СМЕРТЬ i похорон

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Kaff, 2 лис 2007.

1. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: СМЕРТЬ i похорон

Будете жити на Львівщині, то такої проблеми мати не будете. :) Бо тут такого, щоб якісь хустки чіпляли на вінки, нема.;)

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

А в нас що не село,то звичай.І кожен вважає,що отак,то є єдине правильним,а всьо решта - то гріх.

• Подобається Подобається x 1
  3. Forpost

Forpost Стоїк

Грусдь это нэ который в кузовке,а грусть это который в груди

4. Romko

Логіка залізна.Треба тішитись,що людина вже відмучилась і ближче до Бога...Щось в тому є...:cowboy:

5. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

В мене, від нахальності працівників крематорія залишилися дуже погані враження. Коли машина під"їхала до крематорія, працівники, що перевозять труну від машини до місця кремації попросили у мене грошей за свою роботу, звісно я їм заплатила, хоча по суті, такі речі треба заздалегіть вносити в плату за кремацію. І коли закінчилося прощання з покійником (уявіть собі, люди плачуть, їм погано, декому зле), а тітонька кричить на весь зал, що треба розплатитися за свічки...Дуже неприємно...А дома, по закінченні похорон, я знайшла листівочку, по якій я розраховувалася за кремацію, в неї були включені послуги по перевозці труни до крематорія, і ті самі свічки... Невже люди можуть ось так наживатися на нещасті? Аж бридко...

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Взагалі то я чув, що в якійсь вірі так є, якщо помирає чоловік, то грає весела музика, ніби люди тішаться, що покійник вже пішов до Бога, це для всіх радісна новина. Навіть з психологічної точки зору може і легше тим людям, які втратили близьку людину. А то іноді, замість того, щоб заспокоїти людину, то деякі священники таке вже говорять, що послухавши і взявши до голови, можна інфаркт дістати....:scare:

Додано через 1 хвилину
    Добре, що ще кишені в покійника не почистили і таке буває....

7. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Я чула про таке, здається навіть в Америці таке практикується, про те що люди тішаться - ні, а ось про веселу музику - було таке...

8. lanka

lanka Well-Known Member

Якщо доводиться прощатися з надто близькою людиною, думаєш по-іншому, просто не треба з цього робити неймовірного пафосу і наголошувати на обов'язковості. Коли тримала за руку матір, яка померла, відчувала як від неї йде тепло, а не віє холодом. Зрештою тоді ж переконалася, що наш обряд поховання людей насправді дуже правильно продуманий. Ну не викидати ж людину як порожню пластикову пляшку на смітник, її справді треба провести в останню дорогу.
    Не знаю, чи це все потребує обговорення. Розуміння приходить з відчуттями...

Додано через 39 секунд
    Думка про це допомагає пережити втрату

9. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

я однозначно за кремацію...

10. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Для кого смерть, для кого бізнес...От тільки про совість і чуйність пам"ятати треба.ЗАВЖДИ

11. Forpost

Forpost Стоїк

Я всіх своїх поховав сам і розуміння чомусь не прийшло

12. Kaff

Kaff Well-Known Member

Успіння Богородиці у християнстві – це велике свято. Бо Богородиця зразу була взята Богом на небо.

13. Оля

Оля Старожилка форуму

А не можна би було на то дати посилання, де то в Біблії написано, як факт? ;) Про Христа, Єлисея і Єноха написано. А от про Марію ніде не зустрічала. Чи то може я не таку Біблію маю? ;)

Додано через 2 хвилини
    А вони до всього звикають. І Ви би звикли, якби там працювали. От в моргу хлопці собі сидять серед мерців і спокійненько каву п"ють, канапки їдять. Їх хіба шокувати може котрий мерець, що раптом вставати почне. :)

• Подобається Подобається x 2
  14. Forpost

Forpost Стоїк

+1 за Марію

15. Оля

Оля Старожилка форуму

Шреку, а за "мерця, що раптом вставати почне", бо його в морг завчасно відправили, нє? :)

16. Romko

Для України Матінка Божа завжди була святою...

17. Forpost

Forpost Стоїк

Як не мене то якраз похорони оголяють язичницьку сутність нашого народу

18. Romko

Невже Ви вважаєте,що Бога придумали християни,а до того не було нічого,вакуум?
    Просто Бог є(апріорі),а кожен ставиться до того в міру свого сприйняття.

19. Оля

Оля Старожилка форуму

Щось ми не про то вже почали. Я не буду зараз сперечатися, чи правильно католики і православні її трактують.Я питала , де підтвердження того, що вона смерті не побачила, а була забрана до неба, як Христос? Можете мені ті місця, чи місце в Біблії показати?

Додано через 1 хвилину
    Чим саме, Шреку?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бо забобони.

От проти кремації нічого церква не каже, але після кремації - у землю обовязково: порох - до пороху.

а де твій аватар? :)