Я тут рецепт виклала: http://forum.lvivport.com/group.php?do=discuss&group=&discussionid=13 То не зовсім соус, швидше заливка!
Віднедавна почала займатись шейпінгом що 2-3 дні і стараюсь дотримуватись порад, яких вчила політехівська інструкторка з шейпінгу, на який я ходила: їсти тваринну їжу не можна на протязі 4 год до заняття і 4 год після, рослинну - 2 год до заняття і 2 год після, пити чай та каву 2 год до і 2 год після теж не можна. Тільки воду. Через це відмовляюсь від кави - заняття достатньо активізує організм Тому в день шейпінгу вранці п'ю тільки воду, через години 2 чай, а через 4 години їм повноцінний сніданок. Якщо не займаюсь, то п'ю воду чи чай (каву - рідко), іноді капучіно, какао. Через години 2 їм повноцінний сніданок. Деколи на сніданок їм гарячі канапки, або перше, або йогурт, якщо нічого не приготовлено. А так переважно їм повноцінне друге (картопля/рис/гречка/макарони + м'ясо чи риба + салат, або овочі). Напевно можна сказати, що я дотримуюсь прислів'я "Сніданок з'їш сам, обідом поділись з другом, вечерю віддай ворогові". Тобто вранці їм дуже багато, під вечір - менше, а третій раз взагалі не їм.
Буває таки йстан, шо зранку ніч не хцеться, тоді кава, папєрос і дуже добре, коли є солодке, тортик якийсь, кекс, такого штибу. Такі ранки мені подобаються. Навіжені, бадьорі, голодні
я снідаю чай чорний з лимоном і печиво - з висівками або вівсяне, якщо залишився пляцок- то кусочок. Все більше нічого не лізе... Якщо знаю, що скоро 2-й раз не поснідаю, тоді канапка з сиром або вівсянка з медом, горішками та корицею , але ту вівсянку я не дуже люблю - але треба хоча кажуть зранку треба добре їсти, але видно мій організм ше не прокинувся і не зголоднів
я також зранку не можу їсти. В принципі, що означає треба їсти.... це особливість кожного організму. Я коли зранку поїм кашу, то потім тяжість цілий день в шлунку відчуваю.
І що, так щодня? І не надоїло? А Аліас хіба галичанка? Я от галичанка, але в мене не "галицька" жаба, а недорозуміння. В нас тут тої ікри "нємєряно"! Ну деколи посмакує зрідка, але в більшості сувається баночка в холодильнику, що аж викидати доводиться. Чи у вас із "савєцкіх врємьон" така голодуха, що наїстися не можете? п.с. Ну, а на сніданок вже місяць їм тільки рис напередодні замочений, а зранку 4 рази проварений. Чистка така від солей. А зазвичай їмо пластівці з молоком і фруктами, чи хліб з горіховим маслом і бананами, чи канапочку з чаєм, чи яйця на м"ягко зварені. Одне знаю точно. Як зранку нормально поснідаю, то майже не приходиться нічого хапати на ходу аж до вечері.
Десь з курсу 4-го часів студентських снідаємо з чоловіком вівсяними пластівцями, попередньо залитими окропом. І все. Іноді ще присмачується це діло горіхами, сухофруктами, варенням чи цукром. Це як такий собі ритуал аскези і самодисципліни, а може вже й просто ранковий рефлекс. Встав, закип'ятив, залив, запхався - і до обіду ніяких тобі запитань з боку шлунку.
Ну то хоч сахарцю в чайок побільше кидайте. Вчитель в школі, як хто пише на дошці так, шо нічо не видно(а дошка була препаскудна), казав: "натискай сильніше, сахарцю зранку в чай не кидав, чи шо?"
Яблуко або два менші. Іноді дитяче харчування - суміші що розводять теплою водою.Через радіо казали що від д.х.можуть вирости груди.Не як у пана Шварценегера ще пишнее.Може брешуть?
Дякую що нагадали слово "оладки". Я щось його не вживаю.. не відчуваю цього слова, бо схоже мені на кальку з російської мови. Не знаю етимлогії, але, здається, питомо російська назва. Мовний оффтоп: Дитяча гра поплескування у долоньки: ладушки-ладушки, были мы у бабушки (чи не звідти "оладьи, оладушки"?) Українска: Тосі-тосі, свині в горосі, та не всі, та не всі, а ще трошки у вівсі. ніяких "ладушок" - бо замість "ладный, ладненько" на Київщині, приміром, вживають "ловко", "ловкий, ловкенький".
а у меня завтраком МЧ занимается - так что преимущественно просто чай с чем нить например с йогуртом)
Попала мені упаковочка маки перуанської. Щось таке : Не зовсім така упаковочка, але щось подібне. Вага - 60 грам. Вперше про таку рослину чую. В тирнеті прочитав, що тре її додавати до сніданку. Чи хтось щось про неї чув? Чи справді вона на щось помічна? Як саме її ліпше вживати?
У мене є знайомий. Він би то не їв. Причина проста: цей продукт не характерний для нашої місцевості. Він не п'є кави, не їсь помаранчевих фруктів і т.д. з тієї ж причини.