Та вже не спішіть такі висновки робити. От в кефірі є алкоголь. А люди взагалі нічого не створили, бо є Єдиний Творець - Бог. Люди лише юзають створене Богом. ---------- Додано в 01:06 ---------- Попередній допис був написаний в 00:59 ---------- бачу мої цитати з Біблії, які суперечать вашому розумінню таки вас задівають. Не звертайте увагу на мене і на те, звідки я народився. Просто співставте те, що ви говорите: вино - то сік і почитайте Біблію і задайте собі запитання, чому від соку люди хмеліють. Просто слідуйте правді і не звертайте увагу по якій стороні знаходиться Мих. ---------- Додано в 01:08 ---------- Попередній допис був написаний в 01:06 ---------- Приповісті 31:4 Не царям, Лемуїле, вино, не царям, і напій той п'янкий не князям, ---------- Додано в 01:11 ---------- Попередній допис був написаний в 01:08 ---------- Нє, так ще заплутаніше. Ісусове перше чудо - перетворив воду - на вино на весіллі в Кані Галилейські. Так сказано у Святому Письмі. А Ви мені слова якогось єврея написали. Не по-християнськи це.
А Христос жив в еру правління християнської церкви? Може католицької? Ще скажіть, що Бог кефір створив. І дріжджі. Миху, то Ви - серйозно? Зброю, засоби масового знищення , все, що не є людині на благо, теж Бог створив? У Вас Біблія тільки тоді під руками, коли там є написане, про що Ви доказуєте? Нема значення, чи то до того, чи ні. А як про щось Вам сказати, що в Біблії про це написане ясно, або взагалі нема ніде, то Ви починаєте доказувати, що є ще писання святих отців, катехизм. Як не звертати? Ви про народження згори знаєте, розумієте, що то таке і для чого воно? Бо інакше наша з Вами розмова пуста. Я ж Вам підсказувала, про це є в Біблії. Чи Ви тільки Біблією користуєтеся за допомогою гугля? Ви мені колись говорили, що нема на то ради, як кожен почне Біблію під себе трактувати. От Ви саме це і робите. А я стараюся знайти пояснення через дослідників Біблії і знаходжу. Чи Вам вже то нецікаво? Якій, від Миха? Добре, нате неєвреїв слова, раз єврей Вас не переконав, як то було в Старому Заповіті. Він певно в тому ніц не розуміється? Та і взагалі, Ви не довіряєте розповідь равина про його історію? http://apologetica.ru/otvet/otvet1.html http://www.bible.com.ua/answers/r/101/322869 http://www.rusbaptist.stunda.org/vino.htm
Миху, ось почитайте ще тут: про таке саме запитання дискутують і інші люди. Почитайте, почитайте! http://forum.sbnt.ru/showthread.php?t=704 Може щось нового для себе знайдете про слово "вино" в Біблії. Тільки відповіді "моя церква то трактує по-іншому", "того юдея/баптиста/суботника/щенепонятнокого я слухати не буду" не приймається для викручування. І. Коли Ви дасьте мені відповідь на ось це моє попереднє запитання? І ще. Якщо наші і інші церкви, що забороняють пиття алкоголю, бо розуміють, що то призводить до гріха по-вашому неправі, то вони програють тим, чи виграють? Думаю, що виграють. Бо пропагують тверезий образ життя і так живуть ним, не витрачаючи свої зароблені гроші на дорогі алкогольні напитки, а пускаючи їх на благо своїх сімей, на добрі справи, бережуть здоров"я і добрий розсудок. Це погано, чи добре? Тепер про ваші церки. Якщо вони трактують так Біблію, що дозволяють пити, але "знати міру", а як доказує життя, що одиниці ту міру знають і її дотримують і від того вся ця жахлива проблема з алкоголізмом в Україні, від якої Ви відхрещуєтеся, бо не знаєте, як то пояснити, що то робиться, що так люди поспивалися і ніби всі християни. То як вийти з того зачарованого кола? Може таки признати, що Христос не міг людям дати такого тягару, щоби вони і пили трошки, але не впивалися, бо п"янство тоді вже гріх і тоді вже за нього йде покарання. Чи Ви вважаєте, що наш Бог, то такий Бог, що тільки людей спокушує - щось трошки дозволить, а тоді тільки чекає, як то підловити людину, як вона не встоїть?
А щодо кави і чаю, в які входить легальний наркотик кофеїн? Теж викликає залежність - коли не в міру. А коли помірно, то всі каву і чай п"ють, навіть протестанти-євангелисти і харизмати...
От відчуваю, що запитання провокаційне, але не можу піймати змісту що ви хочете тим сказати і яким боком приклеїти це до нашої дискусії.
дріжджі не є алкоголь, а певні бактерії, які напевно існували раніше людини. ---------- Додано в 11:52 ---------- Попередній допис був написаний в 11:50 ---------- Якщо взяти автомат Калашнікова, то він створений з матеріалів, які створив Бог, а сам автомат - це результат юзання людиною цих матеріалів. ---------- Додано в 11:54 ---------- Попередній допис був написаний в 11:52 ---------- Але не вам вирішувати хто звідки народився, нє?
нащо вам дослідники, коли в Біблії прямо сказано: вино є хмільне, які дослідники вам ще потрібні? Ті, які б вас виправдали, чи як? Вино не є сік. Скільки вам ще цитат привести з Біблії? 5? 10? ---------- Додано в 11:58 ---------- Попередній допис був написаний в 11:56 ---------- Нащо мені ще одна дискусія, коли є Біблія, де все ясно сказано? ---------- Додано в 12:01 ---------- Попередній допис був написаний в 11:58 ---------- Нового - нічого. Все то саме. Вино є хмільне, вино не є сік. Ісус в Кані перетворив воду не у сік, а у вино. Вино можна вживати в міру. ---------- Додано в 12:13 ---------- Попередній допис був написаний в 12:01 ---------- Ви колись працювали вчителем, тому приведу аналогію. Є два класи приблизно одинакових по успішності. В двох класах є певна частина учнів, які тягнуть клас назад. Якщо в одному класі взяти і вигнати їх зі школи і потім задати немудре питання: який клас кращий тепер? Ісус каже в одному місці: Я прийшов до хворих, а не здорових. А ви вигнали хворих і хизуєтесь здоровими? Як то ваше питання розуміти?
Я не розумію оцього, що ви написали. Про що мова? Які сімї? При чому тут хто виграє, чи програє? ---------- Додано в 15:57 ---------- Попередній допис був написаний в 15:55 ---------- Покажіть, де я вам догми церкви приводив? Що ви вигадуєте? Я вам приводив цитати з Біблії і більше нічого. ---------- Додано в 16:01 ---------- Попередній допис був написаний в 15:57 ---------- Ви про що? Ви не в курсі теми, про яку я пишу, чи спеціально отак?
Левко не зовсім так думає. Поясню свою думку... уже в котрий раз, до речі. 50гр. вина, чи 50гр. горівки, чи колоти наркотик можна вживати з різними намірами серця. Перший намір серця- це коли людина п"є на людях, чи сама для того, щоб настрій покращився, щоб відчути кайф, захмеліти, щоб в голові закрутилося, язик розв"язався, одним словом для отимання якихось відчуттів- це я вважаю однозначно гріхом, бо, по-перше, людина шкодить своєму здоров"ю, є великий ризик до залежності, а по-друге, що є навіть гіршим від першого- це те, що така людина є спокусою для оточуючих її людей. Другий намір серця- це вживання речовин, котрі містять алкоголь, чи інший наркотик як ліків. Це коли людина вживає сама, не на людях, з метою щоб побороти якийсь недуг, чи як знеболююче, котре лікар приписав і т.п. То це я не вважаю гріхом.
все правильно сказано сухі вина не є міцні + їх ще й водою розбавляли додавати до бродіння цукор і переганяти у коньяк чи горівку люде додумалися пару сотень років тому
Та нє, то був сік виноградний Сандора, читайте вище, перш, ніж казати "правильно сказано". ---------- Додано в 16:45 ---------- Попередній допис був написаний в 16:33 ---------- Цікаво де ще було таке пояснення ... Не сперечаюся, ви маєта право мати власну думку з цього питання, як і з інших питань.
"вище" мало цікаве у цьому пості було правильно сказано -- вміст алкоголю у тих напоях був невеликий гарячий клімат та алкоголь -- речі малосумісні
Хочу сказати, що воно не провокаційне і не принизливе, як сказав і ваш єдиновірець prox, а просто наводяще, щоби ви не принижували( раз ми такими термінами розкидаємося подання для вас історії єврейського народу її релігійним представником - равином. Певно від і від вас, і від мене свою історію краще знає, нє? А Ви мене ще встидати будете, що то не по-християнськи. Що не по-християнськи? Що я равина зацитувала? Миху, але Замість признатися, що ви ляпнули, не подумавши, що людина нічого не створила, далі фантазуєте? По таких людей кажуть, викручується, як в"юн. Не мені. Ви праві. Богові, бо Він дав цю постанову, що людина, яка хоче ввійти в Царство Боже, мусить народитися згори. Але якщо Ви навіть і не знаєте, що таке народження згори, а просто ходите по обряду до церкви, як до якоїсь організації, але не є народженим згори, як то заповідав Христос, то марна справа тоді тратити час і тут з Вами дискутувати про Слово Боже, чи про те, що є гріхом, чи ні. ( Зараз Мих вчепиться за ці слова і скаже, що я себе вважаю мудрою і святою, а інших ні ). Мене не треба виправдовувати. Є вино хмільне, вистояне. А є молоде нехмільне, тобто сік. Таке Христос споживав з учнями, на таке перетворив в Кані воду. Що зробиться , якщо витиснути сік з винограду і залишити на деякий час ? Правильно, він стане вином і буде хмільним. І від цього вина вся Біблія людей застерігає. У молоде вино, як тоді називався виноградний сік. Докажіть то віршами з Біблії, як Ви то робите. Миху, далі будете викручуватися? Якщо у євангельській церкві і відлучають( особливо за алкоголізм), то одну, дві людина на кілька років. А якщо би за алкоголізм, як гріх, який Ви і самі таким визнали, вилучали з вашої церкви, то з вашого образного класу треба би було вигнати 80% учнів - за постійне пиття, за вбивства по п"яні, за роблення блуду, гвалтувань, непристойних лайок, знущання над родиною, спричинення автомобільних катастроф у п"яному вигляді і багато чого іншого, нє? А Христос прийшов до хворих, щоби вони виздоровіли від Його науки, а не ціле життя хворіли, а він буде чекати, що може хтось надумається колись. Так що не підтасовуйте Біблію під себе і не обманюйтеся самі, ні людей, які вас читають, не обманюйте своєю філософією. Бо помимо того, що Бог довго терпить, є Любов, що Він прийшов, як Лікар, Він ще є вогонь поядаючий, Суддя грізний. І вічно милостивим Він для грішника не є. ---------- Додано в 17:27 ---------- Попередній допис був написаний в 17:08 ---------- Точно, не зрозуміли? Поясню тоді ще раз. Якщо не пити зовсім, ти виграєш, чи програєш? Якщо пити, але знати міру, але по деякому часі про ту міру забути зовсім ( бо хто думає про міру, як вже захмелів), або втратити ту міру і напитися до нелюдиноподібного образу з усіма наслідками, то ти виграєш, чи програєш? Так ясніше? І взагалі? Для чого людині пити алкоголь? Поясніть мені. Я не вигадую, Миху. Ваша і православна церкви не забороняють людям вживати алкоголь. Чи Забороняють? Не вішайтеся, бо це не те, що не личить християнину, як ви мене тим штурхаєте, а ще і гріх. Я в курсі теми. І тема одна. Алкоголь приймати це гріх, який веде до алкоголізму, який є великою проблемою в Україні. Я би так не рискувала іронізувати, якби я не жила в той час і не була свідком того сама. Все таки можна припустити, що ви можете бути неправі, нє? А Пупер хоч правильно мислить, а чого точно не знає, як ніхто з нас, то хоч старається розібратися. ---------- Додано в 17:30 ---------- Попередній допис був написаний в 17:27 ---------- Від кави, чаю людина може бути неадекватна, вчинити злочин, пуститися в розпусту, брудно лаятися, валятися в рові, як свиня?
Так, бо я вам цитую Біблію!!! А ви шукаєте равинів і якісь там дискусії з форумів. ---------- Додано в 21:12 ---------- Попередній допис був написаний в 21:09 ---------- Моя церква вчить, що Бог є Творець всього видимого і невидимого. Якщо ваша церква вчить, що крім Бога є ще інші творці - люди, то це ваша біда.
Пані, я не знаю хто такий Мих., і не знаю хто така ви. По ваших словах виглядає, що ви народжені згори, а Мих. знизу... . А вам не здається, що якщо будете брати на себе таку ношу, Бог може поміняти вас місцями?
А про що дискутувати? - Ти знаєш... я народився з гори... -Та ти що? -Та-та... - А хто тобі сказав? - Та я сам собі і сказав... - А Іван каже, що це неправда - Так він не може знати, він ненароджений з гори? -Та? - Так! -А хто тобі сказав? -Та я сам і сказав! А де Нотоцо? ---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:21 ---------- пані Оля все знає.