Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Выбрав такую именно картинку он переконал себя ( он же умеет ходить в туалет, что он культурнее всех русских. Так проще себя культурным ощущать. Вроде ничего и не сделал, а уже культурнее всех русских. Так они культурно без усилий и растут. И молодое поколение воспитывают.

Он же не фото какого либо академика выбрал.

• Подобається Подобається x 2
  2. Arthur

Arthur Well-Known Member

Не соромно, а шкода втраченого часу. Переконаний, що багато з тих про кого ви написали, що їм соромно, могли би мати і набагато кращу освіту і можливостей для самореалізації, якби жили не в СРСР, а в нормальній країні.
    Ви зі Spikою досі наївно вірите, що Радянський Союз давав найкращу (якісну) освіту. До речі найкраще (якісне) і безкоштовне взагалі не сумісні поняття. Безкоштовне ніколи не буде найкращім

• Подобається Подобається x 4
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Навіть пост в сім слів осилити не в змозі...:nea:
    Ех,Чорнобильцю...не чекав...:sad:

• Подобається Подобається x 1
  4. Чернобылец

Ну еще с опрделенными допущениями могу согласиться с реализацией возможностей. ПОчему с допущениями ? Занавес и гниловатая экономика была не очень подходяща. НО.
    У моего деда-крестьянина, кроме старшего сына, что погиб на войне оставшиеся два сына и дочь получили высшее образование, старший брат отца два и стал дважды канлдилатом наук. Его сын, мой двоюродный брат сейчас профессор. Смогут ли сейчас при этой "свободе" сделать крестьянские дети ?

В остальном, кто как учился. Судя по всему кто не реализовался не хотел учиться. НАдо было жестче выгонять из вузов. Это им совок помог, к сожалению. Гнались за цифрами людей с высшим образованием. А теперь они типа "не могли реализоваться". Ни работать не хотели, ни учиться. Сколько этих бездарей в НИИ сидело....Книги, в том числе и научно-технические были доступны и дешевле намного той колбасы, которую все вспонимают. Учись - не хочу. И стипендия была нормальной.

Да РОмко, не уловил ваш "черный юмор". Sorry. Но как то мрачновато вы пошутили.

5. Arthur

Arthur Well-Known Member

Зможуть. Було би тільки бажання. До речі в нас вже два роки нова система вступу в ВУЗ, недоліки є, але тепер прості люди (як ви пишете селяни), мають можливість поступити, якщо добре вчились в школі. Я особисто знаю декількох людей, які змогли поступити в досить престижні українські вищі навчальні заклади без хабарів.

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Це ж наскільки треба не поважати в першу чергу себе і зневажати інших форумлян, щоби таку ***ню писати !

По-перше, яким би не був тупим курс політекономії соціалізму, там наводили конкретні цифри - яку реальну частину від свого заробітку отримувала людина в совку.
    Щодо освіти - середня "відбивалася" здається за 5 років роботи, а вища - ще за три. Чи навпаки, не важливо.

Ніби совок сам видумав вищу освіту - зі своїми робфаками та напівграмотними в масі своїй викладачами.
    По-друге - якби не с**ний совок, то більше половини присутніх тут (та їхні батьки) дістали би справжню, європейську освіту.

А якщо копнУти глибше - а скільки наших вцілілих предків не були допущені до вищої освіти через "соціальне походження" або спорідненість із ворогами народу ?
    Мої обидві бабусі та їхні сестри не були допущені до "вишів", хоча бабуся по лінії матері знала німецьку та фрацузьку краще, ніж деякі "совкові" літературні перекладачі.
    Батька у 1943 не прийняли ані до інженерно-будівельного, ані до медичного. Нерідний (!) син ворога народу. Тільки після 2,5 років на фронті милостиво "дозволили" вчитися.

А "безштанькам", які вдячні совку за "соціальні батінкі" - в більшості своїй краще було би крутити бичкам хвости, а не лізти в обласне чи столичне керівництво. Завдяки саме тій системі освіти.

Слухайте, "солов'ї" безкоштовної освіти, - не наражайтеся на те, про що я тільки натякнув.

Останнє редагування: 8 лис 2009
    • Подобається Подобається x 3
  7. Чернобылец

Я к тому, что если вам образование не нравилось при совке уж будьте последовательными. Не пишите, что оно у вас есть. Получите новое. Ну то что настоящее высшее. Делов-то...

А потом не надо смешивать отношение к врагшам народа, что я естесттвенно не одобряю, с уровнем способностей людей с разных регионов и разного происхождения, и уровнем образования.

Ваш-то отец, Борис, что так образование и не получил ? Получил хреновое совковое ? Как же он из семьи врагов народа поднялся ? Мне ответить за вас ? Кто он ?
    Вы видимо еще считаете, что у вас "голубая кровь" ? Чего то я сомневаюсь.. То люди чести были. Как-то помельчали сильно "голубокровные"....:good:

8. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Надо же...У такого ярого врага и такие "светлые" пятна в автобиографии. Батька,оказывается,служил в "армии оккупантов"?Так вы обычно поименовываете Советскую Армию?А сами в каком полку служили? Где-то тут мелькнуло неслабое знание вами зоны,причём ближе к вахте. Уж не в вертухаях ли такое знание приобретали?

9. Boris_Kiev

А я мав альтернативу? Чи тоді були комерційні вузи ?
    Факультет мій був - "атцтой" повний. Фактично почерпнув "основи" від трьох розумних євреїв - два з них - доценти (один - "не наш" уродженець, оствіта - європейська) і третій мав ранг "старший викладач".

"Ріс" в основному у домашній лабораторії (кусаць сільно хоцца), мав крутий блат у бібліотеці, знайомі
    поляк та мадяр привозили літературу з-за бугра.

По-перше - його вітчим (репресований) мав за плечима Спб військово-медичну академію і до арешту проштудіював багато літератури зі східної медицини.
    І оскільки в Туркменістані були розгорнуті евакошпиталі, туди звезли багато репресованих лікарів старої школи (слов"яни, євреї, вірмени, грузини). Дехто сам туди виїхав - тікав від репресій.
    Вони у повоєнні роки були допущені до викладання - часто без відновлення наукових звань і посад.
    Тож назвати ту освіту "суто совковою" важко. Крім того, там була ну типу "неформальна кастовість" - студентам з родин репресованих іноді давалися додаткові знання поза програмою. Іноді до "додаткових знань" допускали перевірених "просто талановитих" студентів.

P.S. До кого повільно доходить - повторюю: у моєї сім"ї - свої рахунки до совка. І освіта - це лише дрібна частка належної нам компенсації, яку взяли і я, і дружина, і наші батьки.
    Дякувати за це не збираємося.

Останнє редагування модератором: 8 лис 2009
  10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Але до нової формації людей - ЧЕСНИХ - ще капку не догтягнули.... ЗлОдії ж бо...

11. Чернобылец

Еще раз повторю. если вам образование не нравилось при совке уж будьте последовательными. Не пишите, что оно у вас есть. Пишите- талантливый самоучка вопреки "совку"

А я закончил ЗФТШ при физтехе. Заочно. ТОгда распространялись задачи в каждой школе на плакатах. И в журнале Квант, что-то он стоил тогда 20 копеек в месяц. Сдал экзамен будучи в 8 классе, 9-10 в дополнение к обычной учебе, читал дополнительные учебники по физике и математике, что присылали мне бесплатно, решал задачи, отправлял почтой. Меня все время школа отпрвляла на олимпиады по физике и математике.
    Учебники, задачники - копейки стоили. Лаборатории, учебный реактор...ГПНТБ, все доступно на микрофишах, литература со всего мира на английском...

Экзамны в моем вузе были в июле. Чтоб иметь еще шанс сдать в августе, если не пройду. Таких было три вуза. Я сдал. Начальная стипендия - 55 руб. И полно было с Украины, были с Узбекистана, Армении, Дагестана...., много способных ребят с Сибири.

Вроде как с разных стран. Видимо мы с вами с параллельных реальностях.

Сдайте диплом. И все...... Нет проблем. И все кто хаят тоже пусть сдадут. Пересдадут экзамены экстерном, новый настоящий диплом получат, вы же выше этого "совка" по культуре и образованию.

А по мне, так получил образование в нынешнем эквиваленте, ну видимо за $100 тыс. зеленых, не меньше. И мои ролители ничего не платили, а мне приплачивали.

А тут все колбаса, колбаса....

12. Boris_Kiev

Здайте свій. Ви ж давно діскваліфікувалися.
    Я "перездав" у Чехії (1995), Англії (1996), в Ізраїль (2002) не відправили - сказали, що і без навчання все знаю.
    І в Тернополі (2001) отримав гамериканський сертифікат.
    Про совкову корочку в зазначених місцях ніхто й не питав.

Нехай лежить "корочка" в шухляді. Як "зачот" про мізерну компенсацію совка. "С паршивой овцы - хоть шерсти клок".

P.S. "цифру" і телекомунікації вчив по глосаріях англомовних проспектів. І приставав до фірмачів на виставках. Наш Телеком (і інститут зв"язку) "пас задніх" ще багато років.

13. VasMT

Тащусь с базара(с)
    На обласній олімпіаді в Львові друге місце... Фізику здавав професору усно - на відмінно. Після усної математики на вступних, навіть на заняття не запршували. ЦУха до тепер в Росіїї працюї в АСРі... Совок...
    Що сказати - зара краще...

14. Gron

Gron тафгай

Да задрали с этим образованием совковым.
    Ну было у меня два совковых диплома, ну и что?
    На старости лет, за свои деньги(немалые),еще МВА пришлось получать.
    Если бы приличный западный вуз закончил, то нафиг ненадо было бы.
    Один плюс, деньги уже отбились, а знания ещё пригодятся.
    А в совке, я бы на практику в Штаты, Чили, выехал бы, или деньги, те что возможны сегодня, заработал?

Хрен чего я и родители, дед с бабушкой, большинство друзей и соседей, получили хорошего.
    А вот заплатили, по полной.
    Правда однокомнатную квартиру получил, четыре гда назад, от гос-ва.
    Но уже другого.
    И людей нужных знал, которые вопрос контролировали.
    Квартира, нафиг ненужна уже, но из принципа, пусть расплачиваются.

15. VasMT

Відволіку вашу увагу...
    Мав нагоду підвищувати кваліфікацію в одній із "дуууже цікавих" організацій...
    Не буду вдаватися в деталі, але на с...не питання - чому "Ви" (викладач організації) вважаєте більш небезпечним РС (Реактивний Снаряд) з закритими стабілізаторами, на відміну з розкритими, отримав ФЕСТ відповідь- так написано в інструкції...
    Довідка:
    На момент запитання мною було знешкоджено більше двух сотень С-5 і С-8, викладач закінчив училище звязку і інструкція була розроблена Цікавою Оганізацією... Перші відомості про ці БП я отримав в КПВВИКУ в 1983 році... Сцуки, не дали підірватись...

16. Boris_Kiev

Годі про ту освіту.
    Згадайте краще афоризм - "єврейська дружина - не розкіш, а засіб пересування".
    Або такий анекдот:
    - Що таке "Малий театр" ?
    - Це Большой театр після закордонних гастролей!

Із 60-х років люди чіплялися за будь-яку можливість звалити за бугор. Начисто зникали фахівці певних професій.
    Наприкінці 70-х в Києві не залишилося, наприклад, жодного ювеліра "старої школи". Наприкінці 80-х було перепрофільовано "завод нестандартного обладнання" - елітні слюсарі-інструментальщики теж зникли.
    (у мене була тема для приватних контактів з тим підприємством). Ті елітні слюсарі усі переїхали до Штатів, причому на деякі заводи прийшли буквально бригадами.

Зникали цілі музичні колективи. Одного віолончеліста почув на хвилях Радіо Канади; згодом він допоміг виїхати нашому другу, який тоді мещкав у Пітері.
    А барабанщик, якого весь Київ знав як Грека - засвітився в оркестрі радіо і телебачення Мельбурна.
    Цим, взятим "зі стелі" людям не довелося "підтверджувати дипломи". А совєтські лікарі (особливо вони!) та інженери у цій справі "попали", про цей факт усі знають.

Саме наприкінці 60-х почався масовий відтік мізків та вмілих ручок. Завважте, це були не дурні люди і "щось" їх не влаштовувало у совку.

Слово "Едем!" звучало скрізь. На кінострічках вирізали кадри з титрами, де згадувалися "уєзжанти". Пісні знімалися з ефіру, вилучалися з репертуару навіть ресторанних оркестрів.
    Доходило до абсурду: чи то на конференції, чи то на захисті дисертації молода пані просто не могла не послатися на двох вчених, що виїхали і змушена була сказати "Покійний Л. і покійна Н."
    Зараз живі та здорові Л. і Н. приїздять читати лекції до України та Росії. І сміються з приводу тих цитувань. :)

17. VasMT

Борис!
    Вже переговорено тисячу разів
    1917 - знищили інтелігенцію
    1920 - вибили мужиків
    1931 - знищили народ
    1939 - вивезли патріотів
    1941 - винищили незгодних
    1961 - закінчили винищувати залишки від вищеперерахованих
    1991 - виїхали всі хто міг...
    Хто ж лишився?
    Хто ми з Вами, Борисе з Київа?

18. Boris_Kiev

Ми ті, хто ВИЖИВ. І принаймні я НЕ ВТРАТИВ генетичну пам"ять.

19. VasMT

100% ЗА!
    А ось тут - спірне питання...

20. Чернобылец

А чего вы жалуетесь ? За все надо платить. И раньше и сейчас. ТОлько по разному.

А что получили еще и MBA - молодец. Только ругать никого не надо. Капитализм, же сейчас, вот вы и платите. Вам надо было вы и заплатили. Не было бы денег, не смогли бы. А раньше налоги с народа брали. И было доступно всем, но по способностям и желанию.
    А сейчас у кого деньги, желание и способности. На фига это государству ? У нынешнего государства и так есть куда деньги потратить. На фига ему образование народа ? Расход один.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)