Цікаво, яку логіку ви збираєтесь шукати в таких речах як совість, сумління, любов, ненависть? Якими логічними формулами їх міряти, якими логізмами, сіллогізмами, парадоксами? Ця сфера по-за логікой.
Навіть не знаю. Тут однозначно відповісти неможливо. Є така наука генетика, яка може поламати будь які логічні побудови.
Але коли совість, сумління, любов і ненавість стають предметом політичних спекуляцій, вони попадають в сферу логіки чи точніше псевдологіки.
не может, генетика не может поломать логику.. логика такая штука обьективная..и генетика ее не перешибет. но вот что может логику (не поламат) не принять - это человеческая гордость, упрямство и штампы сознания.. тем хуже для того человека.. итак, продолжим наши логические построения? или логику отбросим и предадимся страcтям и страстишкам?
В сферу підлості. Є і така сфера. От і подумайте, чи ця сфера пересікається з логікой чи ні? або з псевдологікой.
это нравственные категории.. подлость. подлость, например, априори считать всех людей иной национальности ниже себя...
Як ви думаєте , вони рівні? Чи все ж таки хтось вищий , а хтось відповідно нижчий. Не лише в зрості. Типичный папуас (меланезийская малая раса, папуасский пигмеоидный тип) рядом с северным европеоидом.
І чому я маю думати над цим? Це ваша теза, що совість і любов є поза логікою, от тепер самі і думайте: де підлість - поза логікою чи ні.
Гаразд, не думайте. Логіка не підпорядкована інстинктам, на яких власне побудовані перелічені почуття. Логіка підпорядкована раціональному. А хіба в коханні є межі які можна втиснути в якісь рамки достатності та раціональності? Якою логікой можна упорядкувати або пояснити вислів "Він (вона) кохає її (його) до безтями"? Або просто до "Безумна любов". Безумна логіка? Таке буває? А?
А ніхто і не каже про те що хтось нижче чи вище. я наприклад стверджую докорінні відмінності однієї наії від іншої. А про вищисть чи нижчисть не кажу. У однієї нації може бути за релігію християнство, у іншої поганство, а у третьої суміш того з іншим. Як тут визначити вищість чи нижчість? Хто арбітр? Арбітром може бути лише час та воля. Джугашвілі Вавілова теж в буцигарні згноїв за такий самий нацизм, яким ви його собі уявляєте ще з шільної лави.
это означает, что Творец создал нации неравными? нет, такую ересь, я принять не могу. это по сути нацизм, когда одна нация в чем то выше, другая ниже.
это уже бесконечная тема. и когда мы будем ждать решения арбитра? напомню время - категория непрерывная,, значит и ждать бесконечно долго.. так что обсуждаем, БЕЗ ОЖИДАНИЯ решения арбитра.
Есть такой москаль Лев Николаевич Гумилев - сын москаля Николая Гумилева и хохлушки Горенко Анны, более известной как Ахматова. Так он еще 60 лет назад описал это давно известное явление, снабдил его необходимой терминологией и дал людям. Почитайте и отпадет необходимость высказывать "умные" мысли, которые уже давно высказаны.))))))