Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

Ви мені ці мінуси скажете уже нарешті? Бо говорити, що там самий негатив, але не вказуєте який.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

На італійські?

Добре, але ж Ви напевно добре знаєте, який кардинал приїжджав до Ковпака, нє?

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Миху, в тому і справа, що він так улесливо людям каже лиш то, що їм треба. Того в них і дискусія не виходить. Бо у них своя правда. А відступити від неї вони нізащо не відступлять, бо хто би раптом визнав, що дуже помилився. Там же не в обряді проблема. Я вже то стільки разів повторюю. Але люди настільки засліплені, що скажи їм, що їх отець нечистому вклонився, то вони скажуть, що їх отець всьо правильно робит, бо то для збереження традиції.

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нє,Миху.Конкретно і з посиланням.
    Видно,що ви абсолютно не знаєте о.Василя,якщо кажете про улесливість...
    А,лише повторюєте чужі слова.
    Дуже знайомо."Одобрямс,заклєйміть врага" і т.д.
    Сумно...

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

О! Тоді можна дискутувати....

6. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Вибачти, що таке пишу, але вже не можу витримати, я прошу подати мені факти, а ви мені подаєти відповіді шановна Liliyah Romanova, так сказати в тумані.

Чому ви бажаєте оправославнення УГКЦ, мета УГКЦ на Берестейській унії була навернення православних, чи не так?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

А може це просто поклоніння священнику?

8. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Зберігати традиції УГКЦ до ІІ Ватиканського Собору і періоду підпілля УГКЦ.

Додано через 1 хвилину

Ніякий, якщо можете когось назвати прошу.

9. Romko

Це просто людська повага до людини,яка на своєму місці...

10. Liliyah Romanova

Думаю, Мих мав на увазі єпископа.

http://www.sekty.net/?n_id=232
    http://www.fidelitas.pl/index2.php?id=836

11. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Я хоч одне погане слово сказав про священника, наприклад, що Архиєпископ Ігор Возьняк вклоняється нечистому, я такого не говорив, тому прошу не говорити такого і про о.Васия.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як зазначив протосинкел Львівської архиєпархії о. Орест Фредина, найбільша проблема з рухом, який очолює о. Ковпак є та, що він та інші українські священики-лефевристи обдурюють своїх парафіян, яких переконують, що вони є вірні Католицької Церкви. Тим вони суттєво відрізняються від своїх духовних наставників закордоном, які чітко себе ідентифікують не в лоні Католицької Церкви. Таким чином, греко-католики, які симпатизують о. Ковпаку, мають тепер визначитися, чи вони йдуть разом з ним у схизму чи ні.

Він також повідомив, що зібрано матеріали на інших священиків УГКЦ, які об’єднані з о. Ковпаком в одному русі, та тих новосвячених лефевристським єпископом священиків-українців, які не є юридично в лоні УГКЦ. Після розгляду у Трибуналі Львівської архиєпархії ці матеріали будуть передані до Конгрегації Доктрини віри.

Як наголосив о. Фредина, біда парафіян у тому, що вони можуть сліпо захоплюватися своїм священиком, не звертаючи уваги на погрішності його віри та дій. І там, де душпастирство перестає бути добрим, там, образно кажучи, „заходить злодій в кошару”.

• Подобається Подобається x 2
  13. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Вибачте , я в польській не дуже, але висловів Папи Римського я там не знайшов.

14. Liliyah Romanova

На місці пихи та гордості.

Щодо улесливість, то я так назвала спокійний тон, Ромку. Вибачайте, максималізм. :D:D:D
    Та я вже казала. Я вже втомилася по кілька разів повторювати. Нагадує дискусії зі свідками Єгови.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

— У книжці «Переслідувана традиція» отець Василь Ковпак заявив: «II Ватиканський Собор є раною на містичному тілі Христової Церкви», Отже, чим є Собор Церкви і як можна кваліфікувати таку заяву отця Ковпака?

— Що таке Вселенський Собор? Це коли католицькі єпископи цілого світу збираються разом, щоб під проводом Святого Духа вирішити якісь злободенні питання або відкрити світові зрозумілою мовою і чіткою програмою те, чого чекає від Церкви сучасний світ. І я би просто боявся висловлювати у бік Собору якісь такі речі. Інакше кажучи, цей чоловік протиставляє себе цілій Вселенській Церкві. Ми віримо, що як Дух Святий керував апостолами, так керує нині і єпископами; що Дух Святий і нині через своїх єпископів провадить Церкву. Думаю, тут варто задуматися над Христовими словами: «Коли ж хтось скаже проти Святого Духа, йому не проститься ні в цьому світі, ні на тому» (Мт. 12,32)…

16. PatrickUA

PatrickUA Active Member

І що ви хочете мені цим сказати?

17. Romko

От,знаючи минуле Фредини,ну ніяк не хочеться ним захоплюватись,та ще й цитувати його слова.

18. Liliyah Romanova

Я думала, що раз сайт сполонізований, то вже всі тої мови навчилися.
    Там позиція Католицької Церкви написана. І якщо ви зауважили сайт про секти.

Додано через 1 хвилину
    Не дивно, що знайомо. У вас то саме.
    Так що у вас свій одобрямс, у нас свій.
    Тільки у нас кращий. Бо ми можемо сумніватися у словах своїх священиків, а ви вже ніяк.

Додано через 1 хвилину
    А, то ваше питання про я не з туману? :D:D:D

Додано через 2 хвилини
    Навернення, а не перевернення.

Додано через 3 хвилини
    Ви ні, хтось інший сказав. З того самого кола.

Додано через 4 хвилини
    Дуже прошу, але то пряма дорога в секту. Не ви перші, не ви останні.

Додано через 5 хвилин
    Так і є. Типово галицька сільсько-парохіяльна річ. На жаль.

19. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Папа неоднократно заявлял, что Церковь располагает уже вполне достаточным количеством догматов, определений и суждений. Поэтому задачей Собора является не отвергающее и непогрешимое осуждение реалий современного мира, а проведение конструктивных реформ. И действительно, при том, что II Ватиканский Собор наметил ряд радикальных реформ и стал поистине эпохальным событием в истории Церкви ХХ в., он не принял ни одного нового догмата.
    http://www.religio.ru/lecsicon/03/120.html

Отже цей Собор не є догматичним, тобто виходить, що не всі його постанову можна виконувати. І ще чому на Собор були скликанні представники християнський гілок, які не визнавали, якщо не всіх, то точно половину догматів Католицької церкви?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ліля права - єпископ, а не кардинал.

єп.Б.Феллє, не зєднаний з Апостольським престолом.

а де твій аватар? :)