Соціалізм vs капіталізм

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Boris_Kiev, 25 сер 2013.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Тобто - капіталізм врятували від соціалізму.

• Подобається Подобається x 2
  2. Оля

Оля Старожилка форуму

А що попереду?
    І ви думаєте, що є такі дУрні-працедавці, що таких працівників потребують? о_О Хоча... мєчтать нє врєдна! :mocking:

• Подобається Подобається x 1
  3. Pototsky

Pototsky פוטוצקי

Соціалісти без капіталу "зиму" не проживуть...

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Є. Вся бюджетна сфера така. Від прибиральниці сільради до Президента країни. Кожен чиновник, мєнт, вчитель чи лікар. У нас. Звідси і хабарі за посади.

5. iso

iso Well-Known Member

"...брехнею слід вважати будь-яке висловлювання, що не відповідає реальності. Але з однією важливою обмовкою: мовцеві добре відомо, якою є реальність насправді, але він навмисно її спотворює, з метою ввести співрозмовника в оману".

6. Bambook

Bambook Persona non grata

• Подобається Подобається x 3
  7. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Кожен-кожен? :)
    Я знаю вчителів, які багато працюють, мало отримують і хабарів - о диво! - не беруть.
    Навіть лікарку таку знаю. На жаль, лише одну.
    То, певно, з паралельного виміру люди - після такого категорично "всі" :)

Мєнти і чинуші - маю підозри, що саме вони є в основному найкорумпованішим сегментом. За незначними винятками.
    Загалом корупція в нас душить всьо - корупціонізм процвітає.

Останнє редагування: 27 сер 2013
  8. VasMT

І навіть панове офіцери. Армія в найбільшій мірі відповідає цьому. Війни нема, перевірити неможливо. А всякі навчання-стріляння... Кожен служивший знає, як малюється результат, і як виставляються оцінки в бані.
    Виключення скоріше підтверджують правило, аніж його спростовують.

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ненавиджу чинуш! Кожне намагається примазатися до якогось бізнесу. Якщо не явно брати хабар, так оформити сина/дочку у фірму, де їх ніхто, крім директора і бухгалтера жодного разу не бачив. І це ще не гарантує, що того чинушу не перекуплять конкуренти.
    Одного разу родичка судилася з райдержадміністрацією. Адвокатка родички відразу сказала - "хабар нема за що давати, це проблему не вирішить". А як баби-чиновниці казилися, що їм обламався хабар! То у них у робочий час культпохід до театру, то сейф з бланками замкнений. Я, допомагаючи родичці, грюкнув кулаком по столу - "Встати! Забули, що живете на наші податки?"
    - Ми теееж платимо подааатки...
    - Тільки по-різному заробляємо. Не дратуйте мене, я зав"язківець, можу жучка на телефон поставити і всю вашу електронну пошту відстежувати. Ось тоді хтось інший буде перед суддею виправдовуватися!
    Подіяло. Принишкли. Завдяки талановитій адвокатесі родичка виграла процес. З тієї пори в іншій тональності з чинушами я не розмовляю.

• Подобається Подобається x 6
  10. Bambook

Bambook Persona non grata

Так от - узагальнення зло.
    Бо за таким принципом треба зробити висновок, що VasMT, поки не пішов на пенсію, ні за що не відповідав, мало працював, багато отримував, посади купував.
    VasMT, ви ж не це хотіли сказати?

Я знаю БАГАТО викладачів, які не беруть хабарів.
    Знаю кількох лікарів, які не беруть хабарів.
    Знаю кількох чиновників міської ради, не зав'язаних на відкатах і тому подібного.
    І принаймні двох військових, які не крали, не брали і теде.
    Маю добрий досвід з БТІ, санстанцією - коли все робилося швидко і правильно і не було навіть натяків на щось таке.
    Ці всі узагальнення призводять тільки до погіршення ситуації: стає все більше посполитих, які внаслідок таких от висловів НАПЕРЕД вважають, що в них у тій чи іншій установі ніц без хабаря не вийде. Хоча насправді можна без хабаря. Але зрештою навіть правильні чиновники, якщо їх завалюють хабарями, здаються і скурвлюються.
    Той, хто дає, і той, хто пропагує думку, що "без хабаря ніяк" - точно так само беруть участь у побудові корупційної системи, як і ті, хто бере.

11. VasMT

Чому ж?
    Практично ні за що не відповідав ,бо переклав більшість відповідальності на інших, мало працював, бо вмів заставити і зорганізувати до праці інших, не мало отримував, зважаючи на вислугу років, але посади не купував. Звільнився з НІСа полку. Хоча пропозицій було, хоч відбавляй.
    Тому з упевненістю можу сказати, що армія - в першу голову дармоїдська. І називають її справедливо УПА - українська паперова армія. Рідкі виключення тільки підтверджують правило.
    Вас знову занесло не в ту стєпь.
    Будьте уважні...
    Що мається на увазі? Те, що держава надає усереднені вимоги до чиновників та виплачує усереднену зарплатню. Як казав Боря - Хочєш сєй, а хочєш куй... Десяте число прийде і ти свою зарплатню отримаєш.
    І щоби Вам язик не чесався, повторю -
    Не користуючись посадою, а саме, щоби на неї сісти.
    Зрозуміли?

• Подобається Подобається x 1
  12. Сергей Оганов

Сергей Оганов миється в бані

13. Tsezar

Tsezar Member

14. Фауст

Фауст Well-Known Member

15. Laozi

Laozi Well-Known Member

Шаблон. Громадяни капіталістичних країн мають вдвічі більше прав, свобод і статків ніж громадяни "соціалістичних". І вдвічі менше почесних обов'язків.

16. Hyligan

Hyligan Іронічний

Шось я не догнав до чого тут Росія і Путін о_О Ні до соціалізму не приткнеш, ні до капіталізму :)))

а де твій аватар? :)