А чого би не вживати амфетамін або покурити травку? Це тоже радість для декого! Як на мене, то наркотик він і в Африці наркотик...
За вашими поняттями до наркотиків можна зарахувати будь-що, навіть прив"язаність однієї людини до іншої
З яких пір ГОСТи є архументами в теологічних дискусіях? І взагалі, чому ГОСТи, а не скажімо кримінальний кодекс? Кримінальний кодекс же не забороняє продавати, купувати та вживати алкогольні напої. А наркотики забороняє.
Ну я ж написала, що щиро радію за кожного, хто відчув свою залежність. Але чим моя щоденна відмова від алкоголю гірша від вашої "раз і назавжди"?
Не ліпша і не гірша. Мова не про те. Просто людям чомусь важко визнати і признатися самим собі, що алкоголь- це такий самий наркотик як і тютюн, героїн, маріхуана... і т.п., котрий діє на хмічному рівні безпосередньо на нервову систему, паралізує її, після чого людина уже адекватно не сприймає світ...
Ми говоримо про спокусу алкоголем... А тому я привів ГОСТ як документ, що дає визначення спирту (алкоголю). "...С 1 января в Чехии разрешено иметь при себе наркотики без риска уголовного преследования. Так, нарушением закона не считается хранение до 15 грамм марихуаны, 1,5 грамм героина, 40 галлюциногенных грибов, 1 грамма кокаина, четырех таблеток экстази, двух граммов амфетамина и полутора граммов героина. Также можно выращивать дома до пяти единиц кустов конопли, коки и кактусов, содержащих мескалин. Соседние с Чехией страны восприняли это фактически как легализацию наркотиков: Польша и Словакия создают специальные приграничные подразделения полиции, которые призваны не допустить ввоз подозрительных веществ из Чехии, а рядовые обыватели, в основном студенты, в массовом порядке планируют «наркотуры» в Прагу. Дело в том, что в Польше, например, только за одну дозу марихуаны можно получить 3 года тюрьмы..." Джерело правила встановлюють люди, які пишуть закони...
Не важко. Тим, хто вживає в міру, або не вживає - не важко. А тим, хто вживає часто і багато - цього не довести. А якщо ми про спокусу жіночими внадами будемо говорити, Ви які держстандарти приведете? Це вже давно заведено, тільки визначено кількість. Колись це було просто "větší než malé". Часто закони пишуться так, аби вони були вигідними тим чи іншим людям...
Левко, не їжте в присутності інших, бо хтось з них може страждати від переїдання. ---------- Додано в 19:46 ---------- Попередній допис був написаний в 19:42 ---------- Не питиму більше кефіру, там алкоголь! ---------- Додано в 20:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:46 ---------- Думаю, що на цьому тему можна закрити. Для чого обманювати самого себе? Левку, а може раніше вино - це був йогурт. А може на весіллі у Кані Галилейській пили сік? ---------- Додано в 20:13 ---------- Попередній допис був написаний в 20:09 ---------- Та що тут розуміти? Поцікавтесь, ХТО визнав канонічність Писання і все стане вам ясно. Канонічність Писання, яким ви користуєтесь.
Ви мали на увазі жіночі вади чи принади? ---------- Додано в 19:59 ---------- Попередній допис був написаний в 19:56 ---------- Поміркуйте, кому вигідно опустити народ до тваринного рівня...
Пряме. Цими спокусами (алкоголь) "опускають" народ. Чи може Ви вважаєте, що алкоголь піднімає людину до вищого?
Дякую, можу Вас запевнити, що я не одна. Той, хто захоче собі знайти виправдання - завжди його знайде.
Ще про одну спокусу (тютюн, який тоже є сьогодні "нормою"): "...Зато церковь и особенно инквизиция табак не приветствовали, в особенности - курение. Считалось, что курящий возносит фимиам дьяволу. В разное время и в разных странах за курение могли сжечь на костре или отрубить руку. На Руси при царе Михаиле Федоровиче за употребление и хранение табака могли отрезать нос. Разрешать и даже поощрять употребление табака стали при Петре I – равняясь на Европу..." Джерело
Згідний. Тим, хто вживає часто і багато цього не можна довести, тому що вони уже потрапили під залежність, з котрої уже важко дуже самому без Бога вирватися. Але ж все починалося з малого, з безневинного першого разу, чи "за компанію", чи "бо так годиться при святі бо що люди подумають". Жодний пияк не мав на меті стати пияком, він просто потрапив в сітку залежності. А через що? Через людські диявольські стереотипи. Я думаю, що так і було. Чи як ви уявляєте собі, що Всемогутній Бог, Котрому як нікому з людей відома уся руйнівна сила перебродженого хмільного вина похваляв, більше того, розмножував цей напій для ще більшої руйнації? Переїдання- не є одне й те саме, що випивання спиртного. Я уже про це вище писав, та й п.vov66 говорив про те як діє на людський організм алкоголь. Та, власне, через те й не зрозумів, бо ви привели цитату з НЕ Канонічного Писання, а я користуюся канонічним Писанням, котре визнала Церква.