Сонячне затемнення

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем nirvanka, 4 січ 2011.

1. Ярик

Ярик Well-Known Member

Це вам повезло, фільт нічим не допомагає !!! Те що матриця не згоріла повністю ще не значить що не підгоріли світодіоди на ній !!!
    Сонце можна фотографувати зранку і вечером.
    Це стосуеться не дзеркальних фотоапаратів, а я так розумію що у вас дзеркалка, тому шансів на те що підгоріла матриця менше, але на довгих витримках теж може.

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Зацікавило...
    Інструкція до мого Олімпу говорить таке:
    Не дивіться через фотокамеру на сонце або потужні джерела світла.
    Стиль і правопис оригінальні :)))

• Подобається Подобається x 2
  3. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Вот чёрт! У меня тоже олимпус, но я его малому подарил. Себе оставил видеокамеру.
    :)

4. VasMT

Колись прийшли до одних в гості. І замість того щоби їсти-пити по-людськи, хазяєва запропонували подивитись "кіно" про їхнього внука... З тих пір я бриджу (брезгую рос.) відеокамерами...

5. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Расскажу о своём грехе. Я тогда ещё пил и был молод. 1986 год (сухой закон), мы поехали под Тобольск в деревню. Там взобрались на крышу брошенной церкви. Где жрали брагу и закусывали свежей ещё живой стерлядкой. (траванулся) Так вод, стерлядь я с тех самых пор не ем. А вот пить бросил, значительно позже.

• Подобається Подобається x 3
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

То може майя напутали і капець буде скорше,га?

7. Кохана

Кохана LuBimaya

Я теж бачила то діло - як раз ходили з малою в поліклініку... а повне бачила в серпні 2000-го року... теж гарне видовище...

8. Ярик

Ярик Well-Known Member

Цікаво де ж то ви його бачили ????

9. Locke

Locke невиправний реаліст

У Львові спостерігалося. Пам"ятаю, як сьогодні.

10. Summer

Summer Well-Known Member

і я, і я бачила, через скельце ;) гарне видовище...

11. VasMT

На небі, шановний, на небі :)))...

12. Ярик

Ярик Well-Known Member

та не вже, у Львові було повне сонячне затемнення ????
    Щось ви путаєте шановні !!!!
    В 2000 році взагалі не було сонячного затемнення, не тільки на території України, а і в цілому світі !!!!
    Остання повне затемнення на території України було 30 червня 1954 року !!!!
    Так що ....... :tongue:

---------- Додано в 10:43 ---------- Попередній допис був написаний в 10:09 ----------

Так що сонячне затемнення, а тим більше повне сонячне затемнення у серпні 2000 року ви шановні могли спостерігати тільки при одній умові, якщо Львів знаходиться не на території України. А це "не на території України" знаходиться десь не на нашій планеті. Я думав що ми говоримо про планету Земля, якщо ні ну тоді звичайно шановні інопланетяни , що ви могли бачити це затемнення ...... :tongue:

Останнє редагування: 6 січ 2011
  13. thinkers

thinkers Well-Known Member

11.08.1999

І ще. Хотів би нагадати, що сьогодні строгий піст. А вас так понесло...:)

14. Ярик

Ярик Well-Known Member

І як це мене понесло ????
    Яке відношення строгий піст має до цього, що я написав ???
    В попередніх дописах я запитав, як це людина могла бачити повне сонячне затемнення на території України у 2000 році, коли його не було.
    Декілька людей теж пригадали те чого не могло бути на території нашої планети в цей час, дивно. :scratch_one-s_head:
    Потім я навів дату, коли було остання повне затемнення на території України, а це було 30 червня 1954 року.
    Тепер ви наводите нову дату 11.08.1999 року.
    11.08.1999 році на території України було часткове затемнення, а не повне.
    11.08.1999 повне затемнення на територіях: Великобританія, країни Бенелюксу, Франція, Німеччина, Австрія, Угорщина, Румунія, Болгарія, де тут Україна ????
    11.08.1999 останнє Повне затемнення Сонця 20 століття, в Україні спостерігалось як часткове ( в Криму — до 94 % )
    То кого куди несе, мене чи тих хто пригадує те чого не міг пригадати ?
    :scratch_one-s_head:

15. thinkers

thinkers Well-Known Member

якщо людина каже "10 років тому", то це не означає день-в-день рівно 10 років тому. Поправку "на вітер" варто врахувати. А про повне-неповне, то вже філософія. Хто бачив те затемнення, той впевнений, що воно було повне. А хто не бачив, а гуглив, той мав би нагуглити, що неповне було тому, що за краї місяця виступала сонячна корона. Таке видовище є більш рідкісне, ніж власне повне затемнення.

16. Ярик

Ярик Well-Known Member

Я бачив це затемнення і тому почав уточняти, на повне воно зовім не було похоже, ну хіба трішки, як крокодил на коня :)
    Нема ніякого філософського визначення повне, не повне ...
    Є або повне, або не повне, і перепутати їх зовсім не можливо, ну хіба що як коня з крокодилом ))))
    Гуглити я почав вже тоді коли мені декілька людей написали, що теж бачили повне затемнення у 2000 році, думав різне буває, може пропустив.

---------- Додано в 12:27 ---------- Попередній допис був написаний в 12:12 ----------

:haha:
    Це щось нове :haha:
    Якщо не знаєте, то не смішіть людей, бо корона виступає тільки при повному затемненні.
    Ви бачили в 1999 році корону ???
    Останнє повне затемнення сонця, яке можна було спостерігати на території України було 30 червня 1954 року, на цьому думаю можна поставити крапку в нашій дискусії.
    Я теж хотів би побачити повне затемнення і в 1999 і в 2000 і 2011, чи в будь які інші роки свого життя, але нажаль за моє життя цього ще не було.
    В 1954 мене ще не було (((
    А ці затемнення які були за мого життя, були схожі просто на Місяць, Сонце було схоже на не повний Місяць, і нічого особливого.
    Якщо ви чи хтось інший у 1999 на території України, чи 2000 році взагалі, бачив корону Сонця, то або ми з вами живемо на різних планетах, або у вас бурхлива фантазія, або вам не відрізнити коня від крокодила.

Останнє редагування: 6 січ 2011
  17. Pototsky

Pototsky פוטוצקי

У п'ятницю в обід буде сонячне затемнення. З Києва сонце виглядатиме отак:

http://bbc.in/1AEKRUt

• Інформативно Інформативно x 1
  18. Hailie

Hailie Втілювачка мрій

Онлайн-трансляція сонячного затемнення
    Початок трансляції - 20 березня об 11:00 за Київським часом.

Останнє редагування: 20 бер 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Hailie

Hailie Втілювачка мрій

Починаючи з 11:45 і протягом години складаємо план на рік. Беремо аркуш паперу і прописуємо все, чого бажаємо досягти в цьому році. Пишемо в теперішньому часі. Наприклад: Мій щомісячний дохід становить 2000 дол.США :) Аркуш зберігаємо і кожен місяць в 1-й місячний день корегуємо.
    Всім успіхів! :)

• Тупо Тупо x 1
  20. Forpost

Forpost Стоїк

а де твій аватар? :)