Спілкування у кав'ярні - "ти" чи "Ви"?

Тема у розділі 'Життя форуму', створена користувачем DerianFox, 24 тра 2011.

1. ovod

ovod Well-Known Member

в мене також початок був не дуже...прям зразу і з поля вигнали...підкат невдалий зробив...

• Подобається Подобається x 2
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

http://www.youtube.com/watch?v=m8SO05LT_0c&feature=watch_response

• Подобається Подобається x 7
  3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

DerianFox,
    Навіщо описувати в правилах конкретного форуму загально відомі правила? Якщо Ви не знаєте хто такий модератор, і які він обов'язки виконує, то загляньте в словник Вікіпедію:
    Щодо того чи добре це наше неписане правило про звертання на "Ви" до незнайомців, то скажу, що добре. Бо таке спілкування майже відповідає реальному спілкуванню. Адже в реалі ми теж звертаємось на "Ви" до незнайомих, на "ти" до тих, кого знаємо. Різниця лише в тому, що в реалі молодь звертається на "ти" до незнайомих однолітків, а тут - на "Ви". Але цим самим ми всі стаємо рівними співрозмовниками.

Тут не видно віку людей зразу (хіба що заходити в профілі і дивитись, або на фотки, або просто знати кому скільки років). Тому коли в дискусії старші звертаються до молодших на "Ви", то тим самим підсвідомо налаштовують себе на те, що співрозмовник є на їх рівні. Вони вислуховують і дискутують на рівні, як і з однолітками. А не так як в реалі - старші люди воліють до співбесід таких же старших, а не тих, кому на 20 років менше, бо підсвідомо (або і свідомо) думають, що молодші менше знають, менше пережили і взагалі про що з ними говорити?

Також звертання на "Ви" налаштовує співрозмовників на форумі до більш культурної бесіди. І навіть коли видно, що хтось відверто не любить один одного, то читати їх суперечки не так неприємно, коли вони звертаються до себе на "Ви". А коли є тикання в суперечках, то вже починається доплітання і інших слів, якими "віртуальні вороги" намагаються себе навзаєм принизити, показуючи свою неповагу.

• Подобається Подобається x 8
  4. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

Занадто багато людей витрачають гроші, яких вони не заробляють, на речі, які їм ні до чого, і все це-щоб вразити людей, яких вони терпіти не можуть. (с)У.Роджерс
    Те ж саме у мовній культурі. Людей надто багато, щоб виражати повагу до всіх. При тому, до людей! Ми ж найцікавіші істоти на планеті. Де ви ще чули, щоб одна істота підбурювала іншу до спільної ненависті того ж самого виду, бо інший вид вірить в інше або думає інакше? А як на рахунок тортур і катувань? На це ж тіки люди здатні. І при цьому, люди повинні вести себе в соціумі "достойно" виражаючи повагу словами. Чи заслуговує людина повагу від інших просто своїм існуванням? Про повагу, виражену діями не йдеться мова. Про взаїмодомоготу не йдеться мова. Про життя в мирі не йдеться мова. Головне звертаться на "ви". Бо звертання на "ти" відносить людину до того кола осіб, що й людина, яка звернулась. А це ж не достойно, бо хтось старший, хтось думає, що розумніший, в когось "статус". Одні понти...всі на понтах і міряються у кого їх більше. Навіть така фішка, як карма на цьому формі - це можливість показати свої понти. Кому цікаво, чи це файній допис чи нє? Чи самостійно це вирішіти вже стало проблематично? Чи тут змагання, хто більше "файних" постів написав? Чи обов"язково розбивать людей на табори "хто кого підтримав"? Чому в мене нема комплексів до того, як до мене звертаються? Чому я не оцінюю про рівень чогось в людині по звертанню? В реалі, такі ознаки як осанка, хода і зовнішній вигляд про людину розкажуть багато більше, ніж те, як вона звернулась...але то кожному своє.
    І ще один момент, який мені дуже "подобається" в людях. Яку б х*ню ти не робив, ти будеш достойним, якщо будеш поводиться так, як очікують від тебе інші.

• Подобається Подобається x 1
  5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Гм.

1. Не задумувалась і не буду, це Ваша власна справа.
    2. Ви - еталон?

6. DerianFox

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Знайдіть тему про карму і перечитайте. Там є пояснення навіщо вона.
    Ми цим не займаємось. Якщо для Вас це є саме так, як пишете, то це Ваша особиста справа.
    А в кого вони є? Якщо Вам байдуже як до Вас звертаються, то не означає, що всім іншим також.
    От власне, що в реалі.. А тут манера спілкування багато про що розказує. Якщо спілкується собі спокійно приємне товариство, до якого приєднується ще одна людина, якій пофіг на їх правила, на їх манери, то товариство зробить свої висновки про людину саме з розмов, а не вигляду..
    Інші - це певне товариство з певними сформованими роками неписаними правилами і настроєм. Якщо Вам особисто це не підходить, то чому вину перекладаєте на товариство людей?

---------- Додано в 14:46 ---------- Попередній допис був написаний в 14:43 ----------

Якщо Ви не маєте відповіді на це питання, то означає, що Ви згідні з тим, що воно непотрібне? ;)

8. Un.Known

Згідно Вашого виходить, що на Вас рівнятись треба.

Забагато "я" у Ваших постах. Тому "Ви" Вам так важко дається.

• Подобається Подобається x 3
  9. ovod

ovod Well-Known Member

це точно.....
    змінись сам і світ зміниться....

• Подобається Подобається x 3
  10. DerianFox

А можна коментарі якось з логікою пов"язати?
    відповідь на
    лежить в
    Оте питання було кому?

Тобто є ваше, таке біле і пухнасте товариство, та інше з неписаними правилами і настроєм? Окрім вами описаних товариств є ше як мінімум мільйон. Так що не треба робить свої висновки з того, що самі придумали.
    На основі чого ви зробили висновок, що якщо людина не має відповіді на питання, значить питання не потрібне?

о_О абалдєть. Те саме питання: звідки такі висновки?

Перефразую: Альо, люди з комплексами, яких парить "тикання" опишіть чому вас це парить.
    Un.Known, і при чому тут еталони?
    Така ото у нас мова, що до інших є декілька варіацій звертань, а до себе тіки на я. Такі речі розуміти потрібно...

11. Виховання, виховання і традиції, юзер DerianFox, визначає поведінку в суспільстві. англійська, французська гребе всіх одним гребінцем, а візьміть японську мову - то там навіть граматика і дієслова відмінні при звертанні на різних рівнях. а ось в нас свої традиції. десь навіть памфлет на тему "українці ввічливі люди" був. :)
    В класичній літеатурі, завжди відображалось звертання на "Ви": "Там тітка Секлета іде по вулиці і кричить, та лається так. Мене оце здибала - од крамниці йшла – та просила, щоб я переказала вам, Проня Прокоповна, що ви, мов падлюка!" (Старицький)
    і, якщо ви читали книжки, то чому воно вас так дивує? хочете внести нові норми моралі в суспільство? так, дивлячись на вашу поведінку, і з чого все починалось, можна тільки собі уявити, що буде з суспілььством, у якому всі - DerianaFox-и :)

• Подобається Подобається x 4
  12. DerianFox

Я б змінився, але я не бачу причину своїх змін. Навіщо змінюватись? Я що, проти чогось? Чи може я десь писав, що проти традицій звертатись на "ви"? Я ж сказав, що бувають ситуації, коли я звертаюсь на "ви" але їх набагато менше, порівняно з "ти". І запитав, чи зна Ромко про те, як Ісус звертався до інших людей і про те, звідки сама традиція "викання" походить.
    Але я бачу, народ преться від флуду... шось мені доводить, я щось відповідаю, теж щось довожу...Ну звичайний флуд, на звичайному форумі. Я розважаюсь, мені цікаво. Хіба інші нє?

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В тебе манія величі. Нащо Ісуса постійно згадуєш, якщо не віриш в нього?

14. DerianFox

Воно мене не дивує, шо в книжках написано. В книжках написано літературною мовою, ми ж нею не говоримо...

Чого люди роблять висновки опираючись на свої здогадки? Читайте те, шо я пишу. Я нічого мінять не збираюсь. (повторив мабуть в десяте)
    ну, цього я не знав. Добре що є тема, можна щось новеньке дізнатись, бо переважно я бачу тільки те, що люди пишуть, що я не правий в тому, що я не писав. Я ні в якому пості не пропонував змінити традиції звертання. (Добре що пости зберігаються, можна навіть перевірити)

Всі б жили мирно і ніхто б навіть не вбачав своїм обов"язком доводити іншим, що вони не праві)

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ----------

Так інші ж вірять. Це авторитет для інших от і згадую. Невже неможна згадувати все те, в що не віриш. Дракони, лжетеорії, міфи...Про це що, варто не згадувати?
    Лікарю, в чому ж проявляється моя манія величі?

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну ще згадай що Котигорошко робив і розвинь теорію на 10 сторінок.

Свою особу поперед всього розміщуєш, так поводять себе корновані особи, фюрери, рок-зірки і їх аналоги з психоневрологічного обліку.

16. а намисто з зубами куди подінете? ;)
    та ні, правоту треба доводити, тільки я проти того, щоб її доводити в войовниччій формі :)

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ви цим хочете сказати, що в нас є комплекси щодо звертань? Я не знаю чи то комплекси. Але знаю, що більшість це толерує і рівень такого спілкування нам відповідає. Якщо то - комплекс по Вашому, то що? Якщо більшості добре, а одному щось не пасує, то чого це більшість має під нього налаштовуватись? ;)
    Нє, то все ми - такі білі і пухнасті, маємо свої неписані правила, настрій, манери спілкування :)
    Так, звісно, є напевно такі, де прийнято гадити на стіл з порогу.. І що? Чомусь все таки ми тут.. Висновки треба Вам робити, а не нам.
    Покажіть де я зробила висновок? Це було моє питання. Там ще в кінці знак питання стоїть - ознака речення-питання ;)
    Мені особисто неприємно, коли до мене тикає незнайома людина. Але ще більше неприємно, коли незнайома людина розказує мені як треба звертатись до інших..

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ----------

А при чому тут Ісус? За часів Ісуса інтернету не було.
    Є форуми, на яких прийнято до всіх на "ти" звертатись, є ось такі, де прийнято на "Ви", є такі, де нічого не прийнято. Я не знаю як цей звичай народився на нашому форумі, але він є. Якщо Ви хочете переконати нас, що це тупо, то дайте конкретні аргументи, які нас переконають. Але я майже впевнена, що Ви особисто на цьому форумі нічого не зміните. Якщо Вам байдуже, то про що дискусія взагалі?

---------- Додано в 16:42 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

.. мовою Біблії ми теж не говоримо, але Ви чомусь її постійно згадуєте ;)

18. Un.Known

Так, але тепер Ви в нашому товаристві, і якщо Вам пасує в ньому знаходитись мусите прийняти його правила.
    Батько чи мати, виховуючи дітей, кажуть приблизно наступне:"От я цього (не) роблю, чому в тебе навпаки?", ставлячи себе в приклад.
    :)

Ви тут з собою розмовляєте?

19. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Не сочтите за придирки,но не могли бы вы указать те места в Новом Завете,где приводятся эти слова Иисуса?

• Подобається Подобається x 2
  20. DerianFox

Прохання до модера добавить голосування: на "ти" чи "ви" ви звертаєтесь вдома до рідних.

а де твій аватар? :)