Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

Я вірю, що Бог його любить і приймає таким, як є. Я вірю, що і Юду Бог теж любить і приймає таким, як є. Тут у мене сумнівів немає.
    У покаяння о.Василя Ковпака я не вірю. Задалеко все зайшло. Він не покається, бо тоді би мав визнати, що помилявся, а тоді він ризикує втратити усе. Пізно йому каятися суто з людської точки зору.

Додано через 2 хвилини
    А хто був? Ви були? Чи ПатрікУА був?

Додано через 13 хвилин
    Марусю, можете спокійно то читати. Книжка написана теж трохи сполонізованою мовою, можна зрозуміти позицію пролатинників. Читається дуже легко. Нічого нового не вносить.

Додано через 14 хвилин
    Ромку, пробачте, але це суцільна дезінформація. Давайте ви не будете поширювати відверту неправду щодо цього. Тим більше, ви самі визнали, що у цих справах не розбираєтеся.

• Подобається Подобається x 1
  2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Книжка для мене цінніша не новизною (якої в ній нуль) а фактом!
    Лілю, а ще мене ткніть на лінк про суд. Бо тут десь ви писали а в мене робота заважає шукати а конче тра :y:

3. Liliyah Romanova

http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=30044

4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Liliyah Romanova
    You are the bestest!!!:D

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Лілю,я не претендую на абсолютне,непомильне знання всіх ком в СП,а також,якою мовою читається та.чи інша молитва втій,чи іншій конфесії,то Ваша прерогатива.Як на мене,не має значення якою мовою і як взагалі молитись,основне - щиро.Всі ці тонкощі - це накопичення непотрібних(ІМХО) сутностей і чистої води казуїстика.
    Але,що стосується звиродніння і модернізації церкви і релігії,повністю з ним згідний.
    Чи будете заперечувати,що:
    "Вже немає сумніву, що християнська віра поступово зникає. В основні християнські правди, такі як віра в Бога, Божество Ісуса Христа, небо, чистилище і пекло вірить щораз менше людей. А найбільше непокоїть, що ці канони віри заперечують навіть ті, які хочуть бути католиками і регулярно ходять до церкви.
    Згідно опитування, яке проводила газета “Spiegel” з 1992 р. в Західній Німеччині тільки 56% осіб вірило в існування Бога, 38% – в Його всемогутність, 30% – в первородний гріх, 29% – в Боже Синівство Ісуса Христа, а 24% – в існування пекла. Ці опитування відносяться до загальної маси людей, без врахування віровизнання.

Але також серед католиків ситуація є катастрофічною. В основну догму дійсного воскресіння Ісуса Христа з них вірило тільки 43%. Тут згадуються слова св. ап. Павла: “А як Христос не воскрес, то марна віра ваша” (І Кор. 15, 17). Навіть серед осіб, які щонеділі ходять до церкви, тільки 55% вірило в народження Ісуса Христа від Діви і тільки 44% визнавало непомильність Папи. А серед всіх католиків в непомильність Папи вірило тільки 32%.
    Так, це вказує на кризу, бо не тільки щораз менше осіб визнають свою приналежність до Католицької Церкви, але, навіть, більшість з тих, які є офіційними членами Церкви, не посідають вже католицької віри!
    З кризою віри приходить і криза моралі. Коли св. ап Павло взиває християн, щоб: “серед лукавого й розбещеного народу через своє життя світили, немов світила у світі” (Фил. 2, 15), то про сучасних християн з більшою (щоразу) впевненістю вже можна сказати, що вони своїм життям не відрізняються від дітей цього світу – від невіруючих. Їх слаба і поверхнева віра не має вже сили впливати на їх життя, не говорячи вже про його формування.
    Брак покликань до священичого життя і монашого стану, як рівно ж їх повернення до світського життя, виразно показує, що і тут є глибока криза.

В цілій Церкві, між 1967–1974 рр., своє святе покликання полишило від 30-ти до 40-ка тисяч священиків. Цей катастрофічний процес можна хіба що прирівняти до часів, так званої, реформації в XVI ст.
    Багато духовних осіб втратило віру і тому вже не в стані її передати іншим, щоб їх запалити ще більшою ревністю.

Ця криза спричинилася до того, що дуже мало католиків відчувають за собою обов’язок щонеділі ходити на Службу Божу, а щороку – тисячі осіб відлучаються від Церкви. Як бачимо, на прикладі Німеччини, що з 1970–1993 рр. Католицьку Церкву покинуло 1,9 млн. осіб, значною частиною яких була молодь. А в 1989 р. з 93 000 католиків, які залишили Церкву, 70% не мало ще 35 років. При тому, найчастішою причиною виходу не є ненависть чи гнів, але, попросту, байдужість.
    Отже, як уже зазначалось, віру тратять навіть ті католики, які регулярно щонеділі ходять до Церкви, то тоді треба задуматися, яка причина цього? Люди не стратили віру просто так, а її забрали з проповідальниці."
    Криза в Церкві
    І не потрібно це "завивати в папірці" і солодко посміхаючись казати,що все прекрасно "в Датськім королевстві",тільки такі нехороші,як Ковпак заваджають жити чесним християнам.
    Все набагато серйозніше.Архієпископ Франції Лефевр був далеко не дурнем.
    ЗІ.А,щодо Тараска,це просто невихований хам.

6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ви мене вибачайте, але лише тим що я процитую статистику я не наверну людей до Бога. Цікаво а чому отець не подав такої статистики що дякуючи Іоану Павлу ІІ Папі Римському до Католицької церкви хлинула велика кількість молоді, просто чисельна. А також, якщо я буду сіяти розкол в церкві це не допоможе більшій кількості прихожан чи віруючих.
    Як там хочете, можете сприймати а можете і ні, але витиканням недоліків людей до церкви не затягнеш.

7. Romko

Але не потрібно закривати очі на очевидне.І втішатися тим,що молодь йде до церкви,замовчувати те,скільки в ній розчаровується,дякуючи нашим владикам.які в більшості своїй думають про гроші і кількість парафіян,які принесуть ці гроші.Разом з тим,маючи їх(парафіян) за бессловесне бидло,які не мають права думати,говорити,мати якісь свої переконання.
    Стосовно отця Ковпака.то якби Ви знали,скільки часу він присвячує роботі з дітьми...
    Але про це краще може сказати Patrick,бо він якраз належить до цієї молоді.
    ЗІ.
    Лілю,хамство є хамством і на нього потрібно реагувати.
    Можете мені ще купу мінусів наставити.

8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ніхто не закриває.

Ви знаєте наш отець майже щонеділі говорить про гроші і про жертвенність. Але ви не повірите, парафія росте і росте і росте. Моя мама також це не сприймала але коли побачила що я допомагаю парафії як можу і не завжди грошима, а печивом чи нераз квітами принесеними до церкви, то також відношення до слів дайте - зовсім інакше.
    Кожна парафія має обовязок супроти єпископства і два рази до року є збірка для єпископа, потім є на монастирі, потім ще на щось. Але ви знаєте, наш єписком подарував нашій церкві, коли ми будували укр. центр чверть мілйона долларів. Це для кого будувалось для нього, для нашого отця-пароха, чи може ще для якогось єпископа? Аж ніяк не для них, а для моїх дітей!!!
    А люди в нас не боязливі говорять все або отцеві в очі, або його мамі зателефонують :D

Але до чого про нашого отця. Він проводить з людьми науки і роз*яснює що таке Служба Божа, має науки Святого Письма, вчить дітей... і ніколи не говорить з проповідальниці - так як я кажу так найправильніше.

А тут виходить що ми дискутуємо над тим питанням що певна людина говорить добре а он єпископи всі погані. Щось то Кальвінізмом чи Лютеранством пахне.

9. Romko

Марусю,от Ви хвалите свого отця,бо його знаєте особисто і підтримуєте...
    І не розумієте тих людей.які підтримують свого(в даному випадку о.Василя).А слухати,що " єдна пані повєдзяла" і висловлювати "одобрямс"
    то найлегше...
    Мене давно виводить оте організоване охаювання,але ж я не опускаюся до хамства.

10. Liliyah Romanova

Я там мінуса ставила. Щось дивне. Зараз подивлюся.
    А вам мінуси ставлю тоді, коли говорите дурниці або цілковиту неправду.
    Якщо не знаєте, то НАЩО пишете??

Додано через 5 хвилин
    Ось за щр я вам там мінуси поставила. А ставлю їх, бо вже набридло відповідати на кожне пустослів"я.
    А ці слова показують лише ваше упередження. Більше нічого. Тарас має рацію, що в Бозі все можливе. А ви з цим не погоджуєтеся раптом?
    А ці слова можна і до нас застосувати, і до вас. У нас свої непомильні, у вас свої.
    Додано через 8 хвилин
    :D:D:D
    Знаєте, це вас уже понесло. Сліпо керуюся не я. Все, що я знаю, я вчила сама, цікавила, оцінювала, аналізувала. І я знаю, дуже добре знаю, де стою.

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Чому єдна пані повєдзяла. Адже ви мені дали лінк на книжку яку я встигла переглянути і зробити для себе висновки.
    Нашого отця я так само критикуватиму за його помилки як і буду хвалити за його добру працю. Он наприклад скажу вам, що з дітьми менше 7-8 років він працювати не дуже вміє. Нема педагогічного підходу і говорить заскладними реченнями. Тому я своїм маленьким мушу все пере-пояснити вдома знову.
    Я просто не підтримую сліпого доводження без підтримки конкретними прикладами чи дописами.
    Он Ліля дала посилання на польський сайт, і коли б людина пішла почитала (є навіть такі річі в інтернеті як перекладачі, які цілі інтернет сторінки можуть перекласти на зрозумілу людині мову) і тоді продовжувала дискусію, то інша справа. Тоді я зніму шапку перед такою людиною. [​IMG]

12. Liliyah Romanova

Щодо видання Святого Письма, про котре Ромко уже вкотре пише, то слова, що це уламок чи переробка саме Святого Письма, є абсолютно безпідставними. Хочу пояснити для тих, кого це цікавить.
    Отже, перевидано переклад Хоменка. У попередніх виданнях були коментарі, які були не просто помилкові, а дуже помилкові, що вже не витримували жодної критики. Саме ті коментарі або викинули, або просто замінили на ті, над якими богослови світу працювали від початку 20-го ст. Відповідно, нове видання є для того, аби вірні читали КОМПЕТЕНТНІ коментарі, а не чиїсь давні вигадки. Сам текст Біблії ніхто не змінював, не кроїв і не викидав.

13. Romko

Я,мабуть занадто предвзято до того ставлюся,тому,що "побожні" виродки,керовані владиками в Прилбичах.під час захоплення храму в Прилбичах побили мою маму(яка не встигла вступитися з дороги)під благословення отих же "владик".І ще тому,що глибоко поважаю о. Василя,як людину.
    ЗІ.І ще,мабуть тому,що гостро відчуваю неправду.

14. Liliyah Romanova

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Так, тільки не всю. Ту, яку вигідно.

15. Romko

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

До чого тут це?
    Коли таке:
    сталося,ну не можу я називати їх прекрасними людьми...
    А,стосовно решти...
    В 40 років людина вже сформована особистість.Дякуючи моїм предкам(якими я горджуся),дякуючи моїм батькам,я навчився елементарно відрізняти добро від зла.Не хочу тим вихвалюватись,але я органічно ненавиджу зраду,непорядність,брутальність,брехню.
    І цього я не бачив в Ковпаку.І,як би його не обпльовували,я своєї думки не зміню.

16. Liliyah Romanova

До того, що ви пишете неправдиву інформацію. Я вже написала раніше. Тому прошу, не треба таких категоричних висловів. Якби гостро відчували неправду, то би її не писали. Маю на увазі про СП, наприклад.

Додано через 30 секунд
    А це трохи інша річ, аніж правда чи неправда.

17. Romko

Тут я теж висловлюю свою думку.Якщо кожна конфесія присвоює собі право бути бути єдино правильною,а в СП(щоб Ви не казали)згладжуються гострі кути,щоб не образити мусульман,євреїв і т.д.
    Коли,дійсно в більшості священнослужителів бог - Мамона,а не Ісус,коли вископоставлені владики спокійно говорять,що масони - це в порядку речей,коли висвячуються "голубі",коли узаконюють гомосексуальні парування(не повертається язик сказати шлюб),значить сліпому треба бути,щоб не бачити - не все в пор’ядку в цьому світі...

18. Liliyah Romanova

А ви її підтвердити можете? Ніхто СП не згладжував. Перевидали переклад Хоменка. І викинули або замінили помилкові застарілі коментарі.

Додано через 1 хвилину
    Добре, ось ці всі речі прошу підтвердити конкретними фактами, аби я не мала підстав думати, що це просто безпідставні теревені, аби не сказати гірше. Де таке є саме в Католицькій Церкві?

19. Romko

Лілю,нащо товкти воду в ступі?Я вже про це говорив і лінки давав.Не треба повторюватися.
    І не один я так вважаю.Навіть той же архієпископ Лефевр.якого Ви зневажаєте,теж так думав...А винятки лише підтверджують правило і тенденцію.Не збираюсь я більше сперечатися.
    Світ котиться в прірву,треба бути сліпому.щоб цього не бачити.І,прошу Бога.щоб вберіг людство від краю.
    ЗІ.Кардинал Тарчісіо Бертоне
    Державний секретар

Цікавий документ.

20. Liliyah Romanova

Добре, то дайте посилання на ваші слова, де ви вже подавали відповідь на це. Я не пам'ятаю такого.

Щодо світу, то так, признаю вам 100% рацію.

Та якщо ви ті речі кажете щодо Церкви, то починаю сумніватися, у вашій алергії до неправди. Особливо щодо голубих, бо КЦ чітко і постійно висловлюється ПРОТИ, за що її постійно осуджуються всілякі тупі світські організації.

Додано через 2 хвилини
    Я не зневажаю єпископа Лефевра, так само як не зневажаю о. Василя Ковпака чи будь-кого іншого. Просто у нас із вами різна правда, різний досвід, різні знання.
    Ви читаєте книжки і документи своєї церкви, а я - своєї.
    Правда, я ще й з тими лінками ознайомлююся, які ви мені подаєте.

Додано через 6 хвилин
    Щодо о. Василя Ковпака скажу одну річ, яку вже ніби говорила, але повторю. Я вважаю, що в нього є добрі "плечі". Мої друзі з Рясного тільки підтвердили моє припущення. Зрештою, то не дивно. І якщо за ним стоять люди і фінанси, то цілком можливо заснувати нову парафію, збудувати ще одну церкву, зробити ще одну добру справу. Рясне не цілковито стоїть за о. Василем, а поділилося. І якщо за ним стоїть більшість, значить меншість образили, а тому можуть залишити їм церкву, бо меншості побудувати нову буде важко. Це би був надзвичайно достойний вчинок з боку о. Василя та його прибічників.

Додано через 12 хвилин
    Ромку, я так бачу, що невідступників та здорово мислячих людей ви не читаєте. :D:D:D
    Знаю цей документ і скандал із цими монахами пов'язаний. Дякую.
    Я теж деякі цікаві факти знаю. Там монахи пишуть
    Не мала би я писати сюди цю інформацію, бо не є вона відкрита. Тому не можу посилатися на джерело, на жаль, тим більше, що людина не належить до жодних церковних організацій. Єпископ Іриней Білик у своїй парафії був замішаний у різні фінансові махінації (це більше відомий факт), а також (це вже радше маловідомий факт) покривав певних священиків, що співпрацювали з мафією з іншого регіону України. Один із цих священиків завинив мафії велику суму грошей, за що поплатився власним здоров'ям, а точніше певними органами. Але ті монахи із поданого "цікавого документу" того, вочевидь не знали. А як інакше було боротися з тими нечистотами? Не можна зняти свячення з людини, тому краще мати її під своїм контролем.

Додано через 33 хвилини
    Ватикан не схвалює священників-геїв

а де твій аватар? :)