Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Чупага

Чупага Well-Known Member

Не вписався в сістему.Мати те що міг дозволити собі Брежнєв Тов не обережно.Вне системи необережні поети довго не жівут.Розумiв він це ?Швидше за все розумів, але кинув виклик більший ніж піснями.

2. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Итак, я работая например шахтером, получал, зарплату за июль, отпускные, за август, которые начисляли по среднему, т.е. с учетом с премией (10-30% в среднем) и путевку в санаторий за 10-30%

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Шахтарям - по заслугам. Металургам, гальваникам... інфекціоністам...пожежним...
    Але не "погоничам". Плісняві.

• Подобається Подобається x 2
  4. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Сьогодні ви також годуєте колишніх офицеров КДБ, а сьогодні - СБУ. Будь якої держави потрібна СБ/ДБ в якої будуть працювати фахівці вищого рівня для чого треба платити великі гроші. Ви не згодний? Вам подобається як сьогодні виглядає СБУ/МВС/...?

5. Patrick

Patrick Well-Known Member

Цілком можливо що такі зарплати були.Але було одно АЛЕ.Вся та компанія отоварювалася в спецмагазинах і спецстоловах.

В спецстововах ціни були....- "У меня просто нет слов!"©
    Канапка з червоною ікрою / паштетною ковбасою / печінкою тріски - 7 коп.
    Канапка з чорною ікрою (ця була дорога) -15 коп.
    Стакан апельсинового / ананасового соку - 10коп.
    2ге блюдо - картопляне пюре , велика відбивна і грибна підливка - 37 чи 47 коп.
    .....
    Більше не памятаю.
    В СПЕЦмагазинах , а їх між собою називали просто - магазини , щоб ближче до народу , теж подібні ціни були.
    Ондатрова шапка - 55р.
    Мешти "Саламандра" чоловічі - 35р.
    Югославські/фінські жіночі чоботи - щось коло 70р.

Крім того була прискорена черга на квартиру.
    Машину можна було брати в кредит ( тоді це називалася розтрочка) і по державній ціні . Але це особливо не віталося.Треба було мати серьозну причину - типу батько/дід/ інвалід ВВв , або праці ....в тещі цукровий діабет .... а в тестя зуби потіють.

Після 3х років "праці" в райкомі ВЛКСМ , якщо не був особливо помічений в пянках і блядстві. Ще не розвівся і мав дитину, тоді можна було подавати заяву в міжнародний відділ.
    Лохи їхали в Монголію і в Північну Корею
    Везунчики і " жополизи" (там теж між собою була кваліфікація) - в Югославію і в Венгрію
    Всі решта - ГДР , Польща .
    Хто хотів особливо відмітитися писав заяву в ДРА ( простіше в Афган)
    Всім їм платили зарплату в "чеках". Чек на суму -5, 10 , 25 , 100 - це банкноти Внєшпосилторга СССР.
    Магазини "Бєрьозка"- в Москві , "Каштан" - в Києві , "Дністер"- в Львові.
    В цих магазинах вибір був ширший ніж в Спецмагазинах.
    А була там японська апаратура , справжні американські джінси , віскі і інші буржуазні напитки , гарний одяг ,буржуазна сантехніка до ванни і кухні, французькі парфуми , взуття , шампуні , мила...і т.д. Одним словом все це , чого не було в звичайних магазинах. А якщо появлялося то моментально розбирали.
    І ось така наявність товарів без черги в " Бєрьозках - Каштанах - Дністрах" і їх відсутність в ЦУМах - Універмагах робила в них "любов К НАШЕЙ САВЄТСКАЙ РОДІНИ " ще сильнішою.

• Подобається Подобається x 6
  6. Чупага

Чупага Well-Known Member

Що б за чеками їздити не треба було вступати у ВЛКСМ, все було простіше.
    Розкажу про колишнього приятеля .В дитинстві разом в міських партизан грали , лякали перехожих фейрверкамі.
    Мало що вступив у ВЛКСМ записався в "оперзагін", питаю-навіщо?
    -Буду ходити на будь-який концерт, дискотеку, безкоштовно, коли набридне ця дискотека то можемо її розігнати ,як неправильну.
    Все, більше з цим типом не мел справ.

Останнє редагування: 14 лис 2009
  7. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Это было в ЦК, даже в Донецком обкоме, где я познакомился с Симоненко, спецпаек давали к большим праздникам, а в столовую обкома мог зайти любой человек, цены были такие же как в столовой метзавода или в шахтерской столовой. Был и в столовой ЦК в Москве, обед обходился в 1,2 рубля с осетринкой

8. Patrick

Міг зайти , якщо мав пропуск .Одноразовий чи постійний.

1р.20коп. обід з осетриною.Непогано.Це в той час коли за мороженим хеком були черги.Масло по 1й пачці на руки...а порожні полиці в магазинах заставляли (фігурно , декоративно) банками морської капусти , або "завтраком туриста".

• Подобається Подобається x 3
  9. Boris_Kiev

Реальна історія.

В якомусь невеличкому обласному центрі Росії приймали делегацію політбюро. Візит планувався коротким, приблизно на півдня, проїздом.
    Найкращі місцеві кухарі чаклували біля плит, з"ясовуючи в московської обслуги, хто з гостей що жере. Трапився облом щодо меню для Суслова - в того букет хвороб. Обслуга каже - "щось легеньке, з дієтичної рибки!"
    - Ну яку саме рибку порадите ?
    - Ну...форель...

Кинулися по базах-ресторанах області - нема форелі! Везти з Москви - далеко. Тоді один місцевий генерал зателефонував своєму корешу на Кавказ. Там миттєво дістали чи виловили діжку форелі і військовим транспотним літаком відправили в ту область.
    Політбюрошники закінчили усі справи, натякають, що проголодалися. Шеф-кухар нервує, перший секретар приймає валер"янку... Літак приземлився на цивільному аеродромі, фургон у супроводі автомобілів ДАІ несеться до обкому.
    Коли вже гості заходили до бенкетної зали, кухар видав очікувану страву.
    Суслов колупнув одну рибку виделочкою, а в кінці обіду спитав "Скільки з мене ?"
    І не хотів слухати метрдотеля, що це - за рахунок області.
    Покликали бухгалтера-калькулятора. Та поклацала на рахівниці, сказала "87 копійок". Суслов дав рубля, йому відрахували здачі.
    ...Поїхали...

• Подобається Подобається x 3
  10. Полковник

Полковник миється в бані

Помылка очередная.
    Хоть примерно время на калькуляторе прикиньте.
    Помылка.....

Ну, почему?
    Томатный сок ещё стоял в 3-х литровых банках.

Останнє редагування модератором: 14 лис 2009
  11. Boris_Kiev

То що ? Прапорщик на ракету причепив сідло і привіз рибу вЕрхи ?

12. Patrick

...в нашому гастрономі на Зеленій (к-р Зірка) більше робили декорації з березового.

• Подобається Подобається x 1
  13. Полковник

Полковник миється в бані

Копеек 9 - 10, вроде, стаканчик стоил?
    Для меня до сих пор осталось загадкой - ОН действительно был БЕРЁЗОВЫЙ?
    Или глюкозка, ТАКИ?

14. Patrick

Я не знаю.
    Кілька разів (з настальгічих побуджень) купляв цей сік тут.
    Все так само- така сама 3х літрова банка з надписом "Сок берёзовый". То той ніби натуральний.Я його з задоволенням пив , а мала плювалася. Це вже канадська дитина.....
    .... маленькими буквами внизу після російських надписів було написано "Brooklin. New York"
    Там є фабрика що виробляє продукти які колись були в СССР - " Барбарис" , халву , соки .....

• Подобається Подобається x 4
  15. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

И вашего знакомого вышибалу взносов они тоже "годували"? Не устаю поражаться вашему кругу знакомых.

16. Boris_Kiev

"Берёзовый сок" - це вигадка поетів.

Насправді відома пісня мусила звучати так:

"Я в весеннем лесу
    ПИЛ." (крапка).

17. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

И почему надо верить,что это реальная история ? Особенно , если она вами рассказана?

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Патріку, ну Ви вже хоч не розповідайте анекдотів. :) Треба було добре додивитися. Brooklin. New York тільки займається дистрибюторством. А соки російські, українські, білоруські. За місяць-півтора доходять морськими шляхами з Росії і України до Америки. Хто американські берези сверлить на ті соки? :)

Яка фабрика, не підкажете? ;) Бо я вже 11 років маю руский магазин і ще ніяких фабрик, щоби то все виробляли не знаю. "Барбарис" присилають з Нью-Йорку рошенівський, житомирської фабрики, світочівський, одеський, різних фабрик з Росії, білоруського "Спартака", "Комунарки", халву одеську, кіровоградську, соки українські, російські, польські, болгарські. Все інше теж. :) В Нью-Йорку і околицях виробляють тільки ковбаси компаніями Шмальц, АлексМіт, Гурман, ЄвроАм, Бобак з Чікаго, Миколайчик, Лайфвей робить молочку всю. От така кухня. :) А решта все, навіть хліб тягнеться з колишніх теренів СРСР і Східної Європи. :)

• Подобається Подобається x 2
  19. Boris_Kiev

Тьоркін, а свого дзьоба воронячого обов"язково треба сувати в чуже дупло ? Тим більш - під час епідемії ?
    Чи я мушу питати у "вашої раші" дозволу, ЩО мені дописувати на українському форумі ?
    Живе в сусідньому будинку божевільна філологіня - розповідала якось по "ящику", що вона вчить ельфійську мову.
    А я - тролівську та гоблінску мови не вчу і не збираюся.
    Ясно ?
    Ставлю ігнор.

20. Полковник

Полковник миється в бані

УрррАААА!
    Тёркин - МОЛОДЕЦ!!!!!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)