Спасибо жителям Донбасса за президента 3,12......!

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Heartland, 18 сер 2011.

1. FourA

FourA Дуже важлива персона

Шановный пан украинец!
    В украинском языке "собака" - мужского рода...
    Правильным будет в данном случае такое предложение: "Чому цей собака гавкає?"
    Вы не знаете, кого именно имел в виду классик, когда сказал - учиться, учиться и ещё раз - учиться"?

2. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Послухайте совоче! Як що вже взялись когось підправляти, то варто самому озброїтись знаннями та всими варіантами звучання фрази.
    Собака чоловічої статі в українскьій мові звучить ПЕС. Як би я був впевнений на всі 100%, що той дописувач саме чоловічої статі, то вжив би саме слово ПЕС! А поки я 100% впевненості не маю, він (вона) залишається СОБАКА!

3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Коми, зазвичай, рагулів не обтяжують... :))
    Як не обтяжують і інші, загальнолюдські чесноти...
    А ПЕС - пересувна електрична станція, що для рогулів теж не важливо... :))

4. FourA

Не надо писать неправду. И свой родной язык надо всё-таки знать и любить..
    В украинском языке слово "собака" всегда мужского рода..
    Собака завджы тильки гавакав! Это слово требует согласования глагола и прилагательного, используемых с ним, исключительно в мужском роде...
    Рассказывай это другим - про слово ПЕС..... Они могут тебе поверить...И про "браму", и про отсутствие слова "ворота" в украинском...
    И про многое другое, что я могу заметить, но не не наши российские друзья...
    И чего ты просто не знаешь...
    Как и не знаешь языка...
    Ты не особенно огорчайся - я и на другом, известном тебе форуме, ловил ошибки самых щирых украинцев...
    Причём это именно ошибки, связанные с тем, что они мыслят по-русски...И не чувствуют украинского..
    Характерно. что ты ни разу не привёл ни одного стихотворения украинского поэта...
    Кстати, в своей фразе : "та всими варіантами звучання фрази" шановный пан вновь допустил ошибку...
    Исправьте, пожалуйста и не позорьтесь! Это ведь стыдно.
    Это было бы смешно, когда бы не было так грустно!
    Тем более грустно, когда такие - мягко скажем - не слишком образованные товарисчи вступают в спор с людьми несколько лучше их знакомыми не только с языком, но и со многими другими вещами...
    Кстати, под словом СОВОК обычно понимают именно таких - малообразованных и уверенных в своей исключительности экземпляров рода человеческого...Без особых знаний и духовности...

5. Полковник

Полковник миється в бані

Рогуль - это разве украинец обязательно?

6. FourA

Добрый Вам день, уважаемый товарищ Полковник запаса!
    Рад Вас поздравить с Новым годом и пожелать Вам всех благ, здоровья и благополучия!
    На мой скромный взгляд, рогуль - это состояние души...

7. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Цей прАХВесор вивчив совковий варіант граматики мови і має його за еталон. Вчи, неук, справжню мову типу

8. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Йде процес принюхування двох болотних.

9. Nevermind

Nevermind Просто персона

Обиженно сказал Фора и снова высунул свой шершавый язык... :))

10. FourA

В русском языке вместо слова "собака" именно женского рода, особенно в профессиональном языке собаководов, используется другое слово...

11. ГРАНД

А поцілувати? В попу.о_О

12. ГРАНД

Про чесноти не Вам базікати.
    У мене "пересувна електрична станція" (ПЕС) породи німецька вівчарка, і те що він пес чоловічої статі, а не електростанція мені видно щодня.

13. FourA

У Вас такой обычай?
    Нет, не соглашусь, что бы пан ГРАНД меня поцеловал в попу!
    Ни за какие коврижки!
    У меня есть некоторые сомнения в ориентации шановного пана..
    Неспроста он всё время про попу!
    Ох, неспроста!

14. FourA

На мой скромный взгляд, именно пану ГРАНДу как-то неуместно говорить о таких вещах, как честь, достоинство и о других подобных общечеловеческих ценностях....
    Кстати, "пес чоловічої статі" по-русски называется кобелём.

15. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Скоро прАХВесор Янукович видасть указ про повернення заборони не по москальськи "склонять" метро, пальто... Так що, панове, кінА не буде.
    І будемо ми по граматиці ашкеназі ( як його там на посаді міносвіти) казати : "У попа буВ собака, він ЙОГО любив, ВІН вкрав кусок сала, він ЙОГО убив".

16. VasMT

Як бачимо, спілкування з вихованими людьми навіть рогулям приносить користь...
    І "Ви" з великої, і звернення на "ви"... Ще трохи, і їм стане зрозуміло, що "pies", являється полонізмом нашої спільної мови...
    Українською ж - собака, іменник чоловічого роду (рідше жіночого). Рід визначається співвідношенням із займенниками.

17. ГРАНД

Ваш погляд надто скромний, навіть більше того- ніякий. Тому Вам можна базікати про все що завгодно.
    Це Ви кабєль, а у мене пес.

18. VasMT

А у мене собака.
    Породи німецька вівчарка, сука, три роки...
    А кабєль буває АВВГ, КГ, ААШл, АСБл... :))

19. ГРАНД

Ви ще багато чого не бачили. Звернення на "Ви" (з великої літери) мною практикується ще з малечку. При чому звернення до батьків також. Тому я ніколи не звертаюсь на ти , навіть до самих огидних покидьків, на кшталт Вас та пр. кацапів. При чому будь якого віку.

20. ГРАНД

Мій песик старший. Йому 5. Їй Богу він пес, а не сука. і тим більше не електростанція.

а де твій аватар? :)