Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Продовження...

Запитаємо, чи сталося це з канонічного дозволу Патріарха Любомира або іншого єпископа УГКЦ? Чи сталося це після проходження відповідних оздоровлюючих практик щодо важливості Святих Таїнств і щодо правдивості святої Віри? Ні, не було такого! Жоден єпископ УГКЦ не благословив такої практики. А як можна тоді людині з іншої “релігії” чи “обряду” священнодіяти в УГКЦ без благословення правлячого єпископа? Хто зорганізував такий обман УГКЦ та її вірних?

Оскільки за інформацією Regina Coeli, “головним настоятелем” Товариства є Василь Ковпак, а одним із членів – Володимир Вознюк, то логічним висновком є те, що Василь Ковпак вирішив про свячення чоловіка не у своїй традиції, не у своїй літургійній мові, не у своїй країні, не серед свого народу, не під проводом рідного єпископа УГКЦ. Навпаки, організатор вирішив проти всякої, як церковної, так і патріотично-національної логіки, щоб таке важливе церковне таїнственне дійство, як поява нового священика, сталося підпільно у Віноні (Польща) 27 листопада 2003 р. в римо-католицькому обряді.

Але корінь проблеми сягає ще глибше, бо річ не тільки в одному свяченні, хоч і це вже є страшною подією в житті Церкви. Річ навіть не в тому, що колишній священик УГКЦ Василь Ковпак, ідучи проти канонів, заснував семінарію чи братство для людей, яких він обманом відтягнув од УГКЦ. Найстрашніше те, що він визнав де-факто як батька та святителя для своїх послідовників чужу людину без єпископської хіротонії в Католицькій Церкві, яку тут, на землі, провадить Римський Архієрей Іван-Павло ІІ.

Це явне плюндрування своєї традиції. Це ламання всякого підпорядкування Патріархові Любомиру. Вияв погорди супроти сопричастя із Римським Архієреєм. Значний підрив авторитету Української Греко-Католицької Церкви та світлих представників її підпільного періоду.

Михайло Димид – митрофорний протоієрей, доктор східного канонічного права, мешкає у Львові

• Подобається Подобається x 1
  2. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Священник повинен показати приклад християнського життя, а не робити з себе Ісуса Христа.

Читаючи Ваші слова я погоджуюсь з ними, але цього я не можу побачити в діяльності екс-о. Василя. Все християнське життя полягає на тому, що людина має іти до Христа, і місія священика полягає в тому, що разом з нею простувати дорогою до Царства Небесного і її провадити, якщо вона загубилася.

3. Liliyah Romanova

А це ви даремно. Не знаю, чи у вас є богословська освіта чи ні. Схоже, що ні. Якби була, ви би знали, що священик залишається священиком до смерті, бо свячень з нього ніхто зняти не може. Тому й таїнства, які він справує (за винятком шлюбу та сповіді), є дійсні, хоч і негідні. Бо то все є понад Церквою.
    Ковпак є відлучений, але може покаятися в кожний момент і буде прийнятий тоді назад на лого КЦ.
    Казати екс-отець є неправильно.
    Ука правильно сказала, що він не є священиком Католицької Церкви.

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Чув вже,чув.
    По моєму,найпершими і найбільшими індивідуалістами були перші християни,які не підкорились існуючій церкві,а повстали.У наші часи таким індивідуалістом є патріарх Філарет,або ті ж лефевристи.
    Заказне плювання Димида.я вже читав.До речі,в сюжеті на "Інтері був показаний лише маленький фрагмент з розширеного інтерв’ю Ковпака і Ірини Калинець.Обрізали...

5. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

даруйте за різкість, але Ви бодай троха з логікою товаришуєте?

Лілю, можете розтлумачити, а то я щось також не зовсім цей момент розумію?..

• Подобається Подобається x 2
  6. Liliyah Romanova

Та ви чудово знаєте, що я мала на увазі. І ще краще знаєте, що ви просто до слів чіпляєтеся. Я мала на увазі, що він керівник, пастир УГКЦ.
    Церква, до якої ви належите, теж має свого поводиря. І це ви теж чудово знаєте.
    Що це? Хочеться прийняти участь в дискусії, але за браком аргументів починаєте просто чіпатися до слів? Вивчіть докладно питання і зможете продовжувати дискусію.

Додано через 1 хвилину
    Усюди вороги... То ж треба...
    Ну, вже більше насмішити трудно.
    Я вже вам казала, натяками, скажу прямо: не порівнюйте чорта з ангелом.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви про ту церкву, яку створив Ісус?

8. Romko

Що тут нелогічного?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

згадався віршик:
    смєшалісь в кучу коні, люді і залпи тисячєй орудій...

10. Romko

Все,припиняю дискусію.Я розумію,що в "воєнноє время за нєподчіеєніє пріказу" і далі по тексту.Ви так мене ні в чому і не переконали...

11. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Проти чого повстали перші християни? проти римського багатобожжя чи проти жидівської релігії? Вони ж якраз і творили нову, христову церкву, засновану на Петрі. Ту саму, котру ми зараз маємо в особі римського престолу. І ту саму, проти котрої повстали левфевристи з Ковпаком. Направду, порівняли чорта з ангелом...

Я все розумію. Ну, але якщо той римський престол такий нікчемний, то нащо вперто твердити про свою до нього приналежність?!

12. Liliyah Romanova

Є речі, які Церква вважає повністю Справою Божою.
    Свячень у священика ніхто відняти не може, бо це Божа благодать.
    Відповідно певні таїнства ще є дійсні. Чому і як, я спробую пізніше пояснити. Мушу перше сама в тому розібратися.

13. Liliyah Romanova

Ніхто і не збирався, Ромку.
    Просто хтось інший прочитає і матиме можливість самостійні висновки зробити.
    А хтось прочитає і знатиме, де він стоїть.

Додано через 35 хвилин
    Гілку закрито.
    Дискусія відійшла від теми і зійшла на персоналії.
    Хто щось не договорив, ласкаво просимо СЮДИ

Останнє редагування модератором: 3 січ 2015
  14. Romko

Відповідь: Оффтопи з релігійних гілок

Чотирнадцятого листопада цього року відбулося засідання церковного трибуналу, на якому отцю Василю Ковпаку було винесено вирок Великої екскомуніки.
    Чи мав компетенцію цей трибунал для винесення такого вироку?
    Чи мав обвинувачений рельну можливість для захисту своєї позиції?
    Як бути тисячам вірних Греко-Католицької Церкви, що бажають дотримуватись дособорової традиції?

ХТО нас відлучить від Христової любові?.pdf
    Вирок для священика чи для тисяч вірних греко-католиків?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цікаве запитання.
    Коли я читаю життя святих, то можна зауважити одну цікаву річ. У житті святих інколи були ситуації, коли вони з офіційною церквою мали з нашої, людської точки зору конфлікти. Наприклад читав про отця Піо. Який мав стигми, і до нього на сповідт за місяць-два записувалися - така сила ноароду хотіла потрапити до нього. І в той момент церковна влада забороняє йому сповідати і відправляти службу. І що робить отець Піо? Маючи таку велику популярність серед людей, він з великою покорою виконав те, що йому було сказано церквою. Чому? Тому що він ніколи себе не ставив вище інших, тому що він не тільки знав, але й вірив, що НА ЦЕ БОЖА ВОЛЯ. Він свою волю підпорядкував не собі, а Богові. А ми знаємо як часто Бог до нас говорить через наших ближніх.
    Тому підіймати хто правий: Церква в особі трибуналу, чи Я просто смішно. Бо це говорить про власну гордість.

Додано через 6 хвилин
    Їм ніхто і не забороняє і не забороняв. Що конкретно хочуть люди? Тільки конкретно.... а не так мов куди котимося, наркоманія зростає, захід загниває і т.д.

Додано через 6 хвилин
    Самі себе.

16. Forpost

Forpost Стоїк

Пане Мих ,люди хочуть хліба і видовищ....з часів Риму і до тепер.

17. Romko

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Розваг хочуть.

Додано через 3 хвилини
    Не до старинності маємо пригорнутися, а до Бога.Таке моє ІМХО.
    Згадаймо ХТО створив церкву і ХТО її веде.

19. Romko

Але смішно.Ги-ги-ги.Ха-ха-ха.Го-го-го.Хі-хі-хі.
    А пдф читати влом?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

сумно, а не смішно.
    а про пдф - теж написав...

а де твій аватар? :)