Социологи составили портрет современного среднестатистического украинца

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем kertis, 12 бер 2011.

1. ange ou?

ange ou? Well-Known Member

Все-таки мы очень предвзяты к себе. Вроде бы нет примеров, когда страна, получившая независимость, вдруг расцвела, даже за несколько десятков лет. В чем инфантильность, в том, что не жжем машины и не стреляем в друг друга? Даже при этой власти люди пытаются отстаивать свои права. Другое дело, что у нас не так развита "инфраструктура" для этого, как у европейцев. И по-моему, очень сложно сегодня определить, кто такой среднестатистический украинец, а тем более "вывести" его черты. Европейцы берут основным критерием уровень дохода, средний класс. Наше население в отличии от статистических европейцев более разношерстно. О умении радоваться жизни вообще умилило)
    И еще.. лично мне надоели бракующие штампы европейцев.

2. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

По перше. Головна причина нашої теперішньої відсталості та, що ми (українці) не змогли відстояти свою культуру перед деструкцією колонізаторів. Ми зараз з головою купаємося в нав'язаній культурі "рашен", яка наносить шкоду не тільки підневільним народам, але й самому творцю її - так званим "русским".
    По друге. Колоніальний статус не тільки змінив нашу культуру, але й вніс деяку коррекцію в нашу ментальність. Це відбулося протягом двох страшних інфарктів для нашого народу, кріпосництва єкатєрінінського та сталінського штибу, які частково з непокірного колись древлянина зробили вже частково слухняного раба.
    В третє. Пора нарешті самим почати аналізувати, а не відшуковувати різні, часто хибні, чутки про нас. Про це підкреслював ще 150 років назад Т.Шевченко. Тому рекомендую деяким "патріотам" не обов'язково читати по цьому питанню якогось там Прокіпа, а ось прочитати Шевченкове "І мертвим, і живим..." та Франкове "Про інертність нації" варто. Бо без цього смішно просто читати деякі тут "аналітичні думки".

3. ange ou?

ange ou? Well-Known Member

Ну что ж) Воспринимать конструктивную критику (в этом, и не только в этом случае его не вижу), анализировать свои же действия и искать соответствующие решения - это хорошо. Обзывать себя плохо. И покорно наклонять голову, когда нам рассказывают со своей колокольни, какими же мы на самом деле являемся. А именно так и происходит. На межличностном уровне и на государственном. И когда сами украинцы говорят, что у них страна деградировавших жлобов, именно так их и воспринимают. Когда у "среднестатического" европейца, который слышал о такой стране как Украина, после Кличко возникают ассоциации о наркомании, СПИДе, коррупции и проституции. Да и эти, проблемы есть, но разве все так ужасно, чтобы Украина с ними ассоцировалась? В том числе, я говорю и о личном опыте. Были случаи, когда немцы с большими удивленными глазами рассказывали мне о проблеме проституции :))) в Украине, или что дети курят и пьют в подростковом возрасте, при том, что у них такая же проблема (если верить их же статистике, да и своими глазами видела, и думаю не только я)). Однажды смотрела передачу о Украине, настолько тенденциозно не делает, по-моему, даже Россия. Неужели у нас нет ничего позитивного? Есть, но чтобы выпросить побольше денег, нужен соответствующий аккомпанемент. И тогда вопрос, о каком нормальном сотрудничестве с европейцами может идти речь? А почему любят позорить себя же некоторые среднестатистические украинцы, до меня так и не дошло.

4. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Якби ж цю рису рабського мавпування ситуацій побачив публікант цієї теми (про іноземців я взагалі не хочу згадувати в цій внутрішній темі). Ось згадав якийсь іноземець про нас і ми повторюємо за ним "моголи ми , моголи". А самі можемо думати? Наведу приклад доказу зворотнього. Тут (на цьому форумі) по подачі з Москви цілий місяць "лили сльози" по "невиннопострадавшим" в Домодєдово. Хоча майже ніхто не згадав, що це була реакція на агресивність "русских", яким вже казалось, що їхня підконтрольна територія виросла з масштабів задвірків Русі в вигляді Суздальщини до розмірів, включаючих обидві частини Конго.
    І ось дійсно відбулася трагедія світового масштабу та смерть дійсно невинних людей на островах Японії. І на цьому форумі немає навіть штучних сліз по цьому. То ж цей форум діє в звичній культурі "рашен", коли "Москва слезам не верит", вона реагує лиш на змах руки якогось ідіота Чєчєтова.
    Ще хочу підкреслити на прикладі цього форуму ще одну ментальну рису сучасного українця - він не любить успішніших за себе. Тут діяв такий собі Град, людина жила на форумі своїм "я" зі звичними успіхами та помилками. Цей Гранд якось все таки підтримував життя в цьому середовищі. І ось його завистники виштовхнули. Результат бачимо - форум потихенько додихає, але все ж продовжує проклинати свого бувшого донора.
    Ось на таких живих прикладах і варто вивчати свою культуру та ментальність, а не спиратись на підкинуте зовні, часто спеціально фальшиве.

5. Tan To

Tan To сын империи

Что-то, как-то неуважительно, эти социологи про "луч света в темном царстве", под названием, "планета Земля"...Мдааа:)

6. Kirax

Kirax Well-Known Member

Ну допустим про люстрацию - не туфта. Разница между странами успешно выбравшимся из советского говна и не выбравшимся заключается как раз в люстрации. Возможно не единственное отличие, но явно необходимое. :)

7. Forpost

Forpost Стоїк

та певне що туфта,як би зробили люстрацію то Росія не приперлась би до нас через широко відчинені януковищами ворота,она припьойрлась а ми нє ждалі

8. tanna

tanna Дуже важлива персона

І з чим тут можна погодитись? :rolleyes: По-перше, ніхто не додихає. А просто спокійно дихає і насолоджується першими днями весни. Спробуйте відчути різницю. По-друге, я особисто навіть не в курсі, чим так сильно успішний та великий ГРАНД, щоб йому заздрити. По-третє, виштовхнув себе він сам, абсолютно свідомо йдучи на бан з тією фотосесією. :)

9. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Перед смертю не надихаєшся. ДОДИХАЄ, тому що його учасники потонули в пустих балачках в час зародження гіперінфляції та краху суспільства.

10. tanna

Навіть під час війни любов буває та діти народжуються. І в цьому є безсмертя. :)

11. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Це точно. Одні воюють, а інші займаються сексом. А потім дивуються, куди подівалася справжня еліта, а на помості лиш Сердючки та Потапи.
    Висновок - жлоб безсмертний, він, як тарган, виживає навіть в часи Чорнобилів.

12. tanna

Дуже негарно ви це написали. :negative: Виходячи з такої логіки, батьки усіх народжених дітей з літа 41 по весну 45 - жлоби?

13. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Не плутайте свою логіку з моєю.
    По перше, мої батьки теж жлоби, бо були вихідцями з сталінського кріпацтва. І вони це знали (суть жлобства - вижити) й не приховували на відміну від де кого.
    По друге, я сам родився в 45-му по причині прильоту батька по новий літак з фронту. І мені теж ранувато себе в шляхетні записувати.
    В третє. Крім вказаних вище двох антагоністичних категорій була ще й третя - коли займалися сексом в проміжках між боями.
    Танна, навчіться мислити не по логіці "рашен". Для початку раджу вивчити справжню суть означення "жлоб", що є не нецензурщина, а категорія культурно-соціального стану. Інакше ми будемо розмовляти на різних суттєвих мовах.

14. forester

forester Well-Known Member

Вы думаете, что это является залогом их экономического развития?

Смотря о какой люстрации вести речь. Как правило, те, кто больше всего радеет о люстрации, предполагают совершенное недопущение тех, кто во времена СССР был у власти к власти сегодняшней. Но это тупиковый путь, к тому же противозаконный. Большинство же восточноевропейских стран принимало законы о наказаниях тех, кто совершал преступления при комунистах. Только это отнюдь не люстрация - любой бывший партийный функционер, прошедший проверку и не замеченый в сотрудничестве с органами госбезопасности, вполне мог занять какую-нибудь должность во властных структурах.

15. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

По відношенні до культури "рашен" на нашій території.

16. tanna

А чи варте це слово, щоб його так вивчати?

17. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Та не варте. Хіба хочеться думати про вошу на вашому тілі? Живіть в рожевому світі, пробуйте бути толерантними до ворога, замість лікування шкіри покривайте її макіяжем. Про результат такої позиції для вас чи України я не буду тут розмірковувати.
    Навіть "регіонал", прочитавши мою книжку, прийшов до висновку:"Читать ее, это все равно, что больному разглядывать себя в зеркало". То чи варто знати про свій стан?

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

усі Ваші "жлобські" опуси зводяться до бажання продати Вашу книжку?

19. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

А де її взяти? Вчора з Червонограда дзвонили, питали. Позич грошей на нове видання.
    Боже, яка завистлива бидлота. Та ще й лінива, бо впевнений, що не читали цю книжку.
    І навіщо друкувати думки якогось іноземця про українців? Здатному аналізувати висновки можна робити і з цього форуму.

20. Маджентис

Маджентис Главный Бухгалтер

Коммунистические функционеры оказались весьма проворными. Как только почуяли куда ветерок дует, сразу отхватили себе куски собственности. В том числе и олигархи многие были неплохими профсоюзниками или комсомольскими вожаками. Вся эта номенклатура переродилась в буржуазную прослойку, которая нами сейчас и командует.

а де твій аватар? :)