Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

Чому секта? Поясніть?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Симона, який переслідував християн - теж було неяскраве минуле. Важливо те, що є.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А не знав Христос минуле митників? А не знав минуле Марії Магдалини? А Петро? Клявся Христові та божився, а не дотримався. І що Христос? Може, сказав йому, так, як оце ви??
    І може ми теж не будемо цитувати Петра і Павла, бо знаємо їх минуле та їх учинки???
    І ще одне: якщо би Ковпак покаявся, його би прийняли назад на лого Церкви. Але у даному випадку о. Василь стопами зради та покаяння апостола Петра не піде.

• Подобається Подобається x 2
  4. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Це теж слова Папи Римського?

• Подобається Подобається x 1
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Знаєте,я по людськи дуже розумію о.Василя.
    Пиха тут ні до чого.Ви сліпо керуєтесь чиєюсь думкою.А він просто не може зрадити власні переконання.А таких людей я поважаю понад усе.
    Тисячі священників вмирали за віру,тисячі людей.які вмерли за свою правду.Нехай я не дуже компетентний щодо канонічних ньюансів,але людей я розумію прекрасно(життя було нелегким) і і бачу,хто щирий у своїх діях і думках,а хто фарисей.

6. Liliyah Romanova

З точки зору Католицької Церкви - секта.
    З точки зору свідків Єгови - ні, якщо вам то втішить. :)

7. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Знаєте, що мене найбільше бентежить, я наводжу факти, а ви мені їх неоскаржуєте, або переводити дискусію в інше русло, шановна пані Liliyah Romanova

Додано через 2 хвилини
    А з точки зору Католицької церкви, православні не секта, будисти не секта, іудаїзм не секта, мусульмани не секта, протестанти не секта, а ми є єдиними хто є сектантами на Землі, з вашої логіки так виходить.

8. Liliyah Romanova

З точки зору наукового атеїзму?
    Цікаво, що ваші джерела в основному світські.
    Релігієзнавчі джерела цитуєте. Сенс?

Додано через 39 секунд
    Миху, сваритися буду. Ви вже вкотре Савла Симоном називаєте.

Додано через 1 хвилину
    Ваші методи. Дуже дієві, мушу сказати.
    Я вам дала посилання, а ви не вмієте читати польською. А шкода, бо якраз польською багато компетентних джерел. Католицьких.

Додано через 2 хвилини
    Сонечко. Купіть собі книжку з релігієзнавства хоча б, вже навіть не кажу богослов"я, почитайте трохи, а тоді продовжимо. Бо з вас тільки емоції стріляють, а не знання.

Додано через 4 хвилини
    Рада, що ви це розумієте.
    Але судження даремно виносите.
    Знаєте, Христос лаяв фарисеїв, але нам казав, не судіть.
    О. Василь хороший чоловік, приємний, але вчинки його свідчать проти нього.

Додано через 6 хвилин
    Часу на розмову в мене більше нема, вибачайте.

Додано через 7 хвилин
    МИХУ, може бути цікавий сайт для вас - http://www.risu.org.ua/ukr/

9. PatrickUA

PatrickUA Active Member

З точки зору Католицької церкви до ІІ Ватиканського Собору, всі релігії, і в тому числі християнські, які не з'єднанні з Святим Престолом є сектами, а наш час в цих релігіях можна спастися, а традиційних католиків спасіння нема?

Додано через 1 хвилину
    Скажіть, яка Догма, була прийнята на ІІ Ватиканському соборі?

10. Romko

Ісус прийшов в світ заради людей,знаючи всі їхні недоліки.
    І,якщо судити огульно за свої переконання,то потрібно засудити всіх,хто вмер за віру,а не скорився(гординя),всіх,хто віддав життя за Україну(влада ж від Бога,а вони не покорились) і багатьох,багатьох.багатьох...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

отож бо і воно, бо власні переконання вище всякої церкви...

Додано через 42 секунди
    я тільки вчуся....

Додано через 4 хвилини
    нє, це слова одного з захисників Ковпака...

Додано через 8 хвилин
    Читаєте думки?:) :shutup:

12. Romko

Життя навчило фальш відчувати.Університети добрі були і вчителі...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

абсолютно нічого. Ви можете прочитати і попробувати погодитися написаному, або залишитися при своїй думці. Це Ваш вільний вибір...

Додано через 3 хвилини
    Коапак бореться за віру в лоні Католицької церкви, правда багато хто боровся за совітів за віру, поклавши своє життя....

14. Liliyah Romanova

Дурниці, то ви сплутали з т.зв. "православним древом". Було колись таке навчання, що поза КЦ немає спасіння, але то було колись, зараз такого нема.

До речі, саме слово "секта" означає з грецької "інша думка". І ви маєте рацію, що ви (маю на увазі не особисто вас) ще не секта, але, наскільки я знаю українців, на самій схизмі вони навряд чи зупиняться. Щиро вам бажаю, аби отець і ви разом з ним не попали в єресь. А вже є такі єресі (і навіть в Україні), що почалися з малого обрядового конфлікту, а переросли в цілковите затьмарення розуму.

Щодо лефевристів, то там теж є спасіння, але вони є схизматиками, тому багато що у їх справуваннях є дійсне, але негідне, а дещо недійсне. Для католиків, очевидно. Крім того, я вже писала, що причащаючись у лефевристів, католик чинить тяжкий гріх.
    Собори не були лише заради прийняття догм. Важливими також були вирішення й інших насущних справ. Аргументи ваших світських джерел є ніякі в очах Католицької Церкви. Якщо ви у них вірите, то дуже прошу, але в очах католика, то не є аргумент. Он, на сусідній сторінці теж вигаюдують різні речі про Христа. Тільки аналізу ДНК їм бракує, але й той навряд чи покаже національність.

От не вірю, що о. Василь готовий померти за віру. Його аргументи та те, за що він бореться не дуже мають відношення до віри. То речі людські, речі, що сіють розбрат. Обряд не дорівнює віра.

Додано через 12 хвилин
    І що ви тулите того Папу всюди? Таке враження, що ви кожного разу священика під час проповіді будете питати "а це теж слова Христа? а дайте компетентну силку на це!" Ви скажіть, що не маєте аргументу проти того, що схизматики є схизматиками і не належать до КЦ, а того так судомно хапаєтеся за щось, що начебто виб'є у ваших співрозмовників ґрунт з-під ніг.
    Невже так важко якісь речі визнати? От я вам кажу прямо, що про канони не знаю, бо таки не знаю і нічого не можу сказати. Зате завжди можу знайти тих, хто тим займається, і в них розпитати.

• Подобається Подобається x 3
  15. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Я знову переконуюсь що ти в цих цправах нічогісьнько не можеш зрозуміти. Піди компетентних людей і просто запитай, я впевнений вони тобі все розтулкують.
    Ти мені найперше не відповів на моє запитання, яке було поставлено вчора. Якщо маєш силу волі і просто в собі знаходиш силу сказати правду, то скажи її. Чи тобі можливо не вигідно говорити правду????:o
    Якщо ти поїдеш за кордон і тобі буде потрібно звернутися в посольство нашої країни, документ, який ти отримаєш, буде мати підпис посла, який є призначений самим президентом. Якщо ти будеш не згідний з його рішенням, ти можеш звернутися до самого президента, але він може просто потвердити цей факт, який був даний до відома його послом. До твого відома посол - це та людина, яка виступає від імені цієї людини, яка її послала. Така сама ситуація в Церкві. Наш патріарх Любомир є головою нашої церкви, але в цей же спосіб виступає від імені папи Римського. До папи відбулася апеляція, папа її прийня, створив суд щодо цієї справи, суд передав УГКЦ, щоб її розглянула і все папа вирок потвердив.
    А щодо судді, не знаю звідки в вас така інформація, але якщо таке є то про це говориться під час суду. Якщо ви знаєте як проходить суд, то ви знаєте, якщо вас не задовільняють послуги адвоката, тоо ви можете подати скаргу на нього. В цей же час весь суд припиняється і потрібно подати іншого адвоката, якщо насправді є така насправді причина.

Додано через 6 хвилин
    Я так подумав, що я ще не до кінця відповів і маю за обов"язок продовжити.
    Справа ця не розглядалася 45 хвилин. Це просто нісенітниця. Я розумію що в нас в країні є демократія, але до такої степені я не сподівався.
    Це що ти пишиш це просто розпускання нюню і сомплів:sad: , щоб всі побачили, як вам погано. Але хто має голову на плечах і мислить нею, ане чимось іншим - той бачить правду!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додано через 15 хвилин

16. Romko

Я так розумію,Тараску,що ви особисто були присутні на процесі?
    А правда, це настільки сфальшоване поняття в питаннях релігії,що давайте не будем.Якщо вже зовсім недавно,в наші дні освячується обрізаний черговий обломок СП і кажеться,що так має бути,то яке право маєте ви особисто наголошувати на екслюзивному володінні істиною?

І пора вже навчитися мати крихту поваги до опонента.
    Чи може ви вважаєте,що нахапавшись верхів,можна хамити?
    Ви вже починаєте говорити і вирішувати від імені Бога?

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТарасКу!
    На нашому Форумі прийнята інша форма : "Ви".
    Пропоную і "тон" поміняти. ТАК спілкуються пацани в школі (ПТУ).

• Подобається Подобається x 4
  18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А також англійською, французькою тай іншими мовами.
    Тому і виходить так легко людям з поверхневими знаннями голову забити дурницями, бо ж ніхто не піде в бібліотеку аби пошукати правди.
    Ось і виходить що зробили собі божка з отца. Він непомильний! Люди його люблять! Люди то тлумок, де вигідно туда підуть. А особливо коли той тлумок без знань, а тільки єдна пані повєдзяла.

Додано через 3 хвилини
    Я з вами погоджуюсь але людину просто вивело з себе онце папуж(г)ське повторення одного і того самого вже кілька сторінок.
    Мені б було стидно. Я б пішла вже в нет і давно нашукала підтвердження своїх поглядів. І тоді вела дискусію. ІМХО

19. Romko

Кажуть,що непомильний один папа,але,мабуть це стосувалось Іоанна-Павла2.Але все,що говорить о.Василь щодо модернізації церкви я підтримую абсолютно.
    Якщо хочете розібратися,прочитайте оце.Українською мовою.
    Найлегше осуджувати когось зі слів інших "непомильних".

20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я дякую, обовязково прочитаю для загального розвитку. Непомильним представив о.Василя сам ПатрікУА, може не назвав власне ці слова але таку лінію провадить.

Переглянула і все для себе зрозуміла. Я не помилилась в свому висновку.

Але ще хочу вам пане Ромко красно подякувати!!! Ви собі не уявляєте яку велику послугу ви мені зробили давши лінк на цю книжку!!! ДУЖЕ ДЯКУЮ!!!

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)