Спокуси

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Черешенька, 16 жов 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я від 100 грам вина теж не захмілію.

Серед їжі теж можна знайти наркотик.

---------- Додано в 08:12 ---------- Попередній допис був написаний в 08:11 ----------

Доречі, я передбачав, що про Кану Галилейську ви промовчите.
    Доречі, Ісус Христос вживав вино.

2. Levko

Levko Well-Known Member

Сьогдні, по дорозі на роботу в очі кинувся підпис на бігборді:
    Дуже правдивий слоган! На жаль...

3. talavoda

talavoda Well-Known Member

Так. Але думаю, що це більше стосується тих випадків, коли людина свідомо робить щось гріховне або свідомо намагається спокусити когось іншого...

34 Прийшов Син Чоловічий, що їсть і п'є, а ви кажете: Це ненажера і п'яниця, приятель митарів та грішників. Лк. 7:34
    З цього вірша можна зробити висновок, що Ісус вживав вино, але напевно був саме прикладом поміркованого вживання вина та їжі.

Я не знаю... Вино не є спокусою для мене... тому я не знаю, що переживає людина, котра бореться з алкозалежністю.
    Думаю, що ніхто з нас насправді не може оцінити духовність іншої людини, тим більше свою власну.

...полностью провалившись и даже упав ниже того уровня,
    с которого начали, вы обнаружите некоторую правду о себе. Ни один человек не знает,
    насколько он плох, пока по-настоящему не постарается быть хорошим.
    Только те, которые стараются противостоять искушению, знают, насколько оно сильно.
    Христос был единственным человеком на земле, который ни разу не уступил искушению,
    поэтому Он и единственный человек, который знал его во всей полноте.

К. С. Лєюїс. Просто християнство.

Насправді пізнати своє серце можна тільки з Божою допомогою... також і через спокуси як випробування.
    23 Вивідай мене, о Боже, і спізнай моє серце випробуй мене й спізнай мої задуми!
    24 І подивись, чи є в мені якась лиха дорога, і веди мене дорогою давньою.
    Пс. 139:23-24

• Подобається Подобається x 1
  4. Levko

Levko Well-Known Member

А яка різниця свідомо, чи несвідомо?
    Людина грішить. Тим більше, я думаю, що усі є свідомими того коли п"ють за столом.

Та й по великому рахунку, ніхто з людей свідомо ніколи не буде спокушати когось пити лише заради того, щоб зробити людині навмисне зле. Переважно такі люди-спокусники і самі не підозрюють, що є для когось спокусою, такі люди часто-густо в силу різних переконань, традицій, чи стереотипів є самі обманутими дияволом і йдуть на його поводку. Недаремно ж сатану в Писанні ще називають спокусником.
    Бог злом нікого Сам не спокушує:

Як.1:13 Випробовуваний, хай не каже ніхто:
    Я від Бога спокушуваний. Бо Бог злом не
    спокушується, і нікого Він Сам не спокушує.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Невже грішив? Га, Левко?

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не хотілось би сперечатись на цю тему, щоб когось не ввести в спокусу...:)
    Але давайте подумаємо... Прочитайте Старий Заповіт. Там вино стоїть на тому самому ступені що і хліб. Без винятку. Та й в Новому. Навіть на Останній Вечері що Христос і апостоли пили? Воду? Ні, вино... Написано, НЕ ВПИВАЙТЕСЬ вином від чого буває роспуста... Роспуста - гріх. А вино?
    Звичайно, є різні ситуації. Я майже кожного дня слухаю американського радіоєвангелиста і пастора одної з церков (не знаю деномінації) Чака Свіндола. Розповідав випадок, коли їхав кудись в Каліфорнії, зголоднів, зайшов в придорожнє кафе, замовив їжу і склянку вина. Каже, бармен дивиться і дивиться на мене. Він з"їв, випив вино, а тут бармен підходить і каже - мені здається, я вас знаю, ви Чак Свіндол. І я дуже вам вдячний, бо був алкоголіком, але хтось порадив слухати ваші передачі. Повірив в Христа, покинув пити...
    Можете уявити реакцію Чака Свіндола. Так, це спокуса...

• Подобається Подобається x 2
  7. talavoda

Різниця є для самої людини... для того ж кого спокушають її дії напевно немає.

У цих двох реченнях є протиріччя. Думаю, що люди, котрі йдуть на поводку в лукавого,
    часто не бачать свого гріха, тобто не усвідомлюють його, повністю чи частково....

Тут Ви напевно помиляєтесь... Можна привести багато прикладів коли одна людина навмисне спокушає іншу заради своєї власної користі...

Погоджуюсь, і в цьому немає сумніву...
    Але давайте прочитаємо трохи ширше...
    12 Блаженний чоловік, що перетриває пробу, бо він, як буде випробуваний, дістане вінець життя, що Господь обіцяв тим, які його люблять.
    13 Ніхто спокушуваний нехай не каже: Бог мене спокушає; бо Бог не може бути спокушуваний злом, і сам він не спокушає нікого;
    14 кожний спокушається своєю власною пожадливістю, яка його притягає і зводить.Як.1:12-14

Бог допускає спокуси як випробування і блаженний той, що перетриває. Бог також допускає спокуси, щоб людина побачила свої слабкості
    і навчилась покладатись на Нього.

8. Pedro

Треба бути дуже обережним зі спокусами. Навіть в деталях. В нас в Австралії були досить близькі друзі. Поляки, адвентисти (суботники).
    Для них чомусь є великим гріхом пити чай чи каву. І коли вони приходили в гості, ми ніколи не пропонували пити ці напої чи самі пили в їх присутності. Мали завжди травяний чай.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

скільки люда, тіко чуда - так казала моя бабця.

10. Levko

Levko Well-Known Member

З Писанням не можна не погодитися. Зрозуміло, що кожний спокушається своєю власною пожадливістю, але справа не в тому.

Справа в тому, щоб нам не бути тими хто спокушає іншого!

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

То чисто їхні проблеми. Самі придумали, самі хай боряться.

12. talavoda

Саме в тому справа... бо залежно від того, що в самій людині,
    вона може спокуситись там, де жодної спокуси немає або навіть не помітити там де є.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Ви не праві, п.Миху, в цьому однозначно!
    За часів Павла були християни, котрі вважали, що ідоложертвенне м"ясо не можна було їсти.
    Павло спокійно міг їсти те м"ясо, бо знав і розумів, що "для чистого все чисте", але він сказав, що повік не буде їсти того м"яса, якщо від цього спокушається його брат в Господі.

1Кор.8:13 Ось тому, коли їжа спокушує
    брата мого, то повік я не їстиму м'яса, щоб не
    спокусити брата свого!

А ви кажете їхні проблеми...

Ви знову не про те.
    Я не говорю про людину, котра спокушається, а про людину, котра спокушає.

14. Saszko

Saszko Well-Known Member

До речі слоган сміховинний з огляду на ті помиї)))

15. Pedro

Ой Миху, скільки кожна деномінація понапридумувала!.. Аж не віриться! І кожна рахує ці видумки за головне... І, здається, щось скажеш проти, а може і віра на цих видумках тримається. Тому не спокушаю...
    Але ще одне. Так виглядає, що горілка в Україні сама перетворюється на релігію. Бо до тої склянки зі смердюхою в Україні моляться набагато більше ніж до Бога. Я вже розповідав про хрестини, коли формально охрестили дитину в церкві а справжні "молитви" були до келішка з горілкою.
    Або недавно жінка дістала відео з весілля в Україні. Так там виглядає що горілка є головною дієвою особою на кожному кроці. З постійними "молитвами" до тої смердюхи...

16. Saszko

Saszko Well-Known Member

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

А вам не здається, що зараз ви прирівняли ідолопоклонне мясо до простого чаю?

От вигадає хтось якусь собі бздуру, а ви людоньки не спокушайте, бо для нього то гріх.
    Фігня, що у Біблії про гріх пити чай ні словом... ні духом...

18. Levko

Levko Well-Known Member

Для Павла те м"ясо було також бздурою, він міг його спокійно їсти, чи не їсти, для нього це не було гріхом.
    Але подивіться, як він обережно поводиться з сумлінням тих людей, котрі вважали це гріхом. Він не каже, що вони собі щось там вигадали, а навпаки, розуміє що для них то є важливим дуже, бо роблять вони це перед Богом.
    Тому Павло каже:

Рим.14:6 Хто вважає на день, для Господа
    вважає, а хто не вважає на день, для Господа
    не вважає. Хто їсть, для Господа їсть, бо дякує
    Богові. А хто не їсть, для Господа не їсть, і
    дякує Богові.

Мої батьки, до прикладу, дуже спокушаються, коли я їм м"ясо в час посту. Вони вірять, що їсти м"ясо в час посту то гріх. Тому щоб не спокушати їхнє сумління, я уже давно не їм м"ясо при них...
    Це ж не важко відмовитися від будь-чого неважливого, коли розумієш, що ті люди вірять щиро, перед Богом. Для чого їх спокушати?
    Знаю, що суботники не п"ють кави, за чай не чув. Але вони не просто так її не п"ють. Вони вважають каву наркотиком, а отже гріхом, тому і не вживають її.

Останнє редагування: 27 вер 2012
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

А знаєте чому не каже? Бо знає, що ідолопоклонне мясо їсти не можна. Є у Свято Письмі місце, де сказано: не можна їсти ідолопоклонне мясо. Тому ті люди не вигадували, а знали Святе Письмо.

Розумієте, Левку, будь-яку добру справу можна довести до абсурду, було б бажання.

---------- Додано в 09:57 ---------- Попередній допис був написаний в 09:52 ----------

О тут, я згідний. Піст - є піст.Якщо людина постить - нема чого її спокушати.

20. Levko

Levko Well-Known Member

І що з того?
    Абсолютно є так само і в нашому випадку з алкоголем, кавою...
    Люди, котрі не п"ють кави, чи не вживають алкоголю також собі нічого не вигадують. Це також є у Святому Письмі:

1Кор.6:12 Усе мені можна, та не все на
    пожиток. Усе мені можна, але мною ніщо
    володіти не повинно

Люди вважають (і так воно є насправді), що алкоголь наркотик, а наркотик має таку здатність як володіти над людиною, що уже є гріхом, тому і відмовляються від нього так категорично.

Тому, Біблія каже, що ті хто спокушає, той грішить проти Христа:

1Кор.8:12
    Грішачи так проти братів та вражаючи їхнє
    слабе сумління, ви проти Христа грішите.

Писання застерігає нас від того, щоб не спокушати слабих у вірі:

Рим.14:21
    Добре не їсти м'яса, ані пити вина, ані робити
    такого, від чого брат твій гіршиться, або
    спокушується, або слабне.

Останнє редагування: 27 вер 2012
а де твій аватар? :)