Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

от до цього призвела діяльність о. Ковпака... що всю ніч монахи і священники молилися під дощем, а коли о. Василь правив Літургію, то ковпаківці навіть не встали...

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Отець Василь розказував про цей випадок.Люди були знервовані тими проривами.
    А баби,вони всюди тупі баби.Коли до Львова приїжджав Папа Римський,наші православні бігали і шипіли:"Вже його у всьому світі вигнали,то він сюди приперся!".А греко-католики піттакували"Що то він за Папа,він до мечеті зайшов!"
    То давайте,по таких бабках будем судити всю Православну церкву, і заодно УГКЦ.
    Я,кажу,що не є вже таким прихильником о.Ковпака,але я знаю його відношення до Віри,його відданість.Дай Боже,щоб таких священників було побільше.
    І не треба тут про не послух.Це не армія.Але...яке це має відношення до Бога?

• Подобається Подобається x 2
  3. консультант

консультант Дуже важлива персона

Чому раніше вони не приїзджали молитись. Це просто провокація, щоб ніби то показати хто є хто. Дуже низький поступок зі сторони монахів і священників. Якщо вони знали ситуацію, то необхідно спочатку було все вияснити, а не піддувати ще більше вогонь, молячись на дощі,тоже мені "праведники"...

4. Ольга

Ольга Well-Known Member

Ромку, щось мені здається, що о. Василь про інші аспекти цієї події Вам розказував....

і взагалі мені дуже дивно таке від Вас чути!

5. Romko

Правильно,про бабів,які себе по свинськи поводили.
    Я вже про це казав.Вірні УГКЦ і православної церкви страшно не любили Папи Римського.
    Бо то їхні священники їх підбурювали,нє?
    ЗІ.Олю,Ви читали цитати з "жахливої єресі"?
    І ще...Всі ці "війни" мені дуже нагадують середньовіччя.
    Не ображайтесь,не хочу нікого ні в чому переконувати.
    Я впевнений,що до Бога,до Церкви,до Віри це не має абсолютно ніякого стосунку.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та то хіба Бог може знати.

Додано через 1 хвилину
    Та то смішно слухати.....

7. Romko

Він спить,мабуть по 4 години на добу,встигає і на Службу,і з дітьми позайматися і,багато чого ще.А з церкви люди зробили шкатулку(мабуть він їх зазомбував?)

Додано через 3 хвилини
    То вислови бабів,які я неодноразово чув.Мені теж смішно...
    А не смішно чути,що то Ковпак заставив бабів так себе вести з о.Василем Вороновським?Він(Ковпак)мабуть наказував їм таке.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не знаю що і коли і як говорив Ковпак. Але той факт, що він підігрує з відлученим єпископом, по суті вводячи розкол у церкві - то є факт. От хтось пише, що він бореться з тим, що заходу приходить всі негативи. Приходить то воно приходить, але ж не зі сторони церкви, що на заході, а від людей. Зі слів, Ковпак за чистоту віри у церкві, згадує тих священнослужителів, які були у підпіллі і тих, хто за кордоном був, але хай би себе згадав.... Де і що він робив у буремні часи? А він успішно вчився у православного священника московського патріархату і готувався вступити у відповідну семінарію...

Додано через 1 хвилину
    Вперше таке почув від Вас. Якщо вірні, то як не любили?

9. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Шановні форум'яни, отець Ковпак в значній мірі у всіх бідах обвинувачує Другий Ватиканський собор. Але чому він не наводить цитат про важке становище церкви перед тим собором, в якому вона опинилася через політику Пія XII та Пія XI.
    Ну, наприклад, у той час у католицькій церкві меса правилася латинською, у нас - церковно-слов'янською. Серед кардиналів були переважно європейці і мало того, більшість із них становили італійці.
    Зрозуміло, що у Африці чи в Азії латину місцеве населення не розуміло. Крім того, католицька церква взагалі у місцевого населення асоціювалася із колонізаторами. Сама меса правилася у два рази (!!!) довше, ніж сьогодні. Існувала конгрегація священної канцелярії (тобто інквізиція) та індекс заборонених книг. Крім того, церковні представники країн, що розвиваються, не могли стояти осторонь тих радикальних політичних процесів, що відбувалися в їхніх країнах, вони активно включалися в ці процеси, що викликало незадоволення Ватикану. Процитую чилійського кардинала Рауля Сільва Енрікеса "подолати незбалансовану соціальну систему і поліпшити становище мільйонів знедолених, інакше це буде зроблено комуністичними методами". У той час комунізм користувався великою популярністю у бідних країнах, тому реформи церкві були необхідні як ковток свіжого повітря.
    Щодо політики екуменізму, справа в тому, що на той час стало зрозумілим, що політика анафем та відлучень від католицької церкви стосовно протестантів та вірних інших церков себе не виправдовувала. Необхідно було навчитися мирно співіснувати різним церквам.
    До Другого Ватиканського Собору у різних церковних текстах, в тому числі й літургійних, містилися різноманітні обвинувальні тиради на адрес євреїв. Зокрема, їх (тобто увесь народ) оголошувалося винними у розп'ятті Ісуса Христа. Очевидно, що це вже виглядало анахронізмом.
    Крім того, на той час католицька церква була жорстко централізованою, верховною владикою був римський папа. Тож необхідно було децентралізувати її, створивши колегію єпископів на чолі із папою. Оскільки самим католицьким священникам не дозволялося одружуватися, то звісно була потреба у відновленні інституту дияконату, при цьому дияконам вже надавалося таке право і крім того, пропонувалося їх урівняти з правами священників, що поза всяким сумнівом запобігло б тим сексуальним скандалам, які вразили Америку.
    Не могла й церква стояти осторонь гонки озброєнь, безперевних війн, зостосування атомної зброї та інш.

Перелік проблем, які були поставлені перед собором, можна продовжити. Але це буде мабуть дуже значний відступ від теми.

Проте, думаю, усім зрозуміло, що цей собор аж ніяк не завів церкву у глухий кут. Вся справа в тому, що маленькі протестантські церкви у гонитві за паствою йдуть на різноманітні модернізації та відступи від загально прийнятих християнських принципів. Особливо, у тих питаннях, про які нічого не конкретно не сказано у Біблії. Наприклад, ті ж одностатеві шлюби. Католицька церква не може на таке піти.

Принципи політики інтегристів, які сповідує Ковпак, є явно застарілими. Просто можливо потрібно провести новий Ватиканський собор, який би дав відповіді, що робити з проблемами, порушеними інтегристами, але аж ніяк не розколювати Церкву.

10. Romko

Згадалося,як Данилу,на якійсь гілці єхидно закинули,чи він особисто пережив лихоліття фашизму.Подібно,як старенький ветеран,б’ючи себе в груди,каже"я кров прливав,а ти г...!"Отець Василь,мій ровесник,то ж,мабуть НКВДисти йогоне арештовували.
    А,взагалі,політика УГКЦ,по відношенню до нього(і до інших священників)дуже нагадує політику МП,щодо "неугодних"(того ж таки Філарета)або ще "славніші" часи "клєймєнія врагов народа" з кожної трибуни.ІМХО

11. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Ну не зовсім це вірно. Бо інтегристи (або інакше кажучи лефевристи) існують із кінця 60-их років. Вони, незважаючи на постійні попередження Ватикану, все ж таки не відокремилися у окрему церкву, бо якраз навпаки ратують за єдність католицизму. Просто представляють консервативне крило, яке цілком заперечує усі новації, які вносяться у церковне життя, хочуть зберегти усе так як було раніше. Але саме супільство також змінюються, міняються його цінності, орієнтири, тому щоби не відстати від часу мають і відбуватися зміни у церкві. А інтегристи ратують за поворот до давніх традицій, але деякі ці традиції аж ніяк не прикрашають католицьку церкву.

12. Romko

А,для чого ж другий раз?Чи вважаєте,що з першого не дійшло?

13. Марічка

Марічка Well-Known Member

Була я в Прилбичах 03-11 на екскурсії, яка закінчувала триденні курси, присвячені життю і діяльності Андрея Шептицького... Хотіли ми зайти в церкву помолитися (коли я останній раз там була, то церкву ще не добудували, правилося ще в каплиці-музеї). І знаєте, що? - Нас місцеві не впустили! Був там і отець, який "відправив" нас додому. Було дуже прикро і зіпсувся настрій на весь день...

До речі, бабів там було пару штук. В церкві закрилися молоді люди, які кричали і ганили наших екскурсантів. Я боялася навіть ближче підійти, стояла на відстані, але все добре бачила і чула. Прикро. Не хочу згадувати.

14. Romko

А,Ковпак стояв перед ними і керував?

15. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Ні, Ромку, Ковпак дав можливість взагалі існування такого явища. Він його породив і він несе за це цілковиту відповідальність. Це твріння його рук. Як там сказано? По плодах їх пізнаєте їх...

16. консультант

Щось я дуже сумніваюсь, що вас всіх так сильно тягнуло молитись, а отець Василь Вас вигнав. Ну і що, Ви помолились в другій церкві, чи поїхали по домах...?:)

17. Ука

Хороше виправдання. Так можна все що завгодно виправдати. Тільки от суть від того не зміниться...

18. Romko

" «гості» заздалегідь підготувалися до цього незвичайного «візиту». Мирянські помічники привезли з собою весь необхідний слюсарний інструмент, щоб можна було зламати замки і проникнути у церкву. Вони витягли з машини навіть генератор, не кажучи вже про дрельки, болгарки, обценьки, ломик і т.д.. Такого ще світ не бачив, щоб священики на чолі з єпископом брали в більшій чи меншій мірі участь у захопленні церкви.
    Як на Львівщині вшановують Митрополита Андрея Шептицького
    Розкол йде від нетерпимості керівництва УГКЦ,що застосовують "кращі" традиції МП.
    Головне,що тут дописують люди,які в очі не бачили о.Ковпака,а знають лише зі слів тих,хто його проклинає.

19. консультант

Честь і слава о. Василю Ковпаку за його рішучу боротьбу проти лицемірства і ханжества, яким пропахло більше половини духовенства. Більш ніж впевнений, що свою нагороду він отримає не від хабарників і взяточників, а від самого Бога. Слава Ісусу Христу !

20. Ука

Ромку, мій хресний батько на превеликий жаль є палким прибічником Ковпака. Я особисто мала нагоду спілкуватися з людиною з левфевристів, котра займалася фінансуванням Ковпака.
    Саме тому я і намагаюся нічого тут не писати. Просто щоб не написати надто багато...

а де твій аватар? :)