Спільнота амишів - дворик ангелів на базарі диявола

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 17 вер 2007.

1. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

Відповідь: Спільнота амишів - дворик ангелів на базарі диявола

а вони й досі існують - Ликови?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Коротше, роблять суд на землі, без Бога.

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

так я не зрозумів: тобі подобаються оміши чи ні?..
    як на мене: досить розумна річ — "відпускати на волю" в 16 років після того, як виховували 16 років і 9 місяців перед тим...

• Подобається Подобається x 1
  4. Оля

Оля Старожилка форуму

Я зрозуміла, що подобаються. :) А мені - ні. ;) Вірніше - їхній стиль життя. Перегин палки - однозначно! :)

Додано через 7 хвилин
    http://semeyskie.narod.ru/en_l.html

ЛЫКОВЫ - семья старообрядцев часовенного согласия (в книге В.Пескова "Таежный тупик" Лыковы неправильно названы бегунами), обнаруженная геологами 15 июня 1978 г. в верховьях р. Абакан (Хакассия). В семье было шесть человек: Карп Осипович (р.ок.1899) с женой Акулиной Карповной и их дети: Савин (р.ок.1926), Наталия (р.ок.1936), Димитрий (р.ок.1940) и Агафья (р.1944). Родители Карпа Лыкова пришли на Абакан с Тюменщины. В 1923 г. поселение староверов было разгромлено какой-то бандой, и несколько семей перебрались подальше в горы. Примерно в 1937 г. Лыков с женой и двумя детьми ушли из общины, поселились отдельно в глухом месте, но жили не таясь. Осенью 1945 г. к их жилью вышел отряд, занимавшийся поиском дезертиров. Хотя Лыковым не было причинено вреда, они спешно перебрались в другое место, живя с этого момента тайно, в полной изоляции от мира, проявив замечательное мужество и способности к выживанию в суровых условиях.

В голодный 1961 год (16 февр.) умерла Акулина Карповна. В окт. 1981 г. умер Димитрий Карпович, в декабре - Савин Карпович, через 10 дней, 30 дек., - Наталия Карповна. 16 февр. 1988 г. умер Карп Осипович. В живых осталась одна Агафья Карповна. Хотя причины смерти Лыковых были различны, резкое вымирание семьи наводит на мысль, что общей причиной смертей все-таки было общение с миром.

Публикации в центральных газетах сделали семью Лыковых широко известной. У них объявились родственники, приглашавшие Лыковых переехать к ним, но Карп Осипович отказался. После его смерти у Агафьи семейная жизнь не сложилась. Не получился у нее и уход в монастырь - обнаружились расхождения в вероучении с инокинями.

Несмотря на столь длительную изоляцию, Лыковы не потеряли счет времени, совершали домашнее богослужение. В семье Лыковых сохранились запасные Святые Дары. Дети Лыковых благодаря матери были грамотны. При вынужденном контакте с "миром" Лыковы тщательно избегали мирщения: старались не употреблять недозволенных вещей и продуктов, не сообщались с мирскими в пище и питии.

В 1989 г. Агафью Лыкову посетил посланец митр. Алимпия А.Лебедев, описавший свое путешествие в ( 0-1 журнала "Церковь" (2).

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

мені теж подобаються....
    цивілізація — жадоба влади...

6. Melody

Melody Well-Known Member

Мені подобається, що світ різний, і що в ньому є місце для таких людей в тому числі. Вони можуть видаватися нам диваками... Але чомусь я їх дедалі більше розумію. Не раз залюбки втекла би якнайдалі від цивілізації.

• Подобається Подобається x 3
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я теж. Але не на довго, нє?

• Подобається Подобається x 2
  8. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

:wacko: Б'юсь об заклад, і двох днів би не витримали без цивілізації.
    Воно, як фантазувати - легким здається.
    А як на ділі ...
    Нє, ну спробувати можна ...
    В Карпати в ліс ... але з собою взяти тільки ніж. Усе ... І два дні ...

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Бийся, лиш чоло не розбий. ;)

10. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Тільки після вас ...

11. D.M.

D.M. Well-Known Member

Особливо у США легко знаходиться місце для дуже різних типів людей. Справжня свобода віри та слова - класична невмируща фішка першої поправки.

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну, тоді я за ваше чоло спокійна.

Додано через 25 хвилин
    У Канаді, в Онтаріо є сучасні католицькі спільноти. Але трохи іншого плану. Люди створюють свого роду монастир, але світський. Відмовляються від світу, живуть власною працею.

Madonna House Apostolate

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А спічкі можна?

14. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

В цивілізації не має нічого поганого, якщо нею не зловживати.
    Хоча час від часу хочеться побути на природі на самоті чи в гарній компанії подалі від цивілізації.
    Після такого відпочинку почуваєш себе оновленим і сповненим сил.
    І дітям такий відпочинок дуже корисний...

а де твій аватар? :)