Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Arthur

Arthur Well-Known Member

А де гарантія, що якби вони відразу народились за кордоном, в нормальній країні, вони не стали би кращими спецами.

• Подобається Подобається x 3
  2. RHom

RHom Well-Known Member

В розвинутих країнах(США наприклад) існує ціла купа фондів і не менша купа іменних стипендій для підтримання талановитих, але не надто забезпечених молодих людей. Так що це не проблема, якщо взятися її вирішувати.

• Подобається Подобається x 5
  3. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

А тогда они бы не были темой этого разговора.Сослагательное наклонение подходит для альтернативной истории,а здесь мы говорим о том , что уже сбылось

4. Arthur

Arthur Well-Known Member

Тоді будемо говорити про втрачені можливості, що ті людини через радянську владу і освіту не змогли повністю розкрити свої таланти.

• Подобається Подобається x 1
  5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ви відчуваєте за собою право дорікати своїм совком усім, хто хоч трохи піднявся над масою ?
    Виріс високий блондин - слава совку, виросла гарна брюнетка - слава совку ? ЧИ може лічно дорогому леоніду іллічу ?

А така людина жила усі роки паразитом ?
    Якщо людина емігрує у свої 40-45-50 років, значить совок з неї повипивав достатньо соків.
    Я наводив витяг з економіки соціалізму: средня+вища освіта (нехай отримана у віці 23 роки) компенсується (відпрацьовується з тими рівнями "зарплат") за 8 років. Тобто у свої 31 людина нічого не винна совку. Проте у 70-тих роках з євреїв здирали "мито" за вищу та сер. спец. освіту. Порядка 5000 дерев"яних - незалежно від віку.
    Мій друг навмисне не захищав диплом (заочна форма навчання), більш того - звільнився з заводу і 3 роки підробляв музикою, приватними перекладами та розклеюванням афіш, перш ніж отримав дозвіл на виїзд.

Згадайте роки встановлення Берлінської стіни: чого тільки не придумували німці, щоби вискочити з червоної зони. Те ж саме стосується північної Кореї.
    Дурні люди, нє ?

• Подобається Подобається x 5
  6. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Поинтересуйтесь результатами опросов,сколько немцев сейчас хотели бы её(упаси Боже) восстановить.
    Насчёт образования,я не говорю,что они что-то остались должны за своё образование! Просто напоминаю,где они его получали

Не надо сравнивать зелёное с квадратным,хорошо?Хотя, это ваш обычный метод дискуссии

Останнє редагування модератором: 9 лис 2009
  7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

І штані носили, і хліб їли. Совєтський. Бо іншого не було навіть у "валютках".
    Флуд на тему освіти - це спроба відволікти від теми власне "совка".
    Однозначно, що в Англії / Германії / Австрії я отримав би значно кращу освіту за своїм фахом. Інша річ, що від тотального дефіциту елементної бази та елементарного незнання окремих тем "а як у них це роблять", наші фахівці викручувалися, роблячи справжні "цукерки" з лайна.
    Не всі. За моїми підрахунками, 1 фахівець з 60-ти. Тільки "заохочення" у вигляді трикутного шматка червоної матерії чи власного фейса на фанері більшість з нас не гріли.

• Подобається Подобається x 7
  8. Чупага

Чупага Well-Known Member

Трохи складніше.
    Африканський або Латинський магнат вирішує куди направити сина на навчання 70 ті. У Вільний світ до наркоманів, повій і расистiв або до ідеологів з кафедри марксизму, вибирає до марксистів бо безпечніше.

9. Patrick

Patrick Well-Known Member

Кому що , а вшивому баня...

Так якщо взяти Данію , Швецію ... чи ту ж саму Канаду , то тут більше соціалізму , в доброму , правильному значенні цього слова , ніж було в совку в найвижчій стадії свого розвитку.

• Подобається Подобається x 4
  10. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Хватит крутить по поводу воможности получения за рубежом. Ну не знаю, может ваши родители имели достаточно денег. У меня нет. Это не аргумент, а имитация аргумента.. Софистика чистой воды.

Мне почему этот спор об образовании стал напоминать анекдот о двух пилотах, оптимисте и пессимисте, которые при одном и том же наполовину заполненном баке, говорят наполовину пуст или наполовину полон.

Если исключить мечтания, о том если я родился бы там и у меня папа мог бы быть миллиардером, и я бы вас «хвосты крутящие» обдавал бы брызгами от своего автомобиля, проезжая по проселочной дороге, то вопрос высшего образования существующего в наше время можно подразделить на следующие категории:
    1. Наши способности
    2. Возможность получения
    3. Уровень образования

1. Будем считать, что у нас у всех идеальные способности, хотя это неправда. Собственно фиг с ним, будем считать, что идеальные. Только никому врать не надо и самому тоже, что все учились не покладая рук. И лекции прпускали и водку пьянствовали и на свидания ходили, да и просто лень иногда было.....
    2. Возможности. При идеальных способностях можно было поступить почти в любой вуз. Хотя у некоторых были более равные возможности, у некоторых менее равные возможности, но это у долей процента абитуриентов. МОгу развить это, если кому интересно
    3. Уровень образования. Тоже не идеально. Но тот факт, что многие уехали и в условиях конкуренции получили места и работу во многих престижных технических фирмах и на технических специальностях, означает, что они смогли в конкуренции на рынке труда победить местных аборигенов, получивших мкстное образование и превзойти их. Особые способности или уровень образования ? Скорее всего и то и другое. Но они ж точно не самоучки. Им дали базовое образование по специальности и дали его правильно.

Понятно, что в мире ничего идеального нет. . А далее можно пиарить только недостатки, одни хорошие стороны или быть реалистом.И дальше человек оценивает:
    • если он оптимист, - он все хвалит
    • реалист оценивает, что ему досталось полезное, какие у него базовые основы, что ему еще надо доработать и подучиться, чтобы закрепиться в постоянно изменяющемся конкурентном мире.
    • пессимист ругает свое прошлое и что ему кто-то чего то недодал. Самое главное ему свое место в этом мире не нравится, поэтому у него кто-то виноват и сейчас и в прошлом, « вот если я да кабы, да во рту росли грибы, то был бы я в Европах, и плевал бы на вас всех....

Вон Грон, например, если бы мне дали образование МБА раньше, то не надо бы платить деньги. Артур И Борис жалеют о неполученном на Западе образовании, Борису жалко потерянного дополнительного времени, можно было бы больше Галича, Новодворской и про «страну слонов» рассказывать..... И если б не эти все недостатки, то они б наверное были бы в высших слоях общества. Т.е. они уже ментально в своих представлениях - люди высшего общества, а предъявить нечего.

Кого ругать ? Как кого, ну не себя же сердечных......Такие люди всегда в наличии имеются. При любой системе. Не дай паче был бы тогда капитализм, то ругали бы сейчас капитализм.

• Подобається Подобається x 2
  11. Gron

Gron тафгай

Я, Вас, уже просил, НЕДОДУМЫВАЙТЕ и недописывайте за других(за себя- требую)
    Я писал о том, что при совке у меня никогда небыло бы возможности, даже за свои деньги, получить диплом по типу МВА .
    Я ещё мног чего писал, но суть одна, совок-отвратителен как система, а положительные моменты легче всего искать в системе образования(там их больше),
    странно, что про школьное тут молчат, вот где "застрявшим" раздолье пофлудить, уводя от основного.
    Правда прийдётся вспомнить о тотальном подавлении ЛИЧНОСТИ, но раве ЭТО, кого нибудь из застрявших ТАМ, смущало.

Останнє редагування: 10 лис 2009
  12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Давайте пошукаєм в іншій сфері... Наприклад у мілітарній. Вважаю, що армія (СА) і військо (ЗСУ), яке з неї віродилось дві непорівнЯні речі...
    Або шахтарі... Мій батько працював шахтарем на шахті ім.Костенко в м.Караганда... Коли я почав себе пам"ятати, на пам"яті одне: літак Ту-114 до Київа і відпустка літом по ВСІЙ Україні з обов"язковим заїздом на курорти... Перший телевізор в селі, де батько народився, привезли ми, в подарунок... 1970 рік...
    Це при умові, що до школи батько ходив босоніж...

13. Agaton

Agaton Well-Known Member

правда
    тоді ви були окупантом (як армія. лічно- не знаю), котри тримав порядок на стратегическом направлении второго броса.
    А зараз - армія сусідної держави. Гірша, чи краща нарешті не моя справа.

Колись - вас тут щиро ненавідили.
    А зараз - іноді взбуджаєте зацікавлення, але рідко. ( Російсьска набагато частіше :pardon: )

• Подобається Подобається x 4
  14. Gron

Gron тафгай

Краще спитати, нашо вся країна працювала на такі великі ЗС?
    Якщо було б по іншому, то не тільки чоботи, а й телевізор(кольоровий)Ваш батько змінював кожні 3-4 роки, та не того що ламався(як це насправді було),а змінюючі моделі.
    Мовчу про літаки(не військові)теж не заради людей робились та інше, інше...

15. Полковник

Полковник миється в бані

Почему?
    Ничего отвратительного не могу припомнить.
    А уж в образовании????

16. VasMT

Якось поясніть... не зрозумів нічого... Так краще чи гірше...?
    Не чухайте, або користуйтесь послугами дерматолога...
    Gron! Ну Ви ж прекрасно розумієте, що не в цьому питання... Учебки СА випускали майже готових молодших спеціалістів. Не буду розгортати питання. Хто бажає про армію-військо, або на окрему гілку, або ПП...
    А він і міняв... І каскою по асфальті не треба було стукати... І професій в нього більше двадцяти... Курсів закінчив більше, ніж у мене кафедр було...

17. Gron

Gron тафгай

В цьому питанні ніколи і не сперічався, але в контексті цієї гілки, нмд, це неважливо.
    Важливо- НАЩО?

18. VasMT

Зустрічне питання - навіщо гілка "Ядерний статус!"?

19. Gron

Gron тафгай

Тю, хіба це я її запостив?
    У мене особисто, такого питання і не виникає.
    Я з 1986 р, звиняйте, пацифіст.

20. VasMT

Дружба, вотка, жувачка...
    Я пацифіст з 9.09.09...!!!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)