Миху, ВИНО, а не те, що зараз люди п"ють. Десь читала, що те вино в ті часи було трохи міцніше нинішнього компоту. Та і то євреї пили те вино доти, поки не повпивалися. Може їх від того Мойсей і застерігав. Може знайду, то Вам покажу. Але хіба на столах ваших є зараз вино? Горілка, самогонка, коньяк, спирт, пиво, яке дудлять відрами, поки печінка не розлізеться і т.д. , і т.п. Про них теж в Біблії написано? У Франції роблять таке вино, що його п"ють за кожним обідом, бо воно слабеньке, для травлення, а не для "розслабухи". Кажуть, його навіть дітям дають. В них то з давніх давен. А в Україні п"ють, бо так прийнято, як мало пиятики, бо яка то забава? Розказувала колись моя покійна свекруха, що на Станіславщині колись 1 л горілки була на ціле весілля. Хлопи пили, буквально, по 10 г, а жінкам взагалі ніхто не дозволяв пити. А тепер що робиться? Поки не понапиваються "вусмерть", поки додому рачки не почнуть розлізатися, поки морди одні одним не понабивають, то що то було за весілля, скажете, що "нє"?
ще раз: Лука 7:! 33 Прийшов бо Йоан Христитель, що не їсть хліба і не п'є вина, а ви кажете: Він біса має! 34 Прийшов Син Чоловічий, що їсть і п'є, а ви кажете: Це ненажера і п'яниця, приятель митарів та грішників. 35 І всі діти мудрости виправдали її.” ---------- Додано в 22:25 ---------- Попередній допис був написаний в 22:23 ---------- Якби Ісус був нашим сучасником, Він би вам, Левко і Олю цю фразу адресував. При тому що ви вигадали, що тоді вино було, як компот. ---------- Додано в 22:30 ---------- Попередній допис був написаний в 22:25 ---------- Ні, Оля не відповіла, Левко. Не треба вступати з неправдою в компроміс, як ви то робите. Зверніть увагу ще раз на цю фразу: вино не було безобідне, бо Син Чоловічий, що їсть і п'є, а ви кажете: Це ненажера і п'яниця. Якщо б то вино було, як компот, ніхто б не казав про пяницю.
І скільки ше треба чекати, щоби часи сповнилися? Що робить ваша церква, щоби зупинити алкоголізм в Україні, скажіть мені? Бо держава вже сама признає, що алкоголізм - величезна проблема. А українці ж рахуються, в основному, християнами... Не ходжу. А те, що мені люди розказують, як новини зі Сокільник - не показник? А як 99 згине, то це що? Будемо тішитися тільки тим одним? А решти - туди їм дорога? Знову стрілки переводимо? Я Вам про Петра, а Ви мені про Ярему? А якщо хочете прослідкувати, хто стріляє, то пошукайте про їхнє віросповідання... Скоро і ви США доженете. І переженете. Бо зайва вага тут не від переїдання, а від того, що люди не їдять натуральної їжі. Майже все вирощене на гормонах. А Україна, за короткий час вже перестрибнула і Америку щодо пхання всякої гидоти, щоби побільше всього виробити... А про вашу таку виділену цитату, то що Ви хочете сказати? Я ж Вам вже сказала про вино. Не маєте, що відповісти, не знаєте, як пояснити, що серед ваших єдиновірців море алкоголіків, то далі будете шукати в Біблії слово "вино"? "А ще в Америці негрів лінчують." (с)Чекаю продовження переведення стрілок.
Ага, то ми з Левком, виходить, виступаємо з неправдою в компроміс. А Ви - нє? Цікава думка. Тоді остання питання ( бо мені треба йти працювати, в мене день): якщо Ви і ваша церква праві, а ми з Левком і наша неправі, то скажіть тоді правду ( не викручуючись і переводячи стрілок ), якщо взяти 100 чоловік греко-католиків і 100 чоловік євангельських християн, то в котрій громаді скільки є п"яниць і алкоголіків? Тільки не треба відразу, що когось там виганяють з церкви. Наводимо факти, ОК? До речі, гарна стаття. Прочитайте. Там і про те місце, що Ви сильно чорним виділили... http://www.rusbaptist.stunda.org/dop/pit.htm ---------- Додано в 20:59 ---------- Попередній допис був написаний в 20:55 ---------- Нє, я ні одного не відкинула. Я хочу, щоби всі 100спаслися, а не якийсь один дуже свідомий, що буде пити, але не впиватися і людську подобу не втратить, і сім"ю свою не розрушить через п"янку і діти його не стануть потім алкоголіками через його приклад. Миху, а на це моє запитання Ви відповісьте?
У нашій церкві є спеціальна група по роботі з алкозалежними. Є молитовні групи, що спеціально моляться за алкозалежних. Церква правильно робить, що не виключає з церкви таких людей, бо яка роль церкви буде, якщо всі будуть правильні? ---------- Додано в 23:05 ---------- Попередній допис був написаний в 23:00 ---------- Ага, дєло утопающіх - дєло самих утопающіх. Хай самі собі самі спасаються, а ми тим часом їм допоможемо: відлучимо від церкви. ---------- Додано в 23:12 ---------- Попередній допис був написаний в 23:05 ---------- Чудово. Я можу перейти і до цього запитання, але визнайте очевидне: помірне вживання вина не є гріхом, бо Ісус вживав вино.
Ну, слава Богу, що таке зараз робиться вашою церквою. Я щиро рада, бо раніше то нікого не обходило. А з кафедри щонеділі проповідується, що алкоголь - то зло, яке губить людей, здоров"я, сім"ї, суспільство? І от Ви доказували, що про вино згадується в Біблії, то його точно можна. А про все інше, що я перечислила, згадується, то Божий дар, чи видумка людей. І чи п"ють зараз хлопи вино на весільних і інших столах в Україні, чи вже тільки бухарики, чорнило? Бо ллється рікою не вино, а горілка...
Я не розумію. Ви про що? Ми говоримо не про алкоголізм. Ясно, що це є зло. Питання набагато простіше: випити 50 грам вина - то гріх? ---------- Додано в 23:19 ---------- Попередній допис був написаний в 23:16 ---------- О, о тепер ви розумієте про що йдеться. Мова йде про пиття в міру, а не про залежність бухариків. Доречі, то не означає, що я сам на кожному святкування мушу пити взагалі. То як смакує і як є бажання.
А у вашій церкві як? Ходи собі до церкви, пий, бий жінку, як п"яний, ганяй дітей, громи все в хаті, основне, що як вмреш, то ксьондз за тобою Службу Божу відправить за певну плату і скаже гарне слово про "раба Божого" ? А в нас так, відлучають за нехристиянський спосіб життя. Але ніхто нікого не викидає. Люди і далі ходить до церкви, як і до вашої. А перед тим, як відлучити, з нею багато ведуть бесіди, беруть на випробовування, щоби дати шанс виправитися. Моляться за таких людей, допомагають із виправленням проблеми. А якщо людина таки не кається, не змінюється, то відлучають. І до церкви такі мають право ходити. І завжди приймають шанс перестати грішити і навернутися. Що багато і роблять. Так що не злорадствуйте, і не тіштеся. ---------- Додано в 21:35 ---------- Попередній допис був написаний в 21:25 ---------- Не гріх випити 50 грам. Від них не сп"янієш. А покажіть мені, хто зупиняється на 50 г вина. І чи на столах українських віруючих - католиків тільки вино і чи всі тільки п"ють 50 грам? Якщо так, то ми цю розмову можемо закінчити.
---------- Додано в 23:38 ---------- Попередній допис був написаний в 23:36 ---------- я можу. ---------- Додано в 23:40 ---------- Попередній допис був написаний в 23:38 ---------- от про це і йшлося, а ви мені тут про алколіків та Україну розповідаєте.
І ніколи не п"яніли в житті, не впивалися? О! То Вас решти, ті хто не можуть втриматися, щоби не впитися, не цікавлять! Так би і сказали! А у нас, бачте, знали і знають, що міри ніхто не знає і нема гарантії, що то не перейде в хронічне, а з тим боротися тяжко ( і прикладом є ваша церква) і постановили, що краще не ставити і не пити зовсім. І всі, хто не п"є, нічого від того не втратили, а ще й зберегли гроші і мир в сім"ях.
ніколи. один раз в армії то було, що я відчув, що переборщив, але свідомість і розум не втрачав, а більше ніколи не впивався. ---------- Додано в 23:53 ---------- Попередній допис був написаний в 23:51 ---------- Звідки висновок? Левко сперечався зі мною, що навіть 50 гр. вина - то гріх. І це було темою розмови. Темою розмови не було - решту алкозалежні. ---------- Додано в 23:55 ---------- Попередній допис був написаний в 23:53 ---------- це є правильно. краще не ризикувати. але якщо людина і випє 50 грам вина - це не є гріх. Нема питань. ---------- Додано в 23:57 ---------- Попередній допис був написаний в 23:55 ---------- я теж. я не є залежний до алкоголю і для мене не пити на забаві не є проблема. То як олівє. Можу попробувати, а можу не пробувати.
Соррі, Миху! Я не правильно сказала. То не був компот. То був натуральний виноградний сік. Знаменитый раввин М. С. Исаакс говорит: «В Палестине обычно не употребляют перебродившее вино. Наилучшее вино сохраняется сладким и пресным. Евреи на своих религиозных праздниках и свадебных банкетах никогда не употребляли никак «сквашенных» (перебродивших), то есть содержащих алкоголь, напитков. Для своих личных, а также всенародных жертвоприношений и излияний вина они брали от виноградного плода, то есть свежий виноградный сок и изюм, или сушеный виноград, как символ благословения. Закваска для них всегда служила символом распутства, так как и в природе, и в науке закваска сама по себе есть разрушение и гниение». В готовом виде алкоголя нет ни в одном растении. Химики говорят, что природа никогда не создает спиртных напитков, она гноит виноград на ветке, но не превращает сок в вино. То есть алкоголя нет ни в одном продукте природы, он не был сотворен Богом, но искусственно создан человеком через разрушительный процесс сбраживания. Свежее вино, или только что выдавленный виноградный сок, не содержит алкоголя, и если его закупорить в сосуд, куда не будет проникать воздух, оно может храниться в своем естественном виде долгое время. Всемогущий Христос, сотворивший виноградную лозу, которая впитывает в себя воду и таким образом рождает в ягодах вино, Сам как бы стал виноградной лозой на браке в Кане Галилейской, где мгновенно сотворил то, на что виноградная лоза в природных условиях тратит несколько месяцев. Христос не сотворил искусственного вина, которое пьянит человека. Такое вино не могло бы явить славы Божией. Хмельное вино осуждается в Слове Божием (Ис. Нав. 5:22; Прит. 23:20, 29-32) и служит символом смерти. Ибо сказано, что пьяницы Царствия Божия не наследуют (1 Кор. 6:10). А «Сын Человеческий пришел не губить души человеческие, а спасать» (Лк. 9:56). Потому можно с уверенностью сказать, что вино, которое сотворил Господь, было прекрасным, освежающим и служило символом новой жизни в Царстве Небесном. http://www.rusbaptist.stunda.org/vino.htm А це Вам роз"яснення про цей вірш. Чи Ви вважаєте, що Христос дійсно міг п"янствувати? «Ибо пришел Иоанн Креститель, ни хлеба не ест, ни вина не пьет; и говорите: «в нем бес». Пришел Сын Человеческий, ест и пьет; и говорите: «вот человек, который любит есть и пить вино, друг мытарям и грешникам». И оправдана премудрость всеми чадами ее» (Лк. 7:33-35). Иоанн Креститель был назорей (Лк. 1:15; Суд. 16:7) и по обету назорейства он не только не пил крепких напитков и вина, но не ел даже как сырых, так и сушеных виноградных ягод (Чис. 6:3-4), не входил в дом, нечистый по причине чьей-то смерти, жил в пустыне, питался акридами и диким медом и вел праведную, благочестивую, посвященную Господу жизнь. Но те из фарисеев и книжников, которые пренебрегли волей Божией, не крестившись от него, назвали его бесноватым. Напротив, Иисус Христос, Сын Божий, пребывая на земле в человеческом теле, вел другой образ жизни. Он, как врач души и тела, общался со всеми людьми. Евангелие описывает, как Христос пришел в дом фарисея, чтобы разделить с ним трапезу, и там великая грешница помазала миром Его ноги. Христос был также в доме большого грешника, начальника мытарей Закхея, обедал в доме ставшего позже евангелистом Матвея со многими мытарями и грешниками. Потому фарисеи и законники, которым никто не мог угодить, обвиняли Христа в невоздержании в пище и питье, называя его другом мытарям и грешникам. Но возможно ли, чтобы Иисус Христос, Праведник, Который не знал греха, предавался пьянству, которое осуждалось пророками Ветхого Завета, философскими школами и лучшими религиозными течениями того времени? К тому же посмотрите на Закхея, Матвея и других грешников, с которыми общался Христос (Лк. 19:7-9, 5:27-30, 7:29, 47-48). Все они под влиянием своего Учителя стали праведниками, они не занимались пьянством. На подобное обвинение Господь ответил: «И оправдана премудрость всеми чадами ее». Это означает, что Его дела, сама жизнь Иисуса Христа защитят Его от этого нелепого обвинения. Поэтому многие примут Иисуса Христа как своего личного Спасителя, несмотря на этот оговор, а иные всегда будут против Него. Следует все же отметить, что, живя в стране, богатой виноградниками, Христос, конечно, употреблял в пищу плоды винограда и пил вино, то есть виноградный сок, в его натуральном, «пресном» виде как общепринятый напиток. А це ще про тайну вечерю. До речі, американські євангельські церки для причастя вживають саме виноградний сік. А наші - вино. ХРИСТОС ЗАПОВЕДАЛ ПИТЬ ВИНО НА ТАЙНОЙ ВЕЧЕРЕ Просмотрите все места, которые описывают тайную вечерю (Мат. 26:26-30; Мар. 14:22-26; Лук. 22:17-28; 1 Кор. 11: 23-28), и вы увидите, что вино там не упоминается вообще. Там сказано, что Христос взял чашу – чашу, которой пользовались во время пасхальной вечери, содержание чаши он назвал «от плода... виноградого», а не искусственным вином, которое содержит алкоголь. Убедиться в том, какой напиток Христос заповедал пить на тайней вечери, мы можем, на примере того, как это делалось на пасхальной вечери. В книгах Исход, 12:8, 15-20, 34, 39; Второзаконие, 16:3-4, и в других местах Священного Писания запрещено употреблять в пищу и держать в доме все квасное во все дни праздника. Поэтому праздник Пасхи называли еще и праздником опресноков (Лук. 22:7). Нарушение этой заповеди сурово каралось законом. И Христос перед Своими страданиями не мог совершать никакую другую Пасху, как только с опресноками и «бесквасным» вином, или виноградным соком (Лук. 22:13, 18). После этого – после пасхальной вечери – Господь установил тайную вечерю, прообразом которой была Пасха (1Кор. 5:7). Многие богословы и раввины говорят, что евреи имели такой обычай: хозяин дома во время пасхального праздника брал кисть винограда, которая специально хранилась для этого, и выдавливал из нее сок в чашу. Это также соответствует словам: «И взяв чашу и благодарив, подал им и сказал: пейте из неё все; ибо сиё есть Кровь Моя нового завета, за многих изливаемая во оставление грехов» (Мат. 26:27,28). Свежевыдавленная кровь винограда (сок) могла наиболее полно символизировать Кровь Иисуса Христа, которую Он должен был пролить вскоре на Голгофском кресте. В заключение мне хочется привести слова Иисуса Христа и апостола Павла: «Смотрите же за собою, чтобы сердца ваши не отягчались объедением и пьянством и заботами житейскими, и чтобы день тот не постиг вас внезапно» (Лук. 21:34). «И не упивайтесь вином, от которого бывает распутство; но исполняйтесь Духом» (Еф. 5:18). ---------- Додано в 22:15 ---------- Попередній допис був написаний в 22:06 ---------- Ну, то я рада за Вас. Ви і може ще вийнятки так можуть триматися. Але ж люди, серед яких Ви живете, більш ніж впевнена, Ваші родичі так не п"ють. Ось в чому проблема. А ще суспільство таке, де нічого без алкоголю не обходиться, а ще час зараз такий... То невже краще його зовсім не споживати?
Яке язичнитво? Ніяк не можете згодитися, що Христос хмільне вино не пив і не створював? Як Вам ще доказувати, не знаю... Нехай Вас Сам Бог вразумить.
То Левко так думає. Я ж написав: пити вино в міру - не гріх. ---------- Додано в 00:38 ---------- Попередній допис був написаний в 00:37 ---------- ну пишите ж про якісь рослинки і мудру природу. ---------- Додано в 00:42 ---------- Попередній допис був написаний в 00:38 ---------- Я не погоджуюсь, що вино то сік. Я вам можу навести з Біблії цитати, де сказано, що не можна зловживати вином у тому розумінні, що воно хмільне, а от ви мені з Біблії не приведете прикладу, що вино - то сік. Написали тут думку якого юдея.... та ще й запитуєте як мені доказувати. З Біблії цитату давайте!!! ---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:42 ---------- Буття 9:21 І пив він вино та й упився, й обнажився в середині свого намету. То ж кіко соку тре було випити, щоб обнажитися в наметі, нє? ---------- Додано в 00:51 ---------- Попередній допис був написаний в 00:45 ---------- "Не бродило"... Йов 32:19 Ось утроба моя, мов вино невідкрите, вона тріскається, як нові бурдюки! ---------- Додано в 00:54 ---------- Попередній допис був написаний в 00:51 ---------- Псалми 103:15 і вино, що серце людині воно звеселяє, щоб більш від оливи блищало обличчя, і хліб, що серце людині зміцняє. Ось так, Олю, вводять в оману, навіть вино у сік перевели, щоб свою науку штовхнути.
Де? Покажіть? Нана пєсня хараша... Миху, думаєте, що переливанням з пустого в порожнє щось докажете? Миху, Ви почали грати в дурника? Хіміки, які в більшості не є віруючими людьми, навіть ті кажуть, тобто підтверджують, що Бог( якого вони називають природою) не створив алкоголь. Його створили люди. Тому Бог не міг ні Сам пити, ні перетворювати воду на алкогольне вино в Кані на весіллі. Так панятніше? А взагалі, багато читаючи Вас, я дійшла до висновку, що Ви не є народженим згори християнином і ніколи християнством глибоко не цікавилися. Щоби не виникало питань, що то таке, прочитайте розмову Христа з Никодимом. Знаєте такого біблійного персонажа? А ще про алкоголь і християнство прочитайте більше тут. http://apologetica.ru/otvet/otvet1.html Може що нове для себе знайдете, що Вам не пересказали? Тільки не бійтеся читати. Вас нікуди ніхто не перетягне.