Спокуси

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Черешенька, 16 жов 2007.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну сп’янієш, не сп’янієш, це питання спірне. Он, ви собі пригадуєте що з котом сталось після того як він поселився в Простоквашино? Був худонький, замордований, а побувши в Простоквашино що ся з котом зробило? :)):)):)):nyam2:
    http://www.youtube.com/watch?v=tnP50TPO8NQ

• Подобається Подобається x 1
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Ага! Не зловживати! Розкажіть це якомусь алкоголіку. Скажіть йому- пий, друже, але тільки не зловживай:)!
    Ніхто спочатку не зловживає, тільки пробує раз, другий раз, третій, четвертий і так пішло поїхало, аж до того поки уже не людина володіє над горівкою, а горівка над людиною...

До речі, маю до вас запитання.
    Чи ви вживаєте спиртне в гостях, чи коли гості приходять до вас?
    Якщо вживаєте, то для чого ви це робите?

Останнє редагування: 2 тра 2012
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, якщо людина ВЖЕ алкоголік, то вона ВЖЕ зловживає.
    Я суджу по собі. За все життя я, напевно, більше фляшки горівки не випив. Пиво пю фляшка на квартал і то хто знає. Я ніколи не втрачав здорового глузду від алкоголю. Ніхто від мене не страждав через те, що я пив. І що?

---------- Додано в 00:42 ---------- Попередній допис був написаний в 00:32 ----------

Дуже рідко.

Я також вживаю сік. Для чого я це роблю?

4. vov66

vov66 Well-Known Member

Дуже влучна фраза:

5. Levko

Levko Well-Known Member

Ну сік зрозуміло для чого- щоб втамувати спрагу, а спиртне для чого?
    Навіть якщо і дуже рідко, то все рівно для чого вживаєте? Який є резон в тому?

6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я каву дуже люблю, але через серце пити її не можу багато. Тому дозволяю собі вранці горня з молоком.

А під печене колінко добре йде гальба холодного пива. Чи вино під біфштек. Чи 50 горілки під борщ. Які ще можуть бути резони?

7. sitech

sitech Well-Known Member

Якщо здоров'ю не шкодить, й смакуе, чому б ні?

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Застілля можна проводити і без спиртного, але зі спиртним якось веселіше, особливо, коли за столом сидять незнайомі один одному люди. Особисто я вкрай рідко вживаю, бо не люблю стан сп’яніння, але й не осуджує, якщо все пристойно. Людина, яка проводить своє життя в турботах і праці, може дозволити собі час від часу звеселитись, особливо якщо для цього є гарний привід.
    Теж люблю каву, але вимушено замінила її цикорієм. Пів чайної ложки розчинного цикорію на склянку гарячої води і вуаля. Можна добавляти цукор і молоко за бажанням. Народна медицина стверджує, що цикорій корисний для підшлункової, травлення і обміну речовин.

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви шо, хто це придумав - перше з горілягов? Печія ся вхопе. Це за руських такого сі набрали публіцтва - вони все без розбору жерут.

10. Un.Known

Привезла з України "Цикоринку". Смак дитинства. :)

Не знаю, але смакує. Печії не спостерігаю. )

11. iso

iso Well-Known Member

Вживання спиртного як спиртного рідко коли має зміст. але гарне вино, чи коняк, чи добра горілка-під відповідну їжу, настрій чи товариство-ск. тої радости в житті :)
    Но не розчинний

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Чим сі відрізнєют спокуси від задоволення потреб першого рівнє?

14. iso

iso Well-Known Member

"Не вір сказаному, а тим більше написаному". Класика

15. Un.Known

Спокуси - то коли хочеться, є в когось, а в тебе нема. Задоволення потреб - то коли завжди є там, де треба.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, то є заздрість.

Спокуси - це вияв слабостей людини, які вона має і які проявляються у відповідний сприятливий момент в житті.
    Спокуси можуть не носити в собі грішні дії, але якщо спокуси беруть гору над волею людини - це вже проблема.
    Спокуси мають цікаву властивість. Якщо людину щось спокушає, а вона ніколи цього ще не робила, не піддавалася, то спокуса не має великої сили. Але якщо дати слабість, вона вкорінеться і побороти її буде знааааачно важче. Але найгірше, коли людина погодиться з спокусою, давши їй паспорт проживання в людині. Тоді спокуса призводить до гріхів, іноді важких гріхів.

Спокуси найчастіше йдуть від думок, від побаченого, почутого. І вся ця інформація обробляється в умі людини. Людський розум є такий, що він сприймає все: і добре і зле, але нам необхідно берегти наше серце. У серці повинна бути чистота і порядок. Не можна допускати, щоб спокуси, погані думки доходили до серця.

Як боротися з спокусами?
    По-перше, ніколи внутрішньо з ними не погоджуватися. Навіть, якщо людина піддалася спокусі, ніколи не треба опустити рук і казати: хай вже буде, як є. Друге, не надіятися на власні сили у боротьбі з спокусами.
    Боротьба проти спокус мусить бути разом з Богом. Тому тре звертатися часто до Бога у молитві, або навіть просто зітхаючи. Часто в житті буває, що людина наперед знає: от зараз буду мати спокусу. В такому разі дуже важливо є перед тим, як спокуса має появитися у життєвій ситуації, звернутися до Господа, щоб Він допоміг не впасти у важкий момент. Кожного разу, коли ви не піддалися у спокусі у конкретній ситуації, дякуйте Богу, що ви це витримали, а лягаючи спати, просіть у Бога прощення за весь день, за всі діяння, що ви зробили.

Ось такий простий антибіотик від спокус.

---------- Додано в 16:00 ---------- Попередній допис був написаний в 15:53 ----------

Хтось колись на ЛФ писав таку річ:

я просив(ла) Бога, щоб посилав мені спокуси і випробування.

Як на мене, це спроба спокушувати Бога, в молитві сказано: "не веди нас у спокусу".
    Бог Сам знає коли і яку спокусу нам допустити, бо знає наші слабості.
    Людина, яка мала слабість до певної спокуси, але перемогла її, є досконалішою, ніж яка не мала спокус на свої слабості і залишилась з слабостями. ІМХО

• Подобається Подобається x 6
  17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Хто сказов? Хочеш їсти - а грошей нема. Дивишся на ковбасу в магазині - і спокуса тебе долає, а треба задовільнити потребу першого рівнє.

18. vov66

vov66 Well-Known Member

Золоті слова! Згоден на всі 100%.

• Подобається Подобається x 2
  19. vov66

vov66 Well-Known Member

Чому люди вживають алкоголь?
    Бо так "прийнято", це "норма" життя... Це легальний наркотик, який продається в магазині. Більшість людей про це елементарно не знає!!!
    Горілка - 40% розчин етилового спирту.
    Уявіть собі картину - стало "прийнято" нюхати клей. Приходять гості, їм роздають целофанові мішечки, тюбики з клеєм. Кайфанули і... починають бесідувати про розумні речі.

В країні, в якій масово вживають наркотики, немає майбутнього. Одним словом деградація.

Тільки своїм прикладом МИ можемо змінити цей стереотип в суспільстві.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

vov66, як викрасиво оформляєте, такі пости не викликають епілепсії?

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)