Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

Доречі моя товаришка живе на рясному і вона мені дещо розказувала.
    Читаючи вас я просто шокована, бо я думала що нас таке ніколи не торкнеться, але маємо подібний приклад в Ню Йорку де один монах майже об*явив свою церкву і все в ім*я Матінки Божої. Ну просто копія того що пан ПатрікУА так захищає.
    ЖАХ!!!

• Подобається Подобається x 3
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

А хто заважає? Ви напевно на це питання дивитеся поверхово. Поїдьте в Унівський монастир(УГКЦ) і там всі служби церковнословянською ведуться, правда ніхто ні на кого не наштовхує і не протиставляє своє "Я" церкві.

Додано через 7 хвилин
    Тому, що він по суті став провідником лефевристів на Львівщині, папа Римський, який, як Ви кажете непомильний у справах віри, відкинув цю течію.
    А що до церковно-словянської, я вже говорив, а що до Сихова, то я б сам не хотів службу чути не на рідній мові, як і багато інших сихівчан. У Сихові нема такої проблеми...

Додано через 12 хвилин
    Що до непослуху. Контакти з кардиналом, який є поза церквою, вчинення діянь без благословення, утворення без дозволу семінарії, (чи монастиря жіночого). Тобто перебрав на себе функції не священника, а єпископа. Видно уроки з батюшкою московського патріархату не пройшли даремно....

3. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Лілю, я знаю, що Ви зайняті, але думаю, не я одна була би вдячна за короткий лікнеп у питаннях традиції, зокрема щодо цих спірних Богослужінь, як і звідки вони виникли. В окремій темі...

• Подобається Подобається x 2
  4. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Уко, проблема не в самих богослужіннях.
    На початку 90-хх років Рим видав Інструкцію, у якій закликів УСІ Східні Католицькі Церкви ПОВЕРТАТИСЯ до СВОЇХ традицій і БРАТИ ПРИКЛАД саме з православних, бо ті традиції є тими, з яких Східні Католицькі Церкви і вийшли. Тобто знову ж таки маєте підтвердження непослуху Ковпака, а ще й до всього дезінформацію з його боку, бо цієї речі він своїм парафіянам не повідомив і не повідомить. :)

Сьогодні матиму електронний варіянт цієї інструкції і ми зможемо разом її подивитися.
    Щодо богослужінь до Богородиці. Подивіться, скільки разів ми згадуємо Богородицю під час богослужінь, усіх: і Літургії, і Вечірні, і Утрені, і т.д. Акафіст чи акатист є нашою традицією, що пішла від греків. Це фактично поетичний твір, зроблений з надзвичайною любов"ю і глибиною. У грецькій мові пісні мали не лише ритм, а й риму. У старослов"янській та українській це не вдалося зберегти, але образи просто чудові.

Те саме зі статуями та іконами, вервицями та чотками, хрестом пласким та хрестом із фігурою Христа. Це просто різні традиції.

Рим закликав до повернення до своїх коренів, бо саме в тому і є багатство Католицької Церкви, аби ми, будучи католиками, відрізнялися від католиків, аби ми виглядали цілковито, як православні, але мали єдність із Римом. :)
    Якщо раніше нас хотіли ототожнити, майже стерти нашу сутність, то сьогодні навпаки, нас випустили із пут, аби ми розкрили усю красу та глибину нашої традиції у лоні Католицької Церкви.

Зверніть увагу, що сьогодні на Заході популярна саме східна традиція. І вочевидь тому Схід конче хоче уподібнитися від Заходу. :) Своєрідний реверанс, у якому немає потреби.

6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Liliyah Romanova
    Off top:
    Наш отець Роман нас те саме вчить і так само все пояснив.

• Подобається Подобається x 1
  7. Liliyah Romanova

Ну, я не отець Роман, я самоук, але дуже дякую. :shy: :shy: :shy:

8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Тоді вам в два рази більший респект!:agree:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

але ж Романова, нє?

10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

вони ся хотіли відмазати, але їм ся то не вдасть. :D

11. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Мені от цікаво, що вона вам порозказувала?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

а-я, а-я!

13. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Але скажіть мені будь ласка я хіба правду не сказав, що в молитовниках до ІІ Ватиканського Собору, був Молебень до Матері Божої?
    За таку непокору не недають велику екскомуніку, перечитайти канони. А в цьому випадку дали.

В українського народу завжди була побожність до Матері Божої, і величати Матір Божу за рахунок Молебні, це справа всіх католиків, як і західних так і східних.

На Рясне теж відправляються акафісти до Матері Божої, і до інших святих.

14. Liliyah Romanova

За канони то до ТарасКа.
    Щиро за вас рада.
    Одну річ вам скажу. Шкода мені, що ваш отець такий гордий, що не покаявся, та і не покається вже. І бачите, ви можете за ним іти, але він уже є, на жаль, лжепророком.

А ви від теми не відходьте. Ви ще на попереднє нічого не відповіли.

Я теж маю друзів у Рясному. Теж не самі плюси чула. Та і сама там була. :) Файний той отець, приємний (в очі, правда, не дивиться, але й о. Ігнатій не дивиться, ну, але він монах, йому не дивина), шкода, що поколотився. А стиснув би в кулачок свою гордість і людей би на гріх не повів. :)

15. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

а вам то на роду написано :y:

16. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Скажіть, яке своє "я" він протиставляє церкві?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

А тепер я ніц не зрозумів.

Де не відправляють акафист до Матері Божої?

Я щось пропустив?

18. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Ви мені будь ласка покажіть документальну силку, що Папа Римський відкинув цю течію?

Я не розумію, якого ви кардинала маєте, на увазі Архиєпископ Лефевр помер, якщо я не помиляюся в 1995 р., як о.Василь з ним міг зустрічатися?

Додано через 4 хвилини
    Де підпис на Декреті, Папи Римського чи Когрегації Доктрини Віри?

Як можна розглядати справу о.Василя 45 хв, коли вона тягнулася 5 років, і надавати адвоката, який не ознайомлювався з позицією о.Василя, і сказати о.Василю "вибачте, я поміняв номер мобільного і тому ви не могли зі мною зв'язатися?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

От і я не розумію яке "Я"...просто "Я". І толком так і не почув що хоче Ковпак. Хоче церковнословянську мову? А хто проти? Хоче служити повну Літургію? А хто проти? Хто скаже, що хоче Ковпак?

20. Liliyah Romanova

А в нього їх скільки??? :eek:
    То вже така дискусія, що й не дуже конче. :D:D:D

а де твій аватар? :)