Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Сльози за Совком.

"... чи то він вкрав,чи то в нього вкрали - але щось таке там було".

Читателю,
    якщо у місті/селі де Ви живете /працюєте - безліч злющих псів - і домашніх, і диких, ЩО Ви зробите ?
    Скоріш за все, знайдете відставного інструктора-кінолога (дресирувальника собак) і порозпитуєте його - КУДИ пес кусає, ЯК пес кусає, ЧОГО пес не любить і ЩО треба або не треба робити, якщо Вас оточили пси.
    "Прєдупрєждьон - значить вооружьон!"

• Подобається Подобається x 1
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тю...
    Читатєль, 100%, скаже, що брехня! :)
    Або, що не кусають його навіть собаки! (бояться?) :)

• Подобається Подобається x 2
  3. smeet

smeet просто спілкуюсь

Будь Ваша воля ,то Ви напевне послали в сибірські санаторії більшу половину України,а на їхнє місце,в їхні будинки привезли і заселили б росіян,щоб потом казати що ми хочемо у "себя на родине говорить своим родным языком".

• Подобається Подобається x 4
  4. levandivka

Даруйте за математичність, а "половина" буває більшою? Котора саме? :)

• Подобається Подобається x 3
  5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ви що не чули такого виразу?
    Якщо 496 і 504 то приблизно можна говорити про половинки дві, а більша та котра 504.

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А до чого тут математика й математики ?
    Ківалов хіба математик ?
    Не набиралася половина+1 голос ? Придумали нове мільйонне місто, яке "правильно" проголосувало.
    Ви не пам"ятаєте на форумі Обозу конкурс на кращу назву того міста ?
    Здається? перемогла назва ЮжноУРКАїнськ (ой, перепрошую, зовсім без натяків на рідне місто Alias) !

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Класика тавтології!;)

А взагалі ранішою була більшою та половина, яка ліва. А зараз та, яка права.

8. Степаныч

Полковник, спокойно! Не стОит.

До речі, Левандівко, Полковник висловив лише ПРИПУЩЕННЯ!

Взагалі згадалося. У кінці 80-х минулого столітті в зонах прокотилася хвиля самогубств. І було доручення оглянути усіх зеків психіатрами. Я тоді більше місяця працював у колонії строгого (українською "суворого"?) режиму. Там були тільки або рецидивісти, або які були засуджені за тяжкі злочини. Так от, ніхто із них (а було більше 600 засуджених) не вірив, що можна жити так, щоб не потрапляти за грати. Усі були переконані, що на волі усі правоохоронні органи проти них і сплять і бачать, як їх запроторити у в"язницю. Вони не могли уявити, що існують люди, і їх у тисячі разів більше, які не сиділи у в"язницях. Я без аналогій. Просто як приклад. Якщо жителі ЗУ мають певний історичний досвід, то переконати їх в тому, що СРСР не абсолютне зло, неможливо. Навіть попри фактів.

9. levandivka

Образливе припущення.
    Доречі, обговорення модераціїї... :agree:
    ТАК-ТАК, без аналогій... "украл-випіл-в тюрьму".
    Рецидивіст-ветеран Бані. :cowboy:

10. smeet

smeet просто спілкуюсь

І слава богу.

Додано через 34 хвилини
    Діло не в досвіді а в наявності очей,і в близості сусідів.Жителі східних областей просто вже дуже давно не бачили нічого крім Росії.І їм ні з чим порівнювати.Це так само,як після смерті Брєжніва-багато людей плакало-бо не знали як буде тепер.Боялися війни,боялися злих імперіалістів, які сплять і бачать як знищити народи, які населяли СРСР.Така була пропоганда що добре тільки в нас а всюди недобре.Всі фільми випущені не в нас були погані,вся музика яка написана не в СРСР була погана,всі твори,в яких не хвалили СРСР були погані.
    А населення ЗУ просто не встигло зомбуватися радянською владою,бо саме менше жило з нею.Вони частіше їздили і бачили що там не зовсім погано,а можливо і краще ніж тут.Їм говорили їхні родичі,що проживали ТАМ,що в житті є і щастя,а не один колгосп,виїхати без дозволу голови з якого неможливо.
    Трагедія України в тому що керувати піс ля розвалу СРСР стали ті ж ідеологи,котрі нам доказували,що ТАМ гірше а у нас краще.Вони і тепер говорять,що ТУДИ нам не можна що потрібно захищати НАШОГО виробника і т.д.Та доки ми будемо слухати їхню дурню доти далі будемо жити так як і жили.Якщо не вміє наш фермер виростити м"ясо дешевше ніж скажімо норвезький фермер,то нехай не вирощує.І я свистав на те як він далі буде жити.Хай вчиться і робить свою роботу краще або взагалі її не робить.Для мене краще те м"ясо яке має добру якість і ціна його менша.І нехай воно буде хоч із Африки,мені все рівно.А байки про вітчизняного виробника це сама натуральна дурня.Просто бувші партпрацівники нахапали заводів і пароходів,і хочуть збагачуватися самі,створивши нову залізну завісу.Тобто робити на старому обладнанні дорогі і неякісні продукти і заставляти свій народ купляти цю непотріб.Вони не хочуть вкладати легко зароблені мільйони в модернізацію виробництва,впроваджувати ринкові методи управління.Вони просто цього не вміють і не бажають робити.І тому вони задурюють народ про те і це,про неякісні товари в Європі,про генетично модифіковану їжу і т.д.Але вони не розказують,що те чим вони кормлять народ тут,ніде не перевіряється.Якби не Європа то ми б не знали ,що замість олії ми вже років з 10 вживаємо в їжу машинне масло.Аналізи бачте дуже дорогі.Дійсно якщо ви думаєте,що ви їсте добру рибу то дуже помиляєтеся.Ніхто в Україні ніколи не робив аналіз всієї риби.що поставляється на наявність солей важких металів у ній.Такий аналіз коштує більше тисячі доларів.Щоб ви знали що будь-яку справку в Україні можна купити,якщо не за 100грн. то за 100тис.грн.І гроші на аналіз не потрібно.А потім дивуємось-вроді би не хворів а в 40 років помер чоловік.Що сталося?Отаку страшну державу створили нам бувші партработніки.

11. levandivka

Та ти шо..!?
    А ми тут живемо, і всього того не бачимо...

ЗІ: а за 99 грн. продадуть?

12. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Багату кількість росіян також неможливо переконати до "любви" СРСР, особливо тих, хто народився у кінці 70-их, початки 80-их років. Була як раз перестройка (не знаю, чи вірно перекладати це слово на українську?) і нічого хорошого з Совка у їх чуттях не залишилось, а от поганого хоч відбавляй.

Можливо за 99 грн. 99 коп? :)

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Криза жанру?

14. Степаныч

Це не віжповідає дійсності.

І цього не було.

Та й це неправда.

В усіх країнах піклуються про власного товаровиробника. Дурнею маються? Це так, щоб коротко. Аргументувати довго.

До речі, за часів СРСР був дууууже жорсткий контроль. Це просто до відома.

Ви самі собі протирічите.
    Нє. Це зараз взагалі не гроші.

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

ВІдповідає.Згадайте по часу скільки років Схіна Україна в сфері впливу Росії,а Західна тільки-48-42 роки.Це менше ніж життя одного покоління.Тобто люди які народились в умовах ринкової економіки,потім перейшли в колгоспи,іще живуть і можуть порівнювати.А в Східній Україні вже таких немає(я маю на увазі загал).2008-1917=91 у нас так довго не живуть.Тай щоб розуміти економіку потрібно було народитись десь в 1895році,щоб зуміти порівняти.Так що я правий.Та й емігрантів більше з Західної України ніж із Східної,а Ви розумна людина і розумієте,що попри залізний занавіс контакти між родичами все ж були,і вони могли порівнювати життя там і тут.

Було я все прекрасно пам"ятаю, і той день коли помер Брєжнев пам"ятаю,я тоді служив в армії після ВУЗу,і пам"ятаю той шок простих людей котрих роками зомбували,що лише Брєжнєв робить так щоб не було війни з амер.імперіалістами.
    Правда і Ви це прекрасно знаєте просто або забули,або Вам так вигідно говорити- згадайте які фільми закуплялися всесоюзним прокатом.Тільки ті де була критика існуючого капіталістичного ладу .А про другі фільми ми читали в Правді,що вийшов в прокат такий нехороший фільм,в якому "скрываются пороки капиталистического строя,и он является идеологически вредным для морально устойчивой психики советского человека"
    Піклуються,але про високорозвинутого і конкурентноспроможного.А покривати лінь,жадібність тупорильство,вчорашніх "партработников"котрі не вміють і не бажають осучаснювати виробництво,робити конкурентноспроможну продукцію ні в одній державі не будуть.Уявіть собі що у Вас два сусіди-один українець а другий німець.І той і той пече булочки.Українець викупив стару мініпекарню,розмістив її в хліві,і випікає продукцію,а німець купив новеньку піч,купив високі технології,на виробництво тієї самої булочки витрачає втроє менше енергії.І якість самої булочки буде втричі краща.Чи справедливо буде з вашого боку не купувати булки у німця,а купувати в українця?Та Ви самий коли все проаналізуєте побіжите до німця,бо лозунги лозунгами а своє здоров"я дорожче.
    Погоджуюсь,але це через те що СРСР була держава,хороша чи погана то вже друге питання,але те що той годинниковий механізм працював(я маю на увазі що держава функціонувала нормально)а Україна просто поки що називається державою,але сама такою ще не є.І я не бачу ніяких протиріч у своїх оцінках.Я казав і кажу,що партработніки вже більше десяти років створили в Україні шабаш,де граблять все що можна і хочуть створити Україну для себе,і їм би було дуже добре зараз створити знову залізну завісу,щоб народ пахав тільки на них.Тут їм конкуренція як ніж по горлу(ось тут і піклування про вітчизняного виробника).
    Чому Китай розумніший?Зберігши вертикаль влади,вони збудували ринкову економіку в фактично соціалістичному суспільстві.І будуть ще розумніші,якщо наступним етапом після розвинутої ринкової економіки проведуть демократизацію суспільного життя.Не можна з людини яка 80років привикла жити в безладі зробити ринковика.

16. Степаныч

У такому ракурсі я згоден повністю. Я Вас неправильно зрозумів. Крім емігрантів. На Східній їх було менше, але досить, щоб знати. Інша справа, що східняки дуже насторожено ставилися навіть до своїх родичів "за бугром". Все ж таки пропаганда в СРСР була на висоті, треба визнати. По собі і своїм знайомим знаю.

От згадую... Ні, це не була смерть Сталіна. По-перше, довго чекали, тому що було видко ось-ось. По-друге, було повне переконання в могутності держави. Була цікавість - хто прийде? Ну а потім, згадайте, вже був гумор із тим "Лебединим озером".

Один приклад. Дуже люблю фантастику. З дитинства. Так от, була така серія "Зарубежная фантастика". І от коли після 1991 року хлинув потік західної фантастики, фентезі, я зробив висновок - все, що мені подобалося, я читав. А з"явилася в основном шелупонь. Інші жанри літератури - також.

Правильно. Але ж його, "високорозвинутого і конкурентоспроможного" без відповідної державної політики не буде!

Хто ж проти? З одним уточненням: приклали руку і другі. Маю на увазі "нову формацію".

17. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Ги-ги-ги...прекрасно помню тот день!:cowboy:
    Взяли с друзьми водки и сели перед телеком похороны созерцать!
    А потом делали ставки,кто будет следующий...я выиграл,поставил на Андропова!:cowboy:

Ги-ги-ги..и у кого же из этих двух бизнесменов,амортизационные отчисления в стоимости булочек будут больше?????:radist:

Ги-ги-ги....А Вы бы согласились,за горсточку риса пахать по 12-14 чаосв на день???????:ninja:

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вам легше,Ви не "впечатлительній".

А мене це не обходить,головне щоб вони для мене були дешевші,а з другим хай розбираються державні органи,вони за це гроші дістають.
    Через це мають перейти всі.А ви попробуйте в нас найти зараз робітника,для самої простої роботи за 60-70грн в день.Не йдуть.А вчитель і лікар провчившись 6-7років за 30-35грн в день робить.Не були наші люди голодні,не знають почім фунт лиха.Отож і до ринкової економіки нам далеко.

19. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Извините, я немного вмешаюсь. ЕСть определенное правило, если хотите аксиома. Что реальность - это не та что реально существует, а та, что находится в голове человека, это его представление об этой реальности.

Вот тут правильно совершенно сказано в посте Erebusа .
    Я это заметил тоже. Те у кого от 30 до 40 и кто видел очереди, пустые магазины конца 80-х начала 90-х, и как мучались их родители, чернуху в газетах, их уже ни в чем не убедить. Мое поколение, а здесь и Степаныч и Читатель, был и Майк, мы видели своими глазами другое.

Можно, конечно и о нас сказать, что у нас свое представление в головах, но дело же не в этом. Дело собственно в следующем, первое, наше прошлое не должно мешать нам строить будущее, потому что два человека работающие вместе могут сделать больше, чем стоящие спорящие, чья история правильнее.
    Второе, это определиться, что не надо ломать все, чтобы сделать лучше. Сейчас по многим показателям идет откат в обратную сторону.
    Что касается протекционизма или, защиты собственного предпринимателя. Это делает любая страна, но она же должна позаботиться и о качестве продукции, особенно что касается родного гражданина, который потребляет эту продукцию.
    Вообще в условиях глобализации создание таких условий, когда вытесняется собсвенный предприниматель означает практическу потерю финансов с национальной окраской и утерю суверенитета. Ну есть вроде все признаки, а законы и стандарты пишутся где-то. Налоги остаются только на социалку и все.

Если все решения учесть с точки зрения экономики, ее развития, повышения реального уровня доходов населения, то отсюда и видно, кто враг, а кто нет.

Если учесть, что 35% внешнеэкономических связей от России, то в абсолютных цифрах надо увеличь цифры, привлекая деньги в страну. То же самое для тех оставшихся 65%.

Страна - это прежэе всего экономическо предприятие нацеленное на улучшение жизни народа. Это или успешное предприятие, либо БАНКРОТ.

20. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Я відношусь, якраз до того покоління, яке нічого доброго з СРСР вже не бачило, а тільки загальне нехлюйство, п'янство, пусті прилавки та інше.
    А те, що минуле завжди лише заважає розвиванню, то Ви вірно помітили. СРСР то вже Імперія з історії, до когось навіть вже й з підручників історії, нарівні з Російської, Римської, Британської та ін. Нині наспіває час інших імперій. Досить лити сльози за Радянський час, треба вже будувати нове, але навіщо псувати, що вже є, я про економічні відносини з Росією? От чого я ніяк не зрозумію.

Ви думаєте, що Україні під силу протистояти глобалізації? Тим паче, що неначебто, але курс ваш Жовто-Блакитний корабель тримає до Європи! :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)