуністи, які завжди голосують одноголосно. Друзі, ставте двійки, якщо Ви цього не поділяєте, так навіть цікавіше, а то чим більше карми, тим важче рахувати. Учень без двійки - не учень! Ображатись, від сьогодні даю чесне слово, не буду !:D :D :D

• Подобається Подобається x 3
  15. Romko

Армія є армія...

Але до чого тут Бог?

16. консультант

Не можу не погодитись з Вами, пані Лілю. Це все одно, що рядовий міліціонер виступив проти начальника управління МВС і всієї структури!:D :D :D

17. Romko

"Три наряда внє очереді!"

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

До чого тут армія?
    Він мав свого єпископа, якому би мав виявляти послух.
    Але...

Додано через 1 хвилину
    Мені одне смішно, Ромку, що ви порівняли о. Ковпака із УПЦ КП.
    Адже порівнювати можна саме УГКЦ та УПЦ КП щодо МП, а не о. Ковпака.
    Цікаво, звідки таке порівняння? ;)

19. Romko

Почитайте про відлучення Філарета.Від лона МП.

20. консультант

На мою думку - це правильно. Він на службі в Бога і людей та має своє начальство. Колись я й сам мріяв про семинарію але зрозумівши всю "кухню", хто над ким стоїть і ким поганяє, передумав. Краще я так помолюсь. Все, що проситься таємно, віддасться явно !

а де твій аватар? :)