Немає ніякої містики в тому смороді. Очистні споруди в Львові були збудовані в 1963р.За цей час місто звичайно розрослося.Споруди потребують ремонту і вдосконалення з часом.Ніхто цього не робить. Каналізації в місті також ніхто не чистить.Хіба коли станеться якась аварія. А треба чистити 2 рази на рік - в кожному районі люк за люком, є така спеціальна машина і бригада працівників. Крім того на додаток люди ще зливають жир і різні мастила. В себе вдома можна горячою водою їх "попхати" дальше щоб не забило трубу , але десь це все збирається. От і вся "мистика". Грошей в місті на це все не має і не передбачиться. Бо цей сервіс є дуже дорогий. Один з найдорожчих в обслузі міста. (так є на Заході) Він займає від 17 до 24% міського бюджету.Це при умові що всі споруди вже побудовані , відремонтовані і працюють нормально. От таке. З Новым роком , всіх Bас.Бавтеся файно.
не зовсім так. Місто ніколи не платило за це. У платіжці на воду автоматично є включена ціна каналізацію в кожного абонента. Питання тут наступне. У нас засмерділо - недалеко від мого будинку. Зателефонував у службу. Приїдуть за місяць, бо черга. Запропонував бабки - приїхали тут же. Почистили на совість пару люків. Все нормально сморід пропав. От і вся математика. Ви добре кажете: тре чистити.
Я только что прочитал все 15 страниц, каждый пост и у меня есть встречный вопрос. Новый Львов (Сыхов, Наукова, и даже дальше – район автовокзала, что в сторону King Cross/Сокiльники) – вы утверждаете, что в этом районе стоит старая канализация 1900х годов (со времен Польши или Австро-Венгрии, как вы сказали). Я плохо знаю историю застройки этих территорий, но насколько я понял на той же Науковой до примерно какого-то там 1950-60х годов толком ничего не было. Буквально пустыри. Смысл полякам или австрийцам с венграми вкладывать ресурсы в такой дорогой и трудоемкий инженерный проект как канализация, если на то не было по сути необходимости. Т.е. если я прав, то там относительно новая канализация. А воняет как видно из сообщений других пользователей не хуже чем на Шота-Руставели или Зеленой в сердце старого города. Я ошибаюсь? И еще вопрос ко всем - когда воняет за окном воняет ли у вас в квартире (туалет, жилые комнаты)? Если кто-то может ответить воняет ли в квартире в новостроях буду признателен. Я знаю абсолютно точно, что в старом/историческом фонде может вонять в квартире от немного до совершенно нестерпимо. Хоть польский люкс, хоть что-то другое. В новостройках ситуация такая же или каким-то чудом там этой проблемы нет?
живу у будинку, якому років 40....так само як і всім сусіднім, поруч ліс...смердить за вікном) звичайно, не так часто як у центрі, але все ж, коли це починається, то закриваю вікна щільно, щоб не задихнутись))
????????? Хто тоді платить?... Це прямі обовязки міста за гроші платників податків....а взагалі бюджет Львова це окрема тема.Він якось формується (пробую читати/дивитися ZIK) як не має бути. Мені цікава ця тема , бо я працюю для City of Edmonton і знаю я тут це все працює. Все дуже просто - є бюджет і є що треба зробити в місті. Це дуже нагадує Пакістан і Індію Кілька років назад з роботи я був в Карачі і в Мумбаю (бувший Бомбей). То там індентично. Ті що платять - там приїзжають чистять , ремонтують , вулиці миють , квіти садять.Навіть воду з крану можна пити (я правда не пробував) А в бідних - то сморід , каналізація тече по вулиці.Там і діти бавляться, кози з коровами ходять.... В Львові ще того не має?
Не знаю як в вас в Канаді, Патрік, але в Австралії, а зараз в Англії ми отримуємо білли на воду. Це, звичайно подвійний білл, спочатку ціна за воду а потім ціна за каналізацію. Яка, до речі, не набагато менша ніж за воду.
В Америці ми маємо два окремі біли - один за воду по тому, скільки води ви використали, а другий - за каналізацію, sewer. Так от, якщо води ми наливаємо десь на 40-50 дол., а часом і 60 влітку, бо поливаємо траву і грядки, то за каналізацію стало платимо 80 дол. в місяць і то щороку росте. Десь 5 років тому ще було 50. Так що правий Патрік, каналізація - річ дуже дорога. Навіть колись ми жили на іншій хаті на великому участку землі і мали свій септік, який треба було періодично чистити, але каналізацію теж платили, бо туди йдуть стьоки з доріг, обочин і місто рахувало, що ми це теж повинні платити.
Миху, видно, що замалу плату за то беруть з людей, бо ми Вам всі розказуємо, що на Заході то дуже дорогий сервіс. Дорожчий, ніж інші. Але ж якщо львів"янам зараз підняти оплати за каналізацію, щоби то поремонтувати, то буде Майдан.
А місто з громадянами не центолиться тут. Виставили потребу на голосування, десь обговорюють, що ніхто того не чує, потім пришлють такі брошури, де дають думку "за" і "проти", ставлять то на голосування і завжди просунуть, що їм треба. Я вже за 14 років проживання в одному місті то побачила. А американці люди законопослушні, погоджуються з тяжким серцем "нада, Фєдя, нада" і платять. А що робити?
Олю, тут є велика різниця. По-перше, в нас не крадуть. А по-друге, працівники відчувають велику відповідальність за свою роботу.
Я в курсі, що каналізація - то дорого. Я проводив каналізацію до свого будинку. Десятки разів платив приватно за очистку її. Мені ціни відомі. Всі платять, хоть і мало, але платять незалежно від того чи щось робиться. Черги просто вони спеціально штучно утворюють, мов ждіть місяць, або плати. Ну а ціна, яку у вас беруть - то космос. Вони встигають засвоїти ті гроші? Уявіть собі на хвилинку: 200 000 сімей на $80 = $16 000 000 !!!! Щомісяця!
І по трєтє - що зарплата в робітників міста в середньому вища ніж приватній фірмі за цю саму роботу (переважно ) Дуже багато молодих людей працює для міста.Про те що вони на роботі тверезі , вже не говорю .
Їздив.Заходив коли була порожна.А коли повна - брав таксі. Взагалі то в останні рази я позичав в свого родича машину.В нього є їх дві.То я брав ту що стара. Спочатку вона мені 1-2 рази заглохне , бо я привик до автомату. А за день привикну і їзжу.