Смерть і християнство

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 жов 2008.

1. Robin

Robin Well-Known Member

Біологічна смерть - це друге народження для життя у вічності.

Класна думка. Не в брову, а прямо в око.
    І взагалі характерна риса відступників - обов’язково плюнути в миску, з якої раніше їв.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як Тарас Чорновіл по відношенню до ПР, нє?

3. mavka

mavka Well-Known Member

це, справедливіше, загальновідомий хід історії, а не висновок.

друге? чи чергове для виправлення карми?

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Взагалі, побутує думка, що чим більше гріха, тим більше чуд та святенників, юродивих тоді. Бо люди у гріх впадають...
    Еге ж. Є вже, неодружені...
    Скільки Церква виплатила грошей за відшкодування ґвалтованим хлопчикам?
    Та я то не від нього почула.
    Ти ж не думаєш про те, що правдиву Лілю, яка вона є, на форумі можна побачити, але не напряму. Чи таки думаєш, але ковтаєш пиріжок, бо мене просто не знаєш і Богові дякувати, що ні. :)))
    Я теж можу багато висновків зробити із того, що ти на форумі пишеш, але ж не роблю. А ти вічно ярлики чіпаєш...
    Ну, тоді висновок один. Наклеп та пересмикування. Поверхневе спримання нічого іншого породити не може. :pardon:
    Я їх ніколи не читала, тому змісту не знаю. А підколки, жарти та провокації - це не цілком світогляд, це намагання розворушити присутніх. От люблю я провокувати. А ти зразу - ой, жінка священика, ай-яй-яй... Сміхота. :)

Добре, що ви не священик. Обмежені люди - біда для пастви. Ви застрягли у середньовіччі? А, ну так, я забула, що там люди святіші були...

Ти їмостей не знаєш взагалі. Я таки помилилася. Ну, але то не моя проблема. Я не вважаю, що маю бути така як всі.
    А як хочеш пізнати ІСТИНУ, то не шукай її на форумі. Читай її ТАМ, де вона Є. І власну лінь оправдовувати Лілиними провокаціями не треба. ;)

Будеш продовжувати особистості? ;)

--------------

Ну, у моєму досвіді були теж "забавні" приклади ченців, коли "монах" (ну не можу його вважати монахом, хоч убийте) мене буквально переслідував із тим, щоби я не дивилася, що він в монастирі, щоби я в кіно з ним пішла, чи ще кудись. Я врешті пожалілася іншому монахові і того перенесли... Але то історія одна з... Тяжко потім нескептично дивитися. Хоча найбільше у мене друзів саме серед отців, монахів, ну і, як то не сумно, колишніх монахів та колишніх семінаристів...

Тема провокативна. Так чи інакше. Люблю розворушити застоялу воду. Зразу стільки галасу... :)))
    А священик не відступник. Він залишився християнином. Просто вирішив, що для нього заважко нести хрест священичого покликання. Ви ж фільму не знаєте, не бачили, звідки висновки? Священик далі є вірним католицької церкви. Фільм найбільше говорить про протестантський тисках у військах США та антижидівську пропагадну християнства власне традиційного. І не справа у захисті жидів, справа у тому, що християни не повинні когось ненавидіти.
    Вразило його, що батько полетів убивати людей, у Боже ім'я. Не витримав і почав вивчати, яке ж минуле було? А минуле було антиномічне. Що ж поганого в тім, аби дивитися на обидва боки антиномії?
    Як було зі свяшениками-педофілами? Послухати тільки історії їх самих. З дитини знущався, тоді на месу, тоді дитину на сніданок і знову на знущання... І проповідував, попри те, що робив. Міг він проповідувати, міг служити?

Цікава ж історія про Костянтина. Чому почали користуватися знаком хреста, знаком смерті, якщо до нього християни використовували знаки життя? Та і сам хрест трошки змінили...
    Цікаво й те, чому Костянтин зробив християнство державною релігією і чому він навернувся саме на християнство. :dntknw:
    У фільмі виступили кілька відступників. Але автор ним не є. Автор просто задає питання. І досліджує. :)

Останнє редагування: 12 жов 2008
    • Подобається Подобається x 2
  5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

гран пардон, але хрестиянство ніколи юдеїв не вивищувало....
    навпаки, дуже часто з подачі хрестиян юдеї плакали....
    наприклад, геноцид під час другої світової, коли католицькі (і не тільки) попи поблажливо до цього ставилися...

6. Liliyah Romanova

А до того не страждали хіба? А не палили їх, відомо яким вогнем?

Але мені видалося, що мавка якраз не про жидів говорила.

7. duncan

не знаю, що тобі видалося, але я прочитав:
    християнство -- не юдейська (у прямому сенсі слова) релігія!

8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

а мусульманства тоді ще не було :tongue:
    І він не встановив християнство державою релігією а він лише віддав християнам їхнє награбоване майно і заборонив жидам використовувати християн. Так Констянтин робив багато, напевно під впливом своєї мами Гелени, для християн і спонсорував побудову храмів і Нікейський Собор, але він не заборонив поганьство. А гоніння християн вже було припинено до нього.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Constantine_I_and_Christianity

А офіційною релігією Візантії християнство стало за Теодозія Першого.

9. Liliyah Romanova

Християнство вивищує християн. Ще до недавнього часу говорилося "поза КЦ нема спасіння". Ну, чомусь я так відчитала слова мавки.
    Та кажуть, що ні одна інша релігія не дала би йому прощення тих гріхів, що він сотворив. :dntknw:

10. duncan

але поправ мене: його попи долучили до "святих"?...

11. Liliyah Romanova

Долучили. А в чому проблема? Чи Христос не прощає та не відпускає гріхи, якщо каяття щире?

12. duncan

:) без коментарів.

"каяття щире"....... :wacko1:
    коли?
    після його смерті?

13. Liliyah Romanova

Коли мав видіння хреста на небі. Або коли навернувся до християнства.
    А чому вважаєш, що каяття не було щирим?

14. duncan

перше: "каяття" прив’язується до факту, що він типу "великий реформатор".
    (коли він став хрестиянином, не нагадаєш? ;))
    друге: "святим" не може людина призначити.

15. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Він став християнином в віці 40 років.
    І він був залічений до лику Святих не лише за те що навернувся а за те що допомагав Євангелізації християнства. А хіба це не обовязок кожного християнина?

16. duncan

увага!!!

пропоную усіх свідків Єгови залучити до святих за багаторічну пожиттєву працю на ниві євангелізації християнства!..

17. Liliyah Romanova

Десь уже хтось пояснював процес, не буду повторюватися. :blush:

Вони не християни. :pardon:

18. duncan

та нормально, нормально....
    спочатку призначили папу "скелею", потім почали призначати "королів" та "царів", згодом -- "святих"... :)

пс. система заради системи....
    питання: для чого існує КП-релігія?...
    відповідь: для того, щоб існувати.. :)))

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

пс. система заради системи....
    питання: для чого існує CЄ-релігія?...
    відповідь: для того, щоб існувати..

20. Liliyah Romanova

Якраз хотіла те саме пуперові написати, але ви вже написали. Дякую.

Я вважаю, що кожній організації властиво відбілюватися, приховувати щось. І закиди до КЦ можна повернути в закиди до Свідків...
    Але я вважаю, що те, як КЦ перепрошує за гріхи минулого, видала своїх ксьондзів на суди та виплатила за їхні злочини відшкодування потерпілим, є прикладом для кожної організації! Так що гріхи гріхами, якщо ти не намагаєшся забрехатися, що їх не робив, а маєш сміливість визнати і попросити (привселюдного до того ж) прощення, то в цьому і є сила правдивої віри. Так мені видається.

Ех, але і тут сумна думка приходить... Може, згодом її напишу.

а де твій аватар? :)