Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

Ні,до насшої церкви.
    Люди хочуть ходити до своєї церкви і мати того священника,якого вони хочуть.Парафія - це громада людей.Якої б високої думки ро себе не були "владики",вони повинні рахуватися з думкою людей,а не мати їх за бессловесне бидло
    А,стосовно "тикання пальцями"...Наші не ходили до церкви Юра з "болгарками",не товкли старших жінок(в мами рука донині погано згинається).
    ЗІ.Я не Ісус і,якби побачив того,хто її вдарив,він би дуже пожалів про це.Я б ду-у-же постарався.Вмію.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

То вже Романе, не просто громада, а клуб за інтересами. Дуже показово - "свій священник", "своя церква".... початок розколу. Як інколи легко керувати масами.

Додано через 2 хвилини
    Звідки Ви знаєте? До церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові ходили - сам бачив.

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

З "болгарками"?Багатьох побили?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Який зміст їм було брати болгарки? Церкву перед ними ніхто не закривав і битися ніхто не мав бажання.

5. Romko

За людські гроші збудована і утримується церква.Якраз те,що так пече очі Фредині.
    До чого тут клуб за інтересами?

"кожна парафіяльна спільнота є зареєстрованою у встановлений державою спосіб, то вона визнається юридичною особою, котра має свої права і обов’язки. Храм, в якому здійснюється релігійний обряд, належить парафіяльній спільноті, про що свідчить акт на право власності, а порушення майнових прав громадян України є кримінальним злочином."
    Стаття 189 «Вимагання» Кримінального кодексу України голосить:

п 1. Вимога передачі чужого майна … обмеження прав, свобод або законних інтересів цих осіб, пошкодження чи знищення їхнього майна …караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

п 2. Вимагання, вчинене … за попередньою змовою групою осіб… карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Стаття 178 «Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків»

Пошкодження … релігійної споруди або культового будинку карається штрафом до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від одного до трьох років.
    статтю 161 ККУ «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії»

п 1. Умисні дії, спрямовані … образу почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками … релігійних та інших переконань, … караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

п 3. Дії, … які були вчинені організованою групою осіб … караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не просто за гроші людей, бо це вже буде ВАТ, де кожен має свою частку, а за пожертви. А пожертва - це і є пожертва, для чого згадувати? Та й Фредина собі у власність храм не візьме, нє?

А клуб за інтересами, бо все це робиться навколо Ковпака. Не було б Ковпака - не було б проблеми....

Додано через 2 хвилини
    А при чому тут мирські закони? Чи не тому, що тут мало духовного, а багато тілесного? Клуб - є клуб.

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Знаєте, Ромку. Мені власне стало цікаво, чому того на сайті нема. Чому нема фото бійки? Чому нема фото зламаних дверей? Із тих фото, що на сайті, мало можна негативного сказати. Пишуть, що двері ламали, а фото таке звичайне, коли просто відкривають другу частину дверей.

Додано через 10 хвилин
    -------------
    До речі, Ромку, я сподівалася, що ви таки прокоментуєте те, що я написала. Мову навмисне полячать?

Додано через 9 хвилин
    Пан мих має тут цілковиту рацію.
    То такий типово галицький християноподібний клуб.

У моєї бабці в селі теж священик поділив людей. Настільки, що вони до сьогодні не розмовляють одні з одними.
    Священик перше переконав частину людей, що вони православні. Люди поділилися. Настільки, що в одній сім"ї батьки могли бути православні, а діти - католики. Билися за церкву, за все, що попало. Бо то "наша Церква, на віра, наш Христос". А тоді той священик через рік часу перейшов до УГКЦ. Тільки люди лишилися поколочені. Відправляють в тому самому храмі, але різниця між богослужіннями дуже велика, аби не бачилися по дорозі. Для одних на 8 ранку, для інших на 12 дня. Коли ті, що на 12, йдуть до церкві, ті, що були на восьму, закривають брами, аби не вітатися. А в церкві кожен має свої речі (ікони на тетраподі, свічки, Євангеліє, Апостол, молитвенники), які викладають перед і забирають до своєї скрині після Літургії. Якби сама не бачила тої обопільної ненависті, не повірила би, що таке можливе через дурну гордість звичайного ксьондзика, котрий і сам не знав, хто він є. А людей переконати зміг.
    Краще би він їм сказав, що таке християнство і як бути християнином. Все решта наші люди мають в крові: і ту ненависть, і стадний інстинкт, і "брат на брата".

• Подобається Подобається x 2
  8. PatrickUA

PatrickUA Active Member

В Католицькій церкві не помильним є тільки Папа Римський, а решта священників можуть помилятися.
    Декрет про те, що о.Василь екскумунікований в Римі не підписували.

9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

В мого чоловіка в селі така сама ситуація. Ще до сьогодні людей називають греками і не дають їм правити Службу і будувати церкву в селі.

А інший священник коли його перевели в маленьке село і мав приїхати новий, з вечора ходив по хатах і казав людям аби вони до церкви не ходили щоб тому священнику «зірвати» Службу.:8:

10. Romko

Лілю,єдине,що я хочу додати.Якби то я почув від людей,я б не повірив.Але це все мені розказала моя мама,якій я вірю.
    Її побили,мало не розтоптали(вона повна.старша жінка,просто не встигла відійти,коли налетіли оті "вірні" з "болгарками") під благословення владик.
    Дуже шкодую,що я не знаю отих "віруючих",що мало її не покалічили.Можливо,ще знайду:Львів тісний.Але я знаю,хто благословив тих виродків.
    Для мене це багато значить.

11. Liliyah Romanova

А де про це можна прочитати з точки зору іншої сторони?

12. Romko

Сфотографувати Вам синяки моєї мами?Ще не посходили.

13. Liliyah Romanova

Ромку, не треба. Я й так зрозуміла, що о. Василь вчити ненавидіти, мстити і не прощати.

14. Romko

Мама нікого не била,дверей не виламувала,жінок і дітей не топтала - не те виховання.Вона сама була шокована тим звірством.А оті владики зі своїми "вірними" ступилися якраз після того,коли міліція не витримала і вмішалася.А отець Василь,чи Фредина,чи Гузар - для мене суть фарисеї,які ганьблять Ісуса і його церкву.І не їм вчити,що робити.коли зневажають моїх рідних.Все.

15. Liliyah Romanova

Пригадую як на празник у гаю люди мало не позабивали один одного так пхалися одні поперед одного до мировання та посвяченої води.
    І всі разом перед тим молилися. Чемно духів виганяли разом з о.Вороновським. Тільки потім ті духи, видно, назад у них з іще більшою силою вселилися, бо люди так повалили вперед, що жах. І прохання священиків та монахів втихомиритися ніхто не чув. І кілька жінок та дівчаток сиділи потім і плакали, бо мали синяки від тих суперпобожних бабисьок. І всі зібралися на одне свято, на одну молитву і без жодних протистоянь. Я тоді теж дістала. І нічого, жива. Казав мій духівник, що за тих бабисьок молитися треба, бо то образу в серці лікує. І він мав рацію.

16. Romko

У мене є знайомий.Мусульманин,афганець(себе називає ассірієць).Недавно ми з ним розмовляли,він сказав цікаву річ.Він поїздив по світі,каже ,що найбільше віруючий народ тут,на Західній Україні.І найбільше злодіїв(і дрібних,і не дуже) теж тут,на ЗУ.
    Іще цікаве спостереження(на цей раз моє).Коли в нас відкрили "ВАм",щосереди проводили розпродаж по знижених цінах.збирався цілий тлум пенсіонерів,черга займалася за кілька годин.
    Потім припинили.Крали все,що під руку попаде.
    Що цікаво.що в основному всі побожні(всіх конфесій).Всі ходять з закоченими догори вочима.

17. Liliyah Romanova

Е там, найбільш віруючий.
    Цікаво, за чим він то вимірював. Я радше схильна вважати, що в нас найбільш жовчний та заздрісний, на жаль.

Додано через 1 хвилину
    Бо то не віра, то показуха. Кажуть поляки, pozory myla,.

Додано через 1 хвилину
    Бо то не віра, то показуха. Кажуть поляки, pozory myla,.

18. PatrickUA

PatrickUA Active Member

"Хто твердив би, що Службу Божу належить відправляти лише в народній мові... нехай буде анатема" (Вселенський Собор Тридентійський (1545-1563)

19. Liliyah Romanova

Вертаєтеся до латини?

20. Romko

Правильно.
    Православні МП,православні КП,автокефальні,католики.греко-католики.
    Кого забув?Правильно,Лілю.то всьо показуха.фарисейство,ганьба.І більш нічого.

а де твій аватар? :)