Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

Тільки і серед того куколю завжди є добре зерно.
    А забули лефевристів, думаю. ;)

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Таки забув.
    І кожне пнеться в істинно правильне.

3. PatrickUA

PatrickUA Active Member

В Римо-Католицькій церкві Латинь, а в Греко-Католицькій церковно-слов'янська, я цього не придумував це рішення Тридентського Собору.

Щодо латині на заході, метою запровадження народних мов на ІІ Ватиканському Соборі було збільшення кількості прихожан в церквах, але це дало результат навпаки, людей в церквах поменшало, і на жаль, зараз через те що люди не ходять до церков, церкви закривають і переробляють у будівлі різних призначень.
    І ще одне Папа Бенедикт XVI дозволив відправляти Тридентську Месу влітку цього року, майже після сорока років її заборони.

4. Liliyah Romanova

Так і є.
    А змішання обрядів за рішенням яких соборів відбувається?

Додано через 1 хвилину
    Ото цікава новина.
    А як же бути з тими лефевристами, котрі не виреклися папи? І відправляли усе по старому задовго до літа цього року.

5. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Чому ти їх називаєш лефевристами? Це є Братство св. Пія Х, вони ніколи не відкрікалися Папи, завжди визнавали його і молилися за нього, вони ніколи не порушували церковних канонів.
    До речі, щодо їхньої екскомуніки, то її можна вважати не дійсною, це було доказано теологами сучасної церкви, здається це десь вище подав Romko.

І ще одне суд над о. Василем був несправедливий. Йому призначили адвоката, і о.Василь вперше побачив свого адвоката під час суди, зв'язатися з ним скоріше він не міг, бо адвокат змінив номер телефону і не виходив на контакт з о.Василем , як після цього може відбуватися захист?
    Суд тривав лише 45 хв., бо нікому не було вигідно виправдати о.Василя.

• Подобається Подобається x 1
  6. Liliyah Romanova

Ви про львівський суд? За той присуд владика Ігор Возняк вибачився.

7. Romko

Ні,чоловік говорить про останній суд.Я знаю,що там не все чисто,але,нехай розкаже PatrickUA

8. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Я за суд, який відбувся 30 жовтня. О.Василь не мав права вибирати собі адвоката, адвоката йому назначив суд. І от на суді о.Василь вперше зустрів свого адвоката і адвокат йому зказав "О. Василю, я поміняв номер мобільного телефону і тому ви не могли зі мною зв'язатися". Цей адвокат через це не міг бути добре ознайомлений з позицією о.Василя і його справою, і як він після цього міг захищати о.Василя? І ще одне в кінці суду, коли адвокат мав захищати о.Василя, він сам почав звинувачувати його, і тут судя до нього сказав, до адвоката "Хватить отче, ви вже і так досить сказали".
    І як можна було розглядати справу за 45 хв., яка тягнулася 5 років, це нормально? Хіба це справедливий суд?
    І ще одне в ЗМІ було подано, що сам Ватикан підписав цей декрет, але якщо це питання задати прямо о. Ігорю Возьняку, він відповість, що це не так. Декрет видали в нас в Україні, а не в Ватикані.

Додано через 9 хвилин
    Вибачте, зараз якщо і змішується обряд, то тільки за рахунок змішання нашого обряду з православним.

Була одна така історія: На Холмську єпархію та Підляшшя, приїхали з Львівської митрополії каноніки під проводом о. Маркеля Попеля, щоб "рятувати" церкву від "латинізації". Вони так завзято чистили обряд, що врешті самі перейшли на православіє, давши нам, правда, святих пратулинських мучеників і тисячі інших незнаних жертв уніятської Церкви, які воліли радше загинути, аніж прийняти московську віру. (+ Софрон ДМИТЕРКО ЧСВВ)

9. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

10. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Пожертви на Божі справи належать Богові і Божі розпорядники ними порядкують. Якщо ряснянці збирали ті кошти самі для себе і є їх власниками, то чи в тій церкві буде місце для Св. Духа?
    Відверто, вперше чую, щоб жертводавці претендували на права володіння церквою. Дуже часто такі пожертви роблять таємно і не кричать про них на увесь світ.

Взагалі дуже неприємна історія... З якого боку не подивитись...

• Подобається Подобається x 3
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви праві, якщо мова йде про правдиву церкву, але то є клуб за інтересами, то там напевно кожен має свою частку, подібно як у акціонерному товаристві.

12. PatrickUA

PatrickUA Active Member

Під час цього суду адвокатом о.Василя мав виступати доктор богослов'я, і тому суд призначив цього адвоката о. Василю.

По-перше я не є Андрієм Зазуляком, мені тільки 18. Я народився і виріс в Рясне, о.Василя я досить непогано знаю, і в його діях я не бачу нічого такого, за що можна відлучати від церкви.

Підтверджений, але не підписаний, тому не треба в ЗМІ поширювати інформацію, що о.Василя відлучив сам Папа Римський чи Ватикан.

Але інформацію про суд яку я подав, ви спростувати не можете, бо так було насправді. Цю інформацію я взяв від одного з отців.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А народ хто підбурює?

14. PatrickUA

PatrickUA Active Member

він
    Ви хоч раз чули щось з уст о.Василя, що могло підбурювати людей? І до чого саме ви думаєте, він підбурює?

15. Liliyah Romanova

І про що з вами говорити, якщо ви історії обрядів не знаєте.
    От чесно, я вже втомилася з неуками говорити. Набридло.
    І оте ополячення мови, то взагалі.
    Адорація звідки взялася? А суплікації?
    А слово набоженство? Що то за мова така? Нащо українську полячити? Чи то просто перекладачі некваліфіковані?
    Що вклали вам у голови, у те й вірите свято. Самим треба читати. Різні точки зору порівнювати.
    Уже вкотре кажу, що не за самі обряди Ковпака екскомунікували, бо тоді би церкву Андрія вже давно закрили. І монастирі василіян в Україні так само.

16. Romko

І я підтверджую і за свої слова ручаюсь,що ніколи отець Василь жодним словом не висловився ні проти владик,ні проти церкви.І не було жодного слова підбурювання.

17. Liliyah Romanova

Знову +100! Миху!!!

Я теж думаю, що не май той отець "плечей", сидів би ціхонько й не рипався. Якщо отець вважає себе за мученика і виступає про свого владики, значить, він вклонився вже іншому владиці, але явно не Христові.
    Можете на мене подавати в суд, але така моя думка. Крапка.
    І цяцькатися в толерантність теж більше не буду. Теж крапка.

• Подобається Подобається x 2
  18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Джихад? :ninja:

19. Liliyah Romanova

Та ні. В таке я теж не бавлюся. То для бездумних ідіотів, у котрих нема ні розуму, ні аргументів.
    Просто хтось себе сильно до мучеників прирівнює, а треба до лжепророків.
    Можна цяцькатися, а можна просто називати речі своїми іменами.

20. Romko

А я вважаю,що ті виродки,які потовкли мою маму(і багато людей) і ті,хто це все благословляв, поклоняються теж не Христові,а зовсім навпаки...

а де твій аватар? :)