Смалець..я навть не знаю, що це таке.Але перечитавши дописи . вже маю уявлення.Ні, я б такого не їла..просто через те навіть, що не люблю жирного... Хм...а сало люблю
Може бути, я ж не проти. Розповідала мама, що в дитинстві вони мазали смалець на чорний хліб і зверху посипали цукром, то було дуже смачно.Я такого навіть уявити не можу. І шкварки я не їм і не люблю.
А це що ??? А Ви бачили у Польщі смалець ? Такий нормальний, домашний ? А може до якогось (дуже) дешевого супермаркету шукати пішли ? О - бо там усе є - і польский смалець і "рускє перогі" і правільно ... кожного порядного смалцю, що його зустричав у Польщі та у наших сусідів, у Чехії, у Німеччині чи Австрії.
Прошу пробачення... Назвавши шкварки перемелені в млінку польськими, і давши їм негативну оцінку, я мав на увазі оті пересмажені шкварки коричневого кольору запаковані в пластиковий рукав, що завозяться з Польщі і реалізуються на міському ринку. А сало є сало, шкварка є шкварка, а смалець є смалець...
Гм... чесно кажучи николи такого не бачив і підозрію що дехто у Польщі (виробник) і в Україні (гуротвник/продавець) разом придумали собі якись шемраний бізнес. Це може пр. бути півпродукт до якогось подальшого виробницьтва, тому дуже дешевий - і давай його на ринок. Правда, є ще смалець, що взагалі до хліба і картоплі не надається, але теж його самльцьом називається - це просто жир до смажіння і ... тіста (ну не кожного звичайно )
ну не знаю. Отой третій розмір в 5 см то не всі зісмакують. Нє? В моїй родині роблять може 5х5 але товщиною десь в палець. Ох вони класно між варениками лягають
У німців не тільки гусячий , курячий але і вегетаріанський шмальц-Schmalz.Палма, кокос ,какао, замість шкворок семки. До того що там це смалец а тут "солдатський жир".
То й вірно Ціле життя живу "ві Львові" - але ані шкварок, ані смальцю не їм. Не люблю. А от кава - то "єнша пара гальош". Так що можемо собі клуб утворити "нелюбителів смальцю" ))
А деруны со шкварками, как то зашел в генделик около вокзала во Львове, и с удивлением обнаружил около 10 блюд с дерунами. У меня жена святая, она воевала на кухня с карасями, я приполз на коленях, она бросила все, и сейчас насладаюсь дерунами со шкварками
Отак перечитала ту темку...аж настрій піднявся...Якось так тепло стало ..."по-нашому".....Може темку про дриглі створити? Смалець,то не зле...але холестерину...холєра ясна,як багато.....