"Совок" - что это ?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Чернобылец, 22 чер 2007.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: "Совок" - что это ?

Хто сказав?
    Вам, що Президент України 10 грн. вкрав?
    Він не сказав ще й того, що чим плювання в повітря робить всіх опльованими. Хусточку дати?

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

частково погоджуюся...
    з тим, що ми “совки”, бо й справді не можемо відійти від срср....
    мислимо досить часто тими категоріями: “упа — бєндєравци (в устах того, хто промовляє щось на кшталт “козак” із уст поляка), а красная армія — гєроі”, проїзд в автобусах має бути безкоштовний для пенсіонерів (не має! має бути платним, а держава має відшкодовувати!.. щоб водії платних маршруток від пенсіонерів не тікали)....
    і говорити можна дооооовго.....
    2004 рік...
    я радий, що він був!...
    я радий, що не янек!...
    я радий, що люди повірили у себе, що не всі лишалися совками!...

3. Оля

Оля Старожилка форуму

Читатель, якщо Ви вважаєте, що у 2004 році була дискотека, то і я була учасницею тієї дискотеки. Разом з дітьми своїми. Бо ми в холод собачий стояли в центрі Сіетлу і мітингували в підтримку України. На другий день нас показували по місцевому телебаченню.І так було по всій Америці, де компактно проживають українці. Раю в Україні не настало, бо його хіба дурень очікував. А те, що зараз у вас діється, то це - демократія, батєнька! І вчіться при ній жити, раз захотіли. Хоча Ви може й не хотіли. Тоді змиряйтеся з тим, що є. ;)

• Подобається Подобається x 4
  4. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Даже "Даніло" попадает под них.

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Цікаво, чи пермські українці мітингували: "я-ну-ко-віч" ?

Не переживайте: є рейтинг! Конкуренція - фігня!
    Данило в ньому не претендує на призові місця!

6. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Ай, как красиво !

Очень мне хотелось услышать мнения людей, которые "мітингували в підтримку України. На другий день нас показували по місцевому телебаченню.
    И много Вас увидело?

Извините, если вышло грубова-то.

7. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Не надо так. В 68 на Красную площадь с протестом против ввода войск в Чехословакию вышло несколько человек - но без них, я думаю, мы бы и по сей день были "совком"... Давайте различать проплаченных махальщиков флагами на площадях и майданах от людей, вышедших туда по велению сердца.

• Подобається Подобається x 3
  8. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

И правильно сделали!!!Порядочных то людей... искренне поверивших...что то жулье...которое врало со сцены Майдана ...значительно больше!
    Вот только жалко...что Вы не прочитали...всех обещаний..а главное...пути и способы выполнения тех обещаний...:sad:

Лично мне...так было фиолето..кто станет президентов..в первые два тура...голосовал...против всех!:cowboy:
    А Вы ...что?Искренне верили..в возможность..всего того...что плелось со сцены Майдана?Даже в двадцать восемь параллельных серверов?:ninja:
    Кстати...а что там...про НАТО говорилось...на Майдане?:cowboy:

9. Danilo

Danilo Well-Known Member

Читатель
    Дарма стараєтеся, тільки час втрачаєте, тому що скільки б не намагалися вчавити у багнюку надбання майдану я і багато разом зі мною не втратять надію та не відчувають розчарувань. Тільки часу шкода, завше у житті бажаєш ВСЕ і ОДРАЗУ. Але всі розуміємо що це не той випадок. Десятиріччя "совка" не дають, він ще живий, але хребет йому зламано, вже не встати йому на ноги! А нам ВСТАТИ!

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Для багатьох мислячих людей мого покоління 1968 рік був остаточно визначальним: навіть ті, хто жив стереотипами "совка", сподівався на "другу відлигу" - тоді зрозуміли, що живуть у невиправно злочинній країні.
    І визначилися щодо свого місця в цій країні.
    Хтось подався "на експорт". Хтось замкнувся в "кухонних бесідах". А хтось твердо вирішив триматися подалі принаймні силових структур та ідеології.

Моїй, тоді шкільній компанії, все стало відомо не тільки з "радіоголосів":

родич приятеля, галичанин, молодий офіцер КГБ (!) був закинутий до Чехії і повернувся звідти в шоковому стані. Став шукати шляхи, як би то злиняти з контори. І знайшов - провокація дебошів в ресторанах, потім офіцерський суд честі - і - цивільна людина.

Ми знали, де він "погано ховає" празькі фото та листівки, деякі газети. І все дивилися. читали. Тільки згодом він почав розповідати.
    Якось я запитав: "а як і чому Ви опинилися в "конторі"" ?
    Відповів - через юнацькі дурощі, "романтику Джеймса Бонда". І порадив якомога далі триматися від силових структур.

11. Городецький

Городецький Well-Known Member

Читатель_Обкома, так-так, і для проведення цих реформ склав уряд з ПР. От вже дійсно - ніхароший чілавєк!!! :)

12. Boris_Kiev

Коротеньку бензинову кризу 2005 року досі пригадують Юліі Т. Тоді ціна 95-го ледь перевищила відмітку 4 грн.

А зараз - ууу! - завдяки уряду В.Ф.Я. спостерігається ЗНАЧНИЙ підйом добробуту та рівня життя. Читатель радіє - нарадітися не може.
    Мабуть мазут краде на Трипільській Дрес.

13. dmitry

dmitry Active Member

Совок есть пройденный этап.
    И не хотелось бы проходить его снова

14. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

А я вообще-то спрашивал гражданку Канады.
    Ну у Ваш ответ сойдёт за "отмазку".

15. Boris_Kiev

Это нам с Вами, Дмитрий, не хотелось бы. Но сами видите, сколько "ностальгистов" (и половина - с красными носами) вокруг !

16. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

А " велику газову" ей никто не вспоминает?

17. Boris_Kiev

Їй ? А може "дяді Пу-Пу" ?

18. dmitry

dmitry Active Member

К моему большому сожалению молодых ностальгистов, которые и при совке то не жили.
    А кто постарше почему то забывают дефицит, очереди, "всем поровну".

19. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Вот тому дяде

20. Forpost

Forpost Стоїк

Кто забывает то ,русские да юдеи разве что,непрерывно юдей по ящику аххкак мы жалеем за СССР нашей родиной большой ,а их родина то при совке была
    Биробиджан

а де твій аватар? :)