Спокуси

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Черешенька, 16 жов 2007.

1. Багіра

Багіра Well-Known Member

я теж сприймаю спокусу як випробування... але не до того що люблю - бакал вина чи проводження часу за компютером, а спокуса до гріха і є випробуванням... іноді несила втриматися, а іноді переборюю себе:)

Останнє редагування: 22 гру 2008
    • Подобається Подобається x 4
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Все наше життя проходить в спокусах. Йдеш по вулиці, а спокуси так і смикають тебе в різні сторони. Ми, як риби, пливемо в океані життя і періодично потрапляємо на гачок, злакомившись на гарну наживку. Кому повезе, той зірветься з гачка і втече, кому ні - піде на уху або на тараньку. Все залежить від того, хто і що стоїть за цими спокусами, благородний Рибак, який піймавши тебе, випустить, чи Браконьєр, який погубить, не задумуючись.

• Подобається Подобається x 4
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Не знайшов відповідної гілки, нової не хочеться створювати, але, думаю, ця підійде.

Я на рахунок вживання алкоголю. Розумію, що тема заїжджена, але хотів поділитися деякими своїми думками з цього приводу. Можливо це комусь піде на користь.

Раніше я думав, що нічого поганого нема в тому, якщо людина, для котрої алкоголь не є спокусою, вип"є на свято чи за компанію. Багато з моїх друзів християн вважають, що це нормально, самі так роблять, головне, щоб не зловживати. Мене також спочатку це не хвилювало, я також пив потрохи, навіть ставши уже християнином, але завжди всередині я відчував, що щось тут не те, що це моє загравання з алкоголем є недобрим, це не подобається моєму Господу. Врешті решт, я категорично і повністю відмовився від алкоголю. Стало на душі добре і комфортно!

Але тільки недавно Бог почав пояснювати і відкривати мені наскільки я був тоді обманутий, і наскільки обманутими є християни, котрі так заграють з алкоголем. Поясню чому.

Якщо спитати будь якого християнина, чи красти гріх? Кожен відповість що гріх.
    А якщо трошки красти? Звичайно, що також гріх!

Якщо спитати будь якого християнина, чи обманювати то гріх? Кожен відповість що гріх.
    А якщо трошки обманювати? Звичайно, що також гріх!

Якщо спитати будь якого християнина, чи вбивати гріх? Кожен відповість що гріх.
    А якщо по-трошки вбивати? Звичайно, що також гріх!

Якщо спитати будь якого християнина, чи напиватися гріх? Звичайно що гріх!
    А якщо трошки пити....??? за компанію, чи по традиції....:scratch_one-s_head: Та, звичайно, що також гріх!!!!
    Гріх не перестає бути гріхом в будь-якій концентрації!

Слава Богу, що Він пояснює все!

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левку, не спішіть з висновками. Тут ви неправі навіть без сумніву.

Кн Сираха 30:27 Вино для людей - життєвий напій, коли то його помірковано п'ють. Що за життя, коли вина бракує? Його ж бо створено на радощі людям. 28 Радощі серця, втіха душі - вино, пите вчасно й уміру потреби. 29 . Гіркота для душі - вино, пите занадто, та ще й із пристрастю і з суперечкою. 30 Пияцтво безумному - погибель: більше гніву, зменшення сили, завдавання ран.

Одне проста запитання: Для чого Ісус воду перетворив на вино на весіллі? Щоб народ грішив?

А ваші приклади є недоречні. Чому? Бо ви берете діяння, які прямо суперечать Декалогу і на них базуєте свої доведення. А ви візьміть таке, як вживання їжі. Вживати їжу гріх? -Ні! А переїдання гріх? - Так!
    Так само і алкоголь.

Не знаю що ви для себе відкрили, але скажу вам наступне: Ісус Сам вживав вино. Не вірите? Тоді читайте:

Лк 22:17 І, взявши чашу, віддав хвалу й мовив: “Візьміть її і
    поділіться між собою,
    18 бо, кажу вам: Віднині я не буду більше пити з плоду
    винограду, доки не прийде Боже Царство.”

Будьте обережні у тому хто вам і що відкриває!

• Подобається Подобається x 3
  5. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

добре шо Мих вернувсі, ато я вже б зав"язав, як Левко :drinks:

• Подобається Подобається x 1
  6. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Левку, то гарно прийняти таке рішення. Дай Боже вам дотримуватись своєї обіцянки.
    Але щодо пояснення ... я підтримаю Миха.

В чім гріх випитого келиха вина? Маю на увазі яку з заповідей порушується?

7. MARTINI

тобто до кінця світу все-таки пити не можна???

8. Levko

Levko Well-Known Member

Ще й як добре!!!!:preved: Напевне я зачепив п.Миха за живе:mocking:

Такої книги нема в моїй Біблії...

Ок.
    Скажіть, тоді з чого залежність до алкоголю в людини починається? Хіба не з вживання по-трошки? Чи наркзалежність, хіба не з одного уколу?
    А з чого блуд починається (до речі блуд- це також залежність), хіба не з гріховних думок. Ісус засудив навіть думку про блуд і назвав її гріхом. Він сказав, що хто на жінку подивиться з пожаданням, то той уже згрішив з нею у серці своїм.
    Всяка залежність починається з маленького чогось... Правда?
    Так само і з алкоголем.

9. vov66

vov66 Well-Known Member

Факт, а який приклад ми показуємо нашим дітям...

10. Levko

Levko Well-Known Member

Думаю, що заповідь "не вбий"...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Виходить, що всі, хто пив вино - кіллери.

пане Левко, але ви ще не сказали своє слово що до весілля, де Ісус перетворив воду у вино і що до того, що Ісус САМ вживав вино.

---------- Додано в 13:12 ---------- Попередній допис був написаний в 13:10 ----------

якщо ми їмо, а вино - теж їжа, то який приклад показуємо дітям?
    А якщо переїдаємо, то який приклад?

---------- Додано в 13:14 ---------- Попередній допис був написаний в 13:12 ----------

такий самий, як тоді, коли їмо.
    Якщо ми вчимо дитину їсти - вона буде їсти, а якщо вчимо - переїдати, тоді вона буде переїдати.

---------- Додано в 13:19 ---------- Попередній допис був написаний в 13:14 ----------

я пю вино раз на місяць - двічі на квартал, або з квартал взагалі не пю - то залежність?

От ви на форумі - це залежність? Для чого ви ходите на форум? Це ж може перейти в залежність, нє?

Я думаю, що їсти, читати, малювати, пити вино - все є добре, але в міру. Тобто тоді, коли немає залежності.
    Не пити вино не є гріх, так само, як його пити.

---------- Додано в 13:21 ---------- Попередній допис був написаний в 13:19 ----------

Пропонуєте взагалі не думати?;)

---------- Додано в 13:23 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

Бо ваша Біблія є така, яку дала моя церква.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні не кілери, кілери ж самі себе не вбивають...:)
    Не зовсім те саме.
    Не таке вино колись було. Кажуть, що тоді пили сік виноградний.

---------- Додано в 13:38 ---------- Попередній допис був написаний в 13:36 ----------

Не зрозумів, соррі...

13. MARTINI

А де є міра? Скільки може пити людина, щоб вважатися порядним християнином? Це вимірюється в склянках чи пляшках? Чи в проміле?

14. Levko

Levko Well-Known Member

Іноді ми можемо стати спокусою для когось, якщо п"ємо в присутності людини, котра має схильність, чи залежність від алкоголю. В мене був один такий випадок, я уже колись писав про це на ДП.

15. vov66

vov66 Well-Known Member

Є одне але: алкоголь (зокрема спирт) відноситься до сильнодіючих наркотиків... Читайте ГОСТ.
    Я внутрішньо був завжди проти алкоголю, але в "силу традицій" вживав трошки, щоб не "ображати" інших. Але в 2006 році я сказав рішуче "ні". Причому я не тільки не п'ю, я і не наливаю (не ставлю). За 5 років вже всі зрозуміли, що мої переконання серйозні (звикли).

---------- Додано в 15:38 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ----------

Як Ви думаєте, чому церква не виступає проти алкоголю (вина)?

16. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Багато знаєте людей, котрі п’ють спирт?

17. vov66

vov66 Well-Known Member

Горілка - 40% розчин спирту.

18. MARTINI

на цій фотографії зображено акцію протесту попів проти алкоголю?

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

... а цукор - біла смерть. )

А захоплення інтернетом чи гральними автоматами приводить до таких же наслідків, як і алкоголізм. Без Держстандарту.

Я рада за усіх, хто спротивився алкоголю чи іншим спокусам, коли відчув, що вони беруть верх. Але для чого відмовляти собі в маленьких життєвих радощах - не розумію.

• Подобається Подобається x 3
  20. Levko

Levko Well-Known Member

Для вас це може бути "маленькими життєвими радощами", а для когось це страшна трагедія, залежність, котра все руйнує, життя, здоров"я, сім"ї...
    Для кожного пияка спочатку це також було "маленькими життєвими радощами"...

а де твій аватар? :)