Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

Гузар?!

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

:D :D :D

Я думав, Ісус Христос.

3. Romko

То до теми ніякого відношення не має.Що святе,то святе.
    А що фарисейство,то грішне.А зневажити тисячі людей,то просто ганьба.У нас вже чекають гостей з "болгарками".Навчені..
    ЗІ.До речі славнозвісний Фредина був підручним у Завіні,Ви це знаєте?Мене це не дивує,показово.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну як не має. Якщо Господь створив церкву, то маємо вірити, що Він її провадить, а не протиставляти себе церкві.

Я не знаю ЩО означає зневажати людей. Якщо Ви думаєте, що церква має йти у напрямку - куди скажуть люди, даби не їх не зневажати, то скажу Вам, що це Церква - то не парлямент.

• Подобається Подобається x 1
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та нема там ніякої старинності. То все пустослів'я, аби людям баки забити, а мета там явно прихована і людям не знана.
    Миху, +100!!!
    Бо власне це дуже чітко видно. Гордість керує і самим священиком і нею заражені всі його послідовники. Не бачу ні краплі покори.
    А приклад із життя о. Піо просто супер! Дуже вам дякую!!!

Додано через 2 хвилини
    Ромку, повірте, що фарисейтсво по обидва боки цього конфлікту.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Живий приклад, як толпа(вибачте на слові) гониться за порожнім. Вони толком не знають чого хочуть. А якщо їх запитаєш, то починають про те, як все кругом прогниває, а конкретики - жодної. Взяти того ж Ковпака, він навіть апеляцію не по суті справи що до так званої "традиційності", а скоріше апелює, щоб вигородити свої права.

Додано через 5 хвилин
    Романе, знаю Фредину... але справа не в тому. Якщо б, не дай Боже робив таке, як Ковпак, я б так само на нього дивився. Для мене священник не грає таку велику роль, як для ряснянців, я ніколи не виберу між священником і церквою - священника, яким би золотим і добрим він не був.

• Подобається Подобається x 2
  7. Romko

Не хочу більше сперечатися.Я в своїй правоті впевнений на 100%.Поки в такій церкві будуть люди,типу Фредини і т.п,поваги до неї в мене не буде ніколи.
    +1
    А Гузар мене вразив,коли він виправдовуючись за свого кузена.Любомира Гузара(масона),сказав,що він не засуджує його поглядів.Таке міг сказати я,Мих,але не глава церкви.Він,може й недобачає,але далеко не дурний.

8. Liliyah Romanova

Він просто є правдивим християнином, Ромку. І не засуджує нікого за його вчинки. ;)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

довго прийдеться чекати, а Ви не подумали, як легко закрити Вам дорогу до церкви?

10. Liliyah Romanova

Значить, вам ця церква не потрібна.
    Зрештою, ви ж самі прекрасно знаєте, що скільки людей, стільки й думок. Я Фредину дуже поважаю за все добре, що він робив. От ви ж також у Ковпакові лише добре бачите. ;)

• Подобається Подобається x 2
  11. Romko

Ну,то брат,ніззя.А то,якийсь Ковпак..

Додано через 2 хвилини
    Ну,до церкви мені ніхто не закриє дороги,тому,що в церкву я приходжу молитися.А не дивитись на різних рекетирів.Типу Фредини.Бог йому суддя.

12. Liliyah Romanova

ВИ не розрізняєте певної речі. Можна засудити особу, а можна учинок. То є різні речі. Ковпак міг би покаятися, а гордість не пускає. А гордість - то вже далеко від праведности.

Додано через 31 секунду
    Та Бог суддя, але ви тут судите. ;)
    До речі, ви імена вживайте, бо Фредин кілька є.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як же ні? Уявіть, поставлять Фредину парохом у Вас і будете ходити до церкви? А Ковпака, наприклад у Старосамбірський район...

14. Liliyah Romanova

Миху, вам треба сценарії трилєрів писати. :D:D:D

15. Romko

Не будуть.От тих 50 чоловік і будуть,а решта буде їздити по інших церквах.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

раз-другий підуть до іншої, але щонеділі... сумніваюсь. Відвідування зменшиться... ото ж я й кажу: як легко людям закрити дорогу до церкви.

17. Romko

Люди добре відчувають зневагу до них...

18. Liliyah Romanova

Але погано відчувають, якщо їх використовують...

19. Romko

Недавно на нічну адорацію приїхало,крім місцевих ще кілька тисяч людей.З Мостиськ,з сіл.Йшли і йшли попід вікна.
    ЗІ.Певно зомбі...

20. Liliyah Romanova

До костела?

Додано через 58 хвилин
    Почитала я трохи той сайт - http://www.traditional-church.com.ua/.
    Здивувала сполонізованість мови. То такий задум? Що вже як латинізувати наш обряд, то і мову полячити?

А ще цікаво, що виставляють там владику, священиків у поганому світлі, говорять про те, як Бог їх уже покарав... І де ж у тому є християнство? То все таке мирське, таке нице і людське. А мало би бути інакше? Бо що Христос каже? Каже любити ворогів, а нащі щирі галичани з покон віків надзвичайно щиро ненавидять. Що одна сторона, що друга. Дуже за християн себе показують, але чи кажуть може, що помолімося за наших владик і тих 90 священиків, та й за людей, що з ними. Чи говориться про те, аби пройнятися Божою любов'ю і цілковито покластися на Його Волю? Ні, покладатися треба, як то не дивно, на кримінальний кодекс. То дуже типово, кричати "ми святі, а ви грішні", але чи то є приклад християнства? Чому не показати того прикладу? Чому пустословити? Сіяти ненависть і жовч?
    Ні, не буде прикладу. Буде лише тикання пальцями "а подивіться на них". Починати однак треба зі себе.

а де твій аватар? :)